evet kuşum pazar günü annem babam ablam yengem ve kızları gelicekkk gün sayıyorum resmen yaaa. onlarla güzeeeelll bi kahvaltı yapıpSANA DA HAYIRLI CUMALAR CANIM BENİM.
NE ZAMAN KESİYORSUN YEMEĞİ. PAZAR GÜNÜMÜ
KIZ ONDAN SEN BAHSETTİN BİZ Mİ BAHSETTİK. KİMDİ SENİN OĞLANDAN BAHSEDİYON SANMIŞ SUSUYDU SANIRIM NE GÜLDÜM DÜN YAA
he ben bahsettim zati daha nelerden bahsettim yawww neyse kamufle ettim kendimi
ayrıca şuşuyu öpüom burdan benide çok güldürmüştü dün
evet susuydu, bende böğüre böğüre güldüydümmm
KIZLAR ARTIK HERKES YEDİĞİ ÇÖPE KADAR YAZSIN. MENÜLERİNİ PAYLAŞSIN.
- Alınan Kalori
BUGÜN ÖĞLENE KADAR ÖĞLEN DAHİL YİYİP, YİYECEK OLDUĞUM ŞEYLER.
- 0.50 x 1 Adet Muz (100 kcal)50 kcal
- 1.00 x 1 Adet Patatesli Poğaça (Ev Yapımı) (162 kcal)162 kcal
- 2.00 x 1 Porsiyon Prinçli Ispanak (94 kcal)188 kcal
- 2.00 x 1 Dilim (50gr) Börek Çeşitleri (132 kcal)264 kcal
- 1.00 x 1 Su Bardağı (250ml) Kuru Üzüm Kompostosu (196 kcal)196 kcal
- 1.00 x 100gr Yoğurt (Tam Yağlı) (68 kcal)68 kcal
- Alınan Kalori Toplamı 928 kcal
Allah senin canini almasin findik kadar dusunebilme yetenegimin hepsini alip goturdun benden.kafa bi milyonBU YAZDIKLARIMI HERKES HEPSİNİ OKUYACAK VE YORUM YAPACAK ONA GÖRE . G.TÜM ÇIKTI YAZACAM DİYE. ( BİZİM ORALARDA KÖY DÜĞÜNLERİNDE OYNAMAYANIN G.TÜNDE ÇIBAN ÇIKSIN DERLER KINA GECESİNDE ) BENDE SİZE DİYORUM OKUMAYANIN VE YORUM YAPMAYANIN G.TÜNDE ÇIBAN ÇIKSIN
minik bir hesap yaptım iş bankasının kredi oranlarıyla.
ev kredisi çekiyorsun
200,000 tl. 120 ay taksitle kredi çektin. geri ödemesi:
2773,15 tl taksitle toplamda 332 778,00 tl
yani 10 yılda 132.778,00 tl bankaya faiz ödüyorsun.
10 yıl sonra zaten eski ev almışsın en az 5 senelik ev almış olsan. 10 yıl sonra o evin edeceği 250.000 tl olsun. 15 senelik daire. ama evin yeni olsa ve prim yapacak bir merkezde yer alırsa o ayrı o zaman 200 binlik ev 400 bin bile olur
neyse.
benimkini hesaplayayım bir de.
ben aylık 1100 tl kira veriyorum. 1100*120= 132 000 tl 10 yılda kira ödüyorum. senin bankaya 10 yılda ödediğin faizle aynı.
sen aylık 2773.15 tl taksit ödüyordun. ben kira verdiğim için o kadar taksit ödeyemem dersek senin verdiğinden 1100 tl ödediğim kirayı düşersem ben ayda 1673 tl biriktirmeye başlıyorum. 10 yıl sonra 200 760,00 tl para biriktirmiş oluyorum.
ki bunda 10 sene boyunca benim de eşiminde maaşlarına zam gelmediğini düşünüyorum. her ay 1673 tl koyuyor gibi hesapladım.
şimdi benim içinde oturduğum evi sattılar 370.bin tl ye. yani şunu diyorum ben bu arada para biriktirirken 370 bin tl lik 3+1 160 m2 havuzlu güvenlikli lüks sitede oturuyorum. şuan kredi ile 200 bin tl ye ev alacak olsam 3+1 ama en az 5-10 yıllık 120 m2 ev alabilirim . bu da prim yapmayacak bir ev olur. iyi bir mahalle olmaz.
sen şimdi diyorsun ki 10 yıl sonra biriktirmiş olduğun 200 bin tl ye ev bulamazsın fiyatlar artmış olur. evet öyle ama ben bu 10 yılda kendimi sıkıp edip borcum var sıkıntısı çekip eski evimi yenilemeye çalışıp durmayacağım. beğenmedim sıkıldım mı topla eşyaları taşın daha güzeline.
200 bin e kredi ile aldığımız ev süper prim yaptı diyelim 10 yıl sonra ödediğin toplam para değerine gelsin. 332 bin olsun. ve sen ne kar da olmuş olursun ne de zararda. 10 yıl sonra 15 yıllık eski eve 332 bin tl vermiş olursun.
ama ben 10 yıl da 200 bin tl biriktirirken maaş zamlarıyla falan ayda 1000 tl fazla para biriktirsem 10 yıl sonra 300 binim olduğunda gidip de eski 15 yıllık daire alacağıma sıfır güzel gönlüme göre bir daire alabilirim. 10 yılda lüks evde hayat standartım yüksek olarak yaşayabilirim vs. vs.
aman neyse
şimdi tarla arsa olayına geleyim.
arsa almak güzel. hatta tarla alıp sonra imar geçip arsaya döndümüydü bi de prim yapacak yerdeyse süper ötesi kar edersin. işte bunu bulmak önemli. ihtiyacın olduğunda anında satabiliyor olmak önemli. tarla alıp 5-10 yıl oraya verdiğin parayı unutmak gerekiyor. babam der durur biz geldiğimizde buralar bomboştu zamanında ev alacağıma 3-5 tane arsa alsaydım şimdi her birinden müteahhit e verip 5 er daire kazanırdım 15 dairem olurdu diyor. evet doğru.
benim planımı anlatayım bir de onu dinleyin.
eskişehir de öğrenci çok fazla ve yurt ortamı yeterli değil. kaldı ki 1+1 evlerin kirası ortalama 500 tl. ben öğrenci olsam 2 kişi çok rahat eve çıkarım yurt da takılmazdım.
ben şimdi elimde bir miktar para biriktirdim. bir tane esk de 1+1 daire alacak kadar nakit param mevcut.60 000-70 000 tl arası evler. ben 65 000 tl ye bi daire alıp 500 den kiraya vermeyi düşünüyorum. aylık 500 tl kira hadi her sene 1 ay boş kaldı ev diyelim 11 ayda 5500 tl bana para getirsin. 5 yıl kirayı 500 den hesaplayacağım halbuki her yıl 25 tl zam gelse 5 yıl sonra 625 tl olur kira. ilk 5 yıl 500 tl den diğer 5 yılı 650 tl den hesaplarsam
500x11=5500 tl x 5 = 27500 tl.
650x11=7150tl x 5 = 35750 tl
toplam 10 yılda bu evin bana getirisi
63 250 tl.
alın size kira evi ödedi.
10 yıl sonra birisi bana hayrına 1+1 daire hediye etmiş gibi oldu
tabi bu arada ben para biriktirmeye devam ettim boş durmadım. 3 yıl sonra bi 1+1 daha aldım 10 yıl sonunda benim 4 tane 1+1 dairem olmuş olacak. 10 yıl sonra ayda 2000 tl bana kira gelecek ve 20 yıl sonra tüm evler kendi kendini ödemiş olacak ve ben emekliliğimde 4 tane 1+1 apart sahibi olacağım hiç para ödemedenben bir de para biriktirdim bu arada aynı zamanda 10 sene de yılda 20bin biriktirsem 200 bin civarında bir param olacak. ki ben aslında hesapda dikkat ederseniz 20 yıl boyunca para biriktiriyor gibi olacağım çünkü apartlardan devam lı bana kira gelliyor ya 300.000 tl diyelim en iyisi biz . 20 sene de 300 bin biriktirip bir de 4 tane bedava apartım oldu hem de faiz e karışmadan helal yollarla
şimcik düşünün taşının. benim yapmayı düşündüğüm yatırım planımı beğenecekmisiniz yorum istiyorum.
Ayy ne guzel anlatmissin canim tatil cektiiibende çıkmadan önce epeyce araştırma yapmıştım..ama en güzeli orada yaşayan insanlardan öğrenmek..aklımızda olmayan bi çok yere öyle ulaştık..
- Dilek yarımadası Milli parkı
- Davutlar
- kıyıkışlacık koyu
- çökertme koyu
- bodrum torba koyu(çok güzel)
-ören(gökova körfezinde)
- Akbük(burdan daha güzel bir koy olabileceğini sanmıyorum..mutlaka görülmeli..)
- içmeler
- Akyaka(Azmak tekne turu mutlaka yapılmalı)
- datça(eski datça gezilmeli)
- datçanın bütün koylarını dolaştık knidosa kadar
en güzel koy PALAMUT BÜKÜ..(knidosa yakın)
-Palamut bükünde Saklı bahçe diye bir pansiyon var..süper bi yer..küçük ve huzurlu..
Knidos ege ile akdenizin birleştiği yermiş..burada güzenşin batışı izlenmeli..
-kız kumu
izmirde yaşadığımızdan yakın yerlerde vakit kaybetmeyelim dedik..şirince, alaçatı, çeşme,kuşadası v.s.. oralarda güzel diyolar ama tam olarak görmedim..
Aslında dalyan ölüdeniz devam edecektik ama Akbükü görünce vazgeçtik..turu datçaya kadar kısaltıp Akbük te tatili uzattık..
*internette milletin yaptığı yorumlara aldanıp sakın orman kamplarına çadır kamplarına falan girmeyin, biz girdik ve çıktık..ordakilere acıdım..bir kaç km. ötelerinde harika sular varken pisliğin içinde yüzüyorlar..
vakit darlığından uğrayamadıgımız bir çok koy vardı..sedir yarımadası varmış çok güzel dediler ama gidemedik..zaten her yeri gezmek için 2-3 ay tatil lazım..
özlemişim be gezmeyi..
KIZ AYDA CİDDEN BENDE KENDİ ADIMLA ARAMA YAPTIM DA BU SAYFALAR ÇIKIYO YA GIIII NETCÜK ADIMI DEĞİŞTİRİOM GIZLAR HAZIR OLUN
HER BOKTAN BAHSETTİK BENM UFAKLIKTAN BİLE
Canimcim sende en son kac kalori aldigini yazarsin olmazmi öyleye ben bunu yapmasam olmaz mııı. :/ zaten kaçak giriyorum iş yerindeevde de telefondan açıyorum tam yazarken kapanıyo sayfa. beceremem yani :S
Himmm rosalinda demekkk, entrikalar aşklar we kacamaklarla dolu eski brezilya dizileri geldi aklimasabah kahvaltı yapamadım kızlar akşam eve mutfak için ölçü almaya gelecekler evi toplim dedim. geri kalan menüyü yazıom
işe gelince
1 parça sokak simiti
1 paket light süt
1 avuç leblebi
öğlen yemeğim
50 gr ekmek
dopdolu bi tabak yeşil salata (1 tatlı kş zeytinyağlı)
domates çorbası
4 çorba kş yoğurt
toplam kalori:580 bebişler
ayrıca pokoyu beğendim aslında rosalinda yapcaktımda başkası kapmış benden önce
su zehirlenmesi denilio canm buna çok su içilmesi durumunda bide serum fizyolojik dediğimiz serumun vücuda fazla enjekte edilmesi durumunda oluşur. kalp çarpıntı en bariz belirtisidir. böbrek ve karaciğeri zorlar. o yüzden 2,5 lt nin üstüne ben pek çıkmam
heee benmde o gelmişti ondan ötürü yapim dedim olmadıHimmm rosalinda demekkk, entrikalar aşklar we kacamaklarla dolu eski brezilya dizileri geldi aklima
Öglen muradına ermissin cnm bakiyorumdaKızlar sabah kahvaltim
İnce dilim salam
Yeşil zeytin 8 adet
1 dilim kepek ekmeği
Şekersiz cay
Öğlen
İki tane kaşarlı sucuklu tost
1 sise sade niğde gazozu
544 cal. Kaldı aksama..
Günlük 1200 aliyom..ama bi kac gun spor yapamicam 1000 de kapatcam..bu durumda 344 cal. Kaldi
AY YAA BİZİM DE GELECEK O GÜNLER . NASIL BİR DUYGU VE HİS VAR İÇİNDEKizlaaaaaaar kızım aşık olmuş......
oy ben nidem nirelere gidemmmmm
SANA 1200 CAL ÇOK.Kızlar sabah kahvaltim
İnce dilim salam
Yeşil zeytin 8 adet
1 dilim kepek ekmeği
Şekersiz cay
Öğlen
İki tane kaşarlı sucuklu tost
1 sise sade niğde gazozu
544 cal. Kaldı aksama..
Günlük 1200 aliyom..ama bi kac gun spor yapamicam 1000 de kapatcam..bu durumda 344 cal. Kaldi
benm menüyüde bi analiz etsen be ya müyendizim profumAY YAA BİZİM DE GELECEK O GÜNLER . NASIL BİR DUYGU VE HİS VAR İÇİNDE
SANA 1200 CAL ÇOK.
1000 CAL ALIP SPORLA AŞŞAĞIYA DÜŞÜRMEN LAZIM
BUGÜN KARBONHİDRAT HAKKINI KULLANMIŞSIN AKŞAMA YEŞİLLİK YOĞURT FİLAN YE. KARBONHİDRAT ALMA
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?