canım benim ilk gebeliğim 7. haftada sonlandı. kalp atışı vardı ama çok zayıftı. o zamanki doktorum istedi bu testleri mthfr1298 heterozigot bide lac c lac s değerlerinin biri yüksek diğeri düşüktü. ilk doktorum hemen aspirin ve folbiole başlattı. sonra ben testlerimi alıp şimdiki doktoruma gittim . o da aynısını söyledi. yani aspirin folbiol hamile kalıncada iğne. sonra hematoloğa gittim . iğneye falan gerek yok 3 düşükten önce !!!!!!! bu teşhisi kimse koyamaz dedi. ben şimdiki doktoruma çok güveniyorum canım. onu dinlemeye karar verdim. gerçi belkide ilaç kullanmasakta bebeğin sağlıklı olabilir ama bu riske girmeyede gerek yok dedi. hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez clexane 0,4 başladık. doktorum iğne dozunu kiloyla ayarlıyor. yani gebelikte çok kilo alırsam dozu arttıracak.
iğneye başlama zamanı doktora göre değişiyor. benim doktorumun açıklaması mantıklı geldi. erken dönem bebek kaybı çok oluyor bu problemde o yüzden artık hemen başlıyoruz iğneye dedi öncesinde keseyi görmeyi bekliyorlarmış.
kısacasa gebelik öncesi folbiol coraspin100 , gebelik öğrenir öğrenmez folbiol,coraspin 100, iğne, elevit, balık yağı, 12.haftadan sonra elevit yerine demir hapı diğerleri aynı. çok şükür şimdiye kadar sorunsuz geldik. allahım izin verirse inşallah böyle devam eder. darısı başına olsun canım tez vakitte ...bi sorun olursa yada eksik cevapladıysam seve seve yine yazarım ...[/QUOTESELAM,
BENİMDE 38 HAFTALIK BEBEĞİM KARNIMDA ÖLDÜ.MALESEF.OKADAR TAŞIDIKTAN SONRA BU SONUCU YAŞADIM.VE FAKTÖR V-HETERAZİGOT MTHFT DE HETERAZİGOT ÇIKTI. SENCE BEN DİĞER TESTLERİDE YAPTIRMALIYIM?