HAYIRLISI OLSUN CANIM.BENDE GEBE KALDIĞIMDA KULLANACAGIM BÜYÜK İHTİMALLE
canım bu test senin lupus olduğunu göstermez ana testi yapılır sonuç pozitifse lupustur. lupus antikoagülan ise sende kan pıhtılaşması olduğunu gösterir ki bende de var bu durum. bir önceki hamileliğimde sadece aspirin kullanarak bebeğimin kalp atışının durduğunu öğrendim. şuan tekrr hamileyim bebe aspirini ve 0.4 kan sulandırıcı iğne kullanıyorum her gün.kızlar benimde 8 haftalıkken kalp atışı durdu ilk gebeliğimdi dr tahlil istedi yeni çıktı kan pıhtılaşması şu an da gebe değilim dr gebe kalınca gel bebe aspirine başlarız demişti.yalnız benim anlamadığım nokta bebe aspirini coraspirin 100 veya 300 veya clexane 0.4 0.6 0.8 mg war peki neye göre bu dereceleri veriyorlar..Hangi değere göre bilen varmı?TAHLİLİLİM EKTEDİR.
canım bu test senin lupus olduğunu göstermez ana testi yapılır sonuç pozitifse lupustur. lupus antikoagülan ise sende kan pıhtılaşması olduğunu gösterir ki bende de var bu durum. bir önceki hamileliğimde sadece aspirin kullanarak bebeğimin kalp atışının durduğunu öğrendim. şuan tekrr hamileyim bebe aspirini ve 0.4 kan sulandırıcı iğne kullanıyorum her gün.
Öncelikle geçmiş olsun. Bende 5 haftalık ve 7 haftalık iki bebeğimi kaybettim kalp atışı durduğu için. Pıhtılaşma sonucunda bir tane heterozigot vardı önce hemotolojiye randevu alıp sonucumu gösterdi ve arkasına kesinlikle iğne kullanmamalı diye not düştü yani gerek yokmuş sonra kadın doğuma gittim doktoruma gösterdim dedim iğne kullanmama gerek varmı bana dediki hematolog arkaya kesinlikle kullanmasın yazmış normalde ben başlaticaktim dedi ama korktum veririm bişey olur sıkı sıkıya tembihlemişsadece coraspirin 100 mg kullandım üstelik doğal yolla ikiz gebeligim sorunsuz geçti yani önce hemotologa görünün kadın doğumcular bu konuda daha rahat
Hemotolojiyle gorusebildiniz mi ben kanama pihtilasma hastasi olmama ragmen clexanim 0.4 . Iyi bir hemotogla gorusursunuz umarim
O sadece bi tanesi ama asıl lupus olduğunu gösteren test ANA diye geçer canım çok araştırdım zamanında biliyorum. Lupus antikoagülanın pozitif olması sadece lupusa yatkınlık olduğunu gösterir yani lupus antikoagülanı pozitif olan kişilerin %50 lik kısmı lupus hastasıdır. Bizde antifosfolipid sendromu denen hastalık var otoimmün bir hastalık kanı pıhtılaştırır bu da düşüklere sebep olur tedavi içinde heparin kan sulandırıcı iğneler kullanılır hamilelikte. Ben yurtdışında yaşadığım İçin yaptıramamıştım ana testini şimdi türkiyedeyim aklımdayken bende yaptırayım:)Ds DNA TESTİ Mİ?
Lupus değil bayan lupus testi negatif lütfen doğru bilgilendirelim lupus olması için değerin 100 üzeri pozitif olması gerek bayanın değeri 10Bu kan pihtilasma sonucu degil.. bu lupus sonucu... lupus da dusuge sebep olan bir rahatsizlik ama ben size bir romotolog ile gorusmenizi tavsiye ederim. Lupus ile gebe kalmak ve gebeligi devam ettirmek zordur. Ama direk pozitiflik lupus hastasi oldugunuz anlamina gelmez. Belki sadece tasiyicisinizdir. Kan pihtilasma problemi apayri bir test. O dereceleride hastaliginiza turune gore falan veriyolar. Lupus otoummin bir hastaliktir. Once hastaliginiz ile ilgili tedaviye yonelmenizi tavsiye ederim
Lupus demedim zaten lupus testi sonucu dedim. Sonucun altinda tarama testlerine gore pozitif olarak degerlendirilmistir dogrulama yapilmasi önerilir yaziyor. Hanfendi bunu kanama pihtilasma testi olarak algilamis ona cevaben yazdim. Bu test kanama pihtilasma testi degilLupus değil bayan lupus testi negatif lütfen doğru bilgilendirelim lupus olması için değerin 100 üzeri pozitif olması gerek bayanın değeri 10
Ayrica sonuc kisminda pozitif diye yaziyor. Bazi testler referans bile vermez pozitif yada negatif yazmasi yeterli gorulur. Pozitif yazdigi takdirde dogrulama testleri uygun gorulurLupus demedim zaten lupus testi sonucu dedim. Sonucun altinda tarama testlerine gore pozitif olarak degerlendirilmistir dogrulama yapilmasi önerilir yaziyor. Hanfendi bunu kanama pihtilasma testi olarak algilamis ona cevaben yazdim. Bu test kanama pihtilasma testi degil
Lupus demedim zaten lupus testi sonucu dedim. Sonucun altinda tarama testlerine gore pozitif olarak degerlendirilmistir dogrulama yapilmasi önerilir yaziyor. Hanfendi bunu kanama pihtilasma testi olarak algilamis ona cevaben yazdim. Bu test kanama pihtilasma testi degil
Aynen zaten romatoloji takip ediyor. Aslinda keske sonucu alir almaz gitseydiniz ama hic bisey icin gec degil. Simdi daha bilincli ilerlenir. Bu otoummin hastaliklar cok enteresan ve cok ugrastirici kolay gelsin. Cok gecmis olsungünaydın kızlar kürtajımı yapan dra lupus antiokagülanın pozitif geldiğini söyledim kan pıhtılaşma eğilimin olabilir dedi ve yarın lupus testi için dahiliyeye yönlendirildim..tahlillerden sonra romataoloji dr randevu aldım ona gidecem..en kesin ve doğru teşhisi koyacağından eminim..
merhaba gözünüz aydın :))))9 ben 8 ay önce tıpkı sizin gibi kürtaj oldum. siz hamile kalmadan önce de sulandırıcı kullandınız m?Tahlilden birşey anlamam ama ben de 6 haftalık kalbi durdu kürtaj oldum 8 ay sonra tekrar hamileyim hem aspirim hemde clexane 0,6 kullanıyorum heryerim delik deşik oldu
Bugin hemotolojiye gidicem ne kadar kullanmam gerektiğine dair bakalım ne dicek
Merhaba benimde bebeğimin kalbi 9 haftalıkken durdu pıhtılaşmaya baktırmak istiyorum ama hangi bölüme gideceğim bilgim yok yardımcı olabilir misin bana ?kızlar benimde 8 haftalıkken kalp atışı durdu ilk gebeliğimdi dr tahlil istedi yeni çıktı kan pıhtılaşması şu an da gebe değilim dr gebe kalınca gel bebe aspirine başlarız demişti.yalnız benim anlamadığım nokta bebe aspirini coraspirin 100 veya 300 veya clexane 0.4 0.6 0.8 mg war peki neye göre bu dereceleri veriyorlar..Hangi değere göre bilen varmı?TAHLİLİLİM EKTEDİR.
Merhaba benimde bebeğimin 9 haftalıkken kalbi durdu pıhtılaşma testine nasıl baktırabilirim ? İlk gebelik olduğu için doktor araştırmadı ama ben en azından pıhtılaşmama baktırmak istiyorum yardımcı olabilir misin bana ?Bu kan pihtilasma sonucu degil.. bu lupus sonucu... lupus da dusuge sebep olan bir rahatsizlik ama ben size bir romotolog ile gorusmenizi tavsiye ederim. Lupus ile gebe kalmak ve gebeligi devam ettirmek zordur. Ama direk pozitiflik lupus hastasi oldugunuz anlamina gelmez. Belki sadece tasiyicisinizdir. Kan pihtilasma problemi apayri bir test. O dereceleride hastaliginiza turune gore falan veriyolar. Lupus otoummin bir hastaliktir. Once hastaliginiz ile ilgili tedaviye yonelmenizi tavsiye ederim
Merhaba benimde bebeğimin 9 haftalıkken kalbi durdu pıhtılaşma testine nasıl baktırabilirim ? İlk gebelik olduğu için doktor araştırmadı ama ben en azından pıhtılaşmama baktırmak istiyorum yardımcı olabilir misin bana ?
Devlet hastanesinde yaptırabilir miyim ?Doktordan istem yaptirmaniz gerekiyor.. ilk kayipta hic bir arkadasim yaptirmadi acikcasi ilkler normal kabul.ediliyor. hatta ilk 12 hafta dusuk oldugunda sagliksiz embriyo deniliyor.
Ozele gidip faktor analizi genetik test yaptirmak istiyorum diyebilirsiniz.. faktor 5 faktor 2 mthfr genleri bakiliyor. Ama devlet icin dedigim gibi doktorunuz istem yapmali.
Devlet hastanesinde yaptırabilir miyim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?