Kalk bi cay koy

Valla sizi cok iyi anliyorum.Emir verilmesinden hic hoslanmam.Anneniz dese ne dersiniz? Diye sormuslar ama anne ayri oluyor iste.Kızsanda bir yerden sonra alttan alabiliyorsun ama kayinvalide olunca birde gecmis yasanmisliklara dayanarak olmuyor.

Emir vermesinden mi hoşlanmıyorsunuz acaba? Tatlı dille söylese koyar mısınız o çayı?Yoksa yıldızlar başından barışmadıysa ne derse desin size itici gelir.

Kaynanamgilde yemegi ben hazirlarim ben toplarim , kayinbabam kizim haydi bir kahve yapta icelim der. Yaparim , kaynanam caya kalacakmisiniz der kaliriz dediysek o an kim musaitse o cayi demler. Ve bunlar hic gozume batmaz. Severek yaparim. Ama siz onlardan hoslanmiyorsaniz bilemedim.

Yaani sinir olmakla beraber kalkıp çay koyardım bende sanırım :) Tek sıkıntı bu olsun bırak.. Evine köyüne karışmıyorsa hiç sorun etme. Ayda 1 olsun boşver

Benim ki de bişey içer misiniz diye sorar, evet dersen gel o zaman sen hazırla der Ben kalkıp hazırlayacaksam ne anladım bu işten . Niye teklif ediliyor onu da anlamadım.
Bi de bu gebe halimle kalkmak dertken....
Aman zaten çok çok az gidiyoruz

O kadar dejenere olmusuz o kadar bozulmusuz ki. Yani bozulmussunuz siz ve sizin zihniyetinizde olanlar. Sizden buyuk ınsanlara kv kp olmasa da hızmet etmek cay koymak mutfagını toplamak bızım kulturumızde var bunlar. İncileriniz mi dökğlğr. Siz de ikiyğzlüsünğz o zaman gitmeyin. Hem rahatsız olup hem de yemeklerini yemeyın.rol yapmayın.kocanıza da kv nize de.
Vay be ,onlar demeden koymalısınız zaten.
Yazık diyprum. Ben kv me gittiğimde hasta falan değilsem, mjtfaklarını toplarım caylarını koyarım, evlerinden giderken de temiz bırakır giderim. Üstelik bi karsılık da beklemıyorum. Beklemek de hos degil acıkcası.
Sizin adınıza boyle bir zihniyete sahip oldupunuz için üzüldüm. Sizin uetiştirdiğiniz çocuklsr da toplu taşımalarda büyüklerine yer vermekten aciz, saygı ve centilmenlikten uzak gençler oluyor ne yazık ki.

ailem hiç bir zaman benden hizmet beklemediler kendi işlerini kendileri gördüler hep. Bu yüzden alışık olmadığım bir durum şu kv ye hizmet etme gidip evini temizleme vs olayları. Çay koymak en masumu olmuş .her ailenin tarzı beklentisi farklı .insana alıştığından başkası tuhaf geliyor. Ama nezaket her yerde aynıdır. Anneye babaya yaşlıya hürmet ve geline nezaket. İçinizden gelerek kv den önce davranıp çay koyma hürmetinde bulunsaydınız kvnizin nezaketsiz tavrına maruz kalmayacaktınız sanırım:) yargılamak için söylemiyorum yanlış anlamayın . Sadece böyle şeyler biraz karşılıklı oluyor etki tepki gibi

Belki sizi evin kızı gibi gördüğü için bu tarz şeylere dahil etmeye çalışıyordur. Yoksa bir çay koymakta ne var ki? Kayınvalide biraz yorgun demokratsa demek ki...

Ayda 2 kere de görüşsen demekki takacak yine bişey bulunuyor
Onlar demeden siz koysanız hani eve gidince de zaten çay meyve zırt pırt işi oluyor Ha orda yapmışsınız ha evinizde bir çay ya alt tarafı
Bunun sosyal demokratla ne alakası var ki

Duyar kasmasanız olmaz. Kadın çay yapmaktan şikayetçi değil, emir vererek istenmesinden şikayetçi. Aman dejenere olmayalım, kaynanalar gelinlerini köle gibi görmeye devam etsinler. kendi büyüttükleri paşa ya, onlardan istemesinler, elin kızına emir yağdırsınlar. Valla siz hizmetinizi yapın, kolay gelsin. Ama umarım bizim zihniyetimizin(!) Yetiştirdiği çocuklar sizin kıymetli çocuklarınızla denk gelip evlenmez.

Bilmiyorum ama anneniz dese yanlış anlamazdınız diye düşünüyorum. Altı üstü çay diyorsunuz,size geldiğinde de hep siz iş yapıyorsunuzdur o zaman . Sonra kv bana yardım etmiyor demeyin de .

Kv size geldiğinde yemekten sonra “Hadi bize bir çay koy da içelim.” şeklinde konuşabiliyorsanız gayet normal o zaman. Ama bunu söyleseniz kıyamet koparsa, siz de koparın o kıyameti.
Ne var canım bu lafta diyenler, insan insana böyle bir üslupla emir veremez, kendisine aynı kişi söylese hoşlanmazsa kendi de söyleyemez. Bu durumun yaşla da konumla da ilgisi yoktur. Haddini bilmeyle ilgisi vardır.

Bana kv öyle bişey diyemez sanırım. Çünkü eşim bile öyle buyurmadığından başkasına da dedirtmez

Basit yemek derken yani ne pişirmişti merak ettim valla

Yani siz onun gelinisiniz kızı gibi..Samimi bir ailede olur "hadi bir çay koy"
Denir yani..
Nedir böyle erkek annelerini ezme,hor görme çabaları.
40 yasindaysaniź daha gençsiniz 60 yaşında ki kadından size hizmet etmesini bekliyorsunuz.
Şimdi ben 40 im diyorsunuz yarın 60 oldum gelin bana çay koymadı dersiniz.

Sizin gibi düşünenlerin ömrü boyu şikayeti bitmez.

Emir vermesinden mi hoşlanmıyorsunuz acaba? Tatlı dille söylese koyar mısınız o çayı?Yoksa yıldızlar başından barışmadıysa ne derse desin size itici gelir.

Ya annem demez iste fiziksel olarak kotuyse mesela ayagi kirik o şekildeyken anca o zaman utana sikila rica eder. Eve cagirdigin insana kalk cay koy demek bana sacma geliyor. Ben misafirim evet misafir degilsin diyenler olmuş. Ogullariyla evlendim diye bu muameleyi hak etmiyorum. Annem onun ogluna boyle yapmiyor çünkü. Gelin diye bi kavram yok benim lugatimda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…