Kalbimle mantığımın arasında sıkıştım

Bir de krediyi nişanlın çekmiş yani evlenseniz bile onların ev kredisini ödeyeceksiniz. Senin istediklerinin maddi beklentiyle ilgisi yok değer görmek saygı görmek en doğal hakkın bunlar sözle değil ama davranışlarıyla seni istemediklerini belli ediyorlar. Bildiğin iplemiyorlar düğün mü varmış gelin mi alınacakmış. Güzelim ne zaman mantığım ve kalbim arasında kalıp kalbimi dinlediysem yanlış yaptım, içinde bir ses sana bu işte bi yanlış var diyor o sesi yani mantığını dinle. Anladığım kadarıyla hem ailen hem sen anlayışlı görgülü insanlarsınız daha iyilerini hak ediyorsunuz bu muameleyi kendinize yaptırmayın. Biraz üzülürsün sonra geçer gider daha güzel günlerin olur şu ankinden iyi olacağı kesin.
Teşekkürler canım güzel sözlerin için evet maddiyat derdim olmadı hiç. Bir yüzük taktılar nişan da sadece üzüldüm ama yinede sorun etmedim deger görsem yeterdi oda olmadı. Sözde krediyi onlar ödüycekmis ama elbet destek olucak biliyorum bizi hiç düşünmüyor. 8 yıl verdigim emek var sevgi var çok zor ama bu aileyle de zor :(

Kıyamam ya kendini nasıl hissettiğini anlıyorum canım. Yani aile elbette sevmek zorunda değil ama düğün erteleniyor, gidilip gelinmiyor aranılıp sorulmuyor, üstelik daha şimdiden. Evlenince en ufak sorunda e bizde sana bayılmıyorduk bizi bilerek evlendin diyecekler, insanoğlu çiğ süt emmiştir, derler. Ailesi öyle olsa hadi neyse diyeceğim ama bence sorun nişanlında:110:
En büyük sorun o zaten arkamda dursa bunlar olmazdı bilmiyorum nolucak bu saatten sonra da düzelmez araya soğukluk girdi. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama keske saygı olsa.

En büyük sorun o zaten arkamda dursa bunlar olmazdı bilmiyorum nolucak bu saatten sonra da düzelmez araya soğukluk girdi. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama keske saygı olsa.
Aynen öyle. Zaten saygı yitirildiği zaman bidaha eskisi gibi olmuyor, kan bağı olmayan ilişkilerde. Kolay değil elbette böyle bişeye karar vermek ama hayatının geri kalanını çok parlak görmüyorsan bence şimdiye kadar kaç yıl emek harcadığını düşünmeye değmez. 8-10-15 yıl farketmez ama Allah ömür verirse bundan sonra yaşayacağın 40-50-60 yıla değişmeye değer mi sen karar ver. Hakkında en güzeli olsun inşallah

Bu konuların çok daha ağır olanlarını yaşadım ...
Bizi de hiç kimse ne aradi ne sordu .

Ancak Nisanlim beni ezdirmiyor ve fikirlerime saygı duyuyor .
Ama o Acabalar , o soru işaretleri bitmiyor .
Nisanliniz, sizin arkanızda durabiliyor mu?
Görüşmek istemediğiniz de sorun çıkarıyor mu ?
Bir konuda fikrinizi beyan ettiğiniz de bir şey diyor mu ?
Bunlari çok iyi analiz edin .
Koşulsuz şartsız ailem diyor ise uzatmayın lütfen .
Ben çok ciddi evlilik korkusu yaşıyorum bu yüzden.

Merhaba hanımlar bu benim ilk konum hatam olursa kusuruma bakmayın konu biraz uzun olabilir. Benim uzun süredir birlikte olduğum biri var hayatımda bir senedir de nişanlıyız. Sorunlarımız da nişan zamanında başladı. Sorun çıkaran onlar arkamda duramayan nişanlım arada kalan ben...

Bu yaz düğün planları yaparken herşey tepetaklak oldu çünkü kendilerine ev almayı uygun gördüler gözüm yok asla ama üzülüyorum düğün yapamayız dendi sırf bu sebepten...

Herşeyi geçtim bir senedir en ufak bir şey görmedim manevi olarak. Maddi olarak beklentim yok ama insan hiç değilse bir yemeğe bir çaya davet bekliyor. Aradım sordum iyi oldum hepsine ama karşılık alamadım bende bıraktım artık arayıp sormayı. Kime derdimi anlatsam seni istemiyolar mı dediler. Haklıydılar...

Ailem de istemiyor ki haklılar. Aileler arasında sevgi yok ama saygı da yok ne arama sorma ne gelme gitme hiç bir şey yok. Objektif yorumlara ihtiyacım var bir yanım devam et seviyorsun diyor bir yanım bu evlilikten hayır yok diyor öyle sıkıştım ki... Sizce ümit var mı?
Eger es adayiniz iyiyse aileleri visverin yola devam edin. Ama o da arkamda durmuyor demissiniz eger gercekten size o da destek degilse birakin o zaman derim. Cunku istemeyen bir kayinaile ile anlayissiz es ikilisi cekilmez.

Bu konuların çok daha ağır olanlarını yaşadım ...
Bizi de hiç kimse ne aradi ne sordu .

Ancak Nisanlim beni ezdirmiyor ve fikirlerime saygı duyuyor .
Ama o Acabalar , o soru işaretleri bitmiyor .
Nisanliniz, sizin arkanızda durabiliyor mu?
Görüşmek istemediğiniz de sorun çıkarıyor mu ?
Bir konuda fikrinizi beyan ettiğiniz de bir şey diyor mu ?
Bunlari çok iyi analiz edin .
Koşulsuz şartsız ailem diyor ise uzatmayın lütfen .
Ben çok ciddi evlilik korkusu yaşıyorum bu yüzden.
Bende korkuyorum hata yapmaktan sevgi yetmiyor işte bana baskı yapmaz ara yada gel ilgilen diye ama bir sorun olsa annesini tutar eminim çünkü çok düşkün annesinin melek olduğunu düşünüyor hatta bana der çok şanslısın diye hiç bir şeye karismaz diyor gerçekten öyle karışmak icin bile aramaz adı var kendi yok mübareğin

Eger es adayiniz iyiyse aileleri visverin yola devam edin. Ama o da arkamda durmuyor demissiniz eger gercekten size o da destek degilse birakin o zaman derim. Cunku istemeyen bir kayinaile ile anlayissiz es ikilisi cekilmez.
Ailesinin aksine üstüme titrer o yüzden kopamıyorum ondan ama ailenin yaptıklarını da hazmedemiyorum bir senedir savaş veriyorum kendimle resmen

tam olarak ne gibi bi sorun var yazmamışsınız. gelme gitme yok diye ayrılmak saçma geldi.

tam olarak ne gibi bi sorun var yazmamışsınız. gelme gitme yok diye ayrılmak saçma geldi.
Beni istemeyen bir kaynana arkamda duramayan bir adam var.
Aslında sorun nişan da patladı malum nişan alışverişi olucak kendileri gelmek istemedi sonra da aldiklarimi pahalı buldugu için saydı döktü adım paragöze cıktı benim ki de ağzını açmadı. Bi yüzükle nişanlandım.
Maddi beklentim yoktu bi tatlı dil güleryüz olsun dedim oda olmadı. Ailesine düşkün görüsmek istemiyorum desem olmucak. Benim aileme de saygıları yok. Toparlayabildim umarım kafam çok dolu :(

Beni istemeyen bir kaynana arkamda duramayan bir adam var.
Aslında sorun nişan da patladı malum nişan alışverişi olucak kendileri gelmek istemedi sonra da aldiklarimi pahalı buldugu için saydı döktü adım paragöze cıktı benim ki de ağzını açmadı. Bi yüzükle nişanlandım.
Maddi beklentim yoktu bi tatlı dil güleryüz olsun dedim oda olmadı. Ailesine düşkün görüsmek istemiyorum desem olmucak. Benim aileme de saygıları yok. Toparlayabildim umarım kafam çok dolu :KK43:

nişan alışverişi yapıp da karşı tarafa ödetmek gibi adetler geride kalmadı mı artık. illa çıkmak zorundaysanız uygun bikaç parça alıp bırakabilirdiniz. ne aldınız yani gerçekten pahalı şeyler ise göze batması normal.

nişan alışverişi yapıp da karşı tarafa ödetmek gibi adetler geride kalmadı mı artık. illa çıkmak zorundaysanız uygun bikaç parça alıp bırakabilirdiniz. ne aldınız yani gerçekten pahalı şeyler ise göze batması normal.
Canım derdim maddiyat degil aldığım bir elbise ayakkabı ki nişanlımın kıyafetini ben aldım. Ne bohça oldu ne bana takı yapıldı asla üzerine yıkmak gibi bir derdim olmadı.

Canım derdim maddiyat degil aldığım bir elbise ayakkabı ki nişanlımın kıyafetini ben aldım. Ne bohça oldu ne bana takı yapıldı asla üzerine yıkmak gibi bir derdim olmadı.

o zaman mantık diyorum ben. zaten sorun olduğunda adam arkanızda durmuyorsa yürümez o iş.

Bende korkuyorum hata yapmaktan sevgi yetmiyor işte bana baskı yapmaz ara yada gel ilgilen diye ama bir sorun olsa annesini tutar eminim çünkü çok düşkün annesinin melek olduğunu düşünüyor hatta bana der çok şanslısın diye hiç bir şeye karismaz diyor gerçekten öyle karışmak icin bile aramaz adı var kendi yok mübareğin
Benimkiler de öyle.
Nisanlim da ilk başlarda inanılmaz düşkündü ama sonradan uzaklaştı.
Erkeklerin hepsi ilk başlarda malesef böyle oluyor .
Anne ve kız kardeşlerini melek sanıyorlar.
Babam da öyleydi .
Nisanlim da.
Kuzenim de.

Nişanlım cekti birde krediyi kadın eksiklerini tamamlatıyor evlendirir mi bir kere aramadı biseye ihtiyaç var mı onu gectim ya bir kere kızım demedi

Demedi mi "Anne-baba farkında mısınız ben evleniyorum?" diye. Demeliydi.
Saçmalık resmen. Sorun bir evlenmek mi istemiyormuş?

Nişanlılık döneminde arkada durmayan aile ve masraf çıkaran aile evlenince adeta kuduruyorlar. Hele düğün üstü çıldırıyorlar. Kaynanam ben mobilya bakmaya bile çıkmadann kendine koltuk takımı yatak baza almıştı. Haberim olmadan. Ben mobilya aldıktan sonra gördüm aldıklarını. Biz mobilyayı aldık eve görmeye geldiğinde bende gardolap istiyorum tam da istediğim gibi deyip dolabımı sevmişti. Aklıma geldikçe ümüğünü sıkasım gelir.

evlilikte iki ailenin uyumu ve saygısı hiç değilse asgari düzeyde olmalı. hadi o da yok diyelim. ben o zaman nişanlınıza bakarım. ne adamlar var ki karısını herşeyin üstünde tutuyor. eğer ki nişanlınızda o kudret yoksa çok mutsuz olursunuz. evliliği sürdürmekte zorlanırsınız. ben de nişanlıyım. bizde de gitme gelme durumları pek yok, ayrı şehirlerde olduğumuz için. aileler de sıkı fıkı değil. annelerimiz arada telefonla konuşur hal hatır sorarlar. kayınvalidem beni öyle el üstünde de tutmuyor mesela. ama karşılıklı bir saygı var.

sizin durumunuzda en önemli kişi nişanlı. nişanlınızı iyi gözlemleyin.

Back
X