benim karyotip sonucum şöle
PROBANDIN MTHFR 677C>T vE PROTROMBİN 20210 G>A MUTASYONLARINI TAŞIMADIĞI FVL MUTASYONUNU İSE HETEROZİGOT OLARAK TAŞIDIĞI BELİRLENMİŞTİR YAZIYO
hematologa göründüm hematolog senhormon ilacı bile kullanman yasak bir dahaki hamileliğinde clexan olucaksın doğumdan 6 hafta sonraya kadar dedi ama başka dr.larda sen bu iğneyi olursan kanamadan ölürsün diolar kafam çok karıştı
benim zaten 2 çocuğum var ama ilk eşimden şu anki eşimlede 2 kere kürtajım oldu kendi isteğimle şimdi çocuk istiyoruz 2 kere kimyasal gebelik bi kere 8 haftalık rahimde hematom yüzünden kanamalarım oldu çok fazla kalbi durdu alındı yaklaşık 1 sene sonra tekrar hamile kaldım bu seferde yine hematom oldu ve bebeğimin gelişimi normalken hematom yüzünden yine rahim kasılmaları başladı 12 haftalıktı ve düştü hatta bundan hemen öncede tüp bebek yaapmıştım oda olmadı dr. hormon ilacı kullanmam gerektiğini söledi ne olur bilen varsa yardımcı olsun
Bildigim kadarıyla soyleyeyim. Bizim gibi kan pıhtılaşmasına yatkınlıgı olan kişilerin hormon kullanımı hormonların kan pıhtılaşma riskini arttırması nedeniyle sakıncalı. O yüzden gittiğim tüm doktorlar bundan sonra kesinlikle dogum kontrol hapı kullanmayacaksın dedi. Fakat yumurta geliştirici hormonları kullanıyorlar, bana da verdiler. Zararı var mı bilmiyorum belki doktor kontrolünde oldugun için güvenle veriyorlardır, ya da başka çare olmadığı için bilemiyorum. Senin kullanmanı söyledikleri hormon nedir? Hematomun neden oldugunu bilmiyorum o yüzden ona birşey söyleyemeyeceğim, ama eğer kanın, pıhtılaşma özelliğinin yanında ayrıca çok sulu değilse ve/veya kanamaya yatkınlığın yoksa Factor V L mutasyonu olanlara genelde Clexane iğne veriyorlar. Burada br arkadaş vardı hem genetik mutasyonu vardı kan pıhtılaşması ile ilgili hem de kanı fazlaca suluydu. O yüzden doktoru olan heparin iğne kullanma demişti yanlış hatırlamıyorsam ama onun dışında biz neredeyse hepimiz iğne kullanıyoruz/hamilelikte kullanacağız. Kanamadan ölürsün diyenlerin neden öyle dediklerini öğrenmen lazım ki bir yanlışlık olmasın, başka doktorun gözünden kaçanbirşeyi onlar görmüş olmasın.