- 2 Şubat 2025
- 1.083
- 3.429
- 48
- 27
Daha çok küçükmüş bir de. Gerçi anne babandan ne görüyor kim billir de böyle davranıyor.İlkokul birinci sınıf öğrencisi. Allah razı olsun![]()
Mutlaka ilçenizdeki MEB'e bildirin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Daha çok küçükmüş bir de. Gerçi anne babandan ne görüyor kim billir de böyle davranıyor.İlkokul birinci sınıf öğrencisi. Allah razı olsun![]()
İlk müdür yetkililik deneyimim olduğu için çok bilgi sahibi değildim yavaş yavaş pişiyorum. Değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederimSınıf içi kameraya onay vermeyebilirler ama topu ilçe meb"e atacaksınız. Şikayetinizi, taleplerinizi yazılı yani Tutanak şeklinde belirtin o zaman bir şeyler yapmak zorunda olurlar.
Zaten çocuk annesinden dolayı böyle ben de buna eminim. Çok teşekkür ederim, bildireceğim.Daha çok küçükmüş bir de. Gerçi anne babandan ne görüyor kim billir de böyle davranıyor.
Mutlaka ilçenizdeki MEB'e bildirin![]()
Onlar resmi yapmamışlardı, tek başına bir kadın olunca içle mem direk görüşmüştü jandarma ile. 1 ay kadar her gün jandarma nöbet tutmuştu okulda. Sonradan resmi bir şekilde yazısı yazıldı mı bilemiyorum amaEvet köy okuluyuz.İlçe MEM'i aradım bugün fakat mesai saati dışında olduğu için kimse açmadı ve dönmedi. Koruma talebi nasıl oluyor bilginiz var mı? Mesela bugün arasam yarın gelebilirler mi yoksa resmi süreci var mı bunun da
Sabah okuldan önce karakola uğrayayım öyleyse bilgi almak için. Çok teşekkür ederimOnlar resmi yapmamışlardı
Ya inanın çok üzülüyorum. Ben sosyal hayatımda çok iyi bir insan olmayabilirim ama gerçekten o kadar iyi bir öğretmenim ki. Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum. Öğrencilerime asla tek bir laf dahi etmezdim arkadan fakat söylediklerinizde çok haklısınız. Emeklerim çöp olunca bu şekilde bileniyorum ben de. Öğretmenleri ayak altına aldılar zaten. Hiçbir yaptırım yok öğrenciye ve veliye. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Çok içten bir şekilde, aminAnnesi öğretmenin üzerine yürüdüğü bir çocuktan ne beklenir ne kadar olursa o kadar olmuş işte
İnsan ziyanlığı
Allah sizi ve diğer çocukları kurtarsın
Büyüdükçe başkalarına da musallat olacak belli şimdiden
Kamera talep ettim daha önce fakat takılmadı. Şahsi telefonum olduğu için görüntü almak suç olur mu gibisinden aslında. Allah razı olsun çokça aminBizim okulda her kat koridor ve sınıflarda var yasal olmasa koymazlardı diye düşünüyorum
Allah yardımcınız olsun
Allah bin kere razı olsun. Peki direkt yarın sabah okuldan önce karakola uğrasam hemen hallolur mu işlemler? Tayin konusunu biliyorum, yakın bir okula görevlendirme isteyeceğimCok gecmis olsun öncelikle..Esim jandarma mensubu ona sordum.Once karakola gidip durumunuzu anlatirsaniz uzaklastirma karari aldirabilirmissiniz. Bu durumu ilce milli egitime bu sekilde bildirdikten sonra tayin olabilirmissiniz.Niyeyse oradan cikmaniz daha iyi olur hissine kapildim.umarim hersey gönlünüzce olur.
Gerçekten yaptıkları "çocuktur, yapar" çizmesini aştı artık. Yarın bir durum olursa direkt şikayet edeceğim. Olmasa da önceki olayı etmeyi düşünüyorum. Disiplin ya da okuldan uzaklaştırma ilkokul kademesinde maalesef mümkün değil.Çocuk değil canavar bence jandarmaya şikayet edin. Yani okuldan atma disiplin şy bu yok mu?
Köyün muhtarının akrabaları maalesef. Diğerlerinde de haklısınız. Tutanaklarımı eksiksiz tutuyorum her seferinde. Aile ile eğer yarın gelmezlerse iletişim kurmamayı düşünüyorum. Siz öğretmen miydiniz peki?Siz ne yapıyorsanız yapın her şeyi tutanakla, resmi yollardan yapın. İlçe Meb her şeyden haberdar olsun.
Köyün muhtarı varsa aile için ondan da destek alın. İlçe Rama bilgi verin onlar da sizi çocuk için yönlendirir.
Aile ile asla restleşmeyin. Konuşurken çocuğun daha iyi başarılı olması için çababaladığınızı anlatın konuşurken biraz damardan girin.
İnsanlarla uğraşmak zordur arkadaşım kendiniz için dikkat edin.
Evet hemen hallolurmus ifadeden (sonra ekip cikarmis).Yalniz olmazsiniz yani.Uzaklastirma karari ifadeden hemen sonra oluyormus.Yani okuldan once karakola gidin.Ne demek sizden de razi olsun.Allah bin kere razı olsun. Peki direkt yarın sabah okuldan önce karakola uğrasam hemen hallolur mu işlemler? Tayin konusunu biliyorum, yakın bir okula görevlendirme isteyeceğimÇok teşekkür ederim size ve eşinize
![]()
İçimi ferahlattınız çok teşekkür ederim. Sabah okuldan önce karakola gideceğim hemen.Evet hemen hallolurmus ifadeden (sonra ekip cikarmis).Yalniz olmazsiniz yani.Uzaklastirma karari ifadeden hemen sonra oluyormus.Yani okuldan once karakola gidin.Ne demek sizden de razi olsun.
İnsallah hersey cabuk yoluna girer ve daha rahat yerlerde degerinizi bilenlerle yol alirsinizİçimi ferahlattınız çok teşekkür ederim. Sabah okuldan önce karakola gideceğim hemen.![]()
İnşallah söylediğiniz gibi olur. ❤ Burdan kurtulduğumda kına yakacağım ciddi anlamda.İnsallah hersey cabuk yoluna girer ve daha rahat yerlerde degerinizi bilenlerle yol alirsiniz![]()
Kamera hakkında bir şey diyemem da al teli ses kaydına gerekirse günün başından başla ya da 1 saat önceden sorulursa elim çarpmış telefon çantamdaydı farkında değildim de nasıl ruh hastası insanlar ya şu ailede bu çocuk normal yani ve bu küçük psikopatlar büyüyüp toplumakarışacak ya dehşetKızlar herkese iyi akşamlar size iki sorum olacak, öncesinde bir ön bilgi vermek istedim;
Okulda bir süredir içinde olduğum ve artık baş edemediğim bir durumu anlatmak istiyorum sizlere. Davranış problemleri olan bir öğrencim var. Yüzüme bakıp canım öğretmenim derken arkasını döndüğü gibi o...... ç....... demesine kadar şahit oldum. Arkadaşlarına ettiği küfürler, sınıf defterini kimse görmeden yırtması, arkadaşlarının eşyalarını çalma, yalan konuşma, teneffüste telefon konuşmalarımı gizlice dinleyip annesine ne konuştuğumu anlatma, ödevlerini yapmama, derste sürekli uyumsuz davranışlar neler neler yani.
Veli görüşmelerimi yaptım, hiçbir halta yaramayacağını bildiğim tutanaklar tuttum, çocuktur dedim affettim. Son bir haftadır iyiydik ta ki sınıftan bir arkadaşını çıkışta eve tehdit ve şiddetle götürüp ödevlerini yaptırdığını öğrenene kadar.
Bunun üzerine öğrenciye dönüp doğru mu bu dediğimde onayladı. İnanın yanlış hiçbir şey söylemedim, arkadaşına vurduğu ve tehdit ettiği için gerekli konuşmaları ve uyarıları yaptıktan sonra ödev konusunda seninle gerçekten uğraşmıyorum artık, kendin bilirsin dedim ve diğer öğrencilerime ders anlatmaya devam ettim (görmezden gelmeye çalıştım). Bu çocuk eve gittiğinde annesine öğretmen benim saçımı çekti, beni ittirdi sobaya düşüyordum az daha, bana küfür etti senden anca çoban olur başka bir şey olmaz dedi, eğer öğretmen sana beni şikayet ederse inanma ben hiçbir şey yapmadım diye bir dünya yalan uydurmuş (ilk kez olmuyor, annesi birkaç önceki yalan söylediği olayda gelip dersimi bölüp üzerime yürüdü okul yeni açıldığı zamanlardı. Ardından çok özür diledi ve tekrarlanmayacağını söyledi, araya kayınvalidesi girdi. Şahit olan yakın evlerden biri Jandarma'yı çağırmış fakat şikayetçi olmadığımızı söyledik olayın ardından.) ve annesi arayıp bana çok kötü laflar etti. Sen eğitimci misin, sen bizim kim olduğumuzu biliyoruz musun, köpek girse sınıfa senden daha iyi öğretmenlik yapardı vs vs. Seni şikayet edeceğim, yarın okula geleceğim Pazartesi de ilçedeyim gibisinden. Kendimi açıklamaya çalıştım fakat asla dinlemedi. En sonunda sesim yükseldi benim de. Elinizden geleni ardına koymayın, yarın okula gelip dersimi bölmeye kalkarsanız, önceki olayın tutanaklarıyla birlikte Jandarma'ya şikayette bulunacağımı söyledim. Arayıp sorduğumda şikayet hakkımın hala olduğunu söylediler.
Gerçekten profesyonelliğimi yitirip çocuğa karşı olumsuz duygular beslemeye başladım artık.Çok motivasyonum düştü ve yoruldum. Yazdan beri okulum ve öğrencilerim için işim dahi olmayan şeyleri yapıyorum, ama bunlarla karşılaşmak bana lanet ettirdi artık. Ve yalan yok korkuyorum. Eşim okula benimle gelmeyi teklif etti fakat gerek olmadığını söyledim. Herhangi bir durumda elim hep telefonda olacak. Durumlar böyle kısaca. Şimdi sorularımı yöneltiyorum;
1. Sınıf içine kamera koyup herhangi bir durumda kendimi savunmak istiyorum fakat bu suç mu? Yani diğer öğrencilerin velileri gerekirse izin vereceklerdir.
2. Yarın okula gelme ihtimaline karşın devamlı okul girişinde telefonumun kamerasını açık bulundursam bu suç oluşturur mu? Bu sorunun cevabı acil gerekli aslında.
Bu arada belirteyim çok küçük bir okuluz benden ve öğrencilerimden başka hiç kimse yok okulda. Müdür ve başka bir öğretmen arkadaş yok yani. Bir tek ben ve birkaç öğrencim.