kızlar merhaba, pıhtılaşma ve başka sorunlar nedeniyle yaptığım 3 düşükten sonra sonunda kızımı kucağıma aldımbebeğim 5 günlük oldu bile çektiğim onca sıkıntıdanmıdır nedir sürekli aklıma geliyo şükredip ağlama moduna geçiyorum yakın zamanda sanırım duygusal olarak da normale dönerim... Allah hepinize yaşatsın bu duyguyu... pıhtı nedeniyle dr sezeryan yapmıştı.39.haftada doğum yaptım,günde 2 tane clexan kullandığım için genel anestezi oldum epidural e uygun görülmedim...dr um doğumdan sonra iğne yapmama gerek olmadığını söyledi... Benim için bu günler hayal gibiydi ama çok şükür herşeye rağmen kızım yanımda uyuyo... bizim için yapılan her doğum umut oluyo biliyorum, inşallah bende moral veririm size...
Merhaba kızlar,
gebelik öncesi aspirin kullananlar, adetliyken de aspirini içiyor musunuz, yoksa adet başlayınca aspirini kesip, bitince tekrar mı aspirin içmeye devam ediyorsunuz?
Merhaba kızlar,
gebelik öncesi aspirin kullananlar, adetliyken de aspirini içiyor musunuz, yoksa adet başlayınca aspirini kesip, bitince tekrar mı aspirin içmeye devam ediyorsunuz?
Homosistein yuksekligi pihtilasmaya neden oluyor. Dusurmek icinfolik asitve b12 vitamini almak gerekiyor, ben folbiolve benexol iciyordum. Ayrica ispatlanmamisolmakla beraber metiyoninden fakir diyet (metiyonin agirlikliolarak proteindebulunuyor, bazi sebzelerde de var) yapmanin faydali oldugunu soyluyorlar. Bu arada heterozigot olupda ayrica igne vecoraspin kullanan bir suru kisi var.
Gecmis olsun. Sana igneyi onceden kullanmalisin veya gerek yok diye birsey diyemem, ben hep cok erken kaybediyordum o yuzden bana doktor onceden kullan rahminin kanlanmasi lazim embriyo yerlesemiyor veya beslenemiyor olabilir dediginde cok mantikli gelmisti ama sana gerekir mi bilemem. Benim doktor igne dozaji icin aptt ye ve bazen de inr ye bakiyordu. Ben bu konuda uzman iki doktora gittim her ikisi de b vitamini verdiler. Ozellile b12 vitamini kullanman lazim.Nben benexol kullaniyordum. Mthfr mutasyonlarinda metiyonin ve homosisteinin oldugu bir sistemin isleyisinde sorun var okudugum kadariyla, metiyonin, folik asitten uretilen metil folat ve b12 esliginde homosisteine donusuyor ve homosistein arttikca tekrar metiyonine donuyor normalde. ama bizde homosistein daha fazla olusuyor (homosistein artinca reaksiyon geri donmuyor yeterince ve homosistein birikmeye basliyor) mthfrlerde folik asitten metil folata yeterince donusemiyor ve sistmede kullanilamiyor, bu nedenle ekstra folik asit ve b vitamini alarak sistemi duzeltmeye calisiyorlar, ayrica ne kadar az metiyonin alirsan o kadar az homosistein olusur diye bir mantik yuruten doktorlar var ve onlar da diyet veriyorlar. Diyeti herkes vermiyor ve ispatlanmis bir etkisi yok, ama ben hamilelik oncesi ve suresince protein alimimi azalttim(et, balik, baklagilleri daha az tukettim), sebze agirlikle beslendim, kati yaglardan, kuruyemis vb. Gidalardan uzak durdum. Ayrica okudugum kaynaklarda omega3un de bu sisteme katkisi oldugunu gordum, doktora dordum bir zarari yok diyince onu da kullandim. Coraspini de 2-3 aylikken biraktim cunku kanamam oldu, coraspin kanamaya neden olurmus o yuzden en basta kullanmis olsam da daha sonra sadece igne ile devam ettik ve yeterli oldu. Elimden geldigince detayli aciklamaya calistim umarim yeterli olmustur. Bir de ne yazik ki acabalar dogdugu gune kadar hic bitmeyecek :)
Arkadaşım çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabın için..Bende tam metionin diyetini araştıryordum..Benim homosisteim 19.5 çıktı..(max 12 yazıyor testte)
Yalnız işin kötü tarafı ben tok karnına yaptırdım..kimse aç olmam gerektiğini söylemedi..Yeniden yaptırıcam..gerçi sonucu çok etkileyeceğini sanmıyorum..Senin kaçlardaydı homosistein?Et çok az tükettim demişsin..Balıktamı yasak?Corasprin kanamaya sebep olur diye korkuyorum bende..İğnede aynı şey olmuyormu..Neticede oda kan sulandırıcı..Folibiolu 0,5mg mı içtin..dr folbiolü iki katına çıkarmam gerekitiğini söyledi?
çok sevindim herşeyin yolunda olmasına, doktorun iyiymiş. kendinden emin olması iyi birşey. benim doktorum da başaracaz demişti. insan çok iyi hissediyor doktorunun kendisine güvendiğini hissetmesiyle...
elifçim dün akşam 8 sularında ben de ilk iğnemi oldum) aynı gün başlamışız iğneye ben dün adet oldum. doktoru aradım gelmene gerek yok dedi. iğneni olmaya başla dedi. benimki adetle başlıyor iğneye. 10 gün sonra gel yumurtlamana bakacam dedi. korunmayı bırak dedi. çok heyecanlandım dün. tıp merkezinde hemşire yaptı iğnemi. göbeğimden eti sıkarak yaptı. eti sıkıp iğneyi soktu sonra elini bırakıpta mı enjekte etti yoksa eti sıkılı tutarak mı enjekte etti hatırlamıyorum. sen nasıl yaptın. benim hemen sonrasında acıdı bir süre, ilk yapılıp kalkınca midem bulanır gbi oldu, ara sıra acıdı. yarım saat sonra hepsi geçi. aynı saatte mi yapıyım dedim doktora, dikkat etmeye çalış dedi.göbek deliğinin 4 parmak kenarlarından, sağ, sol, yıkarı, aşağı dedi. bacak cep kısmı ve koldan yine kabartarak. ama koldan kendimiz yapamayacağımız için ben eşime de yaptırıyım diyorum. yapamam diyor ama zorluycam. madem bu yola girdik anca beraber kanca beraber ) insanın kendisine yapması daha zordur. yazık değil mi bize. biraz onlar da ortak olsunlar değil mi )
bu arada salavatımızda sayı belirtmemek iyi oldu. katılım çoğaldı. satı fazla geliyorsu sanırım. böyle çok iyi oldu. ben salavatımıza katılan herkese ve isteyen herkese diye başlıyorum. adet olmama rağmen okuyorum bu arada ben okunuyor diye biliyorum. kabul ediyormusun))ediyorsan 35 ekle canım. gece uyuyamadım heyecan yaptım yatakta okudum durdum.
bana aspirin vermedi. kanama yapar dedi. benim 3 gebeliğimde de 6. hatfada kanamam olduğu için mi bilmiyorum. aspirin kullanmıycaksın dedi. ama bence herikisini de aynı saatlerde almaya çalış. ben burda birinden kleksanın 12 saat etkisi var innohepin (sanırım buydu adı) 24 saat diye duymuştum. ordan yıla çıkarak iğnenden 12 saat sonra al bence aspirini diye yorum yapıyım.
canım çok sevindim allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.bende sizlerin yaşadığı sorunların aynısını belkide kat kat fazlasını yaşadım .çok şükür sonunda rabbin iki düşükten sonra sağlıklı bir doğum yapmayı nasip etti.şimdi kızım 3.5 yaşında hergün bu mucize için rabbime çok teşekkür ediyorum.şimdi allah nasip ederse 2.çocuğu düşünüyoruz.fakat yaşadığım yer doğuda küçük bir ilçe.doğru düzgün doktor yok.bu yüzden tereddütlerim var.bu yüzden benim gibi iğne aspirin kullanıp 1.çocuğunu doğurup 2.çocuğuna hamile olanları arıyorum.lütfen bana bukonuda yardımcı olursanız çok sevinirim.nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz.
BADECİM BENDE ARKADAŞIN DEDİĞİNE KATILIYORUM.BENDE HETEROZİGOTTUM AMA GENEDE İĞNE KULLANDIM.BENCE BZİM DURUMUMUZDA OLANLARIN KESİNLİKLE DÜŞÜK BİR DOZ BİLE OLSA İĞNE OLMASI ŞART.BEN BU DR.LERİN YÜZÜNDEN 2 BEBİŞİMİ KAYBETTİM.ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR İĞNE İLE ŞİMDİ BİR KIZIM VAR.SAKIN UMUDUNUZU KAYBETMEYİN.
kızlar göbekten vurunuyorum iğneyi.biraz zorlandım vurmakta.bu arada göbek değilmiş orası göbek demek itici oluyomuş doktorum öle dedi ama benimki bildiğin göbek yağ içinde 1 kıdım kilo veremedim oranın yağsından.
çok acımadı ama yandı sonrasında.ben 70 kiloyum 0.4lük clexan günde 1 kullanıyorum.şimdi bana akıl verin coraspirinle ikisinide gece mi içsem yoksa coraspirini öğle,iğneyi akşam mı yapsam siz nasıl uyguluyorsunuz?tabi ben birde günde 3 tansiyon ilacı kullancam....
kızlar merhaba, pıhtılaşma ve başka sorunlar nedeniyle yaptığım 3 düşükten sonra sonunda kızımı kucağıma aldımbebeğim 5 günlük oldu bile çektiğim onca sıkıntıdanmıdır nedir sürekli aklıma geliyo şükredip ağlama moduna geçiyorum yakın zamanda sanırım duygusal olarak da normale dönerim... Allah hepinize yaşatsın bu duyguyu... pıhtı nedeniyle dr sezeryan yapmıştı.39.haftada doğum yaptım,günde 2 tane clexan kullandığım için genel anestezi oldum epidural e uygun görülmedim...dr um doğumdan sonra iğne yapmama gerek olmadığını söyledi... Benim için bu günler hayal gibiydi ama çok şükür herşeye rağmen kızım yanımda uyuyo... bizim için yapılan her doğum umut oluyo biliyorum, inşallah bende moral veririm size...
kızlar merhaba, pıhtılaşma ve başka sorunlar nedeniyle yaptığım 3 düşükten sonra sonunda kızımı kucağıma aldımbebeğim 5 günlük oldu bile çektiğim onca sıkıntıdanmıdır nedir sürekli aklıma geliyo şükredip ağlama moduna geçiyorum yakın zamanda sanırım duygusal olarak da normale dönerim... Allah hepinize yaşatsın bu duyguyu... pıhtı nedeniben diyle dr sezeryan yapmıştı.39.haftada doğum yaptım,günde 2 tane clexan kullandığım için genel anestezi oldum epidural e uygun görülmedim...dr um doğumdan sonra iğne yapmama gerek olmadığını söyledi... Benim için bu günler hayal gibiydi ama çok şükür herşeye rağmen kızım yanımda uyuyo... bizim için yapılan her doğum umut oluyo biliyorum, inşallah bende moral veririm size...
canım ben adet döneminde kullanmıyordum şuanda gebelik öncesi iğne vuruluyorum bende iğnenin kullanılıp kullanılmayacağını merak ediyorum...
okunur canım okunur sen oku.eti sıkarak vuruyorsun click diye ses gelince üstünü bastırıp iğneyi
çıkarıyosun.benimde biraz başlarda yandı ara ara acıdı geçti ama bugün morarmış biraz.ben 04lük vurunuyom ya sen kaçlık vurunuyorsun????
merhaba ; saatlerdir sayfaları okuyorum ve en son sizin yazınızı gördüm.bu arada çocuğunuz için çok sevindim.bu yazılar bizler için birer umut desem.benim testimde MTHFR A1298C geninde homozigot mutasyon saptanmıştır. APO E alleli 3/3 bulunmuştur.sizinkiyle aynı sanırım.bende aynı zamanda haşimato troidi var.ve d vitamini eksikliği takibi..ben 3 düşük yaşadım .birincisinde kalp atımı azdı doktor iğne verdi sonra normale bindi ama başka bir prof da gerek yok dedi kullanmadım ve 3 aylıkken kürtaj oldum .sonra test yaptırdım ve problem olduğu çıktı.2. gebeliğimde hamile kalmadan 10 gün kadar önce coraspin kullandım .hamile kalınca 0,35 innehop iğne , folbiol,elevit.kullandım.kanamam olunca coraspini kestik. ama bu seferde subkoryonik hematom oldu.3,5 aylığa kadar geldi oğlum en son gün doktora gittiğimde her şey çok güzeldi.kesin cinsiyeti belli olmuştu oğlumuz gelecekti ama sabahı suyum geldi ve önce doğum sonrada tekrar kürtaj oldum.doktorun dediği hematomdan devamlı kanama olunca plesantanın enfeksiyon kaptığı bu yüzden olduğuydu.ama şimdi bu pıhtılaşmayla ilgili şeyleri okuyunca acaba sebep başka bir şeymiydi diyorum  3. de ise öncesinde sadece folbiol ve decevit kullandım acıkcası tekrar hematom olur diye korktum hamile kalınca iğne kullandım folbiol ve decevite devam ettim ama bebeğimin kalp atımı çok geç duyuldu bir gün attı ve sonra durdu gene kürtaj oldum.şimdi tekrar gebelik düşünüyorum tabi Rabbim nasip ederse hayırlısıyla inşallah..öncesinde coraspin,folbiol kullanıyorum bir de benekol endokrin doktoru yazdı.onun dışında yaptığım bir şey yok sana danışmak isteğim acaba ne yapmalıyım bu iğnenin hangi dozda kullanılacağına nasıl karar veriyorlar ,hamile kalmadan önce iğne kullanmalımıyım, diyet demişsin bu diyet neye göre nasıl yapılıyor ve zorunlu mu doktorların hiç biri bana bundan bahsetmedi artı b vitamini yazmışsın ama bunu da hiçbir doktor söylemedi.çok doktora gittim.izmitte oturuyorum istanbulda iki profa daha gittim ve hepside hamile olunca 0,4 lük iğne kullanırsın ve folbiol dediler. Şimdi yazıları okudukça acaba 3. De öncesinde coraspin kullansamıydım diyorum.bu acabalar beni mahvediyor.eğer tecrübelerini ve düşüncelerini aktarırsan sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?