• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Bende 4 kez gebelik kaybı yaşadım. Hepsinde kese yolk görünmüştü. 3 tanesinin kalp atışınıda duymuştum. Diğeri kalp atışını duymadan düşük oldu. 4 tane heterezigotum var.
4 kayıp sonrasında çok araştırma yaptım. Drlarla ilerlediğimde sonuç alamadığım için. Sonraki gebelik sürecimi kendim yöneteceğim dedim. Şükür şuan herşey güzel ilerliyor.
O araştırmalarım sonucunda öğrendiklerimi benimle aynı sorunu yaşayan kişilerle paylaşmayı kendime görev edindim. Drlar bu konuda acıkcası cok ilgisiz bir kaybın daha olmuş umursamıyorlar. Sağlıklı olsaydı devam ederdi gibi düşünüyorlar. Ama bu kayıpların embriyonun sağlıksız oldugundan değil tamamen sürecin yönetilemediğinden kaynaklandıgını düşünüyorum mutasyonlu genimiz oldugu icin.

Ben kendi araştırdıklarımı aktaracagım. Sen yine araştır. Kendi durumun için danış mutlaka. Bence bi kadın doğum değilde bir perinatolojiyle görüş. Onlar özel kongre ve konferanslarla bu konularda kendilerini geliştiriyorlar. Kadın doğumcuların hic bilgisi yok bu konularda. Bi de genetik danısmanlık al tekrar.
Hamilelik öncesi önerilen folat 2 doz diyor genetik drları. Yani 800mg. Hamilelikte 400mg.
Ama ben bunu kadın doguma danıstıgımda bilgisi yoktu hic.
Hamilelik öncesi corasprin. Hamile olduğunu öğrendiğin gibi hic beklemeden kan sulandırıcı iğne başlamalısın diyen kaynaklar var. Bende hemen basladım dra muayaneye gitmeden elimde iğnem vardı. Gebelik öncesi corasprin düzenli içemedim belki ayda 5 kere içmişimdir aklıma geldikçe. Folat kullanmadım. agustosta tatile gitmiştik. Eylülden sonra gebelik planlıyordum o yüzden folata baslamamıstım. Eylüldede gebe oldugumu öğrenir öğrenmez hemen folatıma basladım. Kadın dogumcunun folattan haberi yoktu yine kendisi ısrarla folik asit öneriyordu. Makalelerden ekran görüntüsü alıp gösterdim kendisine tamam sen folat kullan o zaman dedi bana. Ama ben zaten coktan kullanmaya basladım o diyene kadar. Kan sulandırıcı iğne yazmadı. Kalp atısını duyalım öyle baslayalım dedi. Tamam dedim ama ben evde vurulmaya basladım. Sonrasında hematolojiye gittim kadın dogumcuya kızdı ne demek kalp atısını duyalım o zamana kadar cok gec pıhtı atıp bebegını kaybedebilirsin dedi. Ben zaten evde vuruluyorum hocam dedi. O da dra yazı yazdı acil başla iğneye diye drda 7. 8.haftamda iğne raporumu cıkardı. Ama ben 4.haftamda baslamıstım.
Takviye olarak hamilelikte multivitamine baslayabilirsin içinde folat ve metilkobalamin olan ya da multivitamin kullanmayıp folat kullanabilirsin elindekiler bitene kadar 13-14.haftaya kadar.
Hamilelik öncesi kan testi yaptır ve d vitaminine ayrıca baktır. Değerlerinde düşük olan depolarına yönelik takviye başla. Yine araştırdığım kaynakta d vit fazlasının vucuttan atıldıgı bi zararı olmadığı hatta bagısıklık üreme vs gibi olumlu katkıları oldugu yazıyordu. Hamilelikte 12.hafta sonra d vit veriyorlar ama ben 6.haftadan sonra başladım. Hatta tatildede bol bol güneşlendiğim için d vit depoladığımı düşünüyorum hamilelik öncesi. O yüzden d vit almanda faydalı olabilir hamilelik öncesi.
Sormak istediğin olursa istediğini sorabilirsin. Umarım faydalı olmustur
Canım sen= ben😃 aynı kafada aynı dusuncedeyiz. Aynı şeyleri araştırmışız😂 benim de 3 kaybım var. 1 ve 2. Gebeliğimde doktora artık yeter genetik pıhtılasma testi yapalım deyip zorla yaptırdım ona kalsa yapmicaktim. Sonrasında kimi doktor yok kalp atışı başlasın sonra, yok kese gözüksün sonra falan dediler. Ben elimde kan sulandırıcı iğneyi hazır tuttum. Hatta benm genlerime göre 4 binlik az olduğunu araştırıp 6 binlik başlamıştım 3. De ilk defa iğne kullanıp kalp atışı aldık ilerleme ilk defa olmuştu ki önceki kürtajlardan enfeksiyon falan olmuş tüpum sıvı dolmuş rahimde perde olmuş bende hastalanmıştm derken 3. Gebeliğimde sonlandı maalesef. Şimdi 800 mcg folat kullanıyorum yanında gereken vitaminleri d B12 falan filan. Hatta amh düşük diye tüp Bebek denemeye gidiyoduk Dr asla kan sulandırıcı vermem sana sende pıhtılasma yok falan diyo halbuki pai ve mthfr homozigot genleri yani. İçimden dedim hee sen öyle de ben kullanırım diyodum😂😂 bide bu doz sorunu da büyük sorun ya. Ay bu doktorlarin bazıları da beni deli ediyoo

Back