• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalbimi mi dinlemeliyim yoksa mantığımı mı?

eski sevgilinin değiştiği filan yok değişseydi zaten 4 yıl içinde biraz olsun değişirdi o yüzden ondan uzak dur. Yenisiyle ise çok aceleci davranma biraz zamana yay ailelere kadar önce sen bi onu tanı o seni tanısın.

canım geçmiş olsun. eskisinden ne kadar erken kurtulsan kardır bence. geçmiş 4 yılın zaten geçmiş ama geleceğini karartma. kapanmak kişinin hisleriyle inançlarıyla ilgilidir bence. bunu sen istiyorsan yapmalısın o istediği için değil. ha kapanmayınca inançsızmı oluyorsun tabiiki bunada hayır. o mevzulara pek girmeyeyima ma eskisi için GEÇMİŞ OLSUN. sakın bir daha barışma.
yenisi içinde çok erkenci olduğunu düşünüyorum. eski sevgilinin eksilerini kapatıyor ve sende bundan mutlu oluyor olabilirsin ama yeterli mi tabiiki hayır. öncelikle biraz zamn ver derim hem ekndine hemde daha tazecik olan ilişkinize. hem senin yaşında daha çok küçük ne acelen var be kızım. (Haydar DÜmen gibi hissettim kendimide:))

Eski erkek arkadaşının sana yaşattıklarını düşün adam belki dürüst davranıyor olabilir seni sevdiği için herşeyine katlanabilir (şimdilik) ama o yaşamlarda sadece kendisinin kararı pek birşey ifade etmiyor aile baskısı çevre baskısı herzaman olacak ve sonunda bir bakmışsın onun veya onların istediği yaşama bürünmüşsün onların yaşamları kötüdür demiyorum ama sen alışık olmadığın için senin için çok zor olacak bizler evlenip özgürlüklerimizi başkasının eline vermemeliyiz sonuçta iki insan hayatlarını birleştirecek ve daha keyifli bir yaşam için ama hayatı yaşamayı zorlayacak evlilikler ya bir tarafın kendisini hayata kapatmayı durumu olduğu gibi kabul edip herşeye boyun eğerek sürer gider yada bir süre sonra çatırdamaya başlar bu senin içinde karşındaki insan içinde geçerlidir

gelelim yeni tanıştığın kişiye sen çocuğuda ailesinide sevdin iyi insanlar diyorsun ama kafanda bu çelişkiler varken bence evlilik kararını biraz daha düşün bu yazı en azından atlatmaya çalış birlikte zaman geçir tanı iyice ama aileleri şimdilik karıştırmasan iyi edersin gibi geliyor bana çünkü senin kafan hala karışık iyice netleşmeden evet deme derim

kendine zaman ver biraz...
yani en azından bu 1aylık olanla hemen ciddi bişeyler düşünme..
kalbin tamam dediğnide aşık oldugunda ciddiye bindirirsiniz..
şuan söz nişan olursa aklında hep "keşke" diyeceksin. keşke dönseydim dcieksin..
onun için zamana yay.. acele etme..
eski erkek arkdaşın için yorum yapmak istemiyorum ama kızların dediğine katılıyorum.

canım geçmiş olsun. eskisinden ne kadar erken kurtulsan kardır bence. geçmiş 4 yılın zaten geçmiş ama geleceğini karartma. kapanmak kişinin hisleriyle inançlarıyla ilgilidir bence. bunu sen istiyorsan yapmalısın o istediği için değil. ha kapanmayınca inançsızmı oluyorsun tabiiki bunada hayır. o mevzulara pek girmeyeyima ma eskisi için GEÇMİŞ OLSUN. sakın bir daha barışma.
yenisi içinde çok erkenci olduğunu düşünüyorum. eski sevgilinin eksilerini kapatıyor ve sende bundan mutlu oluyor olabilirsin ama yeterli mi tabiiki hayır. öncelikle biraz zamn ver derim hem ekndine hemde daha tazecik olan ilişkinize. hem senin yaşında daha çok küçük ne acelen var be kızım. (Haydar DÜmen gibi hissettim kendimide:))

canımmmm acelem yok benim ki vazgeçme unutma çabasıydı ve hata yaptığımı fark ettim :(

Eski erkek arkadaşının sana yaşattıklarını düşün adam belki dürüst davranıyor olabilir seni sevdiği için herşeyine katlanabilir (şimdilik) ama o yaşamlarda sadece kendisinin kararı pek birşey ifade etmiyor aile baskısı çevre baskısı herzaman olacak ve sonunda bir bakmışsın onun veya onların istediği yaşama bürünmüşsün onların yaşamları kötüdür demiyorum ama sen alışık olmadığın için senin için çok zor olacak bizler evlenip özgürlüklerimizi başkasının eline vermemeliyiz sonuçta iki insan hayatlarını birleştirecek ve daha keyifli bir yaşam için ama hayatı yaşamayı zorlayacak evlilikler ya bir tarafın kendisini hayata kapatmayı durumu olduğu gibi kabul edip herşeye boyun eğerek sürer gider yada bir süre sonra çatırdamaya başlar bu senin içinde karşındaki insan içinde geçerlidir

gelelim yeni tanıştığın kişiye sen çocuğuda ailesinide sevdin iyi insanlar diyorsun ama kafanda bu çelişkiler varken bence evlilik kararını biraz daha düşün bu yazı en azından atlatmaya çalış birlikte zaman geçir tanı iyice ama aileleri şimdilik karıştırmasan iyi edersin gibi geliyor bana çünkü senin kafan hala karışık iyice netleşmeden evet deme derim

kendine zaman ver biraz...
yani en azından bu 1aylık olanla hemen ciddi bişeyler düşünme..
kalbin tamam dediğnide aşık oldugunda ciddiye bindirirsiniz..
şuan söz nişan olursa aklında hep "keşke" diyeceksin. keşke dönseydim dcieksin..
onun için zamana yay.. acele etme..
eski erkek arkdaşın için yorum yapmak istemiyorum ama kızların dediğine katılıyorum.

kesinlikle eskiyi unutup yeni hayatımda yalnız bir şeyler yapacağım ve evlilik için acele etmeyeceğim.

Öncelikle konumu okuyan herkeze şimdiden teşekkür ediyorum. Görüşleriniz benim için çok önemli. Son 1 haftadır içinden çıkamadığım bir durumla karşı karşıyayım ve hayatımın kararını verme aşamasındayım. Konu şu ;

Bundan yaklaşık 2,5 ay önce 4 yıllık sevgilimden ayrıldım. Sebep olarak bu 4 yıl içinde sürekli kavga ve tartışma içinde olmamız aşırı kıskançlıkları. Kendisi Hoca kapanmamı ve çalışmamı istemıyor. Kuzenlerımle bile tokalaştığımda kavga ediyordu benımle. Nikah düşüyor sana haram diye. Ben sevdiğim için hep sustum. Gözüm nasıl karardıysa herşeyine tamam dedim ama bi zaman sonra anladımkı benı sadece köle yapmak için evlenıcek. Sürekli sözler verip tamam senın istediğin gibi olsun diyip 15 gun sonra herşey eskısıne dönen 4 yıl yaşadım ben. Ama sevdim çok sevdim.

Şuan hayatımda 1,5 aydır biri var ve benımle evlenmek istiyor. Ailesini tanıdım onlarda çok sevdiler benı çok iyi anlaştık. Çocuk çok iyi biri ve benı mutlu edeceğini biliyorum. Haziranda istemeye gelmek istiyorlar.

vee sorun şu ki eski sevgilim çok pişman olduğunu söylüyor her dakika mesaj atıp arıyor. çiçekler yolluyor. Köpek gibi pişmanım herşey senın istediğin gibi olcak dön diyor. Açık ol kapanma Özgür olacaksın sen ne dersen onu yapacağım diyor. Ama ben Korkuyorum Ya evlenene kadar böyle olur evlenınce eskiye dönerse diye.

Sorum şu ki kızlar sizce şuanki mutluluğumu bozmayıp devammı edeyim( ama kalbim acıyor 4 yılımı verdiğim için) yoksa gerimi dönmeliyim? :14:

Sana bir abla nasihatı sadece,asla ve asla eski arkadaşına geri dünme gibi bir düşüncen olmasın..

4 senedir aynı fikirlerde olan bir insan 2,5 ayda asla değişmez..

Baskıyla seni farklı bir kalıba sokmaya çalışan kişi ileride seni daha da zorlayacaktır..

Yapman gereken aklından çıkarmak olsun o kişiyi..

Sana bir abla nasihatı sadece,asla ve asla eski arkadaşına geri dünme gibi bir düşüncen olmasın..

4 senedir aynı fikirlerde olan bir insan 2,5 ayda asla değişmez..

Baskıyla seni farklı bir kalıba sokmaya çalışan kişi ileride seni daha da zorlayacaktır..

Yapman gereken aklından çıkarmak olsun o kişiyi..
ablacımmm en kısa zamanda unutacağım inşallah.
hatayı nerde yaptığını düşünüyorsun canım
eski aşkı içimde bitirmeden yeni bir ilişkiye başlamakla :14:

Yapman gerken bu zaten,sakın aklını karıştırmasına müsade etme ne olur..

Benimde sizler kadar evladım var,böyle konuları okuyunca inanki üzülüyorum ..

Hatta annenle paylaş bunu onunda fikrini al derim,sana her zaman doğru olanı söylecektir..

Tamam o zaman şimdi ne yapacaksın ona bakalım
eskisinden tamamen kurtulmalısın
bunun için ilk yapacağın şey ondan olabildiğince uzakta olmak ne demek istediğimi anlıyorsun
gerekiyorsa numaranı değiştirmek

Yapman gerken bu zaten,sakın aklını karıştırmasına müsade etme ne olur..

Benimde sizler kadar evladım var,böyle konuları okuyunca inanki üzülüyorum ..

Hatta annenle paylaş bunu onunda fikrini al derim,sana her zaman doğru olanı söylecektir..

Annemle konuştum ben ağlıyorum oda benımle ağlıyor. Unut kızım diyor. benım ne çektiğimi gördü annem. onun yüzünden hasta yataklara yattım. Şimdi bütün herşeyi yutucakmısın diyor. evlenene kadar verdiği sözler diyor. Durumu aile büyükleriylede paylaştım yengem ve dayımlarla dun oturup konuştuk değişmez diyorlar.

Tamam o zaman şimdi ne yapacaksın ona bakalım
eskisinden tamamen kurtulmalısın
bunun için ilk yapacağın şey ondan olabildiğince uzakta olmak ne demek istediğimi anlıyorsun
gerekiyorsa numaranı değiştirmek

yeni bir iş buldum çağlayanda denetim firması oraya başlıcam kısmet olursa canım

şuan mutluysan geçmişi niye düşünüyorsun?
ayrıca 4 yıl değişmeyen adam şimdi değişir mi?

Annemle konuştum ben ağlıyorum oda benımle ağlıyor. Unut kızım diyor. benım ne çektiğimi gördü annem. onun yüzünden hasta yataklara yattım. Şimdi bütün herşeyi yutucakmısın diyor. evlenene kadar verdiği sözler diyor. Durumu aile büyükleriylede paylaştım yengem ve dayımlarla dun oturup konuştuk değişmez diyorlar.

Anneni çok iyi anlıyorum,ve hak veriyorum onada..Bırak istediği kadar söz versin gerçek yüzü zaten ortada tamam deyip sonrada yine aynı konuları dile getiriyormuş..

Asla değişmez canım,bu tarz yaşantısı olan bir ailede farklı bişey bekleme sakın..

şuan mutluysan geçmişi niye düşünüyorsun?
ayrıca 4 yıl değişmeyen adam şimdi değişir mi?
değişmez:14:
sakın ortak tanıdıklarınıza işyerini söyleme
yok kesınlıkle söylemıcem.
Anneni çok iyi anlıyorum,ve hak veriyorum onada..Bırak istediği kadar söz versin gerçek yüzü zaten ortada tamam deyip sonrada yine aynı konuları dile getiriyormuş..

Asla değişmez canım,bu tarz yaşantısı olan bir ailede farklı bişey bekleme sakın..

değişmez ablacım zorda olsa vazgeçeceğim. Hayatımı mahfetmesine musade etmicem:25:

arkadaşlar yorumlarınız benim için çok önemliydi ve ben bir karar verdim. Eski sevgilimi tamamen unutacağım. (aynı işyerinde olduğumuz ve sürekli gördüğüm için ona dönmek istiyordum sanırım iştende çıkacağım) ve yenisindende zaman isteyeceğim. Birbirimizi yeni tanıdığımızı evlilik için erken olduğunu söyleyeceğim ve herşeyi zamana bırakacağım.:26:

Şimdiki erkek arkadaşının yok yere moralini bozma, kafanın karışık olduğunu hissetmesin. Birbirimizi iyice tanıyalım evlilik için erken vs şeyler söyle. Aklında başka birinin olduğunu eski sevgilinin seni aradığını filan söylersen üzülür.

canım birini ıstıyorsan oldugu gıbı kabullen ınanma cunku degısmeyecek aynı kalıcak sen oldugu gıbı kabullen oda yapabılırmısın evlennce dayanbılırmısın onları bır dusun cunku ask bı sure sonra biticek mantıklı kararlar ver ama sevmedıgın bırıylede evlılıgı dusunme

Back
X