kalmaya gelecek misafir sadece eşime haber veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim eşime haber verebilir. Eşim de “hanıma bir sorayım haber ederim” der. Özellikle aranmayı beklemem.
Bunlar tabi koronasız zamanlar için geçerli.

İyide bunun sorumluluğu gelmek isteyenlerde degil ki.
Gelmek isteyenler kime yakinsa elbet onu arar. Adam bu durumda eşine haber verecek veya karşi tarafa eşiyle konusup ona göre cevap verecek. Kafasina gore misafire tamam diyip kadina da haber vermiyorsa suç adamda.

Emrivaki en nefret ettigim seylerden biridir. Eşim bana haber vermeden yatili misafir kabul etmiş diye konu açsaydi ben farkli yorum yapardim ama hanimefendinin derdi "millet beni arasin"

Bu kafada olanlar ben evin hanımıyım ben ne dersem o kafası kendi yakınları acaba gelicekleri zaman eşini arıyor mudur? Sanmıyorum

Pandemi dönemini varsaymayıp genel konuşuyorum. Eşimin ailesi eşimi arar onunla konuşur. Ben samimi değilsem karşı tarafla tabiki de bu durumu eşime bildirir. Fakat eş kişisi akrabaya ben eşimle bir konuşayım duruma göre haber veririm demeli. Eğer kendi başına misafiri kabul ediyorsa da kendi başına ağırlar. Çünkü evin hanımı ne derse o dur. Ayrıca müsait değilsem de değilm derm. Büyük bir problem yoksa.

Yani Eşimin kuzenleriyle vs biraraya gelince muhabbet ederiz ama bende telefon numaralari dahi yoktur, benim de onlarda yoktur. Beni niye arasin herkes?
Yani saçma geliyor cidden herkes kendi yakınını arar. Benim kardeşim ve ya kuzenim bana gelirken eşimi niye arasın beni arar onun yakınlarıda onu arar düz mantık ya düşünmeye bile gerek yok

akrabalar icin konusuyorum herkes kendi tarafını arar. benim uzaktan kuzenim ve eşi kalmaya geldi bir gece. niye eşimi arasınlar ki? aynı şekilde onun kardeşi geldiğinde de onu arar beni değil. eğer bide bir geceyse bunu düşünüp kendimi hiç üzemem

sizin durum biraz daha farklı. Sizle samimiyeti olmayan herhangi bir akraba değil direk görümce. Görümce ya da kaynana gelecekse beni aramalı tabi ki. Benle yeterince yeterince samimiyeti olmalı.

Birilerini rahatsiz etmeyi hic sevmiyorum. Gittiğim yerde de otelde kalıyorum. Çok sevdiğim insanlar haricinde, uzak akrabalar, dıdının dıdısı insanlar benim evimi otel gibi kullanmak isteyince rahatsiz oluyorum.

Soruya gelecek olursam, akrabası kimse onu araması gayet normal. (Çok çok yakın olmadığınızı varsayarak yaziyorum) Eşinizin sizi arayıp misafirimiz var gelmek istiyor diye haber verip iznini alması gerekir. Size sormadan gelecek dediyse bu durumda eşinize kizmaniz gerek misafire değil.
(Coronada misafir mi?!)

Şahsen benim gözümde evin hanımı demek anca evdeki yardımcısına misafir için servis açalım diyen biridir yani. Her işi ben yapıyorum bu nasıl hanımlık

Öyle düşünülse bile, bu kötü bir şey mi? Mesela eşinizin izinli olduğu gün birisi sizi bir yere davet etse "bir eşime sorayım, haber veririm" demez misiniz? Ortak yaşam hakkında eşlerin birbirine danışmadan karar vermesi asıl yanlış olan. Eşler elbette ki birbirine sormadan danışmadan bir şey yapmamalı. Sadece kendilerini ilgilendirmiyorsa bu plan, eşine danışmaktan daha doğal ne var? Belki sizin başka misafiriniz gelecek o gün, belki önemli bir işiniz var ve eşiniz unuttu. Kabul edip sonradan şu şu sebeple sizi kabul edemeyeceğiz demek daha bahane uydurmak gibi duruyor. Bence bu daha ayıp.

Eşinizi aramasi normal ama emrivaki misafir gelemez, esim de olsa önce hanima sorayım demesi lazım. Ayrica virus var kabul.etmek zorunda degilsiniz,esiniz de gelebilirsiniz mi demis? Ben olsam bana sormadan misafir kabul.edemezsin der reddederdim, hatir gönül için böyle bir zamanda sagligimizi riske atmazdim.

Bak haftasonlari sokağa cikma yasağı uygulanıyor pek uyulmamasina rağmen düşmüş vaka sayısı. Şöyle biraz sabredip uysak bende evde delirme noktasindayim çünkü artik. Sizde aynı şekil de tepki verin. O kadar insanin vebaline giremem ben diyin. Hemde habersiz gelmez onlarda bidaha. Esinizde eşime bi sorayım demeliydi bence koronayi hesaba katmazsak. Mesela ben bazı geceleri kendime ayiriyorum yalniz kalmak istiyorum misafir kabul etmek zorunda değilim

Virüsten korkmuyormusunuz.. nasıl gelecek gelmeden önce kimlerle görüştü .Belki virüs taşımakta. O düşüncesiz birisiymiş. Böyle birisine eşiniz rahatlıkla.söylemeliydi misafir kabul edemiyoruz diye..

Ben olsam bende akrabam kımse onu ararım iş şu ki evın hanımıysa esıne evın beyıyse hanımına danışması gerekır yanı mısafır olması gerektıgı gıbı yapmısta esınız sıze demelı hayatım su akrabam bıze gelmek ıstıyor uygun muyuz sana sorup oyle cevap verelım ne dersın demesı gerekır es hatalı burada mısafır degıl

yok ben demem. Eşime sormam. Eşimin isteyip istemediğini bilirim. O gün ne istediğini bilirim ona göre hemen net cevap veririm. Teyzem çağırdı bir gün mesela eşimin çok istediğini sanmıyorum bugün yorgundu başka zaman geliriz dedim gibi. Hani ona bağlı cevap vereceksem sormadan şak diye söylenmeli bence. Eşime sormadan da çok kişi davet etmişimdir.
ben bir eşime sorayım demek de bana telefonu kapatıp bahane düşünmek gibi geliyor
Bir de eşim eğer bana sorar da reddedersek çok ayıp olacakmış hissim var. Reddedecekse eşim reddetsin. Ben bi hanıma sorayım deyip beni arayıp benim hayır dememi yakıştıramıyorum.
Ben çok yatılı misafirli evde büyüdüm. Sormadan gelirlerdi. Tanımadığımız insanlar elinde adres kağıdıyla hastane işim var diye kalmaya gelirlerdi annem babam çok misafir ağğırlardı ve çok severdi. Belki o yüzden misafir reddetme konusunda gerginim.

Normalde olmasi gereken sizin akrabanizin sizi aramasi,esinizin akrabasinin esinizi aramasi zaten. Esiniz sizinle gorusup geri donus yapmali arayan kisiye. Sizinkiler gene iyiymis ariyorlarmis. Bizimkileri kapidan kovarsin bacadan duserler noel baba gibi

Şu dönemde kimi ararsa arasın cevap kusura bakmayın şu dönem misafir kabul edemıyoruz gıdemıyoruzda vs denmeli. Bu talep bastan sacma zaten. He eger virüs olmasaydı kımı aradaıgı farketmezdı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…