Merhaba arkadaşlar ,
Hematoloğun istediği tetkikleri yazmamı isteyen arkadaşlarımız olmuştu...Dün aldım hemen yazıyorum..
Arkadaşlar bunlar arasından şu testler daha önceden yapıldığı için yeniden istenmedi ...FAKTÖR 5 LEİDEN , PROTROMBİN 20210 MUTASYONU , MTHFR MUTASYONU , PROTEİN- C AKTİVİTESİ , ACTİVE PROTEİN -C REZİSTANSI , FREE PROTEİN S ( LİA TEST ) ...
Hematoloğun istedikleri ise şunlar ; PAI-1 GEN MUTASYONU , PROTROMBİN ZAMANI , , APTT , FİBRİNOJEN , THROMBİN ZAMANI , D-DIMER 3 , LUPUS ANTİKOAGÜLANI , ANTİ-DS-DNA, KOMPLEMAN 3, KOMPLEMAN 4 , BRUCELLA AGLUTİNASYON ..
FERRİTİN , FOLİK ASİT , VİTAMİN B12 , TSH , LİPOPROTEİN , HOMOSİSTEİN , ANTİTPO.
Bir de kolestorel , albümin , protein falan gibi genel bi test var...
Sonuçlarıma göre PAI-1 gen mutasyonu heterozigot...Yani bir faktörde daha sorunum çıktı...Hocaya pıhtılaşma sorunumun ileri düzeyde olup olmadığını sordum..( MTHFR de homozigotum..) Orta seviyede olduğunu söyledi...Hamile kalınca yüksek doz heparin başlayacağız dedi...0,6 lık doz artı 100 lük aspirin...Yüksek doz folik aside devam etmemi söyledi...Homosistein seviyem normaldi , düşüktü...Folik asit sayesinde düşük kaldığını söyledi...Folik asit , B12 ve Demir oranım normalin bile üstünde çıktı...Nerdeyse 2 yıldır folik asit alıyorum , uzun zamandır da B 12 alıyorum.. B12 ve folbiole devam , gebelik öncesi de , gebelik olunca da...
Böyle işte arkadaşlar...Hematolojinin görüşünü almış oldum böylece..Bakalım hayırlısı ...Herkese selamlar , sevgiler...
canım bak ne guzel tepeden tırnaga sorun arastırılıp ortaya konmus...en azından sorunun boyutu ıle ılgılı kesın bı fıkrı var doktorunun ve buna uygun doz belırlemesı yapmıs...bunlar guzel haberler...dıger guzel haberıde beklıyoruz ınsallahhhhhhh:CüvCüv: