sanırım bende aynı sorunu yasıyorum bıldıgım kadarıyla annem A (+) babamda AB(+)ama benımde kan grubum 0(+) cıktı anneme sorucam kan gruplarını kesın ogrenıcemm eger oyleyse tekrardan test yaptırıcamm saka gıbı hangı cagda yasıyoruzda boylee yanlıslıklar oluyorr
baba ya da anneden biri ab ise kesinlikle 0 olmazmış sende mi sağlık ocağında yaptırdın ikinciyi tekrarlat kesinlikle valla dediğin gibi hangi çağda yaşıyosak malesef bu yanlışlılar oluyo ben üçüncüyü hatta abartıp dördüncüyüde yaptırcm :)
Şaka canım annemi görmen lazım valla billaha hepinizin babası aynı diye yeminle ediyo kadın kendinden şüphelendi :) Sonra git beni akla diyo canım yaaa durutmadı beni evde ...:)
Üçüncüyü baktırdıktan sonra yanlış çıkan yeri sağlık bakanlığına şikayet et , ya sana bişey olsaydı öldürecekler sonrada ay pardon mu diyeceklerdi ben böyle şey duymadım
kan verirken sadece kan grubuna bakmıyorlar.
cross match denen bişey var.
alıcıyla vericinin kanlarını çaprazlarlar, zaten sıkıntı olursa direkt çıkar verilmeden.
baba ya da anneden biri ab ise kesinlikle 0 olmazmış sende mi sağlık ocağında yaptırdın ikinciyi tekrarlat kesinlikle valla dediğin gibi hangi çağda yaşıyosak malesef bu yanlışlılar oluyo ben üçüncüyü hatta abartıp dördüncüyüde yaptırcm :)
hastanede yaptırdım bende hamıleyım dıye doktor testler yaptı sonucları aldım kan grubu 0(rh+) yazıyordu.. sımdı bu yazıyı okuyunca ıyıce aklımaa takıldı annemın aramasını beklıyorumm hemen sorucam.. eger ab ise anne veya babamdan bırı tekrardan yaptırıcamm.. kana ıhtıyacımızz olsa kesınn öldük yanii saka gıbı
Boşuna şikayet etmeyin. Hemşireler olarak laboratuvar tetkiki görevimiz değil ve sorumlu değiliz. Ki kaldı ki milattan önceden kalan solüsyon yöntemiyle bakıyoruz. Asm lerde laboratuvar teknisyeni olmalı. Ancak bunu yıllardır sağlık bakanlığına anlatamadık. Gebelikte gruptan önce negatiflik önemli. Ters ters söylediyse üslup sorunu olabilir tabi. Bakanlık kendnden kaynaklı sorunların üstüne gitmiyor maalesef..
merhaba arkadaşlar. Bugün kan grubu öğrenmeye gittim 27 yıldır hiç lazım olmamıştı ama hamile olduğumu öğrenince doktorum istedi gittim sağlık ocağına bugun 0(+) çıktı ordaki hemşireye dedim imkansız olmaz çünkü annem A(+) babam AB(+) beni ilgilendirmez sen sıfırsın dedi sonra doktora gittim doktorda baban gitsin yeniden baktırsın dedi baba ya da anneden biri ab olursa 0 olunmaz imkansız dedi ama benim babam kalp ameliyatı oldu adama kan verdiler 55 senedir adam ab kesin yani dedikçe biz eminiz falan dediler tekrar yapmadılar ki iki damla sıvı sonuçta o kadar ısrara tekrayabilirdi . Sonra başka sağlık ocaına gittim orda A (+) çıktım şimdi hangisi doğru bilemedim 3uncuyu hastanede yaptrcam yarın büyük ihtimalle A grubuyum ama diyeceğim şu ki sizde güvnmeyin tek yerle kalmayın ya bunlara güvenip ıkıncıyı yaptırmasaydım ve dogumda kan lazım olsaydı insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı .
Boşuna şikayet etmeyin. Hemşireler olarak laboratuvar tetkiki görevimiz değil ve sorumlu değiliz. Ki kaldı ki milattan önceden kalan solüsyon yöntemiyle bakıyoruz. Asm lerde laboratuvar teknisyeni olmalı. Ancak bunu yıllardır sağlık bakanlığına anlatamadık. Gebelikte gruptan önce negatiflik önemli. Ters ters söylediyse üslup sorunu olabilir tabi. Bakanlık kendnden kaynaklı sorunların üstüne gitmiyor maalesef..
Üçüncüyü baktırdıktan sonra yanlış çıkan yeri sağlık bakanlığına şikayet et , ya sana bişey olsaydı öldürecekler sonrada ay pardon mu diyeceklerdi ben böyle şey duymadım