Kalk bi cay koy

Adina üzüldüm. Allaha sukur dunur olacak bir durum yaşamadık simdiye kadar hep el ustunde tutuluyorum. 2 cocuk annesi olmama ragmen hediyelerim dogumgununkutlamalarim eksik olmaz. Ki zaten bende onlara karsi öyleyim.

Valla evlatlar arası ayrım yapanlardan herşey beklenir. O yüzden kişisel almıyorum bu durumu.

Afiyet olsun tee allaam ya bravo

yani işin açığını söylemek gerekirse bence bunda bişi yok. samimi olun veya resmi olun farketmez ki. çayı koyup demlicek ayağınıza mı getircek 40 yaşındada olsanz doğru bulmadım. he benm bi sürü konum var ben kv ile anlaşamam mesela hele bu ara pek bi soğuk sayılırız ama haftada bir giderim yinede akşam yemeği yeriz sofra kalkar toplarım ederim çayı ben unuttuysam o koyar ben servis ederim yada ben hem demler hem servis ederim. çayları bitmeden çayınız bitti mi getiriyim mi derim bund bişi olmaz ki saygı yani. namaza giderken mesela bi çay koy sende bende namaz kılıyım der mesela. ne bilim yani bardakları tatlıları hazırlarm bazen gelir götürür götürmese bile ben kendim götürür getiririm. elinden ameliyt oldu. olmadan öncesinde giderdim yemek hazır herşeyi yapar ederdi bn bi sofra kurardm kaldırırdm çay içerdk. şimdi eli rahatsz yine yapıyor ama ben gidiosam genelde yaparm ben herşeyi. vicdan yani ondan o halde illa yemek yap beklemem bi çorba pilav yapsa ben diğerlerini hallederim sorun değil. yani demek istediğim burda bi sorn yok ki insan 40 kat yabancıya yapıyor hizmet. uslubune bakma saygıdan ötürü yap et çık zaten ayda 2 kere görüşüyomussunuz çokta bişi değil 2 kere çay demlemekk

Küçücük bir mevzu, burda olay olmuş.Herkesin mizacı farklıdır sonuçta. Bende bu tip davranışlara gelemem, benden de istenmez zaten. Kayınvalidem de sessiz bir kadın değildir, ama yinede benden bu şekilde bişey istemedi şimdiye kadar. Şaka yollu laf giydirir ama ben duymazdan gelirim mesela. Tam kalkıp kahve yapayım diye düşünürken, hadi kedi, bi kahve yapta içelim dense bile sinir olurum ben zaten yapacaktım diye. Yaniii bence emrivakiler gerçekten tepkiyi hakediyor.

Hmm o zaman hak ediyorlar kaynananlar bence sende haklisin. Evlat ayrimi nedir beee

Kaynana da kayınbaba da yapıyor bunu. Eşim babasından borç alsa geri verir,maddi manevi yardım eder elinden geldikçe. Ama abisi sürekli alır geri vermez, çocuklarının ihtiyaçlarını aldırır ve bir de azarlar eder. Ama abiye ses yok hep bize laflar bilmemneler.
Iyiniyetli olanı enayi yerine koydular,bundan sonra yüzümü görürlerse konuşurlar...

Sen mi koyarsin hakan mi koysun diyo bi de. Hakan koysun ben yoruluyorum dedim. Gönlü olmuyor tabii oglu koyunca. Nedir bu gelinsin kalk yap ya. Komedi gibi tabiki girmicem bu potalara.

Hakan koysun ben yoruluyorum dediğiniz çay koymak alt tarafı...Su ısınacak çayı koyacaksınız üzerine kaynayan suyu dökeceksiniz bu.Kadın size yemek hazırlamış(basit bir yemek olsa bile Allah razı olsun denir) ardından çay demleniyorsa söylemesi de hoşunuza gitmiyorsa ben de çay koyayım diyin o söylemeden.Kadın sizi görmek istemiş çağırmış ama sonuç olarak 60 yaşında onun sonsuz hizmetini beklemeniz ayıp olmaz mı o da alt tarafı bir çay istemiş ne var ki...Adı kayınvalide diye yapmayın böyle bence.

Canim tek tarafli o misafirperverlok işte. Haklisin valla. Bu derece olmak lazim iste. Su alabilir miyim diceksin. Daha dip kose temizlik istememis ki dio. Ben mecbur muyum kirec baglamis caydanligini gormeye cayini koymaya onun ya. Aile olduk hop diye zirvaligi yuzunden. Evet evlilik buysa agir geldi. Yapmadim ama teklif edilmesinden bile canim sıkıldı.

Rabbim herkesin kalbine güzellik iyi niyet versin köreltmesin kalplerini karartmasın...

Kayinvalide diye tolere ediyorum bisey yapmiyorum. Baskasi olsa sacmalama evine geldim bana is mi buyuruyosun derim.

Çay sürekli emrivakiyle size paslanıyorsa, kızmakta haklısınız. Aslında alt tarafı çay, çok zahmetli bir iş değil ama karşınızdaki insanları siz tanıyorsunuz. Amaç geline hizmet ettirmek şeklinde bir enerji alıyorsanız, kimse yapmak istemez. Bir de niye hep sizden istedikleri kısmı sinir bozucu. Oğullarının eli ayağı tutmuyor mu?

Eşimin ailesi konusunda şanslıyım. Hizmet beklemekten çok, hizmet ederler. Tabi biz yaptırmamaya çalışıyoruz. Mesela yemek yendi, bir çay içelim muhabbeti döndüğünde, kalkıp onlar yapar genelde çayı ya da ben durdururum, oturun ben demleyeyim diye... Ya da eşime derim, fırla yavrucum bir çay demle, hadi diye... =) Kısaca söz konusu yapılan işten çok, karşınızdaki insanın tavırları ve hissettirdikleri.

emin olun iyi niyetten bişi çıkmaz kazanan siz olursunuz. o abisinin yaptığı yanlış siz doğru yapıyorsunuz ama onlar öyle yapıyor diede karşılastırma yapıp böyle düşünmekte yanlış. he bnm kaynım yok böyle bşi yapamadım belki bana ondan doğru gelmemştr olabilir bişi diyememde şahsi kanaatim bu. aynısını kuzenim yaşadı kıymeti bilinmedi başta ama şimdi anladılar kimin ne olduğunu ona göre davranıyolar. sizde ona göre değer görürsünüz ilerde emin olun..

Karşılaştırma yapmamın nedeni onlara gık yok hep bize laflar bağırmalar vs. Evlat gibi davranmayan onlar ama baştacılar. Demek ki bizim uzak durmamız lazım. Yoksa ben o karaktersizler gibi sürekli alıp bir de üstüne arsızlık yapamam zaten. Sadece bütün olanlardan bıktım. Hamileyim hassasım kimseyi eskisi gibi çekemiyorum artık.

Kayinvalide diye tolere ediyorum bisey yapmiyorum. Baskasi olsa sacmalama evine geldim bana is mi buyuruyosun derim.

Ablacım sen kayınvalidene biraz gıcıksın gibi geldi bana...Et parçası koyuyor,ben onun kireç tutmuş çaydanlığını görmek zorunda mıyım gibi konuşmalarınızdan bunu çıkardım.Bence tek sorun çay olmamalı,çay için buraya konu açmamışsınızdır.

işte ne yaşandı tam bilmediğim için yazdığınıza istinaden yorum yaptım. bide haklısınız hamilelikte insan dahada hassaslaşıyor malesef bende öyleyim bende son zamanlarda çok anlaşamıyorum açıkcası zaten konularım mevcut ama işte eşin hatrı diosun bilmem ne diosun yüz yüze geliosun. bende hamileyim hele kimseyi çekemiyorum annemde dahil bazen tepkilerim değişiyor yani

Bendeki emrivaki leri duysaydiniz vakti zamanında

Şükür geldi geçti gitti

kireç tuttuysa yıkayın nolcak ben dökerim porçözü hemen iki dk yıkarım temizce doldururum yani bunun inanın aile olunmasıyla falan alakası yok ki anneniz hiç mi kv sine bişi yapmamış nolcak ki çok büyük bişeymş gibi konuşuluyor ama siz el gibi misafirlerden değilsiniz evin oğlula evli bi misafrsiniz yani o kadarınada olabilir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…