Kalk bi cay koy

İfrit olduğum kaynana tipi.
Ben evime misafir çağırdığımda "kalk hadi bir çay koy bize" nasıl diyemeyeceksem, kayınvalide de dememeli.
Sonuçta davet edilen kişi sizsiniz. Misafir olarak gitmişsiniz. Bir çay koymak ne kadar zor olabilir ki?
Enteresan insanlar, enteresan hayatlar.

Benim de iki oğlum var, Allah aklıma fikrime ve dilime mukayyet olsun diyorum.
Kaynanamla yaşadıklarımı gördükçe, burada yazılanları okudukça acaba diyorum belli bir yaştan sonra erkek anneleri sıyırıyor da mı böyle şeyler yapıyor? Ben de mi aynı olacağım acaba?
Gözüm korkuyor resmen...

Hastalik dugun dogum cenaze gibi olaylarda hic gocunmam.

Bunun disinda baskasinin evinde asla mutfaga girmem. Annem, babam, ablam, kv dahil... Misafirim ben. Agirlamayacaksa cagirmasin.
Suyumu bile kendim almam.
Kendi evimde de biri mutfagima girip cay falan yapsa acayip sinir olurum. Ne haddine?

Ya iste mesele bu, alcak gonullu kibar fedakar anadolu annesinden eser kalmadi. Gelini nasi kullansam diye dusunen bi nesil kaynana oldu sinir bozucu.

60 yaşındaki kadın bana çay getirse utanırım.
Kendim kalkar alirım

Kalkicaktim zaten onu da ben koyayim diye benim cay içmediğimi de biliolar bu arada hizmet falan yok zaten bana getirmeyecekler. O lafi duyunca kalkmadim ama. Kalk hadi bize cay koy deyince cok itici geldi.

+1000000

Ya iste mesele bu, alcak gonullu kibar fedakar anadolu annesinden eser kalmadi. Gelini nasi kullansam diye dusunen bi nesil kaynana oldu sinir bozucu.
Siz ailesine dusmemissiniz
Eskiler kayinvalidesini hani o masum Anadolu kadını varya..onları bir anlatırlar roman yazılır roman. .

Cocuk yapmak bu dunyada yapmayacagim tek sey rahat ol o yuzden zaten yapacak yaşı da gectim. Canin bu kadar sikilmasin. Ben sabah 6 aksam 8 bazen 10a kadar işimin basindayim. Kayinvalide denen kisi genelde yarim gün calismis emekli. Vala hic kusura bakma baskasinin evini temizleyemem senin guzel hatrin icin :) fark ettiysen cay koymak agirima gitti dediklerini yapacak vaktim bile yok.

Allah allah oluyor mu? Ben 7den sonra bisey yemiyorum. Evimde cig sebze yiorum genelde. Alkali besleniyorum. Cay da siyah cay icmem zaten bitki cayi icerim.

Bilmiyorum ama anneniz dese yanlış anlamazdınız diye düşünüyorum. Altı üstü çay diyorsunuz,size geldiğinde de hep siz iş yapıyorsunuzdur o zaman . Sonra kv bana yardım etmiyor demeyin de .

Annem demez guzelim. Dese de bu sekilde demez. Bir de zaten annem hala calisan biri 60a geldi ama kayinvalide tum gum oturan biri emekli. Emekli olmadan önce de zaten yarim gun calismis. Rahati seviyor.

Anneniz için çok üzüldüm. Evladından bir şey isterken utanıp sıkılıyor. Bari annenize yapmayın.

Hay yaşa. Gelin ne ya hizmetci almis gibi tuhaf bir uslup.. Kibarini yazicam sen kabasini anla canim gözün kesmiyorsa çağırma.

Su alabilir miyim mi diosun :) bunu denicem valla

Hay yaşa. Gelin ne ya hizmetci almis gibi tuhaf bir uslup.. Kibarini yazicam sen kabasini anla canim gözün kesmiyorsa çağırma.

Çok iyi anladım, aynısını ben kayınvalidem için düşünüyorum.
Ben gitmiyorum artık o ayrı dava.
Ancak, gittiğim zamanlarda, tam çocuğun altını alacağım "ay babanın çayını tazeler misin?" gibi bir soru yönelirdi.
"Çocuk ile ilgileniyorum şu an" diyerek ters bakardım, ikilemezdi.
Sonraları anladı birşeyleri, artık birşey demiyor.

Benim evime geldiği zaman, başım gözüm üstüne.
Zaten kimseden bir iş beklemiyorum.
Ama ben çalışan ve 2 çocuklu bir kadınım.
Senin beni düşünüp, işten geldi çocuk peşinde de koşuyor diyeceğin yerde, bir de kalkıp benden iş beklemesi...
Diyecek lafım yok, aslında çok ta, buraya sığmaz

Siz ailesine dusmemissiniz
Eskiler kayinvalidesini hani o masum Anadolu kadını varya..onları bir anlatırlar roman yazılır roman. .

Düşmem çünkü zaten oyle bir aileyle evlenmem. Herkesin standartlari farkli. Niye kimsenin standarti yok herkes sizin gibi saniosunuz ki.

Cay yapip ayaginami getirecekti?
Cay demlemek nekadar zor olabilir ki?
usengeclikde zirve sanirim.

Demlenmis cayi koy servis yap diyor. Buna da ayni yorumu atarsin ama yine de evet beklerim. Yapacaksam ben yaparim zaten soylenimce yapacak degilim bu yastan sonra kimseden emir almam. Bitti gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…