Çocuk Hastalıkları Kalça USG sinde sorunla karşılaşanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
kızlar cok şükür biz usg olduk bişey cıkmadı.inşallah bebişlerimiz biran önce düzelir cok dua ediyorum

kızlar merhaba...dün oğlanı göz doktoruna götürdüm...göz yaşı kanalları tıkalı teşhis doğru..damla ve masaja devam..6 ayın sonunda devam ederse kanalların yıkaması yapılacak..biliyorsunuz bizde de kalça sorunu var..tip 2 a bizim oğlanda...çift bez kullanıyoruz...ayın 5 inde usg çekilecek tekrar..7 sinde de prof. a götüreceğiz muayeneye...inşallah düzelmiştir..yaz da geliyor şimdi..bebişler o aletlerin içinde çok sıkılacak...ama tesellimiz tabi ki tedavi edilebilir oluşu...allah tüm bebeklere sağlık versin...

canım biz usg çektirmedik sadece ortapedi uzmanı film istedi filme bakıp söyledi cihaz kullanmanız gerek diye sadece usg sonucuna göre böyle bişey deseydi başka bir doktora götürürdüm hiç beklemeden

biz hem usg hem de röntgen çektirdik.ortopedi uzmanı röntgen sonucuna göre söyledi.sonra prof. a gittik oda iyi bir dr olsamış 1 aylık bebekten röntgen istemezdi dedi zaten 3 ay olmayınca röntgende birşey belli olmazmış dr a kızdı ve birşeyi yok dedi.yine de sen bilirsin canım.geçmiş olsun.

Son düzenleme:
biz hem usg hem de röntgen çektirdik.ortopedi uzmanı röntgen sonucuna göre söyledi.sonra prof. a gittik oda iyi bir dr olsamış 1 aylık bebekten röntgen istemezdi dedi zaten 3 ay olmayınca röntgende birşey belli olmazmış dr a kızdı ve birşeyi yok dedi.yine de sen bilirsin canım.geçmiş olsun.

benim kafam karıştı şimdi iyice başka bir doktorada gösteriyim sorun değil ama oda bişey yok derse yine içim rahat etmicek bu sefer üçüncü bir doktor arayışına giricem eşimde dedi dün akşam başka bir doktora daha soralım diye aynısını onada söyledim napıyım bana bi akıl verin iyice morelim bozulmaya başladı

benim kafam karıştı şimdi iyice başka bir doktorada gösteriyim sorun değil ama oda bişey yok derse yine içim rahat etmicek bu sefer üçüncü bir doktor arayışına giricem eşimde dedi dün akşam başka bir doktora daha soralım diye aynısını onada söyledim napıyım bana bi akıl verin iyice morelim bozulmaya başladı

bizim şimdi çekilen usg de çok şükür birşey çıkmadı ama eğer o dr u dinleseydik boşyere o aletten takacaktık.kafanı karıştırmak istemem ama başka bir yere daha gidin.eğer yakınsanız GOP ta şafak has. prof. var.biz ona gittik sadece elle muayene etti,önceki usg ye baktı ama röntgen çekilmesine kızdı.inşaallah side de önemli birşey çıkmaz.Allah hepimizin yardımcısı olsun.bol bol dua edelim.

NESTLE ,BEBıŞ açıları belirtirmisiniz .Sevgi canım ben dr.un söylediğini yazdım bez kullanalım şimdilik biraz büyüsün bebek ışına maruz kalamsın daha çok küçük dedi.Peki sana direk kalça çıkığımı dediler yoksa gelişim geriliğimi .

NESTLE ,BEBİŞ açıları belirtirmisiniz .Sevgi canım ben dr.un söylediğini yazdım bez kullanalım şimdilik biraz büyüsün bebek ışına maruz kalamsın daha çok küçük dedi.Peki sana direk kalça çıkığımı dediler yoksa gelişim geriliğimi .

canım oratepedi doktorunun bize dediği tam çıkık değil şüpheli bir durummuş eğer böyle bırakılırsa ilerde çıkma riski yüksek dedi anne karnında kalça yuvaları tam gelişmemiş ve biz ikikere çekildik röntgen off içime sıkıntı giriyor inşallah doğru teşhistir

Rontgen se doğru teşhistir .Canım ama bu hepimizin vermesi gereken ve sonucunu zamanın göstereceği bir sınav .Benim kafamı karıştıran da Şirncek in de dediği gibi çift bez ya zaman kaybıysa .
Birde sizlerin de teşhis konulan bacakla diğer bacak arasında hareket farklılığı var mı .yada çizgilerinde derinlik .bizimki sanki sağ ayağını sol ayağı kadar çok hareket ettirmiyor birde onun çizgileri daha derin.

Rontgen se doğru teşhistir .Canım ama bu hepimizin vermesi gereken ve sonucunu zamanın göstereceği bir sınav .Benim kafamı karıştıran da Şirncek in de dediği gibi çift bez ya zaman kaybıysa .
Birde sizlerin de teşhis konulan bacakla diğer bacak arasında hareket farklılığı var mı .yada çizgilerinde derinlik .bizimki sanki sağ ayağını sol ayağı kadar çok hareket ettirmiyor birde onun çizgileri daha derin.

ben hiç farketmedim haraket farklılığı ikisinide rahat haraket ettiriyor kasılma filan da yok ama bizim iki bacaktada var sorun soldaki birazdaha fazla ondan faretmemiş olabilirim

bizim solda sorun var en son kontrole gittiğimizde bizimde röntgen çekildi hocaya bir şey diyemedim artık bir kereden birşey olmazmış ama birdaha röntgen çektirmek istemiyorum kızıma 4. aydan sonra çekilebilirmiş. bu arada bizede yarı çıkık dendi tam çıkık değilmiş derecemizde 47 sol bacak dernzlm in dediği gibi zor hareket ettiriyordu sağ rahattı.

bu arada kızlar bebeklerde kalça çıkığının tedavisi pavlik bandajı diye dr lar bize üzerine basa basa söyledi.

bu topıc cokta hayırlı olmadı be kafamız karıstı nestle drn ve benım gelısım gerılığı galıba cıkık falan dmeedı gıttıgım 3 doktorda en sonn cocuk doktoru baktı elle uayene ettı gayet rahatlamıs dedı bende rontgen cektırıcez dedım 4.aydan sonra dedı ortepedı doktoru bu ay yapıcaz dedı dıyıncede tamam o zamn yaptırın ddeedı bnım kafam karıstı neden 4.ayı beklıyosunuz bebege zararı varmı dıye sordum onun onlemını alıyolar cekerken kursun levha koyuylarmıs galıba ama 4.ayda cok ıyı sonuc verır ama beklemeyın o zamn cektırın dedı bu hafta cektırıcem artık bunalıma gırecem az kaldı hepsı doktor hepsı aynı okulu bıtırıyo ama hepsı farklı teshıs koyuyo saka gıbı adamlar ya gercekten cıft bezle zaman kaybetttıysek hepsını sıcan gıbı yakarım valla hastaneyle bırlıkte

valla benim hiç bir kontrolümde elle muayenede hiç kızım ağlamadı ilk tespit edildiğindede.
bence bebeğin ağlamaması iyileştiği anlamına gelmiyor.zaten kalça çıkığı ağrı sızı vermezmişki.
bu arada banada doktorlar kalça gelişim geriliği dedi.kalça çıkığı denmedi yani.

kızlar sakın 4. aya bilmem kaçıncı aya bırakmayın. zaten 6. aydan sonrası tedavi şekli sadece alçı veya ameliyat yapılıyor..ne kadar erken tedaviye başlanırsa o kadar iyi. zaten tedavi ancak 3 4 ay sürüyo 6. ayı geçerse sorun yaşanır bence dikkatli olun.

şirincek erken teşhis önemli doğru fakat 3.- 4. aydan önce çekilen röntgenin pek anlamı yokmuş.bize verilen aşı kartında bile 4 aydan önce çekilmez diyor.arkadaşlar Allah hepimizin yardımcısı olsun.biz de yaşadık o durumu gerçekten zor ama çok şükür tedavisi var.ben sadece bizim başımıza gelenler sizede olmasın diye uyardım.bizim yeni usg de binlerce şükür ki normal çıktı.ilk dr bize gelişim geriliği var demişti.o yastıktan yazmıştı ama çok şükür şimdi bişey çıkmadı.

valla çiğdem sana katılıyorum her doktor farklı bişey söylüyor bize 2 kere röntgen çekildi birincisi anlamak için ikinciside kalça ortezi takıldıktan sonra kalçalrı yerine oturmuşmu diye çekerken altına levha koydular bizdede ve her doktor erken farkedilmesi çok iyi diyor ben almaıyorum şimdi erken farkedilmesi iyi ama röntgeni 4. aydan sonra çektirin nasıl oluyo bu iş sadece usg le teşhis konabiliyormuki başka bir doktora gitmyi düşündüm ama daha öncede yazdığım gibi başka doktorda sorun yok derse ben yine rahat edememki ya varsa ? hangisine güveneyim

buarad benim kızım ikibacağınıda çok rahat haraket ettiriyor okuduğum kadarıyla hepinizin bebeklerrinin problem olan bacakta haraket kısıtlığı var bizde yok öyle birşey sorun iki bacaktada ama soldaki dereceler daha fazla eğer tedavi edilmezse çıkma riski yüksek dendi 2 ay geçsin diye dua ediyorum 2 ay sonra alçı filan derse allah korusun başka bir doktora da sorucam

kızlar çok geçmiş olsun allah yardımcınız olsun inşallah.çok zor zamanlar olsa gerek.inşallah zaman çabuk geçer ve yavrularınız sağlıkla büyür.

kızlar biz dün 2. ultrasonumuzu çektirdik...çok şükür açılar istenilen değerlere ulaştı...çift bezle düzelttik yani olayı..yalnız bizim tanı kalça çıkığı değil, kalça eklem açılarında gelişim geriliği idi...

Back
X