Adina üzüldüm. Allaha sukur dunur olacak bir durum yaşamadık simdiye kadar hep el ustunde tutuluyorum. 2 cocuk annesi olmama ragmen hediyelerim dogumgununkutlamalarim eksik olmaz. Ki zaten bende onlara karsi öyleyim.
Siz herkesi burdan ne biliyorsunuz?
Tutturmuşsunuz herkes herkes diye..
Eşim benim aileme değer verir bir dediklerini ikiletmez. .Ne yapıyorsa canı gönülden yapar ..
Bende;
Elime yapışmaz yani bir çay koyarım.Birileri dese de demesede.
Bizim ailece bozulmaz rituelimizdir çay içmek
Hmm o zaman hak ediyorlar kaynananlar bence sende haklisin. Evlat ayrimi nedir beeeValla evlatlar arası ayrım yapanlardan herşey beklenir. O yüzden kişisel almıyorum bu durumu.
Ha birde Allaha sukur tapum da elimde evimde. :) sevgiler
Hmm o zaman hak ediyorlar kaynananlar bence sende haklisin. Evlat ayrimi nedir beee
Sen mi koyarsin hakan mi koysun diyo bi de. Hakan koysun ben yoruluyorum dedim. Gönlü olmuyor tabii oglu koyunca. Nedir bu gelinsin kalk yap ya. Komedi gibi tabiki girmicem bu potalara.
Elbette
Susarsam ne yapacagim?
Ben kimsenin dolabini izinsiz acip bardak arayamam. Benim evimde de biri acsa cok ayiplarim ve bir daha evime sokmam.
Suya bile usenecek insan cagirmasin beni :) hani cok misafirperverdi bu millet? Cayi misafire koydurtarak mi oluyor misafirperverlik?
Gülerek “ya siz de modern geçiniyorsunuz ama içten içe nasıl ataerkilsiniz. Çayı sadece kadınlar demleyebiliyor sanki. İlahi sizi gidi sizi modernler” diyip kahkaha atın.
Cevap verdiklerinde de hiç kaale almayıp “ah bir de emir kipiyle derlermiş. Çok kibarsınız” deyip gülün.
Hakan koysun ben yoruluyorum dediğiniz çay koymak alt tarafı...Su ısınacak çayı koyacaksınız üzerine kaynayan suyu dökeceksiniz bu.Kadın size yemek hazırlamış(basit bir yemek olsa bile Allah razı olsun denir) ardından çay demleniyorsa söylemesi de hoşunuza gitmiyorsa ben de çay koyayım diyin o söylemeden.Kadın sizi görmek istemiş çağırmış ama sonuç olarak 60 yaşında onun sonsuz hizmetini beklemeniz ayıp olmaz mı o da alt tarafı bir çay istemiş ne var ki...Adı kayınvalide diye yapmayın böyle bence.
Kaynana da kayınbaba da yapıyor bunu. Eşim babasından borç alsa geri verir,maddi manevi yardım eder elinden geldikçe. Ama abisi sürekli alır geri vermez, çocuklarının ihtiyaçlarını aldırır ve bir de azarlar eder. Ama abiye ses yok hep bize laflar bilmemneler.
Iyiniyetli olanı enayi yerine koydular,bundan sonra yüzümü görürlerse konuşurlar...
Onlar içiyor demekki siz çayı koyun suyundan kendinize bitki çayı yapıverin zor bişey mi sankiAllah allah oluyor mu? Ben 7den sonra bisey yemiyorum. Evimde cig sebze yiorum genelde. Alkali besleniyorum. Cay da siyah cay icmem zaten bitki cayi icerim.
emin olun iyi niyetten bişi çıkmaz kazanan siz olursunuz. o abisinin yaptığı yanlış siz doğru yapıyorsunuz ama onlar öyle yapıyor diede karşılastırma yapıp böyle düşünmekte yanlış. he bnm kaynım yok böyle bşi yapamadım belki bana ondan doğru gelmemştr olabilir bişi diyememde şahsi kanaatim bu. aynısını kuzenim yaşadı kıymeti bilinmedi başta ama şimdi anladılar kimin ne olduğunu ona göre davranıyolar. sizde ona göre değer görürsünüz ilerde emin olun..
Kayinvalide diye tolere ediyorum bisey yapmiyorum. Baskasi olsa sacmalama evine geldim bana is mi buyuruyosun derim.
Karşılaştırma yapmamın nedeni onlara gık yok hep bize laflar bağırmalar vs. Evlat gibi davranmayan onlar ama baştacılar. Demek ki bizim uzak durmamız lazım. Yoksa ben o karaktersizler gibi sürekli alıp bir de üstüne arsızlık yapamam zaten. Sadece bütün olanlardan bıktım. Hamileyim hassasım kimseyi eskisi gibi çekemiyorum artık.
Canim tek tarafli o misafirperverlok işte. Haklisin valla. Bu derece olmak lazim iste. Su alabilir miyim diceksin. Daha dip kose temizlik istememis ki dio. Ben mecbur muyum kirec baglamis caydanligini gormeye cayini koymaya onun ya. Aile olduk hop diye zirvaligi yuzunden. Evet evlilik buysa agir geldi. Yapmadim ama teklif edilmesinden bile canim sıkıldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?