kızlar göbekten vurunuyorum iğneyi.biraz zorlandım vurmakta.bu arada göbek değilmiş orası göbek demek itici oluyomuş doktorum öle dedi ama benimki bildiğin göbek yağ içinde 1 kıdım kilo veremedim oranın yağsından.
çok acımadı ama yandı sonrasında.ben 70 kiloyum 0.4lük clexan günde 1 kullanıyorum.şimdi bana akıl verin coraspirinle ikisinide gece mi içsem yoksa coraspirini öğle,iğneyi akşam mı yapsam siz nasıl uyguluyorsunuz?tabi ben birde günde 3 tansiyon ilacı kullancam....
Kızlar merhaba..ben 23 haftalık erken doğum yaptım..rahim ağzı yetmezliğinden..bunun üzerine diğer hamileliğimde başka bir sorun daha olmasın diye,malesef yalan söyleyerek pıhtılaşma testlerimide yaptıdım..
Mthfr c677 t ;heterezigot çıktı
homosistein; 19,5 (0-12 arasında olması gerekiyor)
heterezigot sonucum çıkınca genetikçi bu problem yaratmaz dedi..türk toplumunun çoğunda var dedi..yalnız homosistein moralimi bozdu..bu heterezigotun sonucuymuş...yani mthfr heterezigot çıkınca buna bağlı olarak homosistein yüksek çıkarmış..benimle aynı durumda olan varmı?varsa ne kullanıyorsunzu ilaç olarak..ben yeniden gebelik düşünüyorum..yardım ederseniz çok sevinirim.
canım nasıl oldun geçtimi ağrıların paşamız nasıl hareket ediyomu acaba ben ne zaman hissedecem bian önce hareketleri hissetmek istiyorum maksat bebeğin ne durumda olduğundan biraz haberimiz olsun. bazen arkadaşlarm soruyo bebek nasıl diye valla diyorum en son koontroole gittiğimde iyiydi ama şu an ne durumda ben de bilmiyorum diyorum malum hareketleri hissetmediğimz için. canım kaçıncı haftada hissettin benim de 2. olcak inş.
daha iyiym canım. belim çok ağrıyor sadece. hareketi iyi bebişin. o gün nedense durgundu. 15. haftamda seyirme şeklinde hissetmeye başladım. başkaları senin bağırsak hareketin desede insan bebk hareketi olduğunu anlıyor. şuanki hareketlerde çok sert hareketler değil. sadece öne doğru eğildiğimde yada karnımı içime çekmeye çalışınca sert batma şeklinde hissediyorum. rahatsızlığa gelemiyor beyimiz galiba:)
hareket etsin diyoruz ama bu seferde az bir hareketsizlikte tedirgin oluyoruz. her an kontrol etme imkanımız olsa evde keşke. kızım bile korkuyor bişey olacak diye. üstüme titriyor yavrum. geçen hafta iğne vurduruyorduk kıza. sedyeye çıkarmak için kucağıma almak istediğimde sen alma sakın kardeşime bişey olur diye bağırıyordu:) kendi canının acısını unutup beni düşünüyor kuzum. arada soruyor bu kardeşimde ölürmü diye soruyor. dua ediyor hep.
Kızlar doktor vajinal ultrasonla baktı sağ yumurtalıktan çatlamış dedi ama keseyi göremedi.bhcgye baktırdı 83 çıtı(dün 35di).şu anlık sağlıklı gebelik gibi dedi.tansiyon hapımı değiştirdi.corasprine devam ve kan sulandırıcı iğneden clexean0.4lük başladı.ilk iğneyi bana vurdurdu.hatta bu defa seni sağlıkla doğurtturacam deyip bebeğe göbek adı ne koycaz dedi.bende erkek olursa senin adını koyarız ozaman dedim.o da yok kleksan koyacaz dedi.hangi takımın futbolcusu o dedim.güldü ne futbolcusu vurunduğun iğnenin adı dedi.benim doktor biraz çatlakta.
iğneye rapor çıkarmadı ama.bi bebeğimiz rüştünü ispat etsin dedi.eşimde o ne demek dedi.yani 12.haftayı bir geçelim bakalım dedi.10-15 gün sonra tekrar gel keseye bakalım dedi.öyle işte canlar.her şey yolunda şimdilik.ilk iğnemi vururken çok yavaştım herhalde 5 güne acemiliğim gider.
kızlar göbekten vurunuyorum iğneyi.biraz zorlandım vurmakta.bu arada göbek değilmiş orası göbek demek itici oluyomuş doktorum öle dedi ama benimki bildiğin göbek yağ içinde 1 kıdım kilo veremedim oranın yağsından.
çok acımadı ama yandı sonrasında.ben 70 kiloyum 0.4lük clexan günde 1 kullanıyorum.şimdi bana akıl verin coraspirinle ikisinide gece mi içsem yoksa coraspirini öğle,iğneyi akşam mı yapsam siz nasıl uyguluyorsunuz?tabi ben birde günde 3 tansiyon ilacı kullancam....
Kızlar doktor vajinal ultrasonla baktı sağ yumurtalıktan çatlamış dedi ama keseyi göremedi.bhcgye baktırdı 83 çıtı(dün 35di).şu anlık sağlıklı gebelik gibi dedi.tansiyon hapımı değiştirdi.corasprine devam ve kan sulandırıcı iğneden clexean0.4lük başladı.ilk iğneyi bana vurdurdu.hatta bu defa seni sağlıkla doğurtturacam deyip bebeğe göbek adı ne koycaz dedi.bende erkek olursa senin adını koyarız ozaman dedim.o da yok kleksan koyacaz dedi.hangi takımın futbolcusu o dedim.güldü ne futbolcusu vurunduğun iğnenin adı dedi.benim doktor biraz çatlakta.
iğneye rapor çıkarmadı ama.bi bebeğimiz rüştünü ispat etsin dedi.eşimde o ne demek dedi.yani 12.haftayı bir geçelim bakalım dedi.10-15 gün sonra tekrar gel keseye bakalım dedi.öyle işte canlar.her şey yolunda şimdilik.ilk iğnemi vururken çok yavaştım herhalde 5 güne acemiliğim gider.
Kızlar merhaba..ben 23 haftalık erken doğum yaptım..rahim ağzı yetmezliğinden..bunun üzerine diğer hamileliğimde başka bir sorun daha olmasın diye,malesef yalan söyleyerek pıhtılaşma testlerimide yaptıdım..
heterezigot sonucum çıkınca genetikçi bu problem yaratmaz dedi..türk toplumunun çoğunda var dedi..yalnız homosistein moralimi bozdu..bu heterezigotun sonucuymuş. ..yani mthfr heterezigot çıkınca buna bağlı olarak homosistein yüksek çıkarmış..benimle aynı durumda olan varmı?varsa ne kullanıyorsunzu ilaç olarak..ben yeniden gebelik düşünüyorum..yardım ederseniz çok sevinirim.
heterezigot sonucum çıkınca genetikçi bu problem yaratmaz dedi..türk toplumunun çoğunda var dedi..yalnız homosistein moralimi bozdu..bu heterezigotun sonucuymuş...yani mthfr heterezigot çıkınca buna bağlı olarak homosistein yüksek çıkarmış..benimle aynı durumda olan varmı?varsa ne kullanıyorsunzu ilaç olarak..ben yeniden gebelik düşünüyorum..yardım ederseniz çok sevinirim.
merhaba ; saatlerdir sayfaları okuyorum ve en son sizin yazınızı gördüm.bu arada çocuğunuz için çok sevindim.bu yazılar bizler için birer umut desem.benim testimde MTHFR A1298C geninde homozigot mutasyon saptanmıştır. APO E alleli 3/3 bulunmuştur.sizinkiyle aynı sanırım.bende aynı zamanda haşimato troidi var.ve d vitamini eksikliği takibi..ben 3 düşük yaşadım .birincisinde kalp atımı azdı doktor iğne verdi sonra normale bindi ama başka bir prof da gerek yok dedi kullanmadım ve 3 aylıkken kürtaj oldum .sonra test yaptırdım ve problem olduğu çıktı.2. gebeliğimde hamile kalmadan 10 gün kadar önce coraspin kullandım .hamile kalınca 0,35 innehop iğne , folbiol,elevit.kullandım.kanamam olunca coraspini kestik. ama bu seferde subkoryonik hematom oldu.3,5 aylığa kadar geldi oğlum en son gün doktora gittiğimde her şey çok güzeldi.kesin cinsiyeti belli olmuştu oğlumuz gelecekti ama sabahı suyum geldi ve önce doğum sonrada tekrar kürtaj oldum.doktorun dediği hematomdan devamlı kanama olunca plesantanın enfeksiyon kaptığı bu yüzden olduğuydu.ama şimdi bu pıhtılaşmayla ilgili şeyleri okuyunca acaba sebep başka bir şeymiydi diyorum  3. de ise öncesinde sadece folbiol ve decevit kullandım acıkcası tekrar hematom olur diye korktum hamile kalınca iğne kullandım folbiol ve decevite devam ettim ama bebeğimin kalp atımı çok geç duyuldu bir gün attı ve sonra durdu gene kürtaj oldum.şimdi tekrar gebelik düşünüyorum tabi Rabbim nasip ederse hayırlısıyla inşallah..öncesinde coraspin,folbiol kullanıyorum bir de benekol endokrin doktoru yazdı.onun dışında yaptığım bir şey yok sana danışmak isteğim acaba ne yapmalıyım bu iğnenin hangi dozda kullanılacağına nasıl karar veriyorlar ,hamile kalmadan önce iğne kullanmalımıyım, diyet demişsin bu diyet neye göre nasıl yapılıyor ve zorunlu mu doktorların hiç biri bana bundan bahsetmedi artı b vitamini yazmışsın ama bunu da hiçbir doktor söylemedi.çok doktora gittim.izmitte oturuyorum istanbulda iki profa daha gittim ve hepside hamile olunca 0,4 lük iğne kullanırsın ve folbiol dediler. Şimdi yazıları okudukça acaba 3. De öncesinde coraspin kullansamıydım diyorum.bu acabalar beni mahvediyor.eğer tecrübelerini ve düşüncelerini aktarırsan sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.
pıhtılaşması sorunu olan hamişler kaçıncı haftada doğum yaptınız....hepiniz sezeryanlamı oldunuz birde?
kızlar merhaba, pıhtılaşma ve başka sorunlar nedeniyle yaptığım 3 düşükten sonra sonunda kızımı kucağıma aldımbebeğim 5 günlük oldu bile çektiğim onca sıkıntıdanmıdır nedir sürekli aklıma geliyo şükredip ağlama moduna geçiyorum yakın zamanda sanırım duygusal olarak da normale dönerim... Allah hepinize yaşatsın bu duyguyu... pıhtı nedeniyle dr sezeryan yapmıştı.39.haftada doğum yaptım,günde 2 tane clexan kullandığım için genel anestezi oldum epidural e uygun görülmedim...dr um doğumdan sonra iğne yapmama gerek olmadığını söyledi... Benim için bu günler hayal gibiydi ama çok şükür herşeye rağmen kızım yanımda uyuyo... bizim için yapılan her doğum umut oluyo biliyorum, inşallah bende moral veririm size...
kızlar merhaba, pıhtılaşma ve başka sorunlar nedeniyle yaptığım 3 düşükten sonra sonunda kızımı kucağıma aldımbebeğim 5 günlük oldu bile çektiğim onca sıkıntıdanmıdır nedir sürekli aklıma geliyo şükredip ağlama moduna geçiyorum yakın zamanda sanırım duygusal olarak da normale dönerim... Allah hepinize yaşatsın bu duyguyu... pıhtı nedeniyle dr sezeryan yapmıştı.39.haftada doğum yaptım,günde 2 tane clexan kullandığım için genel anestezi oldum epidural e uygun görülmedim...dr um doğumdan sonra iğne yapmama gerek olmadığını söyledi... Benim için bu günler hayal gibiydi ama çok şükür herşeye rağmen kızım yanımda uyuyo... bizim için yapılan her doğum umut oluyo biliyorum, inşallah bende moral veririm size...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?