Kan Tahlili Sonucuna Gore Beta-Hcg degerleri

kızlarr bende aranıza az once katıldım.hamıle oldugummu az once ogrendım.ama degerım dusuk mu ben yenı ögrendım doktora gıttım gec dollenme omus buyuk ıhtımal dedı.DEĞERIM 92.75.en son 26 şubatta hasta olmustum .32 gunde bır oluuyorum.bu deger yuksellır mııı?yemek yemelımıyım ne yapmalıyım yukselmesı ıcın...........

benimde küçük normalinden dedi 5 haftalıktım

canım ben yarın doktora gidiyom kontrole,benim de cuma günü 94.5 tu,pazt.480,tahminimce şimdi 1000i geçmiştir,başka bi doktora söyledim,sen troit ilacı kullanıyosun,idrarda çıkmamışken,kan testinde anca gecikmenin olduğu 4. gün gözüktü,adete 6 gün kala 0 çıktı,ama ben 1 aydır belirti yaşıyom,ilaçtan dolayı kana geç yansıdı ve şimdi hızla artıyo,korkulacak bişey yok,sen de rahatla BEBİŞİNİ ÜZME,düşün cuma kana göre 2 haftalık,pazt.3 haftalık,şimdi değeri 5 haftalığa kadar çıkmıştır eminim,sayılara takılma onun için

selam herkese..dün doktora gittim..4 hafta + 5 günlük gebeyim..beta hcg 18619 çıktı..doktor sadece keseyi gördü..beta hcg için normal dedi..18619 sizce normal mi?

Son düzenleme:
yarın 5 hafta 3 günlük oluyo,sat a göre hesapladığımda,kesesini görmemiz lazım,küçük olsa da ben herşeyin yolunda olduğuna inanıyorum,bebişimin iyi olduğunu hissediyom,acayip bi akıntı ve kaşıntı var 1 haftadır,hamileliğin ilk ayında olabilir,geçer diyolar,ilaç içme diyolar

selam herkese..dün doktora gittim..4 hafta + 5 günlük gebeyim..beta hcg 18619 çıktı..doktor sadece keseyi gördü..beta hcg için normal dedi..18619 sizce normal mi?

normal canım,hatta çok iyi,peki kese 1 tane mi,2z olabilir diye düşündüm,benim geç yansıdı kana,şimdi de hızla artıyo,zamanında çok kan ilacı kullandığım için,şuanda troit ilacı kullandığım için geç gözükmüş,94.5 tu,3 gün de 5 katına çıktı,tahminim yarın 2000 li bişey olur ve keseyi görrüz

kese 1 tane,kesenin boyu için 13,6 mm dedi..küçük olduğu için kesenin içini görmedi..acaba diyorum tek yumurta ikizimi..ne bileyim değerlerim yüksek gibi geliyor bana..kesenin boyu sizce normal mi?

5. hafta
Bebeğiniz 0.2 - 0.4 mm uzunluğunda oval bir disk şekli alır ve organları oluşmaya başlar.

• Ektoderm yapı; sinir sisteminin tüm parçalarını, beyin ve omuriliği, duyu organlarını, cilt, saç, tırnak ve dişleri, dış dünyaya açık tüm boşlukları, ter, meme ve gözyaşı salgı bezlerini oluşturur.

• Endoderm yapı; Sindirim ve solunum sistemini, idrar torbasını ve tiroid bezini oluşturur.

• Mezoderm yapı; Kasları, kemikleri, lenf sistemini, dalağı, kalp ve dolaşım sistemini, böbrekleri ve üreme organlarını oluşturur.

• Bebeğinizin boyu bu haftanın sonuna doğru 1.5 - 2 mm olacak ve haftanın ortalarında kalbi atmaya başlayacak!

4. hafta
Bebeğiniz eşinizin ve sizin genetik yapınızdan alarak yepyeni bir gen yapısına sahip olur ve ilk hücresi oluşur. ‘Zigot’ adı verilen bu hücre hızla bölünmeye başlar.

• Rahme ulaşan Morula’ya, artık ‘blastosist’ adı verilir. Rahim içinde çapı 0.1mm - 0.2 mm arasında olan Blasosist, beslenme açısından kendine en uygun yer olan rahmin arka duvarının üst kısmına yerleşir.

• Ardından bebeğiniz HCG hormonunu göndererek, size herşeyin tamamlandığını haber verir.

• Bebeği oluşturacak hücrelere ‘Embryoblast’ denir. Bu hücreler bebeğinizin içinde bulunacağı ‘plesenta’ oluşana kadar onu taşıyacak olan ‘yolk kesesi’nin oluşumu için gereken diğer 3 tabakayı (ektoderm, endoderm ve mezoderm) oluşturur.

Gebelik kesesi en erken kan beta hCG değeri 1000-3000 IU/mL düzeyine ulaştığında görülebilir. Bu dönemde gebelik 2-5 günlük bir adet gecikmesi vardır ve kesenin çapı yalnızca 2-4 mm civarındadır.

canım nasıl oluyo da 13.6 mm oluyo,1.36 mm dir o,sen yanılıyosun,biraz küçük çünkü 5. haftanda gitmemişsin

Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı HCG (mIU/ml)
(INCIID)
3 hafta 5 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500
7 - 12 hafta 7,650 - 288,000
13 - 16 hafta 13,300 - 254,000
17 - 24 hafta 4,060 - 165,400
25 - 40 hafta 3,640 - 117,000

senin 6 haftalık gibi duruyo,ikiz desek 2 ye böl değeri,yine 6 haftalık aralığında

bir ilaç mı kullandın,ne bilim çatlama iğnesi falan,belki ondan biraz yüksektir,son adet tarihin ne

bir ilaç mı kullandın,ne bilim çatlama iğnesi falan,belki ondan biraz yüksektir,son adet tarihin ne

sat 23 şubat...doktora göre 5hafta+5 günlük gebeyim..ultrosana göre 4hafta +5 günlük gebesin dedi..şuan sonuçlara bakıyorum..beta hcg 18619...kese 13,6 mm yazıyor..sonuçları 2 doktora gösterdik gayet normal dediler..işin entresan tarafı eşimde doktor onunda dediği tek şey normal demek oluyor..ama ben sizlerin beta hcg lerine baktığımda benimki anormal gibi duruyor..ne bileyim ya ikna olamadım ben bir türlü..

canım sen 6 haftalık hamilesin ya,netten hesapladım,herşey yolunda canım,tek yumurta ikizi bile olabilir bebişlerin,hayırlı olsun

6. hafta
Plesenta’ görevine başlayarak, sizden bebeğinize oksijen ve besin götürür, bebeğinizden de size karbondioksit ve artık maddeleri getirir.

• Bu hafta karaciğer, pankreas, akciğerler ve mide hafif olarak belirir.

• Üst ve alt kaburga tomurcukları ortaya çıkar.

• İç kulak ve gırtlak oluşur.

• Kalp damarlara kan pompalamaya devam eder.

• Bebeğinizin boyu bu haftanın sonunda 4 - 6 mm olur.

canım sen 6 haftalık hamilesin ya,netten hesapladım,herşey yolunda canım,tek yumurta ikizi bile olabilir bebişlerin,hayırlı olsun

ama 6 haftalık olsam kesenin içini görürdü..şuan sadece keseyi görüyorum dedi ve toplam boya 13.6 mm dedi..tek yumurta olayına benimde aklım yatıyor..hayırlısı artık..15 gün sonra kontrolüm var..ozaman yazarım neymiş ne değilmiş diye :)

canım yol kesesi 10-16 mm olur,gebelik kesesi,2-3 mm olur diyo nette,sen kafanı rahat tut,benim ilaçtan dolayı geç yansıdı,bi de ben senden 5 gün gerideyim,değerlerim hızlı bişekilde artmaya başladı benimde,strese gerek yok herşey yolunda:79::79::79:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…