- 1 Şubat 2018
- 808
- 972
- 23
- 38
Ben de bunu soruorum bu yanlis degil mi. Rica etmiyor is buyuruyor. Vala hic gitmeyip kendim yemek yapsam daha az yorulurum.
teyzemin bir lafı vardı. kaynanaların azılı zamanı gelindim. gelinlerin azılı zamanı kaynana... (tabi istisnaları var bunun)
iş yerindeki arkadaşım bi çay söylede içek dedi.. bende dedimki bana nasıl emir edersin. arkadaşımda elif ateşin mi var bakayım mı dediiyi güldük iyi geldi sabah sabah
Estagfurullah ne delirtmesi :) zaten kayinvalideniz size kalk bi cay koy diyince delirmissiniz. Ha bu arada merak ettim cayi koydunuz mu :)Bravo dogru anlamissin (!) beni bi temiz delirtmeye calisiosunuz konu kapansin diye bence. Delirmicemulantapum elimde diyor ya orda metafor var abla.
Aynen ben de bu yemeğe çağırma olayına kılım. Kendilerince iyilik yapıyorlar ama hiç değil. Şimdi bazı bayanlar kızacak ama evet basit bir yemek yapıp, zorla çağırıp, bütün akşamını yorgun argın rehin alıp, bir de gelinsin diye muhatap alınmayıp tüm akşam oğullarıyla konuşulup konu mankeni gibi olmak hiç de insanın istediği bir durum değil.
Şimdi küstü kv de Allahtan kurtuldum. Yani herkesin bir damak zevki var , tamam yemek seçmiyorum, eline sağlık güzel olmuş derim, yardım ederim vs ama insan senelerdir bulgur pilavı yapar mı ya valla bari pirinç pilavı yap
senin konularını biliyorum sende beni biliyosundurbnm kv dede oğluyla konuşan cinslerden :) ama Allah aşkına şu açılan kouda ne terslik var bi çayı sen koymaz mısın şekerim nolmuş yanii bende anlaşamıorm küs değilim ama koyarım nolca elimize mi yapışcak çaydanlık pirinc yap anne de sence yavrucum bulgur yiye yiye şiştik de
Annem de kalk çay koy der... Basit yemekte yapar. Kısaca bunda ne var ki ?
Tavrinizdan ötürü sizi tebrik ediyorum.Afiyet olsun tee allaam yabravo
Yorumunuza katilmamakla birlikte cok hosuma gitti konusma tarziniz hatta guldurdunuz beni valla :) cok yasayin emiTipik cinsiyetçilik işte.
Kız kısmısı olmak böyle bir şey :)
"Gelin aldı"lar yani, aldıklarını da kullanacaklar(!)
Ne kadar modern takılırlarsa takılsınlar, bazı zihinler hala böyle işliyor maalesef.
Gülün geçin bence. Hani benim kvler cidden bana bırakmazlar fıldır fıldır döner kadın hatta, ben dayanamam dalarım mutfağa ama dediğim gibi bi emir olayı olsaydı "Bana ne, ben mi istedim bu sofrayı, kendin ne kadarını yapıyorsan o kadarını yapaydın; çayın da eksik kalıversin" düşüncesi ile bacak bacak üstüne atar "İçesi olan demlesin, benim o kadar içesim yok" der geçerdim.
Anlıyorum; fit de oluyorum. Feminizm damarlarım azdı vallahi.
yok yahu diğer msjlarınıda okudum kireç tutmuş demliği demlemek zorundamıyım falan yazmış bana ters geldi. bide yaşlı hiç aldırış etmesine gerek yok ki eşine derdi sonra emrivaki yapıyor die. hangi kv gelinimin elinden içsem die ballı ballı konuşur çokk nadir bi durum yani keyifleri yerinde olcakta falanda filanda. hadi bize bi çay koy derken ne bilim çok sert emrivaki bişi göremedm bizimkide namza giderkn falan der yönlendirmeyi falan sever aldırış etmem ben. hiç unutmam bardakları kaldırcam bişi getircem herkesin içinde öyle konuşmuştu kaldır die ben zaten kaldırırken. ne zevk alır bilememde gıcık olurum yanii. yemeğe falanda yapar eder bunlarıda napcan duy duy hasta oldum zaten. neler duydum nelr ondan çay meselesi çok çok ufakEvet biliyorum ben de sizin konularınızı ama konu sahibi çay koyma eyleminden ziyade, herkes otururken özellikle gelinden istenilmesine ve emir kipi ile davranılmasına bozulmuş ki bence haklı, söylemek var söylemek var. Mesela samanthacım sana zahmet bir çay koysan da gelinimin elinden içsem çok da güzel yaparmışsın hakan öyle diyor vs dese eminim uçarak yapacak. Emir kipi ile konuşulan hiç bir şeyi insan isteyerek yapmıyor bu bir gerçek.
Guvece et parcasi atip kendi kendine pisirmek. Icinde baska bisey yok sogan bile. Sade et. Her gittigimde bu bi de baska bisey yemedim.
Yanında başka birşey yok muydu? Tek çeşit mı?Guvece et parcasi atip kendi kendine pisirmek. Icinde baska bisey yok sogan bile. Sade et. Her gittigimde bu bi de baska bisey yemedim.
Benim kv köylüdür, köylü dediysem baya baya böyle inekleri tavukları falan var. :))) ama hiç emir kipiyle konuşmaz. Kendi yapar veya çay mı demlesek, şöyle mi yapsak vs diye isteğini belli eder. Yaptığımda da bi dünya hayır duasını alırım. Burdaki kvleri görünce benimkini öpüp başıma koyasım geliyor. :))))
Emir vererek konuşması tabiki doğru değil, o şekilde istediği müddetçe duymamış gibi yapın.
ne ilginç bnmkide annemin yerine geçeyim ister o bize elden geldi bizim oldu ailesi ona artık el olmalıı biz can ciğer herşeyiz falan ister. kvniz bu konuda doğru demş boşver annen gibi olmasın zatenAma o anneniz....Annemizle konuştuğumuz gibi kv ile konuşabiliyor muyuz? Ben kendi adıma konuşamıyorum, ağzımın payı bildirildi çünkü ben senin annen değilim dikkatli konuş diye, oysa saygısızlık vs değil samimiyet vardı benim konuşmalarımda.
Yorumunuza sonuna kadar katiliyorum ve sunu da merak ediyorum tamam 40 yasinda yeni gelin olabilirsin ve emir kipiyle konusulmasi sizi rahatsiz etmis olabilir ama henuz daha 1 yilidoldurmamis bir evlilikte cayi koymayi kendine dert edip bdv ye konu acacak kadar ne yasamis olabilirsin Allahm yaO kadar dejenere olmusuz o kadar bozulmusuz ki. Yani bozulmussunuz siz ve sizin zihniyetinizde olanlar. Sizden buyuk ınsanlara kv kp olmasa da hızmet etmek cay koymak mutfagını toplamak bızım kulturumızde var bunlar. İncileriniz mi dökğlğr. Siz de ikiyğzlüsünğz o zaman gitmeyin. Hem rahatsız olup hem de yemeklerini yemeyın.rol yapmayın.kocanıza da kv nize de.
Vay be ,onlar demeden koymalısınız zaten.
Yazık diyprum. Ben kv me gittiğimde hasta falan değilsem, mjtfaklarını toplarım caylarını koyarım, evlerinden giderken de temiz bırakır giderim. Üstelik bi karsılık da beklemıyorum. Beklemek de hos degil acıkcası.
Sizin adınıza boyle bir zihniyete sahip oldupunuz için üzüldüm. Sizin uetiştirdiğiniz çocuklsr da toplu taşımalarda büyüklerine yer vermekten aciz, saygı ve centilmenlikten uzak gençler oluyor ne yazık ki.
Bende seyi merak ettim acaba cayi koydu mu ?? :)Basit yemek derken yani ne pişirmişti merak ettim valla
Aynen ya yatıp kalkıp dua ediyorum kv’min ağzı var dili yok bildiğin. Benimki beni mutfağa bile sokmaz genelde üstün başın kirlenir, kokarsın diye
Asıl bombayı patlatıyorum. Kaç gündür resmen yalvarıyor gelip evini temizleyeyim, camlarını sileyim, balkonlarını yıkayayım sen yapamazsın diye. İçi rahat etmiyormuştabi ki kabul etmiyorum 65 yaşında kadına mı yaptıracağım elim ayağım tutuyor çok şükür.
ne ilginç bnmkide annemin yerine geçeyim ister o bize elden geldi bizim oldu ailesi ona artık el olmalıı biz can ciğer herşeyiz falan ister. kvniz bu konuda doğru demş boşver annen gibi olmasın zaten
tabi canım bende evlendk her hafta sonu gderdm fln anneme g,tmezdm 2 adım yerde. bi gitmedk etmedk oo laflar suratlar baktm ki kv annemlerle eşimi ve beni haşır neşir görmek istemior o zaman olmadı işte ters düştük bizi bozanda bu oldu zaten lafı sözü sivri dili suratı herşeye tmm dememmi beklemesi derken değişti işler ama fırsat kolluyorum böyle gidip gelip surat çekemem tez elden konuşucam sonra eski beni zor yine bulur ama saygı sevgi çerçevesnde eşimi strese sokmadan mutlu mesut yaşamak istiyrm. evimde 30 tartışmadan 25 i onun yüzünden dayanamıcam artık çünküÖyle derdi ama işine gelince ben senin annen değilim oldu. Benim babam kanser hastası, o haliyle bile kv yi ondan çok gördüm Allahım affetsin. Bencillik bu başka bir şey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?