KAN PIHTILAŞMASI??

canım bu test senin lupus olduğunu göstermez ana testi yapılır sonuç pozitifse lupustur. lupus antikoagülan ise sende kan pıhtılaşması olduğunu gösterir ki bende de var bu durum. bir önceki hamileliğimde sadece aspirin kullanarak bebeğimin kalp atışının durduğunu öğrendim. şuan tekrr hamileyim bebe aspirini ve 0.4 kan sulandırıcı iğne kullanıyorum her gün.

Öncelikle geçmiş olsun. Bende 5 haftalık ve 7 haftalık iki bebeğimi kaybettim kalp atışı durduğu için. Pıhtılaşma sonucunda bir tane heterozigot vardı önce hemotolojiye randevu alıp sonucumu gösterdi ve arkasına kesinlikle iğne kullanmamalı diye not düştü yani gerek yokmuş sonra kadın doğuma gittim doktoruma gösterdim dedim iğne kullanmama gerek varmı bana dediki hematolog arkaya kesinlikle kullanmasın yazmış normalde ben başlaticaktim dedi ama korktum veririm bişey olur sıkı sıkıya tembihlemiş sadece coraspirin 100 mg kullandım üstelik doğal yolla ikiz gebeligim sorunsuz geçti yani önce hemotologa görünün kadın doğumcular bu konuda daha rahat

Ds DNA TESTİ Mİ?

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CANIM.MAŞAALAH RABBİM BİZEDE NASİP ETSİN BENDE ÇOK İTİYORUM İKİZ OLSUN.

Ds DNA TESTİ Mİ?
O sadece bi tanesi ama asıl lupus olduğunu gösteren test ANA diye geçer canım çok araştırdım zamanında biliyorum. Lupus antikoagülanın pozitif olması sadece lupusa yatkınlık olduğunu gösterir yani lupus antikoagülanı pozitif olan kişilerin %50 lik kısmı lupus hastasıdır. Bizde antifosfolipid sendromu denen hastalık var otoimmün bir hastalık kanı pıhtılaştırır bu da düşüklere sebep olur tedavi içinde heparin kan sulandırıcı iğneler kullanılır hamilelikte. Ben yurtdışında yaşadığım İçin yaptıramamıştım ana testini şimdi türkiyedeyim aklımdayken bende yaptırayım:)

Lupus değil bayan lupus testi negatif lütfen doğru bilgilendirelim lupus olması için değerin 100 üzeri pozitif olması gerek bayanın değeri 10

Lupus değil bayan lupus testi negatif lütfen doğru bilgilendirelim lupus olması için değerin 100 üzeri pozitif olması gerek bayanın değeri 10
Lupus demedim zaten lupus testi sonucu dedim. Sonucun altinda tarama testlerine gore pozitif olarak degerlendirilmistir dogrulama yapilmasi önerilir yaziyor. Hanfendi bunu kanama pihtilasma testi olarak algilamis ona cevaben yazdim. Bu test kanama pihtilasma testi degil

Ayrica sonuc kisminda pozitif diye yaziyor. Bazi testler referans bile vermez pozitif yada negatif yazmasi yeterli gorulur. Pozitif yazdigi takdirde dogrulama testleri uygun gorulur

günaydın kızlar kürtajımı yapan dra lupus antiokagülanın pozitif geldiğini söyledim kan pıhtılaşma eğilimin olabilir dedi ve yarın lupus testi için dahiliyeye yönlendirildim..tahlillerden sonra romataoloji dr randevu aldım ona gidecem..en kesin ve doğru teşhisi koyacağından eminim..

Aynen zaten romatoloji takip ediyor. Aslinda keske sonucu alir almaz gitseydiniz ama hic bisey icin gec degil. Simdi daha bilincli ilerlenir. Bu otoummin hastaliklar cok enteresan ve cok ugrastirici kolay gelsin. Cok gecmis olsun

merhaba gözünüz aydın :))))9 ben 8 ay önce tıpkı sizin gibi kürtaj oldum. siz hamile kalmadan önce de sulandırıcı kullandınız m?

Kizlar merhaba acil yardim3 gebelik kaynım var bende1298 hetorozigot çıktı tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum Bursa da olanlar hangi doktora gittimistiniz şimdiden teşekkürler

Merhaba benimde bebeğimin kalbi 9 haftalıkken durdu pıhtılaşmaya baktırmak istiyorum ama hangi bölüme gideceğim bilgim yok yardımcı olabilir misin bana ?

Merhaba benimde bebeğimin 9 haftalıkken kalbi durdu pıhtılaşma testine nasıl baktırabilirim ? İlk gebelik olduğu için doktor araştırmadı ama ben en azından pıhtılaşmama baktırmak istiyorum yardımcı olabilir misin bana ?

Doktordan istem yaptirmaniz gerekiyor.. ilk kayipta hic bir arkadasim yaptirmadi acikcasi ilkler normal kabul.ediliyor. hatta ilk 12 hafta dusuk oldugunda sagliksiz embriyo deniliyor.

Ozele gidip faktor analizi genetik test yaptirmak istiyorum diyebilirsiniz.. faktor 5 faktor 2 mthfr genleri bakiliyor. Ama devlet icin dedigim gibi doktorunuz istem yapmali.

Devlet hastanesinde yaptırabilir miyim ?

Devlet hastanesinde yaptırabilir miyim ?

Yukarida yazdigim gibi yaptirabilirsiniz tabiki ama doktorunuzun istem yapmasi gerekiyor.. sizi genetik bransina yonlendirmesi gerekiyor genetikte her hastanede yok zaten..

En azindan benim bu sekilde olmustu zeynep kamilde kadin dogum doktoru genetik test icin uygundur demisti ordan genetik bolumune gittim onlar testleri istesi sonra sonuclar alinirkende genetik doktoru ile konustum

Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaptırabilir miyim peki bu testi ? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…