• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kamera koymak yasal mı?

Çok teşekkür ederim. Evet jandarma bölgesindeyiz. Sabah karakola uğramayı düşünüyordum fakat okula gitmemek daha iyi bir seçenek gibi geldi. Bütün cevapları kafamda toplayıp eşimle birlikte bir karara varacağız 🙏🏻
Hocam bizi de haberdar edin lütfen.

Gerçekten yaptıkları "çocuktur, yapar" çizmesini aştı artık. Yarın bir durum olursa direkt şikayet edeceğim. Olmasa da önceki olayı etmeyi düşünüyorum. Disiplin ya da okuldan uzaklaştırma ilkokul kademesinde maalesef mümkün değil. @ulasimiz 'ın da dediği gibi RAM sürecini başlatacağım en kısa sürede 🙏🏻
Annesinin arayıp size böyle demesi de hakaret suçu. Onu da şikayet edebilirsiniz

Sabah okuldan önce karakola uğrayayım öyleyse bilgi almak için. Çok teşekkür ederim
Karakoldan önce meb ile görüşüp sıkıntıyı anlatın bence. Çocuktan ziyade veliden ve can güvenliğinizden bahsedin. Köy okullarında tek başına kadın öğretmen olunca önemsiyorlardı önceden , kaçmasın kalsın diye:) bu şekilde devam ederse görevlendirme isteyeceğinizden bahsedin ve hatta isteyin derim ben.

Yıllık izin hakkımız yok bizim. Rapor isteyebilirim aile hakiminden ama bir gün iki gün işte nereye kadar. Başka ile gidemem eşimin işi dolayısıyla burdayız ama başka okula görevlendirme isteyeceğim. Delillerimi güzel toplayacağım bu konuda inşallah.

O değil de şiddet görüp haberlere çıkarsam burda ifşa oluyormuşum 😂😂
İşte başka okula görevlendirme isteyebilmeniz için ilk olayda da şikayetçi olmalıydınız. Elinizde bir delil yokken sizi başka okula verirler mi bilemedim. Şikayetçi olsanız en azından can güvenliğim tehlikede diyebilirsiniz
Yarın hiç sebepsiz okula gitmemeniz suç. Ama ders kaçta başlıyor. Okulunuz eve ne kadar mesafede. Sabah ilk iş milli eğitime gidip müdür ya da şube müdürleriyle görüşüp olayları anlatıp korktuğunuzu, nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini bilmediğiniz için yardım istediğinizi belirtin. Eminim geri çevirmezler

Karakoldan önce meb ile görüşüp sıkıntıyı anlatın bence. Çocuktan ziyade veliden ve can güvenliğinizden bahsedin. Köy okullarında tek başına kadın öğretmen olunca önemsiyorlardı önceden , kaçmasın kalsın diye:) bu şekilde devam ederse görevlendirme isteyeceğinizden bahsedin ve hatta isteyin derim ben.
Haklısınız da görevlendirme istemeyle olmuyor ki. Haklı bi gerekçesi olacak

Haklısınız da görevlendirme istemeyle olmuyor ki. Haklı bi gerekçesi olacak
Bundan haklı gerekçe olamaz zaten. Çok gerekçeye de bakmıyorlar gideceği okulun müdürü ile anlaşırsa sorun olmuyor ama köy okulunun öğretmensiz kalacak olmasından dolayı taş koyabilirler

Bundan haklı gerekçe olamaz zaten. Çok gerekçeye de bakmıyorlar gideceği okulun müdürü ile anlaşırsa sorun olmuyor ama köy okulunun öğretmensiz kalacak olmasından dolayı taş koyabilirler
Kaç yıllık öğretmenim ilk defa sizden duydum böyle bir şeyi 😀görevlendirme isteyebilmek için okulunda fazla öğretmen olması lazım ya da üstlerden tanıdık. Kaldı ki ilk önce köyde öğretmen kalmamasını öne sürecekler, ki haklılar da
Ben gerekçesi yok demedim zaten ama hani görevlendirme isterim tarzı konuşmak biraz tehditvari gibi geldi. Sonuçta o görevlendirmeyi onaylayacak da o ilçenin müdürü

Kadına karşı uzaklaştırma kararı alın, gidin şikayetçi olun. Her karar bitmesine yakın tekrar gidip uzaklaştırma kararı alın.
En akıllıca davranış bu olur.
Çocuk içinde kesinlikle muhatap dahi olmayın, ödevlerini ister yapsın, ister yapmasın.
Sınavlardan kaç alırsa verin hiç kanaat kullanmadan verin notlarını oralı olmayın.

Ayrıca çocuk içinde diğer ailenin şikayetçi olması gerekiyor, bir cocuk cocuklarını zorla eve götürüyor, ya aile üyelerinden biri sapık olsa ne olacak…

Normalinde okullarda koridorlarda kameralar oluyor, sınıf içinde değil ama koridorlarda, yani aslında sınıf dışında bir yere duvardan kamera taktırsanız okul güvenliği için?

Olası bir durumda da kameraların çektiği yere çıksanız , sanki duruma uygun olur. Tabii bu bahsettiğim kameralardan almak vs milli eğitimden onayla mı oluyor onu bilmiyorum ama sanki yasal olur gibi geldi.

Bir de mutlaka milli eğitime , varsa ram a bu durumu bildirin. En azından sonradan bi durum olursa haksız duruma düşmezsiniz.

Kaç yıllık öğretmenim ilk defa sizden duydum böyle bir şeyi 😀görevlendirme isteyebilmek için okulunda fazla öğretmen olması lazım ya da üstlerden tanıdık. Kaldı ki ilk önce köyde öğretmen kalmamasını öne sürecekler, ki haklılar da
Ben gerekçesi yok demedim zaten ama hani görevlendirme isterim tarzı konuşmak biraz tehditvari gibi geldi. Sonuçta o görevlendirmeyi onaylayacak da o ilçenin müdürü
Görevlendirme istemek için belirli bir şart yok, norm fazlası olmana da gerek yok. Önemli olan iki okul müdürünün de onay vermesi, sonrasında ilçe çok sorun çıkarmıyor ve giden öğretmenin yerine ücretli geliyor.
Tani tehditvari konuşmasın ama görevlendirme düşündüğünden bahsetmeli durumun ciddiyetinin bilinmesi için bence.

Görevlendirme istemek için belirli bir şart yok, norm fazlası olmana da gerek yok. Önemli olan iki okul müdürünün de onay vermesi, sonrasında ilçe çok sorun çıkarmıyor ve giden öğretmenin yerine ücretli geliyor.
Tani tehditvari konuşmasın ama görevlendirme düşündüğünden bahsetmeli durumun ciddiyetinin bilinmesi için bence.
Evt haklısınız. İnşallah korktuğumuz gibi olmaz

Küçük deccal yetiştiriyolar resmen, aman hocam kimseye güven olmaz bu insanlar lafla sözle dize gelecek tiplerde değil, okula gelir size zarar verir bir şey yapar her şey bir anlık. Her şeyi resmi belgeye dökün, muhtardan falan çekinmezler ama jandarmadan savcıdan korkarlar yasal olan tüm yollara gidin. Şimdi sussalar yarın öbür gün daha büyük bi öfkeyle size zararda verebilirler.
Ücra yerde köyde devlet öğretmen vermiş el üstüne tutucaklarına yaptıklarına bak, hak etmiyorlar sizde ekstra çabaya girmeyin. İnşallah başka okula alırlar sizi.
Olumsuz dönüt alırsanız sosyal medyayı yıkın, bizde destek verelim.

geçenlerde bi yerde okumuştum ama ordaki konu okul değildi çok birsey değişeceğini sanmıyorum aynı mantıkla gidersek sınıflara ve odalara koymak yasal değil diye biliyorum ama güvnlik açısından tüm koridorlara ve girişe koyabilirsiniz buna okul bahceside dahil

Kızlar toplu bir cevap olsun. Şube müdürümüz aradı. Kendisinin memleketi olduğu için yaşanan olaydan dolayı mahçup olup özür diledi, yarın okula gitmeyip ilçeye eşimle beraber yanlarına gitmemi, eşimin işi dolayısıyla burda olduğumuz için onun birimiyle kurumlar arası yazışma yapacağımızı, görevlendirme işine olumlu baktığını ve ilçe milli eğitim müdürümüzün bu tarz konularda asla veliye taviz vermediğini söyledi. Tutanaklarımı da alıp yarın şikayette bulunmamı, detaylarını yarın konuşacağımızı, dikkatli olmam gerektiğini ve buranın insanının maalesef böyle olduğunu da ekledi. Eşimle konuştuk yarın için izin aldı birlikte ilçe mem'e gideceğiz. Ardından tehdit ve hakaretten hakkında şikayette bulunacağız. Görevlendirme kesinleşene kadar okula koruma ile gidip geleceğim Pazartesi'den itibaren. Söyledikleri bunlardı. Yarın gittiğimde etraflıca konuşacağız. Öğrencinin attığı iftiraya binaen sınıfta bulunan diğer öğrencilerden velileri eşliğinde ifade alınabiliyormuş sanırım. Eğer karşı dava açarsa ne olur bilmiyorum ama. Yarın ne yapacağım netleşti fakat kafam hala allak bullak ve midem sancıyor stresten.

Kızlar toplu bir cevap olsun. Şube müdürümüz aradı. Kendisinin memleketi olduğu için yaşanan olaydan dolayı mahçup olup özür diledi, yarın okula gitmeyip ilçeye eşimle beraber yanlarına gitmemi, eşimin işi dolayısıyla burda olduğumuz için onun birimiyle kurumlar arası yazışma yapacağımızı, görevlendirme işine olumlu baktığını ve ilçe milli eğitim müdürümüzün bu tarz konularda asla veliye taviz vermediğini söyledi. Tutanaklarımı da alıp yarın şikayette bulunmamı, detaylarını yarın konuşacağımızı, dikkatli olmam gerektiğini ve buranın insanının maalesef böyle olduğunu da ekledi. Eşimle konuştuk yarın için izin aldı birlikte ilçe mem'e gideceğiz. Ardından tehdit ve hakaretten hakkında şikayette bulunacağız. Görevlendirme kesinleşene kadar okula koruma ile gidip geleceğim Pazartesi'den itibaren. Söyledikleri bunlardı. Yarın gittiğimde etraflıca konuşacağız. Öğrencinin attığı iftiraya binaen sınıfta bulunan diğer öğrencilerden velileri eşliğinde ifade alınabiliyormuş sanırım. Eğer karşı dava açarsa ne olur bilmiyorum ama. Yarın ne yapacağım netleşti fakat kafam hala allak bullak ve midem sancıyor stresten.
Siz sonuna kadar gidin böylede hergün hergün korkarak işe gidilmez, bu ailenin çekindiği kimsede mi yok, sözünü dinlediği falan

Adınıza çok sevindim ve çok rahatladım. En azından kurum amirleri sizi yalnız bırakmıyor.
Yalnız siz yine de diğer çocukların ifadesine çok güvenmeyin. Sonuçta aynı köylüler, muhtemelen akrabalar, hatır gönül için veya tehditle yalan ifade verdirtebilirler.. Anlattığınız kadarıyla aile şerli....
Siz görevlendirme için tüm kapıları zorlayın

Siz sonuna kadar gidin böylede hergün hergün korkarak işe gidilmez, bu ailenin çekindiği kimsede mi yok, sözünü dinlediği falan
Evet kesinlikle sonuna kadar gideceğim. Kesin gözüyle bakıyoruz şu anlık görevlendirmeye hatta kurumlar arası yazışma yapacak olmaları da beni çok rahatlattı. En azından eşimle birlikte ilçe değiştirebiliriz belki.

Back
X