Cnm merhaba, bende de seninle aynı mutasyonlar var. Daha öncede yazmıştım hatırlarsan, 2 kaybım var. 2.yede mol demişlerdi. Ben gebelik öncesi günde 3 tabe folik plus aldım,onuda doktor söylemedi, ben kendim aldım . Ama gebeliği erken öğrenmek için SAT'dan 2 hafta ve 3 hafta sonra kan testi yaptım. Gebeliği öğrendiğimde 3+5 deydim sanırım. Doktor hemen Cleaxene 0.4, coraspin ve folbiole başlattı. Şuanda 12+0 dayım. Ve doktor gayet iyi gittiğimi söyledi. Normalde bizim mutasyonlarımız heterozigot olduğu için iğne tedavisini doktorlar vermiyor, ben bu durum yüzünden çok madur oldum, kaç doktor gezdim. Sonunda şimdiki doktorumu buldum, çok memnunum.
Mol için bişey diyemem, o çok farklı bir durum. Ve doktorlar kesinlikle verilen sürenin beklenmesini öneriyorlar, ben 6 ay beklemiştim. Ama süren bittiğinde hala hamile kalamazsan mutlaka bi tedavi önerirler. Mol yüzünden beklerken bana da hiçbişey söylemediler. Her ay Beta HCG yaptırıyordum ve her gittiğimde doktor gayet iyi, süre bitsin ondan sonra görüşelim diyordu. Deli oluyordum. Hatta son 3testi kendim yaptırdım laboratuarda doktora bile göstermedim. Her ay aynı lafları duymaktan sıkılmıştım.Çoğu gitmiş azı kalmış, biraz daha sabret, biliyorum boş yere beklemek çok üzücü ama allah korusun tekrar hamile kalırsan ve gene mol olursa daha uzun beklemek zorunda kalırsın. Doktor bana böyle demişti, o yüzdende sabırla bekledim.
Çok da stres yapma, çünki bizim durumumuzda süreç çok uzun. Ben önce mol için bekledim, hamileliği öğrendim sevinemedim bile, her 15 günde kontrole gidiyordum, her seferinde ağlaya zırlaya gittim, kalbi durdu, bu seferde olmadı diyerek gittim. Halada aynıyım, her kontrol öncesi korkuyorum, kötü birşey olacak diye.Yani anlayacağın hamile kalınca ohh demiyorsun, bu seferde kaybetme korkusu başlıyor. Bana doktorum hep diyor, biz sebebini işliyoruz Allah nasip ederse herşey yolunda gider. İnan yapacak başka bişey yok, sonuç hep aynı, sabırla beklemek.
bılyorum canım senı sen ne kadar bekledın mol surecını benım 7 ayda bu ay ben sımdıden folık asıd ıcsem sanırım olur bırde aspırın kulllansanmı senınle aslında ozel gorusssek olurmu telefonla daha ıyı olur mutasyonlarda aynı durum da offff offf ıstersen ben de verebılırım telefonumu ıstersen sen ver ben arayım farketmez