• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

arkadaşlar merhaba..ben de 7 haftalık ve 10 haftalık 2 düşükten sonra kan pıhtılaşması sorunu olduğunu öğrendim..ama şu anda çok şükür 3. hamileliğimde 34. haftadayım..herşey yolunda gidiyor..benim doktorum Adana'da prof Cüneyt EVRÜKE..çok memnun kaldım..bu arada Cüneyt bey bu hamilelikte iğneyi kullanmaya başlar başlamaz bana bir yasak yiyecek listesi verdi. Kullandığımız Clexane iğnesinin etkisini azaltıyormuş..Bunların bazısı : Brokoli, Balık, Ceviz fındık fıstık, susam çörek otu gibi yağlı tohumlar, Bulgur, Sarımsak, Çikolata,Kepekli yiyecekler, Beyaz peynir dışındaki peynirler vb...doğuma kadar bunları yemeyeceksin dedi..Bu yasağa harfiyen uydum..bebeğim şimdi çokşükür yeterli kiloda ve gelişimi çok iyi..Belki bu hamileliğimde sorun yaşamamamın bir nedeni de budur. belki size yardımcı olur arkadaşlar..Allah hepimizi hayırlı bir evlatla sevindirsin inşallah..
Bu arada iğne kullandığınız için hamilelikte düşmemeye dikkat edin.bizim kanama riski fazla olduğu için sorun olabiliyor..been bir kere sırtmın üzerine düştüm ve içeride küçük bir kanama olmuş ama neyseki devam etmemiş..siz ne olursa olsun çok dikkat edin, çünkü bir bebeğimiz olsun diye neler çekiyoruz.

canım ben,m hayırlı olsun inş sorunsuz b,r doğumun olur

canım ne kadar çok yasak varmıiş. maşaAllh canım ikinize de... yakın zamanlarda doğumlarımız olcak gbi

canım mesaj sayım yeterli olmadığı için özelden yazamadım...Lütfü hocayla bende irtibata geçmiştim ama sonra gitmekten vazgeçtim. tolga ecemişe gitmeye karar vermiştim ama bazı yakınların tavsiyesiyle en sonunda Timur hocada karar kıldım Allah pişman etmesin inş...henüz tedavi sürecinde oldugum için kortizonla ilgili birşey söylemedi canımmm ama hocaya sormayı düşündüğüm konulardan biride kortizon konusu...sorarsam mutlaka cevabını yazarım yada ona giden arkadaşlar var deryacım gibi belki o bize bilgi verebilir....

inş canımbenim kafama takılan bir kortizon konusu iki iğneye önceden başlamak bide timur hocanın hacettepeyle ilişiği bttimi histereskopiyi falan özelindemi yapacak

arkadaşlar clexane artı coraspin kullanıp doğum yapan arkadaşlar hapı ne zaman iğneyi ne zaman bıraktınız.
coraspin son 3 ayda önerilmiyo benim dr um 30. haftada bırakmam gerktiğini söyledi
iğneyide doğuumdan iki hafta önce e iğnenin etkisi 24 saat o iki hafta içerisinde bi şey olmaz değil mi bebeğime ?
kanama riskinden dolayı kesiceni söyledi ama korkuyorum yinede ya son anda kötü bi şey olursa diye Allah korusun :nazar::nazar::nazar:

canım merhaba nasılsın?pek gırmıyorsun epeydir çalışmalar nasıl gidiyor iğneye baslamıştın sanırım degıl mı?en kısa zamanda mujdelı haberlerı vermeni bekliyorum alahın izniyle...meltem de girmiyor o neler yaptı acaba??[/QUOTE

aynı moral bozukluğu ile devam ediyorum.artık girmek istemiyor canım buralara.iğneyi günaşırı kullanıyorum.bir gün aspirin bir gün iğne yani...klomen ve çatlama iğnesi denedik yine bu ay 2.kez...yine olmadı .test negatif ...yumurta oluşuyor çatlıyor ama olmuyor...psikolojim alt üst durumda...hamile görmek bebek görmek bile istemiyorum artık...Allah bebeğini sana bağışlasın.sağlıkla devam eder inşallah.

evet canım kliniğe randevu alarak gittim...ilk izlenimlerim iyiydi bakalım devamında nasıl olcak ...muayene ücreti 250 tl...tahliller ve diğer işlemler için ekstra ücret ödüyorsun tabi...özel klinik olunca biraz pahalı tabiii...umarım istediğimiz sonuca ulaşırımda para sorun değil gidenin yerine gelir inş...zeki hoca nasıl iyi ilgileniyor mu senle...ben gecen ugura gittim iki dakika dinledi bir dahakine dozu artıracaz dedi o kadar...

zeki hoca şuan hamile kalmam için uğraşıyor.pıhtılaşma aşamasına daha geçemedik hamile kalamadığım için.uğur çok ilgisiz.zeki hoca sağolsun ilgili...dediğim gibi bebek için tedaviye başlayınca ertelendi pıhtılaşma.ben kendim aptt konrolü yapıyorum ara ara iğnenin dozu iiçin.dr dan daha iyi öğrendim bu sorunun çözümünü nasılsa.ona göre doz ayarlıyorum.

canım merhaba nasılsın?pek gırmıyorsun epeydir çalışmalar nasıl gidiyor iğneye baslamıştın sanırım degıl mı?en kısa zamanda mujdelı haberlerı vermeni bekliyorum alahın izniyle...meltem de girmiyor o neler yaptı acaba??[/QUOTE

adımı anmışsınız hemen hissettim :) bi değişiklik yok canım. bu ay yumurtama kontrolüm yapıldı. 12.gün 17 mm idi 15.gün gittiğimde 11 mm idi doktor çatlamış bi sorun yok dedi en azından buna şükür. allah nasip ederse bu ay hamile kalırsam ne mutlu. ama olmazsa ne yapıcaz bilmiyorum :(

sen ve bebeğin iyisinizdir umarım :) ne güzel büyüyor bebişin . bizler için dua et olur mu

12 m benide haberdar et canım aklımdasın merakta bırakma .

canım beni merak etme...aynı durumdayım...aynı moral bozukluğu ile hamile kalmak için yırtınıyorum.sonra tekrar düşürür müyüm düşürmez miyim o da belli değil üstelik.çığlık atmak istiyorum ama ona bile gücüm yok....

arkadaşlar clexane artı coraspin kullanıp doğum yapan arkadaşlar hapı ne zaman iğneyi ne zaman bıraktınız.
coraspin son 3 ayda önerilmiyo benim dr um 30. haftada bırakmam gerktiğini söyledi
iğneyide doğuumdan iki hafta önce e iğnenin etkisi 24 saat o iki hafta içerisinde bi şey olmaz değil mi bebeğime ?
kanama riskinden dolayı kesiceni söyledi ama korkuyorum yinede ya son anda kötü bi şey olursa diye Allah korusun :nazar::nazar::nazar:

canım benim doktorum coraspin i doğuma 1 ay kala bıraktırdı..Clexan'ı da doğumdan 5 gün önce bırakacağım..

canım ben,m hayırlı olsun inş sorunsuz b,r doğumun olur

canım ne kadar çok yasak varmıiş. maşaAllh canım ikinize de... yakın zamanlarda doğumlarımız olcak gbi

sağol cnm..kendim için olsa yasaklara uyamazdım ama bebek için olunca kendimi hep tuttum..İnşallah senin doğum da :49: sorunsuz olur ve hayırlısıyla kucağında görürsün..

1. umudum_31 ingiltere
3 düşük
sorun: mthfr1298 heterozigot ve AntithrombinIII yuksek
gebelikden once: folbiol+coraspin
gebelikle birlikde: innohep igne
gebelik durumu: beklemede

2. Beydagli Adana
7 düşük
Sorun: MTHFR 677 Heterizogot, Anti_Kardiopilin_M, Anti_Kardiopilin_G
Gebelikden once : folikplus ve corasprin
Gebelikle birlikde: folikplus+corasprin+kortizon+clexan 0,4 mg iğne+elevit+progestan
Gebelik durumu : beklemede

3. Minik0606
2 düşük
sorun:mthfr 677 ve 1298 heterozigot mutasyon
gebelik öncesi: folbiol ve coraspin
gebelikle birlikde: fraksiparin 0,4 (9. hafta düşük)
gebelik durumu:beklemede

4. 12m
2 düşük
sorun:mthfr 1298 ,mthfr 677 ve pai 4G-5G hetrozigot
gebelikten önce:folbiol ve bebe aspirini
gebelikle birlikde:heparin igne

5. sevgia
2 kimyasal düşük
sorun: mthfr1298 ve factor V heterozigot
gebelik öncesi :folbiol+coraspin
gebelik durumu: 15 haftalık hamile

6. mltm2602 izmir (dr.hüsnü çağlar)
bir kürtaj
sorun: mthfr 1298 heterozigot
gebelikte önce: folbiol+ ecopirin
gebelikle birlikte: iğne ama hangisi henüz bilmiyor
gebelik durumu : beklemede

7. esindirim
3 düşük
sorun: mthfr 1298 heterozigot ve faktör V heterozigot, homosistein üst sınırda
gebelik öncesi benexol,coraspin,folik
gebelikle birlikde: 0.4 clexane (15. haftada 2 ye çıkmıştı doz 21. haftada kaybetti) IUGR tanısıyla
gebelik durumu: bir süre beklemede

8. eda33 MERSiN
2 düşük
sorun:MTHFR A1298 C heterezigot ve MTHFR C677T heterezigot
gebelikten önce:folik asit,coraspin
gebelikle birlikte:clexan 0.4
gebelik durumu: 36 haftalık hamile

9. Adogrucu
5 kimyasal gebelik , 1 dış gebelik
sorun: mthfr1298 heterezigot, mthrf622 heterezigot
gebelikten önce: folbiol ve çinko
gebelik birlikde : ilk 3 ay progestan200 vajinal olarak, bemiks, şimdi gyno ferro sanol demir habı, omega 3 (balik yiyemediği için). Homosistein ve b12sonuçları iyi olduğu için iğne yok.
gebelik durumu : 39.haftada doğum yaptı :emir_bebek:

10. nigar50
26 haftalık erken doğum ve 7 haftalık düşük
sorun:mthfr 677 homozigot ve protein s düşük
gebelikten önce coraspin folbiol benexol elevit
gebelikle birlikde: clexan 0.6 iğne

11. Dogay
1 kürtaj
sorun: mthfr 1298 heterozigot Protein C yüksek Protein S düşük
gebelikte önce: folidoce+ coraspin 100 mg

12. ddilek
2 kürtaj
sorun:mthfr 677 heterozigot mutasyonu
gebelik öncesi: coraspin,folbiol,becozym c forte
gebelikle beraber: 3. ayıma kadar folbiol becozym coraspin, progestan,clexan 04
3. aydan sonra elevit,coraspin,kan hapı,clexan 04
gebelik durumu : 25 haftalık hamile :49:

13. burcu_gen Ankara-Tolga Ecemis
4 düşük
sorun: MTHFR 1298 homozigot
gebelikten önce: folbiol + benexol + 0,4 clexane iğne + diyet
gebelikten sonra: folbiol + benexol + 0,4 x 2 clexane iğne + diyet

14.gulsunoguz
2 düşük
sorun:mthfr c677t heterozigot mthfr a1298c heterozigot
gebelik öncesi:folbiol ve aspirin gunde 1kere
gebelikte:iğne???
gebelik durumu: 12 haftalik hamile :49:

15. sunisa
2 düşük

16. bucu2
1 düşük 3 kürtaj
sorun:mthfr677 heterozigot
gebelikten önce: clexane iğne,parlodel,b12 vitamin,folic asid ,bebe aspirin,zinko c,serum
gebelikle birlikde: lenfosit aşısı,iğne,serum

17. btl17
3 kez 9.haftada kalp atım durduğu için 1kezde boş keseden dolayı 4kürtaj
sorun:PAI-15G-4G heterizigot,MTHFR1298c heterizigot
gebelikten önce:folbiol,coraspin
gebelikte birlikde: iğne (daha önce 04 cleaxen kullanilmasina rağmen kalp atımları durdu)dozu arttırılacak

18. sewqi54
1 ölüm doğum (7 aylık)
sorun: Factor V Leiden, MTHFR C677T heterozigot
gebelik öncesi: folik asit
gebelikle birlikde: innohep 0.45 iğne, coraspin 100 mg, multivitamin
gebelik durumu: 26 haftalık hamile :49:

19. kvrck
6 kimyasal gebelik, 1 dış gebelik
sorun:faktörVIII-homozigot, fibrinojen-heterizigot, MTHFR677-heterizigot, MTHFR1298-heterizigot, faktörIX-yüksek bide PKO
gebelik öncesi: folbiol gulukofen deltacortil coraspirin
gebelikle birlikde: belli değil

20. drusella
1 kez kimyasal gebelik, 1 kez 7 haftalık düşük,son gebelikte 3 ay kanama oldu
sorun: MTHFR677-heterozigot
gebelik öncesi: bilinmiyordu birşey kullanamadım
gebelikle birlikte:ilk 4 ay progestan 200mg*3, folik asit, proluton depot iğne haftada bir, gebelik 5 ay boyunca clexane 0,4*2, gerektikçe endol fitil 100 mg, tamamında metionin diyeti (bir de astım ilaçlarım var bu dönem aldığım, gebelikten önce astımım yoktu).
gebelik durumu: 31 haftalik hamile :49:

21. hayel1
2 düşük
sorun:MTHFR A1298 C heterezigot, MTHFR C677T heterezigot, Faktör V H1299R heterizigot
gebelikten önce:coraspin,bemiksc
gebelikle birlikte:coraspin,bemiksc,innohep 0,45, progestan,pruluton depot 500,gyno ferro
gebelik durumu:18 haftalık hamile :49:

22. gamzeli 24
16 haftalık 1 düşük
sorun:faktör v heterozigot,protrombin 20120 heterozigot, mthfr 677 homozigot
gebelik öncesi: sorun bilinmediği için bişey kullanmadım
gebelikle birlikte:clexan0,4(günde iki kez), progestan, ilk üç ay folbiol, elevit,marinkap,üçüncü aydan sonra demir ve kalsiyum ilacı, 16.haftadan sonra coraspin
gebelik durumu:20 haftalık hamile :49:

23. leyla21
2 kürtaj, 1 kimyasal gebelik (bunlarda once saglikli bir kizi var)
sorun: mthfr 677 homozigot
gebelik öncesi= folbiol ve coraspin hergün fragmin iğne haftada 3 gün becozyme c forte haftada 2 gün
gebelikte =fragmin iğne ve folbiol hergün coraspin ve becozyme c forte haftada 2 gün
gebelik durumu = hamile :49:

24. umudum24
2 düşük
gebelik öncesi: kısa bi süre folik plus sonrası folbiol ve coraspin
gebelikle birlikde: folbiol, coraspin, 0,4 clexan igne
gebelikdurumu: beklemede

25. mattika
2 düşük
sorun: mrhfr677 homozigot, pai-1 homozigot
gebelik oncesi: folbiol, nerox-B12, coraspin
gebelikle birlikde: 0,4 clexan

26. selinnnn86
2 defa dusuk
mthfr 1298 heterozigot, anti-duz kas antikoru 1/100
gebelikden once: becozym-c forte,prednol,corospin,folbiol
gebelikle birlikde: 0,2 cleaxane igne
gebelik durumu: hamile :49:

27. hatce0332
3 düşük
sorun: mthfr 677 heterozigot
gebelik oncesi: coraspin, folik asit
gebelikle birlikde: coraspin, heparin igne

28. granma79
2 düşük
sorun: Faktör V heterozigot
gebelikden önce: folbiol+coraspin
gebelikle birlikde: folbiol+coraspin + innohep 10.000 / 0,45 igne
gebelik durumu: 11 haftalik hamile :49:

29. hulyabaskurt
2 düşük 1 kimyasal
sorun:mthr 677 heterozigot mutasyonu
gebelikden once: folic plus, coraspin
gebelikle birlikde: coraspin, clexane 0,4 iğne, folbiol
gebelik durumu: 5 haftalik hamile :49:

30. tgbesr
2 düşük
sorun: mthfr 1298 homozigot
gebelikten önce: folbiol + benexol + corasprin
gebelikle birlikde: folbiol + benexol + 0,4 x 2 clexane iğne

31. yamanas
2 düşük
sorun:mthfr1298 heterozigot
gebelikden once: coraspin
gebelikle birlikde: coraspin ve 0,4 clexane igne
gebelik durumu: 9 haftalik hamile :49:

32. hannem
2 düşük (erken doğumla ölü doğum(ikiz)
sorun: kesin bilinmiyor iki üniv hastahanesinde değişen mutasyon değerleri mevcut.
gebelikden once:
gebelikle birlikde: coraspin, igne

33. KuPPe
1 düşük
sorun: fibrinojen 455 G-A heterozigot, mthfr C677T heterozigot, PAI-1
gebelikden once: belli degil
gebelikle birlikde: belli degil

34. umut_
2 düşük
sorun: mthfr 1298 heterezigot, protein c düşük
gebelikden önce: bişey kullanmadım.
gebelikle birlikte: 0.4 clexane, corasprin, folbiol, elevit,gunde 3 defa progestan fitil
gebelik durumu: 14 haftalik hamile :49:

35. loneliness
1 dusuk
sorun:mthfr1298 heterozigot (cok az protein s dusuk)
gebelikden once:
gebelikle birlikde : clexane 0.4, folbiol
gebelik durumu: 10 haftalik hamile :49:

36. sevisev
1 düşük
sorun:mthfrc677t heterozigot
gebelikten önce:folbiol
gebelikle birlikte:folbiol,elevit,coraspin,santafer fort,progestan,clexane 0.4
gebelik durumu: 26 haftalik hamile :49:

37. aykara2 Ankara
2 düşük
sorun: factör V heterozigot
gebelik oncesi: folic plus ve coraspin
gebelikle birlikde:fraxiparine 0.3 mg igne

38. ERSU BURSA
5 düşük
sorun: mthfr C677T heterozigot
gebelikle birlikde:

39. EYLÜL_06 ANKARA
3 düşük
gebelikden once: benexcol12,corospin,folbiol
gebelikle birlikde: 0,4 cleaxane igne*2

40. happymummy
1 dusuk(16 haftalik) ve 1 kimyasal gebelik
gebelik oncesi:folbiol
gebelikle birlikde: coraspin,folbiol, iğne

41. elisizmit
2 düşük
sorun: mthfrc 677t homozigot, apo 3/3 alelli
gebelikten önce: coraspin,folbiol
gebelikle birlikte: coraspin,folbiol,fragmin 2500 iğne
gebelik durumu: 4 haftalık hamile :49:

42. mpb izmir
2 düşük
sorun: mthfr 677 ve 1298 heterozigot mutasyon
gebelikden once: bemiks, coraspin

43. swanson
1 kez erken doğum 25 haftalık ( rahm içi gelişim geriliğinden 450gr. olarak doğdu ve 46 gün yaşadı)
sorun: mthfr 677 ve faktör v lieden heterezigot kan pıhtılaşması
gebelikden once: tüp bebek olduğu için bişey kullanamadım
gebelikle birlikde: coraspirin100 lük cleaxen ve 0.4 progynex iğne iki kez günde
gebelik durumu: 9 haftalık hamile :49:

canım benim doktorum coraspin i doğuma 1 ay kala bıraktırdı..Clexan'ı da doğumdan 5 gün önce bırakacağım..

senin doktorunu biliyorum cüneyt hocayı ama benim doktorum 30. hafta bırakmamı söyledi coraspini bide bende kan pıhtılaşması var mı yok mu bakılmadan başladım ben coraspine

kızlar bu diyetin listesi vardı bende hamile kalınca uygulamak istiyorum doktora sorsam biliyorum gerek yok diyecek bilen varsa banada yardımcı olabilirmi

kızlar merhabaa...karne tatilinde ankarada bir doktora gittim...aslında kürtaj olalı 4 ay olmuştu tekrar denemek istiyordum fakat doktorumuz önce histeroskobi yapmanın daha faydalı olacagını söyledi...ayrıca son gebeliğimde kalp atısını duyunca başlamıştım iğnelere ve kaybetmiştim bu sefer öncesinden başlayacagız dedi...yatıp dinlenmen sart dedi...bir ay sonra gideceğim hayırlısıyla histeroskobi yapacak ve ondan sonra sanırım iğnelere ve bazı ilaçlara başlayacağız...bağışıklık sistemimde bir problem yok ama yinede bağışıklığı güçlendirmek için ilaçlar verdi...moral şart dedi acele etme dedi bende kendimi ona bıraktım hayırlısı bakalımmm....

bagışiklık sısıtemı testı ne oluyor acABA?

zeki hoca şuan hamile kalmam için uğraşıyor.pıhtılaşma aşamasına daha geçemedik hamile kalamadığım için.uğur çok ilgisiz.zeki hoca sağolsun ilgili...dediğim gibi bebek için tedaviye başlayınca ertelendi pıhtılaşma.ben kendim aptt konrolü yapıyorum ara ara iğnenin dozu iiçin.dr dan daha iyi öğrendim bu sorunun çözümünü nasılsa.ona göre doz ayarlıyorum.

ben heterızıgotum bu ıgnelere hamılelık oncesı baslanıyor appt ıgne ayarlanması sanırım

ben heterızıgotum bu ıgnelere hamılelık oncesı baslanıyor appt ıgne ayarlanması sanırım

daha önce de yazmıştım aptt kanın pıhtılaşma süresi.max.ve min .aralıklar arasındaysa çıkan değerin sorun yok demektir.ben de 3 tane heterozigot mutasyon var.

Arkadaşlar benim ikinci hamileliğimde kan pıhtılaşması sorunu çıktı. Benimle aynı durumda olan var mı aranızda. İlk hamilelikte hiçbir sorunum yoktu.

ya allah için bu sorunu yaşamış ve doğum yapmış olan anneler cevap versin bize lütfen

canım benim doktorum doğumdan önce son iki güne kadar clexane a devam edeceğimi söyledi. o zamana kadar doğum olmazsa 5 nisanda epidural sezeryanla alacak, 3 nisanda iğneyi bırakacağım. coraspin kullanmıyorum. daha önce doğum yapmadım ama soruların varsa bildiğim ölçüde yardımcı olmaya çalışırım. özelden de yazabilirsin.

1. umudum_31 ingiltere
3 düşük
sorun: mthfr1298 heterozigot ve AntithrombinIII yuksek

2. Beydagli Adana
7 düşük
Sorun: MTHFR 677 Heterizogot, Anti_Kardiopilin_M, Anti_Kardiopilin_G
Gebelikden once : folikplus ve corasprin
Gebelikle birlikde: folikplus+corasprin+kortizon+clexan 0,4 mg iğne+elevit+progestan
Gebelik durumu : beklemede

3. Minik0606
2 düşük
sorun:mthfr 677 ve 1298 heterozigot mutasyon
gebelik öncesi: folbiol ve coraspin
gebelikle birlikde: fraksiparin 0,4 (9. hafta düşük)

4. 12m
2 düşük
sorun:mthfr 1298 ,mthfr 677 ve pai 4G-5G hetrozigot
gebelikten önce:folbiol ve bebe aspirini
gebelikle birlikde:heparin igne

5. sevgia
2 kimyasal düşük
sorun: mthfr1298 ve factor V heterozigot
gebelik öncesi :folbiol+coraspin
gebelikle birlikte: corasprin+clexane 0,4
gebelik durumu: 15 haftalık hamile:49:

6. mltm2602 izmir (dr.hüsnü çağlar)
bir kürtaj
gebelikte önce: folbiol+ ecopirin

7. esindirim
3 düşük
sorun: mthfr 1298 heterozigot ve faktör V heterozigot, homosistein üst sınırda
gebelik öncesi benexol,coraspin,folik
gebelikle birlikde: 0.4 clexane (15. haftada 2 ye çıkmıştı doz 21. haftada kaybetti) IUGR tanısıyla
gebelik durumu: bir süre beklemede

8. eda33 MERSiN
2 düşük
sorun:MTHFR A1298 C heterezigot ve MTHFR C677T heterezigot
gebelikten önce:folik asit,coraspin
gebelikle birlikte:clexan 0.4
gebelik durumu: 36 haftalık hamile

9. Adogrucu
5 kimyasal gebelik , 1 dış gebelik
sorun: mthfr1298 heterezigot, mthrf622 heterezigot
gebelikten önce: folbiol ve çinko
gebelik birlikde : ilk 3 ay progestan200 vajinal olarak, bemiks, şimdi gyno ferro sanol demir habı, omega 3 (balik yiyemediği için). Homosistein ve b12sonuçları iyi olduğu için iğne yok.
gebelik durumu : 39.haftada doğum yaptı

10. nigar50
26 haftalık erken doğum ve 7 haftalık düşük
sorun:mthfr 677 homozigot ve protein s düşük
gebelikten önce coraspin folbiol benexol elevit
gebelikle birlikde: clexan 0.6 iğne

11. Dogay
1 kürtaj
sorun: mthfr 1298 heterozigot Protein C yüksek Protein S düşük
gebelikte önce: folidoce+ coraspin 100 mg

12. ddilek
2 kürtaj
sorun:mthfr 677 heterozigot mutasyonu
gebelik öncesi: coraspin,folbiol,becozym c forte
gebelikle beraber: 3. ayıma kadar folbiol becozym coraspin, progestan,clexan 04
3. aydan sonra elevit,coraspin,kan hapı,clexan 04
gebelik durumu : 25 haftalık hamile

13. burcu_gen Ankara-Tolga Ecemis
4 düşük
sorun: MTHFR 1298 homozigot
gebelikten önce: folbiol + benexol + 0,4 clexane iğne + diyet
gebelikten sonra: folbiol + benexol + 0,4 x 2 clexane iğne + diyet

14.gulsunoguz
2 düşük
gebelik durumu: 12 haftalik hamile

15. sunisa
2 düşük

16. bucu2
1 düşük 3 kürtaj
sorun:mthfr677 heterozigot
gebelikten önce: clexane iğne,parlodel,b12 vitamin,folic asid ,bebe aspirin,zinko c,serum
gebelikle birlikde: lenfosit aşısı,iğne,serum

17. btl17
3 kez 9.haftada kalp atım durduğu için 1kezde boş keseden dolayı 4kürtaj
sorun:PAI-15G-4G heterizigot,MTHFR1298c heterizigot
gebelikten önce:folbiol,coraspin
gebelikte birlikde: iğne (daha önce 04 cleaxen kullanilmasina rağmen kalp atımları durdu)dozu arttırılacak

18. sewqi54
1 ölüm doğum (7 aylık)
sorun: Factor V Leiden, MTHFR C677T heterozigot
gebelik öncesi: folik asit
gebelikle birlikde: innohep 0.45 iğne, coraspin 100 mg, multivitamin
gebelik durumu: 26 haftalık hamile

19. kvrck
6 kimyasal gebelik, 1 dış gebelik
sorun:faktörVIII-homozigot, fibrinojen-heterizigot, MTHFR677-heterizigot, MTHFR1298-heterizigot, faktörIX-yüksek bide PKO
gebelik öncesi: folbiol gulukofen deltacortil coraspirin
gebelikle birlikde: belli değil

20. drusella
1 kez kimyasal gebelik, 1 kez 7 haftalık düşük,son gebelikte 3 ay kanama oldu
sorun: MTHFR677-heterozigot
gebelik öncesi: bilinmiyordu birşey kullanamadım
gebelikle birlikte:ilk 4 ay progestan 200mg*3, folik asit, proluton depot iğne haftada bir, gebelik 5 ay boyunca clexane 0,4*2, gerektikçe endol fitil 100 mg, tamamında metionin diyeti (bir de astım ilaçlarım var bu dönem aldığım, gebelikten önce astımım yoktu).
gebelik durumu: 31 haftalik hamile

21. hayel1
2 düşük
sorun:MTHFR A1298 C heterezigot, MTHFR C677T heterezigot, Faktör V H1299R heterizigot
gebelikten önce:coraspin,bemiksc
gebelikle birlikte:coraspin,bemiksc,innohep 0,45, progestan,pruluton depot 500,gyno ferro
gebelik durumu:18 haftalık hamile

22. gamzeli 24
16 haftalık 1 düşük
sorun:faktör v heterozigot,protrombin 20120 heterozigot, mthfr 677 homozigot
gebelik öncesi: sorun bilinmediği için bişey kullanmadım
gebelikle birlikte:clexan0,4(günde iki kez), progestan, ilk üç ay folbiol, elevit,marinkap,üçüncü aydan sonra demir ve kalsiyum ilacı, 16.haftadan sonra coraspin
gebelik durumu:20 haftalık hamile

23. leyla21
2 kürtaj, 1 kimyasal gebelik (bunlarda once saglikli bir kizi var)
gebelik öncesi= folbiol ve coraspin hergün fragmin iğne haftada 3 gün becozyme c forte haftada 2 gün
gebelikte =fragmin iğne ve folbiol hergün coraspin ve becozyme c forte haftada 2 gün
gebelik durumu = hamile

24. umudum24
2 düşük
gebelik öncesi: kısa bi süre folik plus sonrası folbiol ve coraspin
gebelikle birlikde: folbiol, coraspin, 0,4 clexan igne
gebelikdurumu: beklemede

25. mattika
2 düşük
sorun: mrhfr677 homozigot, pai-1 homozigot
gebelik oncesi: folbiol, nerox-B12, coraspin
gebelikle birlikde: 0,4 clexan

26. selinnnn86
2 defa dusuk
mthfr 1298 heterozigot, anti-duz kas antikoru 1/100
gebelikden once: becozym-c forte,prednol,corospin,folbiol
gebelikle birlikde: 0,2 cleaxane igne
gebelik durumu: hamile

27. hatce0332
3 düşük
sorun: mthfr 677 heterozigot
gebelik oncesi: coraspin, folik asit
gebelikle birlikde: coraspin, heparin igne

28. granma79
2 düşük
sorun: Faktör V heterozigot
gebelikden önce: folbiol+coraspin
gebelikle birlikde: folbiol+coraspin + innohep 10.000 / 0,45 igne
gebelik durumu: 11 haftalik hamile

29. hulyabaskurt
2 düşük 1 kimyasal
sorun:mthr 677 heterozigot mutasyonu
gebelikden once: folic plus, coraspin
gebelikle birlikde: coraspin, clexane 0,4 iğne, folbiol
gebelik durumu: 5 haftalik hamile

30. tgbesr
2 düşük
sorun: mthfr 1298 homozigot
gebelikten önce: folbiol + benexol + corasprin
gebelikle birlikde: folbiol + benexol + 0,4 x 2 clexane iğne

31. yamanas
2 düşük
sorun:mthfr1298 heterozigot
gebelikden once: coraspin
gebelikle birlikde: coraspin ve 0,4 clexane igne
gebelik durumu: 9 haftalik hamile

32. hannem
2 düşük (erken doğumla ölü doğum(ikiz)
sorun: kesin bilinmiyor iki üniv hastahanesinde değişen mutasyon değerleri mevcut.
gebelikden once:
gebelikle birlikde: coraspin, igne

33. KuPPe
1 düşük
sorun: fibrinojen 455 G-A heterozigot, mthfr C677T heterozigot, PAI-1
gebelikden once: belli degil
gebelikle birlikde: belli degil

34. umut_
2 düşük
sorun: mthfr 1298 heterezigot, protein c düşük
gebelikden önce: bişey kullanmadım.
gebelikle birlikte: 0.4 clexane, corasprin, folbiol, elevit,gunde 3 defa progestan fitil
gebelik durumu: 14 haftalik hamile

35. loneliness
1 dusuk
sorun:mthfr1298 heterozigot (cok az protein s dusuk)
gebelikden once:
gebelikle birlikde : clexane 0.4, folbiol
gebelik durumu: 10 haftalik hamile

36. sevisev
1 düşük
sorun:mthfrc677t heterozigot
gebelikten önce:folbiol
gebelikle birlikte:folbiol,elevit,coraspin,santafer fort,progestan,clexane 0.4
gebelik durumu: 26 haftalik hamile

37. aykara2 Ankara
2 düşük
sorun: factör V heterozigot
gebelik oncesi: folic plus ve coraspin
gebelikle birlikde:fraxiparine 0.3 mg igne

38. ERSU BURSA
5 düşük
sorun: mthfr C677T heterozigot
gebelikle birlikde:

39. EYLÜL_06 ANKARA
3 düşük
gebelikden once: benexcol12,corospin,folbiol
gebelikle birlikde: 0,4 cleaxane igne*2

40. happymummy
1 dusuk(16 haftalik) ve 1 kimyasal gebelik
gebelik oncesi:folbiol
gebelikle birlikde: coraspin,folbiol, iğne

41. elisizmit
2 düşük
sorun: mthfrc 677t homozigot, apo 3/3 alelli
gebelikten önce: coraspin,folbiol
gebelikle birlikte: coraspin,folbiol,fragmin 2500 iğne
gebelik durumu: 4 haftalık hamile

42. mpb izmir
2 düşük
sorun: mthfr 677 ve 1298 heterozigot mutasyon
gebelikden once: bemiks, coraspin

43. swanson
1 kez erken doğum 25 haftalık ( rahm içi gelişim geriliğinden 450gr. olarak doğdu ve 46 gün yaşadı)
sorun: mthfr 677 ve faktör v lieden heterezigot kan pıhtılaşması
gebelikden once: tüp bebek olduğu için bişey kullanamadım
gebelikle birlikde: coraspirin100 lük cleaxen ve 0.4 progynex iğne iki kez günde
gebelik durumu: 9 haftalık hamile

ben de düzelttim arkadaşlar. lütfen liste güncellensin

inş canımbenim kafama takılan bir kortizon konusu iki iğneye önceden başlamak bide timur hocanın hacettepeyle ilişiği bttimi histereskopiyi falan özelindemi yapacak

tam gün yasasından sonra hastaneyle ilişkisi bitmiş canım..tahlilleri falan hacettepeye yönlendiriyor ama histereskopiyi klinikte yapacak...iğne meselesinde ise ben ikinci hamileliğimde öğrenir öğrenmez başladım ama olmadı bu sefer öncesinden başlamak istedi...

Back
X