- 20 Temmuz 2016
- 622
- 31
- 98
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Klasik türk aile yapısı evin temizliğini büyük ölçüde kadın yapar, yemeği ikramlığı kadın hazırlar, malesef bu böyle çoğunlukla . Hal böyleyken sadece erkeğin aranması biz geliyoruz denmesi normal mi yani? İlla aranacaksa müsait misiniz size gelsek diye sorulur karı koca istişare edip dönerler. E ortada böyle bi durum da yok.
Konu sahibi konuyu misafirleri geldikten sonra açsaydı yorumlarda kelle alınırdı öncesinde sorunca haksız olmuş nedense
Söylediğim de gayet mantıklı madem misafirler geleceğine konu sahibinin eşine sorarak karar veriyorlar, eşi de sormadan onaylıyor güzelce ağırlayabilir misafirlerini.
Bu kafada olanlar ben evin hanımıyım ben ne dersem o kafasıİyide bunun sorumluluğu gelmek isteyenlerde degil ki.
Gelmek isteyenler kime yakinsa elbet onu arar. Adam bu durumda eşine haber verecek veya karşi tarafa eşiyle konusup ona göre cevap verecek. Kafasina gore misafire tamam diyip kadina da haber vermiyorsa suç adamda.
Emrivaki en nefret ettigim seylerden biridir. Eşim bana haber vermeden yatili misafir kabul etmiş diye konu açsaydi ben farkli yorum yapardim ama hanimefendinin derdi "millet beni arasin"
Bu kafada olanlar ben evin hanımıyım ben ne dersem o kafasıkendi yakınları acaba gelicekleri zaman eşini arıyor mudur? Sanmıyorum
Yani saçma geliyor cidden herkes kendi yakınını arar. Benim kardeşim ve ya kuzenim bana gelirken eşimi niye arasın beni arar onun yakınlarıda onu arar düz mantık ya düşünmeye bile gerek yokYaniEşimin kuzenleriyle vs biraraya gelince muhabbet ederiz ama bende telefon numaralari dahi yoktur, benim de onlarda yoktur. Beni niye arasin herkes?
Aynı durumu bende çok yaşadım eşimin ablası 3.kere geldiler uzak sehirlerdeyiz iste bizim.bu taraflara gidecek olduklarinda yol uzun olduğundan konaklama ihtiyacı hissediyorlar görümcenin eşi uzun süre aralıksız araba kullamicandan hep ablası eşimi arıyor eşimde bu gece ablamlar gelecek 1 gece.kalacak diyor hiç beni aramazlar evin hanimi benim yatağını yorganını hazırlayan benim geldiklerinde ikram çıkaran benim ama bana haber verme nezaketinde bulunmuyorlar üstelik yoldan geldiklerinden evime hep gece 11 12 1 gibi girdiler ve hafta ici ben gece gece hem servis yaptim hem yatak yorganini ayarladım ertesi günde kalkıp ise.gittim sanki beni adam yerine koymuyorlar beni hoca sayıyorlar gibi hissettim hep bana karşı saygısız ve düşüncesiz buldum bu hareketlerine hoş onlara sorsan normal
Yaa çay dolduran ev temizleyen evin hanımı mı olur zaten allah aşkına
Bahsedilen görev tanımları evin hanımı olmaya çok ters
Ev hanımı olabilir belki ama onu bilemem
Evde hiçbi işe dokunmasam
Yemeği temizliği ikramı biri yapsa ancak öyle evin hanımı olurum
Bu şartlar altında da isterse eve her gün misafir gelsin umrumda olmaz
Öyle düşünülse bile, bu kötü bir şey mi? Mesela eşinizin izinli olduğu gün birisi sizi bir yere davet etse "bir eşime sorayım, haber veririm" demez misiniz? Ortak yaşam hakkında eşlerin birbirine danışmadan karar vermesi asıl yanlış olan. Eşler elbette ki birbirine sormadan danışmadan bir şey yapmamalı. Sadece kendilerini ilgilendirmiyorsa bu plan, eşine danışmaktan daha doğal ne var? Belki sizin başka misafiriniz gelecek o gün, belki önemli bir işiniz var ve eşiniz unuttu. Kabul edip sonradan şu şu sebeple sizi kabul edemeyeceğiz demek daha bahane uydurmak gibi duruyor. Bence bu daha ayıp.gerçekten eşiniz böyle der mi? Benim eşim böyle dese ayıp derm bana sormadan bir şey yapamıyor gibi. Zaten önemli bir şey olsa bilir ve ona göre cevap verir eşim. Önemsiz detaylarsa misafire göre ben kendimi ayarlarım artık.
Ben olsam bende akrabam kımse onu ararım iş şu ki evın hanımıysa esıne evın beyıyse hanımına danışması gerekır yanı mısafır olması gerektıgı gıbı yapmısta esınız sıze demelı hayatım su akrabam bıze gelmek ıstıyor uygun muyuz sana sorup oyle cevap verelım ne dersın demesı gerekır es hatalı burada mısafır degılşehir dışından bir gece kalmak için gelecek misafir sadece eşime haber veriyor. (eşimin tarafından akraba) burdan başka bir şehire geçecek. beni hala aramadılar sizce normal mi? gerçi virüs zamanı gelmesi hiç normal değil orası da ayrı konu.
Öyle düşünülse bile, bu kötü bir şey mi? Mesela eşinizin izinli olduğu gün birisi sizi bir yere davet etse "bir eşime sorayım, haber veririm" demez misiniz? Ortak yaşam hakkında eşlerin birbirine danışmadan karar vermesi asıl yanlış olan. Eşler elbette ki birbirine sormadan danışmadan bir şey yapmamalı. Sadece kendilerini ilgilendirmiyorsa bu plan, eşine danışmaktan daha doğal ne var? Belki sizin başka misafiriniz gelecek o gün, belki önemli bir işiniz var ve eşiniz unuttu. Kabul edip sonradan şu şu sebeple sizi kabul edemeyeceğiz demek daha bahane uydurmak gibi duruyor. Bence bu daha ayıp.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?