ben varım canım. folikasit vücutta var olan bir aminoasitmiş. ancak bizim gibi pıhtılaşma problemi olanlarda vücut bunu dönüştürüp kullanamadığı için pıhtılaşmayı artırıyormuş. ben de seninle aynı iyeti uyguluyorum. 1 ay oldu ben başlayalı. ilk birkaç gün salladı beni. başım falan döndü ama sonra alıştım. zor bir diyet. ama yapması imkansız değil. sen hangi dr.a gittin ne kadar süre ile yapacaksın?Arkadaşlar merhaba.. Yaşadığım bir düşük ve bir kürtajın ardından bana da pıhtılaşma teşhisi kondu. Bu hafta sonuçlarımı konuşmak için doktora gittim ve bana metionin ve folat fakiri diyet verdi. Okuduğum kadarıyla genellikle metioninden sınırlı diyetler uygulanmış. Acaba folat sınırlı diyet uygulayan ya da bunun sebebini bilen var mıdır arkadaşlar?
ben varım canım. folikasit vücutta var olan bir aminoasitmiş. ancak bizim gibi pıhtılaşma problemi olanlarda vücut bunu dönüştürüp kullanamadığı için pıhtılaşmayı artırıyormuş. ben de seninle aynı iyeti uyguluyorum. 1 ay oldu ben başlayalı. ilk birkaç gün salladı beni. başım falan döndü ama sonra alıştım. zor bir diyet. ama yapması imkansız değil. sen hangi dr.a gittin ne kadar süre ile yapacaksın?
canım benim dr da aspirin önermiyor daha önce söylemişmişdim sana. ben de sadece iğne kullanacam. aspirin kanama yapar dedi, iğne kanı sulandırır dedi. etkileri aynı değilmiş. biz aynı sanıyoruz ama. bilemiyorum doğru pşan hangisidir ama bazı dr lar aspirin vermiyor bazıları veriyor. tercih senin. bir dr tercih edip onun yolundan gitmelisin. içinin ısındığına, mantığının kabul ettiğine devam et canım. içine düştüğün çıkmazdan biran önce çıkarsın inşallah. bu kararsızlığın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.arkadaşlar günaydın birşey sormak istiyorum benim gittiğim riskli gebelik uzmanı aspirin önermedi hamile kalır kalmaz sadece clexan ile devam ediceksin dedi ama gittiğim diğer 2 doktor kalana kadar coraspirin kalınca iğne diyorlar ne yapacağımı şaşırdım.sizce ne yapmalıyım perinataloğu tekrar aradım aspirin alayıımmı dedim bu ay hayır ben senin gerekli değerlerine baktım aspirine gerek yok iğneye başlayacağız dedi ne yapacağımı şaşırdım..sorunum mhtrf 677 heterezigot önümüzdeki ay hamilelik istiyorum erken haftalarda 2 düşük var ne yapmalıyım bilemiyorum((
Şenay var.Arkadaşlar merhaba.. Yaşadığım bir düşük ve bir kürtajın ardından bana da pıhtılaşma teşhisi kondu. Bu hafta sonuçlarımı konuşmak için doktora gittim ve bana metionin ve folat fakiri diyet verdi. Okuduğum kadarıyla genellikle metioninden sınırlı diyetler uygulanmış. Acaba folat sınırlı diyet uygulayan ya da bunun sebebini bilen var mıdır arkadaşlar?
tamam canım"ya selam"ı yapalım 70000 adet lem yelid okuyalım. ardından nazifenin isteği olsun, ayetel kürsi.Evet canım ben demiştim. Hamile kalmak isteyen bebek sahibi olmak isteyen kişi 70,000 Lem Yelid okunacakmış. Ama bu kişinin kendisi okumalıymış ama biz burda hepimizin adına dualıyoruz çabuk bitirebiliriz diye dedim. İsterseniz okuyabiliriz.
ben varım canım. folikasit vücutta var olan bir aminoasitmiş. ancak bizim gibi pıhtılaşma problemi olanlarda vücut bunu dönüştürüp kullanamadığı için pıhtılaşmayı artırıyormuş. ben de seninle aynı iyeti uyguluyorum. 1 ay oldu ben başlayalı. ilk birkaç gün salladı beni. başım falan döndü ama sonra alıştım. zor bir diyet. ama yapması imkansız değil. sen hangi dr.a gittin ne kadar süre ile yapacaksın?
merhaba herkese hayırlı cumalar.... kızlar çok afedersiniz sabah lavaboya gittiğimde uzayan bir akıntı gördüm peçetede. daha önceki aylarda da olurdu ama hiç bu kadar sıvık olduğunu hatrlamoyorum genelde pıhtı gibi olurdu. şimdi bu akıntı yumurtalamanın başladığının mı yoksa bittiğinin mi işareti
Anladım canım. Çok teşekkür ederim.
Ben Hacettepe'de Sinan Hoca'ya gittim. 3 ay boyunca uygulamamı söyledi. Sonrasında tekrar kontrole çağırdı. Bunu yanında bazı ilaçlar da verdi. Henüz diyete tam olarak başlayamadım. Ama korkmuyor değilim. Oldukça sınırlı bir diyetUmarım kolaylıkla uygulayabilirim.
Anladım canım. Çok teşekkür ederim.
Ben Hacettepe'de Sinan Hoca'ya gittim. 3 ay boyunca uygulamamı söyledi. Sonrasında tekrar kontrole çağırdı. Bunu yanında bazı ilaçlar da verdi. Henüz diyete tam olarak başlayamadım. Ama korkmuyor değilim. Oldukça sınırlı bir diyetUmarım kolaylıkla uygulayabilirim.
canım benim dr da aspirin önermiyor daha önce söylemişmişdim sana. ben de sadece iğne kullanacam. aspirin kanama yapar dedi, iğne kanı sulandırır dedi. etkileri aynı değilmiş. biz aynı sanıyoruz ama. bilemiyorum doğru pşan hangisidir ama bazı dr lar aspirin vermiyor bazıları veriyor. tercih senin. bir dr tercih edip onun yolundan gitmelisin. içinin ısındığına, mantığının kabul ettiğine devam et canım. içine düştüğün çıkmazdan biran önce çıkarsın inşallah. bu kararsızlığın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.
Şenay var.
tamam canım"ya selam"ı yapalım 70000 adet lem yelid okuyalım. ardından nazifenin isteği olsun, ayetel kürsi.
Şenay senin diyetini yapacak biri çıktısenin adına sevindim, yalnız değilsin ) birbirinize yemek tarifi verirsiniz artık )öpüyorum canım. canım yaa bazen aklıma geliyorsun sana çok içten dua ediyorum inan, çok sıkıntı çektiğini düşünüyorum, ankaraya gelip hacettepenin zahmetini çekiyorsun, sonra bu diyet. Rabbim görsün çektiklerini de inşallah en kısa zamanda sana sağlıklı sıhhatli bir evlat versin canım. Amin.
canım uzayan beyaz akıntı değil mi? boş yere umutlandırmak istemem ama benim de bu son hamileliğimde de böyle bir akıntım olmuştu) adet gecikmem olmadan olmuştu )))
eliff canım çok sevindim. inşallah sonuna kadar sıkıntısız geçer. yerim ben o minik bebişi:)
canım bazen ben de aynı şeyleri düşünüyorum ben de en son 19 ekim de kürtaj oldum. benimle aynı dönem hamile olan arkadaşımın neredeyse doğumu yaklaştı. hayırlısı canım. rabbim sağlıklısını versin de artık diyecek söz yok çünkü. gerçekten insana acı veren bir sınavdan geçiyoruz. rabbim sonunu güzel etsin inşallah.
Şenay ben de 18 Ekim'de kürtaj olmuştumSanırım benzer şeyleri yaşıyoruz..
canım benim allah senden razı olsun. gerçekten içten dua ettiğini hissedebiliyorum. bir tanesin. allah senin de bizim için ettiğin bu duaların hürmetine inşallah sana da gönlünce ne istersen verir. nasıl düşüncelisin bi tanem yaaa. çok teşekkür ederim. aynen ben de yalnız değilim yaşasın diye bir sevindirik oldum:) gerçi arkadaş adına üzüldüm keşke bunları yaşamasa ve bunları yapmak zorunda kalmasa. ama kader işte. valla ben veririm yemek tarifleri:) en azından ilk başta zorlanırsa destek olmak da isterim en azından.
ay canımm inşallah ya yumurtlama tarihine mi yoksa adet tarihine mi yakındı. inşallah yumoşlarım döllenmiştir hayırlı bir şekilde
sen sinan hocaya ilk kez mi gittin? yeni hastası değilsin sanırım değil mi? yeni hasta alıyor mu sinan hoca? prof farkı başladı mı hacettepede biliyormusun? ben sinan hocaya muayene olamadan gelmiştim de ondan soruyorum.
aynen ben de 19 ekim de hacettepe de sinan hoca yaptı kürtajı. bebişim 9 haftalıktı. kese vardı. ama içinde bişey yoktu. kalp atımı olmadı. tam o ara gittim sinan hocaya ve kese aşağı inmeye başlamış dedi. yani düşük başlamıştı.eliff canım çok sevindim. inşallah sonuna kadar sıkıntısız geçer. yerim ben o minik bebişi:)
Şenay ben de 18 Ekim'de kürtaj olmuştumSanırım benzer şeyleri yaşıyoruz.. ben bu sonuncu düşükte inanılmaz acılar yaşadım gerçekten. çok acı vericiydi. hala aklıma geldikçe içim sızlıyor. bayramın birinci günü bile hastanede yattım. o ara işle ilgili de ağır bir darbe yemiştim. yani sırtımdan bıçaklandığımı hissettiğim bir dönem yaşadım. çok şükür geçti ama deldi geçti. şimdi toparlanma dönemim. ama birşeyler yapıyor olmak, bu diyeti uyguluyor olmak en azından beni hayata bağlıyor. rabbim umarım çok aratmaz bana ve buradaki bütün arkadaşlarıma hemen hepimizin yüzünü güldürür ne diyeyim. ama bence sen de en kısa zamanda başla. çünkü ben iğne ile 2 kez hamile kaldım yine düştü. olmuyor sadece iğne ve ilaç yeterli gelmiyor. sinan hocanın bir bildiği var diye düşünüyorum. umarım yaptıklarımız işe yarar.
aynen bana da sinan hoca verdi. hangi genlerinde problem var öğrenebilir miyim. bana da ilaç verdi. haftada 2 gün becozime c, bir gün folbiol, her gün coraspin. bence hiç korkma hiç zor değil. ama yiyeceklerinin sınırını iyi ayarlaman gerekiyor. google dan metionin ve folikasitten fakir diyet diye ararsan benim yazmış olduğum liste çıkar. onu ben sinan hocanın verdiğine göre diyetisyene ayarlatmıştım. böylece günü 6 öğüne bölerek aç kalmadan bu diyeti uygulayabiliyorum. mesela kahvaltı 8'de. zaten yiyeceklerin sınırlı. onları yiyorsun. sonra 10.30'da ara öğün. bir ya da 2 prosiyon meyve şeklinde bakarsan belki daha kolay uygulayabilirsin diye düşündüm. kolay gelsin. bence ihmal etme. çünkü belki tek şansımız bu.
onu inan hatırlamıyorum canım yaa. düşündüm şöyle bi ama???? yok yaa hiç emin olamadım, ama adet tarihine çok yakın değildi sanırım. seninki gibi zamnalardaydı sanırım. iyi olacak inşallah canım. böyle incecik ip gibi uzuyor değil mi) hadi bakalım inşallah canım.
Bu benim 2. gidişim. İlkinde muayene etmişti. Bunda da sonuçlar üzerinden konuştuk. Tam olarak bilemiyorum maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?