• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalbimi mi dinlemeliyim yoksa mantığımı mı?

Öncelikle konumu okuyan herkeze şimdiden teşekkür ediyorum. Görüşleriniz benim için çok önemli. Son 1 haftadır içinden çıkamadığım bir durumla karşı karşıyayım ve hayatımın kararını verme aşamasındayım. Konu şu ;

Bundan yaklaşık 2,5 ay önce 4 yıllık sevgilimden ayrıldım. Sebep olarak bu 4 yıl içinde sürekli kavga ve tartışma içinde olmamız aşırı kıskançlıkları. Kendisi Hoca kapanmamı ve çalışmamı istemıyor. Kuzenlerımle bile tokalaştığımda kavga ediyordu benımle. Nikah düşüyor sana haram diye. Ben sevdiğim için hep sustum. Gözüm nasıl karardıysa herşeyine tamam dedim ama bi zaman sonra anladımkı benı sadece köle yapmak için evlenıcek. Sürekli sözler verip tamam senın istediğin gibi olsun diyip 15 gun sonra herşey eskısıne dönen 4 yıl yaşadım ben. Ama sevdim çok sevdim.

Şuan hayatımda 1,5 aydır biri var ve benımle evlenmek istiyor. Ailesini tanıdım onlarda çok sevdiler benı çok iyi anlaştık. Çocuk çok iyi biri ve benı mutlu edeceğini biliyorum. Haziranda istemeye gelmek istiyorlar.

vee sorun şu ki eski sevgilim çok pişman olduğunu söylüyor her dakika mesaj atıp arıyor. çiçekler yolluyor. Köpek gibi pişmanım herşey senın istediğin gibi olcak dön diyor. Açık ol kapanma Özgür olacaksın sen ne dersen onu yapacağım diyor. Ama ben Korkuyorum Ya evlenene kadar böyle olur evlenınce eskiye dönerse diye.

Sorum şu ki kızlar sizce şuanki mutluluğumu bozmayıp devammı edeyim( ama kalbim acıyor 4 yılımı verdiğim için) yoksa gerimi dönmeliyim? :14:

ikisi için de olumlu bakamadım üzülerek. 1.5 ayda bana evlenelim diyen birinden ben çekinirim sanırım. bana hiç mantıklı, aklı yerinde bir karar gibi gelmedi. biraz daha tanımalısın diye düşünüyorum nedir ne değildir bu adam. ailenin istemeye gelecek olması güven vermiş olabilir sana ama bu adamın huylarını bi gör bakalım daha 4 yıllık ilişkiden yeni çıkmışsın. o kişiyi de 1.5 ayda tanıyamadın muhtemelen.

diğer adama gelirsek ona kesinlikle dönme, kıskançlıklar insanı öldürmekten beter eder. hayatın sana dar olur. bir kafeste ne kadar iyi bakılsa da kimse mutlu olmaz. özgürlük sanıldığından daha önemli bir şey. özgürlükten öte özgür irade diyelim.

4 yıllığa dönme, ama şu an hayatındaki insanla da biraz bekle ciddi kararlar almadan.

Ya birde ister kız ,ister tepki ver genç kızların ay 4 yıl verdim vs diye yazmalarını bir türlü bir yerlere koyamıyorum.
Ne yani ömrünüzün geri kalanı o 4 yıl boşageçmesin diye mi yaşanacak?

insanların kafa yapıları değişmez. dün kuzeninle bile tokalaşmanı istemeyen adam bugün sana istersen açık ol herşeyini kabul ediyorum diyor, bu vaatlerin içi boş, sakın itimat etme. evlendiğin an gerçeğe uyanırsın çok iyi düşün. sevgi aşk vs bunlar tatlı duygular ama evlendiğin an bambaşka bir hayat başlayacak ve böyle bir insanla hayatını geçirebilecek misin?

ya sevginden vazgeçiceksin, ya hayatından
tercih senin.

Sakın dönme.

Anladıgım kadarıyla 4 yıl boyunca sadece sevmişsin,
mutluluk anlamında hiç bir şey olmamış.
Kuru kuruya sevgi de karın doyurmuyor maalesef.
Seven insan sevdiğini mutlu eden, onu kendinden daha çok düşünen insandır.
Sen şu an onunla evlenirsen önünde nasıl bir hayat olacağının gayet iyi farkındasın aslında...

Yalnız yeni tanıştığın kişi için de acele etme.
Bu tür durumlarda da genelde yağmurdan kaçarken doluya tutuluyor genç kızlarımız...

ikisi için de olumlu bakamadım üzülerek. 1.5 ayda bana evlenelim diyen birinden ben çekinirim sanırım. bana hiç mantıklı, aklı yerinde bir karar gibi gelmedi. biraz daha tanımalısın diye düşünüyorum nedir ne değildir bu adam. ailenin istemeye gelecek olması güven vermiş olabilir sana ama bu adamın huylarını bi gör bakalım daha 4 yıllık ilişkiden yeni çıkmışsın. o kişiyi de 1.5 ayda tanıyamadın muhtemelen.

diğer adama gelirsek ona kesinlikle dönme, kıskançlıklar insanı öldürmekten beter eder. hayatın sana dar olur. bir kafeste ne kadar iyi bakılsa da kimse mutlu olmaz. özgürlük sanıldığından daha önemli bir şey. özgürlükten öte özgür irade diyelim.

4 yıllığa dönme, ama şu an hayatındaki insanla da biraz bekle ciddi kararlar almadan.

arkadaşlar hepinizin düşünceleri için çok teşekkür ederim sanırım ben yeni bir ilişkiye başlayarak ilk hatayı orda yaptım 2. hatayı iste geçmişi geçmişte bırakmayarak. uzun bir süre yalnız kalsam daha iyi olcak sanırım

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantığını dinleyip eski sevgiline dönme :)
Şu anki ilişkinde mutlu değil misin ?

Senin ona dönmen için herşeyi söyler zaten
4 sene boyunca değişmeyen insanın 2.5 ayda değişebilceğini sanmıyorum
Tekrar sizi sıkmaya başlıcak
Sevmekte bir yere kadar..
Belki yeni ilişkiniz olduğunu öğrendi ve o yüzden böyle..

Yeni ilişkinize yorum yapıcak olursam 1.5 ay çok kısa bi süre ama ben kötü düşünmedm yaşınız kaç bilmiyorum :) gerçekten ciddi düşünüyo olabilir ama biraz daha tanıyın birbirinizi :16:

Mantığını dinleyip eski sevgiline dönme :)
Şu anki ilişkinde mutlu değil misin ?

Senin ona dönmen için herşeyi söyler zaten
4 sene boyunca değişmeyen insanın 2.5 ayda değişebilceğini sanmıyorum
Tekrar sizi sıkmaya başlıcak
Sevmekte bir yere kadar..
Belki yeni ilişkiniz olduğunu öğrendi ve o yüzden böyle..

Yeni ilişkinize yorum yapıcak olursam 1.5 ay çok kısa bi süre ama ben kötü düşünmedm yaşınız kaç bilmiyorum :) gerçekten ciddi düşünüyo olabilir ama biraz daha tanıyın birbirinizi :16:

benım yaşım 24 onun 30 canım.

Seni üzmek için söylemiyorum ama eski sevgilinde kuyruk acısı var şuan. Onu bırakman ve başkasıyla evlenmen koymuş.

Çoğu erkekte bunu yapar zaten.

Değişeceğine inanma. 4 senede değişmeyen insan 2,5 ayda değişemez. Can çıkar huy çıkmaz derler bilmem bilir misin

Yenisini de sevmiyorsun o yüzden sakın hemen evleneyim deme

Bence ikisinden de uzak kal bir süre ve iyice ölç, tart, biç

Aşk bir yere kadar inan bana.

Bende zamanında birini sevdim. Onunla köyde bile yaşarım, kuru ekmek olsa da olur çorbaya doğrar yeriz diyordum

Ama işin aslı öyle olmadı. Gerçek yüzü bambaşkaydı. İyi ki olmamış diyorum

Evlendikten sonra çalışmana izin vermeyen, "kardeşinden kıskanan" adamı hayal edebiliyorum inan bana mutsuz olursun

Aşk biter ve geriye yıpranmış sen kalırsın

İlla ki biriyle beraber olmak zorunda değilsin

Kendine zaman ver kısacası;

ESKİYE DÖNME, YENİSİNE HEMEN EVET DEME...

Seni üzmek için söylemiyorum ama eski sevgilinde kuyruk acısı var şuan. Onu bırakman ve başkasıyla evlenmen koymuş.

Çoğu erkekte bunu yapar zaten.

Değişeceğine inanma. 4 senede değişmeyen insan 2,5 ayda değişemez. Can çıkar huy çıkmaz derler bilmem bilir misin

Yenisini de sevmiyorsun o yüzden sakın hemen evleneyim deme

Bence ikisinden de uzak kal bir süre ve iyice ölç, tart, biç

Aşk bir yere kadar inan bana.

Bende zamanında birini sevdim. Onunla köyde bile yaşarım, kuru ekmek olsa da olur çorbaya doğrar yeriz diyordum

Ama işin aslı öyle olmadı. Gerçek yüzü bambaşkaydı. İyi ki olmamış diyorum

Evlendikten sonra çalışmana izin vermeyen, "kardeşinden kıskanan" adamı hayal edebiliyorum inan bana mutsuz olursun

Aşk biter ve geriye yıpranmış sen kalırsın

İlla ki biriyle beraber olmak zorunda değilsin

Kendine zaman ver kısacası;

ESKİYE DÖNME, YENİSİNE HEMEN EVET DEME...

çok haklısınız:42::42::42::42:

Öncelikle konumu okuyan herkeze şimdiden teşekkür ediyorum. Görüşleriniz benim için çok önemli. Son 1 haftadır içinden çıkamadığım bir durumla karşı karşıyayım ve hayatımın kararını verme aşamasındayım. Konu şu ;

Bundan yaklaşık 2,5 ay önce 4 yıllık sevgilimden ayrıldım. Sebep olarak bu 4 yıl içinde sürekli kavga ve tartışma içinde olmamız aşırı kıskançlıkları. Kendisi Hoca kapanmamı ve çalışmamı istemıyor. Kuzenlerımle bile tokalaştığımda kavga ediyordu benımle. Nikah düşüyor sana haram diye. Ben sevdiğim için hep sustum. Gözüm nasıl karardıysa herşeyine tamam dedim ama bi zaman sonra anladımkı benı sadece köle yapmak için evlenıcek. Sürekli sözler verip tamam senın istediğin gibi olsun diyip 15 gun sonra herşey eskısıne dönen 4 yıl yaşadım ben. Ama sevdim çok sevdim.

Şuan hayatımda 1,5 aydır biri var ve benımle evlenmek istiyor. Ailesini tanıdım onlarda çok sevdiler benı çok iyi anlaştık. Çocuk çok iyi biri ve benı mutlu edeceğini biliyorum. Haziranda istemeye gelmek istiyorlar.

vee sorun şu ki eski sevgilim çok pişman olduğunu söylüyor her dakika mesaj atıp arıyor. çiçekler yolluyor. Köpek gibi pişmanım herşey senın istediğin gibi olcak dön diyor. Açık ol kapanma Özgür olacaksın sen ne dersen onu yapacağım diyor. Ama ben Korkuyorum Ya evlenene kadar böyle olur evlenınce eskiye dönerse diye.

Sorum şu ki kızlar sizce şuanki mutluluğumu bozmayıp devammı edeyim( ama kalbim acıyor 4 yılımı verdiğim için) yoksa gerimi dönmeliyim? :14:

sakın inanma. huylu huyundan asla vazgeçmez. bunların hepsi geri dönmen için numara.. dön bak aynı şeyleri yine yaşayacaksın.

Son düzenleme:
canım eskisiyle yürümemiş ki bitmiş,
yeniden barışmaya çalışmak sadece zaman kaybettirir size.
senin evleneceğini duymadan önce aramış mıydı?
demek ki hala kıskançlık yapıyor başkasını yediremiyor.
bence değişmesini beklemek çok yersiz,
hadi o değişti diyelim, ailesi değişmeyecek.
sonuçta onun düşüncelerinde ailesinin de rolü var.
anlaşamayacağınız çok açık, geri dönmeyi bırak aramalarına da cevap verme ki o da yoluna gitsin.
gelelim yeni sevgiline,
onu yeterince sevmediğin ortada,
ailem seneye olsun diyor demiştin, bu çok mantıklı.
hem daha iyi tanırsınız birbirinizi, hem sen ihtiyacın olan zamanı kazanırsın.
onu hayatından çıkarman için şu an bir sebep yok bence ama ailelerin tanışmasını erteleyin.

Merhaba ablacım,
kendimi gördüm bi an sanki..
Benimde 3 yıllık bi ilişkim vardı 5 hafta önce tuhaf hareketleri yüzünden ayrıldım, dayanamadım artık..
Dün akşam aradı beni istemedim diye dün geceden bugün akşam 7 ye kadar tehdit+ küfür mesajları sürdü..
Sonra aradı, pişmanım gör bak çok mutlu olcaz, çok değiştim vs vs dedi..
Fasa fiso bunlar! :20:
Demem o ki 4 yılını vermişsin tamam yaşanacağı varmış.. Can çıkar huy çıkmaz.. Üzerinden zaman geçmiş karşına başka biri çıkmış onu değerlendir derim, yine de senin hayatın.. Dilerim hayırlısı olur

benimde anlamadığım eş olarak madem kapalı bi bayan istiyorsun neden açık bi bayanla ilişki yaşıyorsun!! ben de kapalıyım ama insan isteyerek örtmeli başını,baskıyla değil. onun istediği gibi olamam yapamam diyorsanız tabii ki geri dönmeyin. 2. şahsıda boşuna oyalamayın kalbinizde başkası varken. Allah yardımcınız olsun zor işler

zaten her seferinde değişeceğim deyip 15 gün sonra eskiye dönen bir erkekle 4 yılınızı geçirmişsiniz.. bu söylediklerini size daha da önce binlerce kez söylemiş zaten ve verdiği sözleri tutamamış.. çünkü onun kafa yapısı o! insan dinine tabii ki bağlı olabilir ona bir şey denmez ama eski erkek arkadaşınız için söylenecek tek kelime "bağnaz".. emin olun onunla evlenmenizin üstünden 1 ay bile geçmeden bırakın kuzenlerinizle tokalaşmayı aynı odada bile oturamayacaksınız, çünkü onun gözünde onlar size namahrem.. böyle adamlar eşlerinin üzerine kapıları bile kilitliyorlar. hayatınıza yazık etmeyin bence.. zaten 4 yılınızı boşa geçirmişsiniz ömrünüzü geçirmeyin.. mutluluğu arayın.. emin olun onun bu hareketleriyle artık onu sevmemeye başlayacaksınız onunla evlenseniz bile.. yazık olacak size..

Son düzenleme:
kalbinin sesini dinler derim canım ama şu var mantığındaki mutlu olacağını inandığın içn sakın evlenme yani sevmiyosan sakın

Eski sevgiline asla geri dönme bence.

Evlenince yaşadığın sıkıntıları tekrar yaşama ihtimalin çok yüksek.

Hem kusura bakma ama eski sevgilin ne kadar üstüne düşerse düşsün senin tekrar onu düşünebilmen de hoş gelmedi bana çünkü bir ilişkin var.

Son düzenleme:
çok sevdim diyosun ama 1 ay sonra bırını hayatını sokabılıyosun artı bıde 1.5 aydır hayatında olan bırıyle evlılık hazırlıgı bıle yapıosun ılgınc geldı bana Allah tan sevmıssın ne dıyım yanı ne ara unuttun ne ara evlenmeye karar verdın ya ınsan 4 yılın anısını 1 ayda sılebılıosa sevdım demesın sevgı bu degıl

bence ikisini de sil hayatından kafanı dinle azcık ya....

ne bilim çık dolaş istediğin gibi yaşa zaten 4 yıldır kısıtlanmışsın...

nedir bu evlenme merakı ..erkekler kaçmıyor ya...

1. unut gitsin bu iş olmaz

2. yi de sen sevmiyorsun ...ayrıca ne akla hizmet 2 aydır tanıdığın kişiyle evlilik hazırlığı yaparsın...

hemde 1.nin sana çektirdiklerinden sonra...ilginç..

ayrıca yukardaki arkadaşa tamamen katılıyorum...

ilk ilişkinin bitişiyle diğer ilişkinin başlangıcı arasında sadece 1 ay var,bu yeterli olmaz tarafsız bakabilmen için,
ki olmamışta.
belki ilk ilişkin seni yıprattığın için bu ilişki gözünde bu kadar güzeldir?
bunu bile bilemezsin şuan çünkü çok az tanıyorsun.
dinen dedikleri doğru ilk sevgilinin ama bununla seni baskılaması yanlış.
sen manevi olarak böyle şeylere hazır değilsen ve ilerde de hazır olamaayacaksan hiç yanaşma derim.
evlilik farklıdır..emin ol evlenene kadar karışmasada evlendikten sonra daha büyük bir baskı olacak üzerinde,
daha öncede dediğim gibi sende bu değişime hazır görmüyorsan kendini çok yıpranırsın.
şimdiki sevgilinle ise bu kadar hızlı ilerleme.biraz tanı.
yeni bir insan tanıyorsun,haliyle ilk başta herşey tozpembe gözükür gözüne,
tarafsızlığı yakalayana,eleştirmekten gocunmayacak kıvama gelene kadar bekle,ondan sonra ver kararını.

Değişmeyecek, değişmez de. Geçirdiğin 4 yıl için gelecekteki 40 yılını heba etme. O adamı düşünme bile. 4 yıl dediğin nedir ki bir kalemde silip atarsın, boşanmanın yaşattığı travma kadar acı olamaz hiçbirisi. Bırak nasıl birini istiyorsa onunla evlensin, şu an seni özlediği için tamam sen nasıl istiyosan öyle olsun diyodur ama kendisi hoca dedin hayat tarzı senin gibi olan biriyle evlenirse mutsuz olacak.

Sen de onunla evlenirsen mutsuz olacaksın. Her şey sevgi değil, olmayınca olmayan şeyler var ilişkide. Ve sizde bu eksik, anlaşamıyorsunuz. Anlaşamadığın biriyle 4 yılı zor geçirmişsin yine aynı şeyleri mi yaşayacaksın ?

Eski sevgilin yalan söylüyor.

Kimse o kadar uçlardan, ne istersen yapa 2 ayda gelmez. Hatta hiç gelmez. Bu bir görüştür, hayat şeklidir değişmesi mümkün değildir.

Hele bir evlende gör başına gelecekleri. Bırak herşeyi kapıdan onsuz burnunu bile zor çıkarırsın. Etrafında onun istediği gibi biri yok muymuş ki seni değiştirmeye uğraşıyor ?

Asla inanma başını çok duvara vurursun sonra.

Son düzenleme:
arkadaşlar yorumlarınız benim için çok önemliydi ve ben bir karar verdim. Eski sevgilimi tamamen unutacağım. (aynı işyerinde olduğumuz ve sürekli gördüğüm için ona dönmek istiyordum sanırım iştende çıkacağım) ve yenisindende zaman isteyeceğim. Birbirimizi yeni tanıdığımızı evlilik için erken olduğunu söyleyeceğim ve herşeyi zamana bırakacağım.:26:

Back
X