• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan tahlilini sürekli inceliyorum kafayı yemek üzereyim

Diğer değerle normal çok şükür ama ben acil doktoru olduğu için pek güvenmedim beni pek dikkate almadı gibi hissettim

Acil doktoru olunca niye guvenemediniz ki? Onlar poliklinik doktorlarindan farkli bir egitim mi aliyor?

Sizi basindan savsaklamaz doktorlar, malum sikayet edilebiliyorlar isleri geregi...

Referans değerle ilgili çalışmalar yurt dışında yapılıyor yani farklı bir ırk üzerinde.Türkiye’de kime sorsak vitamin D değeri düşük çünkü bu ırkın normal değeri bu değil.Ayrıca kan değerlerini çalışan cihazlar aynı kan üzerinde tekrar çalışma yapılsa veya başka bir hastanede aynı kanla tekrar edilse bile farklı sonuç verir.Böyle durumlarda 15 gün sonra test tekrar edilir.Ayrıca eşlik eden başka bir sonuç olmadan bu değer anlamsızdır.İçiniz rahat etmiyorsa 15 gün sonra farklı bir hastanede kan verin.Laborantım bu arada.
Yani bu sonuç nasıl sizce başka farklı olan bir değer yok çok şükür

Eklentiler

• Screenshot_20230826_130129.webp
    Screenshot_20230826_130129.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 157
Acil doktoru olunca niye guvenemediniz ki? Onlar poliklinik doktorlarindan farkli bir egitim mi aliyor?

Sizi basindan savsaklamaz doktorlar, malum sikayet edilebiliyorlar isleri geregi...
Çok basit geldi ona söylediğim saçma buldu, ben kırmızı uyarı olduğu için endişe ettim sadece birde mide ağrım ve ishalim olunca korktum
Uzmanlık alanu değil ya o yüzden

bende de hastalık hastalığı var. önceden sadece kendim içindi. şimdi oğlum için de başladı. bu aralar atak yaptı, kalp krizi geçirebileceğime ciddi olarak inanıyorum. ki kalp üzerine eğitim ve araştırma hastanesinde yar doç, diğeri özel bi hastanede doçent olan iki kardiyoloğa muayene oldum. ama tatmin olmuyorum. sinüs taşikardim var nedeni bulunamadı. ilaç kullandım 6 ay kadar, sonra dr kontrolünde bıraktım. iyiydim. üstüne geçen hafta 41 yaşında bir öğretmen arkadaşımızı kalp krizinden kaybedince kabuslarım geri döndü ve o zamandan beri nefesim daralıyor. sorunun artık fizyolojik olmadığını fark ettim. psikiyatriye gittim ama ilaca gerek görmedi terapi önerdi. ama devlet dr olduğu ve muayene de kısa sürdüğü için güvenemedim. iyi bir psikiyatr buldum haftaya gideceğim, terapi de uyguluyor. diyeceğim o ki bir noktada tıkanıyorsanız destek almaktan çekinmeyin.

Ne yani şimdi doktor kanda sarılık gördü ve umursamadan sizi eve mi gönderdi demek istiyorsunuz?

Anlamadığımız şeyleri karıştırmıyoruz.
Doktor iyi dediyse iyidir. Güvenmiyosan birde özel doktora git. Bi kaç bin tl oraya bayıl. Onlar daha kibar şekilde iknaa ederler. Yada sana istediğin ilgiyi verirler.
Saglik anksiyetesi olanlar doktor sorun yok dese bile supheyle yaklasir.o anda sorun yok dediginde rahatlasa bile kisa bir sure sonra tekrar olumsuz dusunceler icinde olurlar.Bunun ilgi,kibarlik vs ile alakasi yok.

Diğer değerle normal çok şükür ama ben acil doktoru olduğu için pek güvenmedim beni pek dikkate almadı gibi hissettim
Alt ust sinira yakin degeriniz var ve anlamli degil.Bir gastroya ya da genel cerraha gorunun isin uzmani baksin diyorsaniz.Bu arada ayni sikintiyi ben de yasadim.Gastroya gittigimde probiyotik ve ishal ilaci verdi ve kafaya bir sey takma dedi.Sonra da gecti.Klasik hastalik hastaligi iste

Merhaba bende hastalık hastalığı var, kafam rahatlasın diye izne çıktım tatile gittik nitekimde rahatladı pazartesi işe başlıcam inşallah
Kendimi doktora gitmemek için tuttum tuttum, cuma günü köpüklü ishal olunca dayanamadım hazır izindeyken dahiliye doktoruma gittim kan verdim.
Benim 2 aydır süren mide ağrım var, bazen kabız bazen ishal oluyorum ve yemeklerden sonra çarpıntım oluyor.önceden 2 günde bir tuvaletimi yaparken şimdi sürekli ishal gibiyim aslında tam ishalde değilde tuvaletim varmış gibi Bu tatilde geçmişti çok rahatlamıştım.

İshal için gittim bir tahlil yaptırdım. Doktor pazartesi çıkar dedi dün baktım e nabıza düşmüş. Tahlilde bilirubin diye değer var sarılık ile ilgili direk bilirubin diye geçiyor sınır 0.53 iken benim 0. 63 çıkmış zaten gözümün içide bana sarı gibi gelmişti.
Dün acile gittik, baktı önemli birşey yok tahliller aşağı yukarı oynar dedi, senin sonuçların benimkinden daha iyi dedi bana

Ama akşamdan beri bütün değerlerime bakıyorum, eskiye bakıyorum karşılaştırma yapıyorum kafayı yicek gibiyim. Yine anksiyete yaşıyorum şuan
Pazarteside işe başlıcam aksi gibi. Var mı benim gibi durumda olan
Tahlillerde bu kadarlık yükseklik önemli bir şey ifade etmiyor merak etmeyin.

Total bilüribün önemlidir oda normal zaten sıkıntılı bir durum yok
Birde bu değerime bakar mısınız rica etsem en azından işin içindesiniz bilgi verirseniz sevinirim

Eklentiler

• Screenshot_20230826_112115_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    Screenshot_20230826_112115_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 148
Alt ust sinira yakin degeriniz var ve anlamli degil.Bir gastroya ya da genel cerraha gorunun isin uzmani baksin diyorsaniz.Bu arada ayni sikintiyi ben de yasadim.Gastroya gittigimde probiyotik ve ishal ilaci verdi ve kafaya bir sey takma dedi.Sonra da gecti.Klasik hastalik hastaligi iste
Bu şekilde
Sizin nasıldı probiyotik ishalde ile yaradı mı hastalık hastalığı mı vardı sizde

Eklentiler

• Screenshot_20230826_112115_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    Screenshot_20230826_112115_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 117
Back
X