1- iğneler dışarıda güneş almayan oda sıcaklığında bir yerde saklanacakmış, sormuştum.
2- hayır
3- sormadım ama sonuna kadar göbekten yapan varmış
4- coraspini bıraktığımdan beri morarmalarım çok azaldı, 10 tanenin birinde oluyor. Daha önce buz ve kolonya denemiştim ama ben bir faydasını görmemiştim.
Geçmiş olsun. Genelde patolojiden bir sonuç çıkmıyor zaten. Kan pıhtılaşması için kan tahlili yaptırman lazım, genetik tarama yapılması gerekiyor. Bazı hastaneler 2 den sonra bazıları 3 kayıptan sonra araştırıyorlar, ilgili birime gidersen onlar tekrarlayan gebelik kayıplarıyla ilgili gerekli taramaları yaparlar.
Yokh merhaba. tsh yüksekliği başlı başına düşük sebebi zaten. Ayrıca eğer homosisteinin bu kadar yükseldiyse büyük ihtimalle MTHFR genlerinle ilgili bir sorun vardır, yani pıhtılaşma sorunu. MTHFR lerdeki sorunda metabolik bir soun oluyor ve homositein birikmeye başlıyor. Bunun için folik asit ve B6-B12 vitamini takviyesi yapıyorlar. Sonuçları alana kadar bunlardan kullanabilirsin, sonuçta bir zararı yok. Folbiol ve benexol kullanıyordum ben. MTHFRlerin düşükle ilgisi homosisteinin çok yüksek olmadığı zamanlar için kesinleşmiş değil ancak homosistein yüksekse düşüğe neden olacağını ve bu bağlantının ispatlandığını söylüyorlar. Bendeki durumda benim değerim hiçbir zaman seninki kadar yükselmedi ama doktor normal insanların bile altında tutmam gerektiğini söyledi. Ne kadar faydalı bilmiyorum ama bir de bunun için diyet verdi, metiyoninden fakir diyet diye geçiyor ve temeli protein alım miktarını azaltmak. Et, baklagil, süt ürünlerinden az tüketirken ağırlığı meyve ve sebzeye veriyorsun. Ben(hatta buradaki birçok kişi) hamilelik öncesi coraspin kullandık, ama sana kullansan iyi olur veya kullanma diyemem. Ben yemekten sonra alıyordum tüm ilaçlarımı, 100mg ve günde bir taneydi. Hatta benim doktorum hamilelik öncesi iğne bile kullandırıyordu bana diğer saydığım ilaçların yanısıra. Bende iğne kullanmadan önce hep kimyasal gebelik geçirmiştim. Rahim yeterince kanlanamazsa implantasyon sorunları olacağından önceden coraspin veya iğne kullanmazsan iğneye başladığında gecikmiş olabilirsin belki de, doktor bana böyle demişti. Önceden rahmi hazırlamak lazımmış. En kısa zamanda sonuçlarını alırsın umarım, sonuçlarına göre de tedavini olursun.