Kan tahlilini sürekli inceliyorum kafayı yemek üzereyim

iyikiamaiyiki

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
2.294
543
73
Merhaba bende hastalık hastalığı var, kafam rahatlasın diye izne çıktım tatile gittik nitekimde rahatladı pazartesi işe başlıcam inşallah
Kendimi doktora gitmemek için tuttum tuttum, cuma günü köpüklü ishal olunca dayanamadım hazır izindeyken dahiliye doktoruma gittim kan verdim.
Benim 2 aydır süren mide ağrım var, bazen kabız bazen ishal oluyorum ve yemeklerden sonra çarpıntım oluyor.önceden 2 günde bir tuvaletimi yaparken şimdi sürekli ishal gibiyim aslında tam ishalde değilde tuvaletim varmış gibi Bu tatilde geçmişti çok rahatlamıştım.

İshal için gittim bir tahlil yaptırdım. Doktor pazartesi çıkar dedi dün baktım e nabıza düşmüş. Tahlilde bilirubin diye değer var sarılık ile ilgili direk bilirubin diye geçiyor sınır 0.53 iken benim 0. 63 çıkmış zaten gözümün içide bana sarı gibi gelmişti.
Dün acile gittik, baktı önemli birşey yok tahliller aşağı yukarı oynar dedi, senin sonuçların benimkinden daha iyi dedi bana

Ama akşamdan beri bütün değerlerime bakıyorum, eskiye bakıyorum karşılaştırma yapıyorum kafayı yicek gibiyim. Yine anksiyete yaşıyorum şuan
Pazarteside işe başlıcam aksi gibi. Var mı benim gibi durumda olan

Gecenlerde benimde basima geldi cok anlar gibi enabizdan baktim sonra google baktim, sıkıntı (bazi degerler oynamis) doktora sordum vitamin verdi, o kadar. Sizinde ayni hesap doktor sorun yok dediyse yoktur hiicc stres olma

Bende hastalık hastalığı olan bi tıpçıyım djaşdnaşd belki yardımım dokunur. Doktor böyle demişse gerçi zaten bir şeyin yoktur büyük ihtimal ama dışkı renginde açılma var mı yemeklerden sonra bulantı ağrı??? Bi de bir şey varsa bile ciddi değildir yani sakin oool

Bişey yok ya değerlere öyle noktası virgülüne bakıp ay bana bişey oluyor diye yaşanmaz dönem dönem bazi değerlerde ufak oynamalar olabiliyor, sizin derdiniz psikologla çözülebilecek bir şey

Anlamadığımız şeyleri karıştırmıyoruz.
Doktor iyi dediyse iyidir. Güvenmiyosan birde özel doktora git. Bi kaç bin tl oraya bayıl. Onlar daha kibar şekilde iknaa ederler. Yada sana istediğin ilgiyi verirler.

Bir ishal bir kabizlik durumu varsa kolonoskopi yaptirin.kan tahlilleri idrar ve gaitadan bahsetmiuorum.kesinlikle kolonoskopi

Psikolojik destek alıyor musunuz?

Referans aralığında ise hiçbir şekilde korkmanıza gerek yok aynı laboratuvar da verdiğim 15 günde 1 olan testlerin aralarında hep virgül oynatan değerler vardı, birde şöyle düşünün robot değiliz her hormon her değer her zaman sabit olamaz yağlı yersin değişir tuzlu yersin bambaşka çıkar şekeri çok tüketirsin yine oynar bu tarz şeyler için referans aralığını en az 30 ml aşmış olması gerekiyor , üstelik gastroenterolojiye gitmelisiniz gluten alerjiniz olabilir virüs değil bakteriyel bir enfeksiyon olabilir ertelemeyin korkmak yerine bir sonuca varmaya çalışın

Referans aralığından 0.10 değer fazla
Gluten alerjisi nasıl birşey sonradan mı çıkıyor acaba hiç böyle değildi

Bu kadar yakin yuksek / dusuk değerler bir anlam ifade etmez.

Ornegin referans aralik 20-45 gozukuyorsa sizin 100 ve uzeri gibi yukseltiler yasamaniz laizm.
Bir de hicbir kan degeri tek basina yukselip alcalinca bir sorun var demek degildir.

Ornek veriyorum,
Bilirubin hem yuksek oranda fark icermeliydi hem de yaninda lokosit, trombosit, wbc, rbc, crp gibi baska baska birkac degerde daha sorun olmaliydi.

Ayrica doktorunuz hicbir sorun olmadigini ifade etmiş. Bunun ustu anksiyete ve obsesyon belirtisi, profesyonel destek almalisiniz.

İshal olduğum zaman oluyor, yemek yedikten sonra midemde ağrı oluyor
Şuan mesela regl tim ishal oldum zaten regl dönemleri oluyorum

Böyle ömür gecmez yaşarken sürekli hastalanıp öleceğim diye pek yaşıyor sayilmazsiniz hemen psikolojik tedavi olun zehir etmeyin hayatı kendinize yazik
O kadar zor ki anlatamam enabizdan ben hiç bakmazdım. Kan verirdim doktora giderdim birşeyin yok derdi tamam derdim şimdi yıllar öncesinin tahlilleri ne bakıyorum

Bişey yok ya değerlere öyle noktası virgülüne bakıp ay bana bişey oluyor diye yaşanmaz dönem dönem bazi değerlerde ufak oynamalar olabiliyor, sizin derdiniz psikologla çözülebilecek bir şey
Acildeki doktorda öyle söyledi. Aşağı yukarı oynar dedi ama ben bilirubin diye internetten baktığımda sarılık yazıyor birçok şey yazıyor

Diğer değerle normal çok şükür ama ben acil doktoru olduğu için pek güvenmedim beni pek dikkate almadı gibi hissettim

Referans değerle ilgili çalışmalar yurt dışında yapılıyor yani farklı bir ırk üzerinde.Türkiye’de kime sorsak vitamin D değeri düşük çünkü bu ırkın normal değeri bu değil.Ayrıca kan değerlerini çalışan cihazlar aynı kan üzerinde tekrar çalışma yapılsa veya başka bir hastanede aynı kanla tekrar edilse bile farklı sonuç verir.Böyle durumlarda 15 gün sonra test tekrar edilir.Ayrıca eşlik eden başka bir sonuç olmadan bu değer anlamsızdır.İçiniz rahat etmiyorsa 15 gün sonra farklı bir hastanede kan verin.Laborantım bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…