kalmaya gelecek misafir sadece eşime haber veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tabi ki sana da haber vermeleri lazımdı önemli bişey yoksa böyle covid zamanı yatılı gelmeleri de düşüncesizlik yani

kalınacak gece bir gün ise ben esim bir saniye karıma sorayım demesinide beklemem.

Çünkü düsünuyorum bir akrabam beni arayacak 1 gece gelmekten bahsedecek ben dur esime sorayim sana döneyim diyecegim esimi arayacağım esimde olur ama beni aramaları lazım diyecek akrabana doneceğim tamam ama esimi de arayın diyeceğim. öhh yani adama ve ya kadına gelme desen daha iyi.

önceden haber versinler evimi toparlayım yeter genellikle boyle durumlarda ikimizde calıstigimiz icin esimle toparlarız zaten evi. 1 gece misafirlik icin beni arasinlar esim bana danişsın diye triplere girmek anlayışsızlık geliyor.

Tabi korona zamanı başka şu zamanda bir gece bile misafir sizi tedirgin edebilir onu anlıyorum ben normal zamanlar icin yaptim yorumumu.

Jenerasyon farkindan herkes kendine göre cevap veriyor. Turk gelenek goreneklerine gore evin haniminin aranmasi lazim asıl usul budur :) bence de dogrusu odur, evin hanimiyla o kadarcik munasebeti yoksa zaten o evde kalmaya da gitmek ayiptir.

böyle şeylerden bende çok hoşlanmam ama çok samimi olmadığınız biriyse eşinize haber vermesi çok anormal gelmedi bana. eşinizin telefonda "eşime sorayım uygun muyuz, onun bi planı var mı bilmiyorum" diye cevap vermesi daha doğru olur böyle durumlarda.

evet eşim kesinlikle böyle der ve olması gereken budur. eşime sorayım kısmı da kılıbıklıktan değil ev müsait mi biz müsait miyiz o bilmez ki.. olması gereken budur. ben de arkadaşlarımız veya akrabalarımızdan biri aradığında usulünce bi bakayım hemen haber vereyim size diyorum.
zaten böyle birbirine danışan eşler olduğunda karşı taraf asla hayır kimse gelemez demez ki, önemli olan kafa birliğidir.

ne bileyim ben diyemem eşime sorayım diye utanırım

direk eşime sorayım demezsin de bir bakalım durumumuza size ona göre haber vereyim dersin.
biz karı koca çalışıyoruz, ikimiz de kendi arkadaşlarımızla programlar yapıyoruz bazen birlikte bazen ayrı ayrı, bir tane çocuğumuz var onunla programlar yapıyoruz, o arada bi arkadaş veya akraba zart diye gelecek dese ve birbirimize sormadan tabi buyur desek ne olacak mesela? ya ikimizden birisi programını bozacak ya da gelecek kişi diğerini evde bulamayacak..
öncelik eşlerin birbirine saygısında başlar, dışarıya saygı benim için her zaman ikinci plandadır.

şöyle bir şey var programımızı genelde biliriz. Biz de çalışıyoruz ama bütün hafta önemli ne yapacağımız belli. Önemsiz planlar yaptıysam misafir için zaten ertelerim. Eşim birkaç kez bana sordu. Bana sorduktan sonra reddetmen daha saçma olmaz mı istemiyorsan direk sen reddet ya da işimiz yoksa kabul et diyorum. Ben fazla detay düşünüyorum bu konularda net olamıyorum belki de.

işte bu hissi yaratan toplum baskısı

bakalım eşin o akşam evde olacak mı

belki işi var belki mesai yazdılar belki arkadaşının daveti var hatta belki hasta doktora randevu aldı

uzar gider

görümcem bir ara yapıyordu evler karşılıklı, ışık yanıyor görülüyor, telefonla ara, size gelelim evdesiniz

arkadaş evdeyiz de bakalım uygun muyuz, belki yatacağım hastayım, belki çocuk hasta ya da canım seni istemiyor

bir iki saçma sapan bahane uydurdum onu dedim, bunu dedim öğrendiler

önceden haber verilir ev sahibi de ona göre kendini hazırlar ama biz bir X le konuşalım demek utanılacak bir şey değil

aksine zaman kazandırır yani gerekirse müsait değilim demek için gerekçe olur, işte X in mesaisi varmış haftaya görüşelim vs gibi

hayır biri oturmaya gelecekse zaten o akşam eşimin kaçta geleceği belli olmaz. şimdi du sorayım kaçta gelecekmiş ona göre gelin derim mesela. Bu ayrı bir şey.
yatılı misafirden bahsediyorum ben aslında. Biri yatılı gelecekse/gelmesi gerekiyorsa evime sormam. Eşim de bana sormuyor. Genelde onun annesi kardeşi gelir. İstediği zaman da gelebilir. Hastalık vs olmadıkça.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…