• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ben ankarada yaşıyorum canım. uygulanan farklı tedaviler var kimi doktor iğne veriyor kimi sadece coraspin kimi bunlara ek diyet de veriyor, forumun eski sayfalarında pek çok farklı tedavi bulabilirsin . ama hiç gebeliğin 5. ayında kesilen kan sulandırıcı iğne tedavisi duymadım onun için yazdım sana. inşallah iyi bir doktor bulursun. istersen gebelik forumuna başlık açıp sor: bursa da kan pıhtılaşmasında uzman jinekolog bilen var mı gibi. bilen varsa mutlaka yardımcı olurlar sana.

bu başlıktaki arkadaşlardan da bursa da tavsiye edebileceği dr olan varsa arkadaşımıza yazsın lütfen.

açtım canım konuda açtım birçok doktor ismide duydum..yani bazıları gerçekten çok pahalı bazılarına ise güvenemiyorum..sen şanslısın ankarada hacettepe tıp fakültesinde sinan beksaç isimli bir profesör varmış ve bu konularda türkiyede en iyilerden biri olduğunu duydum..geçenlerde aradım ama malesef randevu vermiyo yeni başlayacak hastalara..sanırım çok yoğun bi doktor..bende ona gelmek istedim ama olmadı..şimdi bursada üzerinde durduğum 2 doktor var onlardan birini seçip başlayacağım inşallah..bu arada şöyle bi açıklık getireyim ben bu iğneleri 5.aya kadar vurundum ve doktorum sürekli takip etti..bizim kullandığımız clexane iğnelerin etkisi sadece 1 günlük.o yüzden hergün aynı saatte vurulmaları gerek..ben bunu 5.aya kadar yaptım..sonra heparin içeren ciddi haplar var..bunlardan en kuvvetlisi coraspin,ecopirin..ben artık bi yerden sonra ecopirine başladım hergün düzenli..1 tane ecopirin hapın etkisi 5 gün sürer normal şartlarda.. ama bende yapılan onca şeye rağmen vücudum bebeğe tepki vermeye başladı..kan akım hızı yavaşladı..32.haftada normale döndü falan filan hani şöle düşün vücut istemdışı hareket etti bende..ve bebeğimin ölüm sebebi bunlardan hiçbiri değildi..neyse daha fazla anlatamıycam kötü oluyorum..Allah'ım inşallah hepimizin yardımcısı olsun..gönlümüzden geçeni hakkımızda hayırlı eylesin..bizi biran önce yavrularımıza hayırlısıyla kavuştursun inşallah..

evet canım tüp bebekle hamile kaldım iki embryo transfer edilidi önce 2 kese görüldü çok sevindim sonra 3 kese oldu 2 tanesi tek yumurta ikiziydi ama 8. haftamda 1 tanesinin kalbi durdu ve 9. haftamdada diğerinin kalbi durdu doktor zaten tek yumurta ikizlerinin biri bozulursa diğeride bozulur demişti.... şükürler olsun ki 1 tane bebeğim şuan sağlıklı görünüyo ve umarım sağlıkla kucağıma alırım......

insallah canım saglıkla sıhhatkle alırsın kucagına

merhaba arkadaşlar bende 4 senelik evliyim 2009 yılının sonunda ilk düşüğümü yapınca hemen genetik test yaptırdı doktorum ve faktör V pozitif dedi..yani kanda pıhtılaşma varmış..aynı zamanda polikistik overliyim..neyse ikinci gebeliğimde klomen kullandım çatlatma iğnesi ve gebelik oluştu hemen clexane 0.4lük vurunmaya başladım karnımdan 5 ay sürdü..sonra bıraktım amA 26.haftada kordon kan akım hızında yavaşlama olduğunu tespit etti doktorum..oğlumun gelişimi gerilemeye başladı sonradan normale döndü gibi ama FL uzunluğu hiç değişmedi yani kollarında kısalık vardı..neyse 40.haftanın başında acil doğuma girdim fakat bebeğimi doğumda kaybettim..aradan 1 sene geçti ve 2011 kasımında tekrar hamile kalmışım adetimden 5 gün sonra idrar testi yaptığımda hamile olduğumu gördüm ve hemen kan taesti yaptırarak bunu tasdikledim..ama bu gebeliğim de haftasına göre gitmedi..tabiki her gittiğim kontrol de gelişme görülüyordu embriyoda ama haftasını tutmuyordu..doktor geç döllenme olmuştur bu çok önemli değil şuan bizim için önemli olan bebeğin kalp sesi dedi ama biz o sesi hiç duyamadık ve bu hafta tekrar düşük yaşadım..kürtaj olmadan vücut kendi kendine attı bu gebeliği dışarı..bu arada ben kan testinde gebeliğimi görünce hemen clexane iğnelere başladım..folik asite başladım ama malesef kaybettim..şimdi doktorum benden ve eşimden kromozom testi istedi...benim gibi sorunlsrı olan arkadaşlarımdan yardım istiyorum..bu süreçleri atlatan var mı? nasıl bi tedavi uygulandı? yani benim şuan kafam allak bullak..eşimin de öyle artık hiç çocuğumuz olmayacağını düşünüyoruz..bu arada ben normal yolla hamile kalabiliyorum..ama neden tutunmuyo..hadi tutunan da oldu büyüdü doğum zamanına kadar geldik ama yine kaybettim..çok merak ediyorum..kızlar ne olur bana anlatın benimle paylaşın...aklımı kaybetmek üzereyim...:(((((

canım özel msj larına bi bakarmısın?

1. umudum_31 ingiltere
3 düşük
sorun: mthfr1298 heterozigot ve AntithrombinIII yuksek
gebelikden once: folbiol+coraspin
gebelikle birlikde: innohep igne
gebelik durumu: beklemede

2. Beydagli Adana
7 düşük
Sorun: MTHFR 677 Heterizogot, Anti_Kardiopilin_M, Anti_Kardiopilin_G
Gebelikden once : folikplus ve corasprin
Gebelikle birlikde: folikplus+corasprin+kortizon+clexan 0,4 mg iğne+elevit+progestan
Gebelik durumu : beklemede

3. Minik0606
2 düşük
sorun:mthfr 677 ve 1298 heterozigot mutasyon
gebelik öncesi: folbiol ve coraspin
gebelikle birlikde: fraksiparin 0,4 (9. hafta düşük)
gebelik durumu:beklemede

4. 12m
2 düşük
sorun:mthfr 1298 ,mthfr 677 ve pai 4G-5G hetrozigot
gebelikten önce:folbiol ve bebe aspirini
gebelikle birlikde:heparin igne

5. sevgia
2 kimyasal düşük
sorun: mthfr1298 ve factor V heterozigot
gebelik öncesi :folbiol+coraspin
gebelikle birlikte: corasprin+clexane 0,4
gebelik durumu: 15 haftalık hamile:49:

6. mltm2602 izmir (dr.hüsnü çağlar)
bir kürtaj
sorun: mthfr 1298 heterozigot
gebelikte önce: folbiol+ ecopirin
gebelikle birlikte: iğne ama hangisi henüz bilmiyor
gebelik durumu : beklemede

7. esindirim
3 düşük
sorun: mthfr 1298 heterozigot ve faktör V heterozigot, homosistein üst sınırda
gebelik öncesi benexol,coraspin,folik
gebelikle birlikde: 0.4 clexane (15. haftada 2 ye çıkmıştı doz 21. haftada kaybetti) IUGR tanısıyla
gebelik durumu: bir süre beklemede

8. eda33 MERSiN
2 düşük
sorun:MTHFR A1298 C heterezigot ve MTHFR C677T heterezigot
gebelikten önce:folik asit,coraspin
gebelikle birlikte:clexan 0.4
gebelik durumu: 36 haftalık hamile

9. Adogrucu
5 kimyasal gebelik , 1 dış gebelik
sorun: mthfr1298 heterezigot, mthrf622 heterezigot
gebelikten önce: folbiol ve çinko
gebelik birlikde : ilk 3 ay progestan200 vajinal olarak, bemiks, şimdi gyno ferro sanol demir habı, omega 3 (balik yiyemediği için). Homosistein ve b12sonuçları iyi olduğu için iğne yok.
gebelik durumu : 39.haftada doğum yaptı

10. nigar50
26 haftalık erken doğum ve 7 haftalık düşük
sorun:mthfr 677 homozigot ve protein s düşük
gebelikten önce coraspin folbiol benexol elevit
gebelikle birlikde: clexan 0.6 iğne

11. Dogay
1 kürtaj
sorun: mthfr 1298 heterozigot Protein C yüksek Protein S düşük
gebelikte önce: folidoce+ coraspin 100 mg
gebelikle birlikte: iğne ama hangisi henüz bilmiyor
gebelik durumu : beklemede

12. ddilek
2 kürtaj
sorun:mthfr 677 heterozigot mutasyonu
gebelik öncesi: coraspin,folbiol,becozym c forte
gebelikle beraber: 3. ayıma kadar folbiol becozym coraspin, progestan,clexan 04
3. aydan sonra elevit,coraspin,kan hapı,clexan 04
gebelik durumu : 25 haftalık hamile

13. burcu_gen Ankara-Tolga Ecemis
4 düşük
sorun: MTHFR 1298 homozigot
gebelikten önce: folbiol + benexol + 0,4 clexane iğne + diyet
gebelikten sonra: folbiol + benexol + 0,4 x 2 clexane iğne + diyet

14.gulsunoguz
2 düşük
sorun:mthfr c677t heterozigot mthfr a1298c heterozigot
gebelik öncesi:folbiol ve aspirin gunde 1kere
gebelikte:iğne???
gebelik durumu: 12 haftalik hamile

15. sunisa
2 düşük
sorun:mthfr c677t heterozigot mthfr a1298c heterozigot
gebelik öncesi:folbiol ve aspirin gunde 1kere
gebelikte:iğne???

16. bucu2
1 düşük 3 kürtaj
sorun:mthfr677 heterozigot
gebelikten önce: clexane iğne,parlodel,b12 vitamin,folic asid ,bebe aspirin,zinko c,serum
gebelikle birlikde: lenfosit aşısı,iğne,serum

17. btl17
3 kez 9.haftada kalp atım durduğu için 1kezde boş keseden dolayı 4kürtaj
sorun:PAI-15G-4G heterizigot,MTHFR1298c heterizigot
gebelikten önce:folbiol,coraspin
gebelikte birlikde: iğne (daha önce 04 cleaxen kullanilmasina rağmen kalp atımları durdu)dozu arttırılacak

18. sewqi54
1 ölüm doğum (7 aylık)
sorun: Factor V Leiden, MTHFR C677T heterozigot
gebelik öncesi: folik asit
gebelikle birlikde: innohep 0.45 iğne, coraspin 100 mg, multivitamin
gebelik durumu: 26 haftalık hamile

19. kvrck
6 kimyasal gebelik, 1 dış gebelik
sorun:faktörVIII-homozigot, fibrinojen-heterizigot, MTHFR677-heterizigot, MTHFR1298-heterizigot, faktörIX-yüksek bide PKO
gebelik öncesi: folbiol gulukofen deltacortil coraspirin
gebelikle birlikde: belli değil

20. drusella
1 kez kimyasal gebelik, 1 kez 7 haftalık düşük,son gebelikte 3 ay kanama oldu
sorun: MTHFR677-heterozigot
gebelik öncesi: bilinmiyordu birşey kullanamadım
gebelikle birlikte:ilk 4 ay progestan 200mg*3, folik asit, proluton depot iğne haftada bir, gebelik 5 ay boyunca clexane 0,4*2, gerektikçe endol fitil 100 mg, tamamında metionin diyeti (bir de astım ilaçlarım var bu dönem aldığım, gebelikten önce astımım yoktu).
gebelik durumu: 31 haftalik hamile

21. hayel1
2 düşük
sorun:MTHFR A1298 C heterezigot, MTHFR C677T heterezigot, Faktör V H1299R heterizigot
gebelikten önce:coraspin,bemiksc
gebelikle birlikte:coraspin,bemiksc,innohep 0,45, progestan,pruluton depot 500,gyno ferro
gebelik durumu:18 haftalık hamile

22. gamzeli 24
16 haftalık 1 düşük
sorun:faktör v heterozigot,protrombin 20120 heterozigot, mthfr 677 homozigot
gebelik öncesi: sorun bilinmediği için bişey kullanmadım
gebelikle birlikte:clexan0,4(günde iki kez), progestan, ilk üç ay folbiol, elevit,marinkap,üçüncü aydan sonra demir ve kalsiyum ilacı, 16.haftadan sonra coraspin
gebelik durumu:20 haftalık hamile

23. leyla21
2 kürtaj, 1 kimyasal gebelik (bunlarda once saglikli bir kizi var)
sorun: mthfr 677 homozigot
gebelik öncesi= folbiol ve coraspin hergün fragmin iğne haftada 3 gün becozyme c forte haftada 2 gün
gebelikte =fragmin iğne ve folbiol hergün coraspin ve becozyme c forte haftada 2 gün
gebelik durumu = hamile

24. umudum24
2 düşük
sorun: mthfr 677 homozigot
gebelik öncesi: kısa bi süre folik plus sonrası folbiol ve coraspin
gebelikle birlikde: folbiol, coraspin, 0,4 clexan igne
gebelikdurumu: beklemede

25. mattika
2 düşük
sorun: mrhfr677 homozigot, pai-1 homozigot
gebelik oncesi: folbiol, nerox-B12, coraspin
gebelikle birlikde: 0,4 clexan

26. selinnnn86
2 defa dusuk
mthfr 1298 heterozigot, anti-duz kas antikoru 1/100
gebelikden once: becozym-c forte,prednol,corospin,folbiol
gebelikle birlikde: 0,2 cleaxane igne
gebelik durumu: hamile

27. hatce0332
3 düşük
sorun: mthfr 677 heterozigot
gebelik oncesi: coraspin, folik asit
gebelikle birlikde: coraspin, heparin igne

28. granma79
2 düşük
sorun: Faktör V heterozigot
gebelikden önce: folbiol+coraspin
gebelikle birlikde: folbiol+coraspin + innohep 10.000 / 0,45 igne
gebelik durumu: 11 haftalik hamile

29. hulyabaskurt
2 düşük 1 kimyasal
sorun:mthr 677 heterozigot mutasyonu
gebelikden once: folic plus, coraspin
gebelikle birlikde: coraspin, clexane 0,4 iğne, folbiol
gebelik durumu: 5 haftalik hamile

30. tgbesr
2 düşük
sorun: mthfr 1298 homozigot
gebelikten önce: folbiol + benexol + corasprin
gebelikle birlikde: folbiol + benexol + 0,4 x 2 clexane iğne

31. yamanas
2 düşük
sorun:mthfr1298 heterozigot
gebelikden once: coraspin
gebelikle birlikde: coraspin ve 0,4 clexane igne
gebelik durumu: 9 haftalik hamile

32. hannem
2 düşük (erken doğumla ölü doğum(ikiz)
sorun: kesin bilinmiyor iki üniv hastahanesinde değişen mutasyon değerleri mevcut.
gebelikden once:
gebelikle birlikde: coraspin, igne

33. KuPPe
1 düşük
sorun: fibrinojen 455 G-A heterozigot, mthfr C677T heterozigot, PAI-1
gebelikden once: belli degil
gebelikle birlikde: belli degil

34. umut_
2 düşük
sorun: mthfr 1298 heterezigot, protein c düşük
gebelikden önce: bişey kullanmadım.
gebelikle birlikte: 0.4 clexane, corasprin, folbiol, elevit,gunde 3 defa progestan fitil
gebelik durumu: 14 haftalik hamile

35. loneliness
1 dusuk
sorun:mthfr1298 heterozigot (cok az protein s dusuk)
gebelikden once:
gebelikle birlikde : clexane 0.4, folbiol
gebelik durumu: 10 haftalik hamile

36. sevisev
1 düşük
sorun:mthfrc677t heterozigot
gebelikten önce:folbiol
gebelikle birlikte:folbiol,elevit,coraspin,santafer fort,progestan,clexane 0.4
gebelik durumu: 26 haftalik hamile

37. aykara2 Ankara
2 düşük
sorun: factör V heterozigot
gebelik oncesi: folic plus ve coraspin
gebelikle birlikde:fraxiparine 0.3 mg igne

38. ERSU BURSA
5 düşük
sorun: mthfr C677T heterozigot
gebelikden once: folbiol+coraspin
gebelikle birlikde:

39. EYLÜL_06 ANKARA
3 düşük
sorun: mthfr 1298 heterozigot
gebelikden once: benexcol12,corospin,folbiol
gebelikle birlikde: 0,4 cleaxane igne*2

40. happymummy
1 dusuk(16 haftalik) ve 1 kimyasal gebelik
gebelik oncesi:folbiol
gebelikle birlikde: coraspin,folbiol, iğne
gebelik durumu:beklemede

41. elisizmit
2 düşük
sorun: mthfrc 677t homozigot, apo 3/3 alelli
gebelikten önce: coraspin,folbiol
gebelikle birlikte: coraspin,folbiol,fragmin 2500 iğne
gebelik durumu: 4 haftalık hamile

42. mpb izmir
2 düşük
sorun: mthfr 677 ve 1298 heterozigot mutasyon
gebelikden once: bemiks, coraspin
gebelikle birlikde: innohep igne

43. swanson
1 kez erken doğum 25 haftalık ( rahm içi gelişim geriliğinden 450gr. olarak doğdu ve 46 gün yaşadı)
sorun: mthfr 677 ve faktör v lieden heterezigot kan pıhtılaşması
gebelikden once: tüp bebek olduğu için bişey kullanamadım
gebelikle birlikde: coraspirin100 lük cleaxen ve 0.4 progynex iğne iki kez günde
gebelik durumu: 9 haftalık hamile

ben de düzelttim arkadaşlar. lütfen liste güncellensin

arkadaşlar mrb gece vakti şu anda resmen kasılmalarım var ve acilen yazıyorum yazdıktan sonrada hastaneye gidicem dayanamıyorum benim durum çok farklı 1997 ve 1999 doğumlu iki oğlum var ama ilk eşimden ilk oğlum pramatüre doğdu 2. oğlumda plesanta pravia oldu ilkki normal 2. sezeryan şu anda 33 yaşındayım ve 2. evliliğim bebek istiyorum çok 4 senelik evliyiz ilk 2 kürtajım oldu bağzı durumlardan dolayı bebek istemiyodum sonra 2010 da kimyasal ve 3 ay sonra normal hamile kaldım ama bebek eski sezeryan dikişimin oraya yerleşmiş ve bebeğin kesesinin üstünde hematom oluştu çok büyüdü ve devamlı aşırı kanamadan dolayı kalbini durdurdu 8 haftalık kürtaj oldum sonra arkasından laparaskopi ameliyatı falan derken tüp bebek yaptım bu geçtiğimiz kasım ayında ama sonuç negatifti ben negatiften sonra ikinci adetimi beklerken hemen arkasından hamile kalmışım şu anda 10.0 haftalık hamileyim bebeğim bu sefer doğru yere yerleşmiş ama kanamalar yine başladı 10 gün önce ve hematom olduğu anlaşıldı yine bebeğin bu sefer sol tarafında derken küçüldü dendi ve yine aşırı kanamalar başladı bu seferde sağ tarafında olmuş biri bitiyo biri başlıyo 2 gün önceye kadar aşırı kanamalar ve kocaman parçalar düşürmeye başladım dr. kendi isteğimle yaptırdığım koryotip testimi görmek istedi kramazomlarımızda hiç bişey çıkmadı ama malesef dr. kan pıhtılaşması yani aynen raporda şöle yazıyo
SONUÇ: Probandın MTHHFR 677C>T ve Protrobin 20210 G>A mutasyonlarını taşımadığı FVL mustasyonlarını ise heterezigot olrak taşıdığı belirlenmiştir diobuna göre acıbademdeki dr.clexane 0.4 kullanmamı söledi ama 2 gündür hastanede yatmak zorunda kaldım medicanadaki dr. aşırı kanaman var bu iğneyi olursan kan kaybından gidersin dio
diğeri vurulmazsan ki bunu önce genel cerrah bi arkadaş söledi ve arkasından hematoloji uzmanı söledi iğneyi vurulmazsan daha kötü diolar ne yapacağımı şaşırdım ne olur bu durumda olanlar varsa cvplıyabilirmi çok acil davranmam gerek ne yapıcağımı şaşırdım :((((

hepinize çok geçmiş olsun kızlar umarım rabbim sağlıkla, hayırla kucağınıza alıp büyütmenizi sağlar bebişlerinizi. ben şu an da düşük yapıyorum 2 ay önce yine düşük yaptım:25::25::25:. ve doktorum herhangi bi tahlil istemedi çok canım sıkıldı:43:. artık yrn ben endokrinden tiroid ve şeker tahlilleri istiycem kendi kendime fakat kan pıhtılaşma testini nerden istiycem.? belli bi günü varmı kızlar? çünkü hamile kaldığımda sancım çok oluo aspirin içtiğim sürece ağrım yokoluo bırakırbırakmaz düşüo:50: bana cvp verirseniz çok sevinirim. teşekkürler dönüp cvplarınızı okuycam

merhaba arkadaşlar bende 4 senelik evliyim 2009 yılının sonunda ilk düşüğümü yapınca hemen genetik test yaptırdı doktorum ve faktör V pozitif dedi..yani kanda pıhtılaşma varmış..aynı zamanda polikistik overliyim..neyse ikinci gebeliğimde klomen kullandım çatlatma iğnesi ve gebelik oluştu hemen clexane 0.4lük vurunmaya başladım karnımdan 5 ay sürdü..sonra bıraktım amA 26.haftada kordon kan akım hızında yavaşlama olduğunu tespit etti doktorum..oğlumun gelişimi gerilemeye başladı sonradan normale döndü gibi ama FL uzunluğu hiç değişmedi yani kollarında kısalık vardı..neyse 40.haftanın başında acil doğuma girdim fakat bebeğimi doğumda kaybettim..aradan 1 sene geçti ve 2011 kasımında tekrar hamile kalmışım adetimden 5 gün sonra idrar testi yaptığımda hamile olduğumu gördüm ve hemen kan taesti yaptırarak bunu tasdikledim..ama bu gebeliğim de haftasına göre gitmedi..tabiki her gittiğim kontrol de gelişme görülüyordu embriyoda ama haftasını tutmuyordu..doktor geç döllenme olmuştur bu çok önemli değil şuan bizim için önemli olan bebeğin kalp sesi dedi ama biz o sesi hiç duyamadık ve bu hafta tekrar düşük yaşadım..kürtaj olmadan vücut kendi kendine attı bu gebeliği dışarı..bu arada ben kan testinde gebeliğimi görünce hemen clexane iğnelere başladım..folik asite başladım ama malesef kaybettim..şimdi doktorum benden ve eşimden kromozom testi istedi...benim gibi sorunlsrı olan arkadaşlarımdan yardım istiyorum..bu süreçleri atlatan var mı? nasıl bi tedavi uygulandı? yani benim şuan kafam allak bullak..eşimin de öyle artık hiç çocuğumuz olmayacağını düşünüyoruz..bu arada ben normal yolla hamile kalabiliyorum..ama neden tutunmuyo..hadi tutunan da oldu büyüdü doğum zamanına kadar geldik ama yine kaybettim..çok merak ediyorum..kızlar ne olur bana anlatın benimle paylaşın...aklımı kaybetmek üzereyim...:(((((
canım kaybın için üzüldüm benim anlamadığım bu iğneler doğuma kadar kullanılıyor senin doktorun niye 5. ayda bıraktırmış bursada osman develioğlu varmış ona iyi diyorlar
hepinize çok geçmiş olsun kızlar umarım rabbim sağlıkla, hayırla kucağınıza alıp büyütmenizi sağlar bebişlerinizi. ben şu an da düşük yapıyorum 2 ay önce yine düşük yaptım:25::25::25:. ve doktorum herhangi bi tahlil istemedi çok canım sıkıldı:43:. artık yrn ben endokrinden tiroid ve şeker tahlilleri istiycem kendi kendime fakat kan pıhtılaşma testini nerden istiycem.? belli bi günü varmı kızlar? çünkü hamile kaldığımda sancım çok oluo aspirin içtiğim sürece ağrım yokoluo bırakırbırakmaz düşüo:50: bana cvp verirseniz çok sevinirim. teşekkürler dönüp cvplarınızı okuycam

geçmiş olsun canım kan pıhtılaşması testini kadın doğumcular istiyor ama normalde 3 düşükten sonra yapılıyor belli bir günü yok istediğin zaman yapılabilir

açtım canım konuda açtım birçok doktor ismide duydum..yani bazıları gerçekten çok pahalı bazılarına ise güvenemiyorum..sen şanslısın ankarada hacettepe tıp fakültesinde sinan beksaç isimli bir profesör varmış ve bu konularda türkiyede en iyilerden biri olduğunu duydum..geçenlerde aradım ama malesef randevu vermiyo yeni başlayacak hastalara..sanırım çok yoğun bi doktor..bende ona gelmek istedim ama olmadı..şimdi bursada üzerinde durduğum 2 doktor var onlardan birini seçip başlayacağım inşallah..bu arada şöyle bi açıklık getireyim ben bu iğneleri 5.aya kadar vurundum ve doktorum sürekli takip etti..bizim kullandığımız clexane iğnelerin etkisi sadece 1 günlük.o yüzden hergün aynı saatte vurulmaları gerek..ben bunu 5.aya kadar yaptım..sonra heparin içeren ciddi haplar var..bunlardan en kuvvetlisi coraspin,ecopirin..ben artık bi yerden sonra ecopirine başladım hergün düzenli..1 tane ecopirin hapın etkisi 5 gün sürer normal şartlarda.. ama bende yapılan onca şeye rağmen vücudum bebeğe tepki vermeye başladı..kan akım hızı yavaşladı..32.haftada normale döndü falan filan hani şöle düşün vücut istemdışı hareket etti bende..ve bebeğimin ölüm sebebi bunlardan hiçbiri değildi..neyse daha fazla anlatamıycam kötü oluyorum..Allah'ım inşallah hepimizin yardımcısı olsun..gönlümüzden geçeni hakkımızda hayırlı eylesin..bizi biran önce yavrularımıza hayırlısıyla kavuştursun inşallah..

cemocan merhaba cnm bende bursada yaşıyorum ve benim doktorumunda tayini istanbula çıktı aynı doktoramı gidiyorduk acaba benimki mesut polattı....çok iyiydi ama gitti malesef bana bursada sadece tek bir doktor önerdi oda pembe mavide ismail küçük erdoğan 120 lira muayene ücreti ultrasyon ve tahliller içindeytmiş arkadşaım gitti o söyledi bende bu ay ona başlıcam ALLAH nasip ederse ciesi günü görüşmeye gidicez bakalım ne dicek...ben 6 aylım oldum...diiğer bebeğimde senn anlattığın gibi oldu bdp fl uygunsuzluğu vardı kolları kısaydı gelişme geriliği olduğunu söyledi doktorum 5.ayda kordon kan akışı yavaşladı ve bebek büyümedi malesef karnımda öldü 7 ayda normal yolla doğum yaptım :(:(:( kızımı kucağıma alamamak çok kötü bir duygu bunu sende çok iyi anlarsın..RABBİME şükürler olsun tekrar hamileyim ve 6.aya gelebildik doktorlasr bir sorun olmadığını söylüyorlar her gittiğimde üstüne basa basa soruyorum gelişme geriliği varmı diye yok diyolar..3.tarama ve testlerimiz normal çıkıyor ultrasyon ölçümleride normal dediler şükürler olsun....bugün şeker yüklemesi yapıldıu ona bakılcak c.tesi kontrol var korkuyorum bişey çıkacak diye inşallah bişey yoktur...RABBİm en kısa zamanda sanada nasip etsin inşallah

cemocan merhaba cnm bende bursada yaşıyorum ve benim doktorumunda tayini istanbula çıktı aynı doktoramı gidiyorduk acaba benimki mesut polattı....çok iyiydi ama gitti malesef bana bursada sadece tek bir doktor önerdi oda pembe mavide ismail küçük erdoğan 120 lira muayene ücreti ultrasyon ve tahliller içindeytmiş arkadşaım gitti o söyledi bende bu ay ona başlıcam ALLAH nasip ederse ciesi günü görüşmeye gidicez bakalım ne dicek...ben 6 aylım oldum...diiğer bebeğimde senn anlattığın gibi oldu bdp fl uygunsuzluğu vardı kolları kısaydı gelişme geriliği olduğunu söyledi doktorum 5.ayda kordon kan akışı yavaşladı ve bebek büyümedi malesef karnımda öldü 7 ayda normal yolla doğum yaptım :(:(:( kızımı kucağıma alamamak çok kötü bir duygu bunu sende çok iyi anlarsın..RABBİME şükürler olsun tekrar hamileyim ve 6.aya gelebildik doktorlasr bir sorun olmadığını söylüyorlar her gittiğimde üstüne basa basa soruyorum gelişme geriliği varmı diye yok diyolar..3.tarama ve testlerimiz normal çıkıyor ultrasyon ölçümleride normal dediler şükürler olsun....bugün şeker yüklemesi yapıldıu ona bakılcak c.tesi kontrol var korkuyorum bişey çıkacak diye inşallah bişey yoktur...RABBİm en kısa zamanda sanada nasip etsin inşallah

yaşadıklarının aynısını bende yaşadım canım..ve aynı şekilde bende hamileyim 6 aylık...inşallah Allah kucağımıza almayı nasip eder.senin mutasyonun ney ve kaçlık iğne kullanıosun.ben şeker yüklemesini yaptırdım aç:80 tok:170 çıktı.bakalım senin ne çıkıcak.paylaşırsan sevinirim..

evet canım benimde doktorum mesut hocamdı..evet malesef gitti ve bu benim için yıkım gibi oldu..çünkü yıllardır onun hastasıyım ve gerçekten içtenlikle işine bağlı tüm anne adaylarını sevindirmek için elinden geleni hatta elinden gelenin de fazlasını yapan bir doktordu..kendisi ailemden biri gibi olmuştu..abim gibiydi..ama malesef gitti..bende şuanda ne yapacağımı bilemiyorum..jale gürlüler ve ziya çetin i duydum bende bursada çok iyi olduklarını..dedim ya canım aklım çok karışık..şu kromozom testlerini de yaptırayım bakalım neler olacak..sen ismail beye benim durumumdan bahseder misin? eğer bana gerçekten yardımcı olabilecekse bende ona başlayabilirim..hatta sende eğer mkpaşada isen görüşebiliriz de canım destek oluruz birbirimize..

canım senın bu mesut polata baktım hastaneye ama doktor olarak gozukmuyor kadın dogum da cep numarası varmı canım bana ozelden yollarsan sevınırım senın mutasyonun neydı ve bu bpp fl test mı var acıklarmısın ben de yaptırmak ısterım bana yapılmadı

Yanılıyor olabilirim ama bildiğim kadarıyla homozigot normal yazanlarda bir sorun yok, sadece 3 tane heterozigot mutasyonun var. Daha kötüleri var merak etme, zaten 1 veya 5 çok farketmiyor, kimi tek heterozigotla bir türlü doğuramıyor kimi bir sürü mutasyona rağmen hiçbirşey kullanmadan sağlıklı doğum yapabiliyor. Hepimizin tedavisi üç aşağı beş yukarı aynı, hepimiz doğuma kadar aynı riskleri taşıyoruz, doktorun seni doğru şekilde yönlendirecektir.

tup bebekle bile hamile kalamıyorum. amnlamıyorum ki ne oluyor. kafam allak bullak. daha dusugum yok cunku hamile kalamıyorum zaten. suan yasadıgım kimyasal dusugu saymıyorum cunku cok ufak bir rakamdı. transferin 12. gunu cıkan deger 6. yani tutmus bile diyemem. tutmuyorken tutan sey nasıl 9 ay tasınacak karnımda. of cok zor.

bagısıklık sistemiyle alakalı olabilir mi acaba hic tutmaması. o testleri yaptırmadılar bana. ama zaten olsa bile onun cozumu var mı ki. Anlamıyorum gercekten anlamıyorm :(

tup bebekle bile hamile kalamıyorum. amnlamıyorum ki ne oluyor. kafam allak bullak. daha dusugum yok cunku hamile kalamıyorum zaten. suan yasadıgım kimyasal dusugu saymıyorum cunku cok ufak bir rakamdı. transferin 12. gunu cıkan deger 6. yani tutmus bile diyemem. tutmuyorken tutan sey nasıl 9 ay tasınacak karnımda. of cok zor.

bagısıklık sistemiyle alakalı olabilir mi acaba hic tutmaması. o testleri yaptırmadılar bana. ama zaten olsa bile onun cozumu var mı ki. Anlamıyorum gercekten anlamıyorm :(

Ben 4. Dusugumden sonra doktora bagisiklik sistemi ile ilgili birkac testi sordum, yaptirmali miyim diye? Son dusugumde 9 haftalikti bebek o yuzden bana demisti ki bu testlerin hicbiri senin dusugunle alakali degil, 9 haftaya gelmis bebegi aciklamaz, hic hamile kalamayanlari, basarisiz tup bebekleri aciklayabilr o yuzden yaptirmana gerek yok. Bu durumda belki sen bunlara baktirmalisin, vucudunun hem esinin spermlerine hem de o spermlerle dollenmis embriyoya karsi bir savas acip acmadigini bilmen lazim. Bildigim kadariyla boyle bir sorun varliginda kortizon destegiyle bagisiklik sistemini baskiliyorlar, yani zor bir tedavi olmakla beraber olumlu sonuc alabiliyorlar.

Ben 4. Dusugumden sonra doktora bagisiklik sistemi ile ilgili birkac testi sordum, yaptirmali miyim diye? Son dusugumde 9 haftalikti bebek o yuzden bana demisti ki bu testlerin hicbiri senin dusugunle alakali degil, 9 haftaya gelmis bebegi aciklamaz, hic hamile kalamayanlari, basarisiz tup bebekleri aciklayabilr o yuzden yaptirmana gerek yok. Bu durumda belki sen bunlara baktirmalisin, vucudunun hem esinin spermlerine hem de o spermlerle dollenmis embriyoya karsi bir savas acip acmadigini bilmen lazim. Bildigim kadariyla boyle bir sorun varliginda kortizon destegiyle bagisiklik sistemini baskiliyorlar, yani zor bir tedavi olmakla beraber olumlu sonuc alabiliyorlar.

evet benim arkadaşımında test sonuçlarından sonra kortizon iğneleri kullandı sonra yumurta oluşturma iğneleri sonra yumurtacıkları toplandı ve tüp bebek yapıldı şimdi maşallah diyeyim doğum zamanı geldi..herşeyin bir çözümü oluyor bu hayatta mevlam dermansız dert vermesin yeter ki..şu cuma saatinde inşallah dileyen herkese rabbim çifter çifter çocuk versin..isteyen her kadının yüzünü güldürsün :)

evet benim arkadaşımında test sonuçlarından sonra kortizon iğneleri kullandı sonra yumurta oluşturma iğneleri sonra yumurtacıkları toplandı ve tüp bebek yapıldı şimdi maşallah diyeyim doğum zamanı geldi..herşeyin bir çözümü oluyor bu hayatta mevlam dermansız dert vermesin yeter ki..şu cuma saatinde inşallah dileyen herkese rabbim çifter çifter çocuk versin..isteyen her kadının yüzünü güldürsün :)

canım arkadasının basarısız tup bebek denemesi mi vardı oncesinde. biraz anlatırmısın lutfen cok rahatlamaya ihtiyacım var. ben bir de bu kadar zorlukla tuttuktan sonra kaybetmekten cok korkuyorum. arkadasında kan pıhtılasması da var mıydı?

Bugün bir arkadasım aradı...kaple ilgili bir sıkıntısı için doktoru genetik test istemiş...sonuclarını almaya gidince doktoru cocuk düşündüğün zaman mutlaka tedavi olmalısın yoksa düşüğün olur demiş ki arkadasımın cocugu var zaten...benim problemi mi bildiği için beni aradı mthfr 677,1298 ve factorlerinden biri heterozigot ve bunların dısında bazı değerleride homozigot...doktorun doğru demiş dedim benim üç heterom var ama olmuyor sana Rabbim bağışlamış dedim ve acıkcası bende sasırdım...Analdığım ne kadar uğrasırsam ugrasayım Rabbim ol Demedikten sonra elden birşey gelmez:(:(

Canım geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda sağlıkla kavuşursun bebeğine. Drusellanın dediği gibi ben de 5 ay kullanıp sonra bırakanı duymamıştım, yani belki çok kanaması olan veya kanı çok sulanan kişilere bıraktırıyor olabilirler ama herşey normal giderken kimse o riski almıyor. Ayrıca clexane ve ecopirin/coraspin aynı şeyler değil, ecopirin heparin içermiyor. Farklı ana maddeleri var ve farklı şekillerde etki ediyorlar.

Son düzenleme:
nedense artık buraya hiç girmek istemiyorum :( artık kimse de güzel haberler vermiyor belki ondandır.önceden birbirimizen bir çare arıyorduk.doktorlarımız ne dedi ne dicek diye bekliyoduk.ama bakıyorum herkes yerinde sayıyor.olsun hakkımızda hayırlısı...bende bilenler var 2 düşük hiç kalp atışı yoktu.pıhtılaşma sorunu yok.genetik temiz çok şükür.protein s düşüklüğü de sonradan düzelmişti,yükseldi değer aralıklarında.bana tek kalan immünoloji testleriydi.ANA testi 1/100 çıkmıştı sınırda yazıyordu.geçenlerde özel bi lab.gittim anti nükleer antikor(ANA),anti düz kas antikoru(ASMA) VE anti fosfolipid yaptırdım.bana yapılacak bişe kalmadı.doktorlar rahim filmini istemediler hiç bende pek istemiyorum zaten yaptırmak.pazartesi sonuçlarım çıkacak.ama şu zamana kadar ne kadar yıprandığımı farkettim.bebek istemiyo musunuz zamanı geldi diyenlere söylediğim yalanlar,çevremdeki hamileler,dizilerde tek gecede hamile kalanlar bide üstüne doğuranlar :) hepsine deli oluyorum.bu ay yumurta takibi yaptırmak istiyorum.bu konuda öneriniz var mı kızlar?diğer iki gebeliğimde yumurta takibiyle kendiliğinden olmuştu.Allah ım hayırlısını versin.

Bugün bir arkadasım aradı...kaple ilgili bir sıkıntısı için doktoru genetik test istemiş...sonuclarını almaya gidince doktoru cocuk düşündüğün zaman mutlaka tedavi olmalısın yoksa düşüğün olur demiş ki arkadasımın cocugu var zaten...benim problemi mi bildiği için beni aradı mthfr 677,1298 ve factorlerinden biri heterozigot ve bunların dısında bazı değerleride homozigot...doktorun doğru demiş dedim benim üç heterom var ama olmuyor sana Rabbim bağışlamış dedim ve acıkcası bende sasırdım...Analdığım ne kadar uğrasırsam ugrasayım Rabbim ol Demedikten sonra elden birşey gelmez:(:(

kesinlikle doğru anlamışsın miniğim:)dr banatürkiyedeki kadınların yüzde yetmişi senin durumunda ve bunlar bunu bilmeden doğum yapıyor dedi.RABBİM bizi imtihan edecek ya buda vesilesi işte.yeterki O OL desin.yeter ki RABBİMİN gönlü olsun.O istemezse yaprak bile düşmezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

RABBİM HAYIRLA SAĞLIKLA OLLLLL DEEEE

kesinlikle doğru anlamışsın miniğim:)dr banatürkiyedeki kadınların yüzde yetmişi senin durumunda ve bunlar bunu bilmeden doğum yapıyor dedi.RABBİM bizi imtihan edecek ya buda vesilesi işte.yeterki O OL desin.yeter ki RABBİMİN gönlü olsun.O istemezse yaprak bile düşmezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

RABBİM HAYIRLA SAĞLIKLA OLLLLL DEEEE

canım merhaba...ben de katılıyorum sizlere herşey rabbimin ol demesine baglı.ona yaratmak zor degıl demkki bizim bir silkelenip kendimize gelmemiz gerekiyor ben bunlrın bır uyarı oldugunu ve kendimizi duzeltmemiz gerektiğini dusunuyorum umarım onun rızasına nail oluruz ve rabbim meleklerimizi saglıklıca kucaklarımıza verir

nedense artık buraya hiç girmek istemiyorum :( artık kimse de güzel haberler vermiyor belki ondandır.önceden birbirimizen bir çare arıyorduk.doktorlarımız ne dedi ne dicek diye bekliyoduk.ama bakıyorum herkes yerinde sayıyor.olsun hakkımızda hayırlısı...bende bilenler var 2 düşük hiç kalp atışı yoktu.pıhtılaşma sorunu yok.genetik temiz çok şükür.protein s düşüklüğü de sonradan düzelmişti,yükseldi değer aralıklarında.bana tek kalan immünoloji testleriydi.ANA testi 1/100 çıkmıştı sınırda yazıyordu.geçenlerde özel bi lab.gittim anti nükleer antikor(ANA),anti düz kas antikoru(ASMA) VE anti fosfolipid yaptırdım.bana yapılacak bişe kalmadı.doktorlar rahim filmini istemediler hiç bende pek istemiyorum zaten yaptırmak.pazartesi sonuçlarım çıkacak.ama şu zamana kadar ne kadar yıprandığımı farkettim.bebek istemiyo musunuz zamanı geldi diyenlere söylediğim yalanlar,çevremdeki hamileler,dizilerde tek gecede hamile kalanlar bide üstüne doğuranlar :) hepsine deli oluyorum.bu ay yumurta takibi yaptırmak istiyorum.bu konuda öneriniz var mı kızlar?diğer iki gebeliğimde yumurta takibiyle kendiliğinden olmuştu.Allah ım hayırlısını versin.

canım hepsı normalse mutlaka rahım fılmı cektır benım ablam da rahım bollugu vardı ılk bebegını kaybettı 2 cıye dıkış atıldı masallah teyzesı ellerınden oper kocaman kızımız var rahımı mutlaa cektır bırde sıze bu testler ozelde ne kadar tutu ogrenebılırmıyım imbıyolojık bana devlet yapmadı benımde 2 dusuk var mtfr677 ve faktor 5heterızıgot cıktı bıde prıoteın s dusuk cıktı bu ımbıyolojık tet yapılmadı

Back
X