• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan tahlilini sürekli inceliyorum kafayı yemek üzereyim

Sizde mi öyleydiniz
Ben kovid geçirdim kan vermiştim hiç tahlillerimi incelemedim

Dış gebelikten sonra her tahlilimi inceliyorum ve devamlı tahlil yaptırmak istiyorum. Önceden senede 1 kez tahlil yaptırırdım ben
Şimdi hem mide ağrıma hem bilirubin değerine taktım
Ben de oyleydim degil hala oyleyim ama kendimo telkin etmeye calisiyorum.En son aman ne olacaksa olsun öleceksem de öleyim dedim.Bu son nokta oluyormus zaten saglik anksiyetesi yani hastalik hastaliginda.Su anda iyiyim daha.Artik bir yerim agridiginda bekle bakalim ne kadar surecek diyorum.Kendime zaman veriyorum.10 gunu gecerse endisem artmaya baslayinca doktora gidiyorum ama o kadar surmuyor.Su anda siz kendinizi dinliyorsunuz.Dinledikce mide agriniz daha da artacak.

Ben de oyleydim degil hala oyleyim ama kendimo telkin etmeye calisiyorum.En son aman ne olacaksa olsun öleceksem de öleyim dedim.Bu son nokta oluyormus zaten saglik anksiyetesi yani hastalik hastaliginda.Su anda iyiyim daha.Artik bir yerim agridiginda bekle bakalim ne kadar surecek diyorum.Kendime zaman veriyorum.10 gunu gecerse endisem artmaya baslayinca doktora gidiyorum ama o kadar surmuyor.Su anda siz kendinizi dinliyorsunuz.Dinledikce mide agriniz daha da artacak.
Bende geçen hafta öyleydim, tatile gittim aman ne olucaksa olsum öleceksem öleyim herkes ölecek zaten dedim, kendimi tatile verdim kafama takmadım

Ama mide ağrım ve ishal gibi durumlarım 2 ay sürüyor, bazen geçiyor gibi oluyor. Mesela yeni ameliyat olduğum dönem olmuştum sonra geçti, 2 ay önce tekrar başladı. Böyle olunca tekrar endişeleniyorum. Birde şuan reglyim iyice değişti. Kendimi dinliyorum ama dinlemediğim zamanda oluyor gibi geliyor.

Diyorum ki üşürsen yada birşey dokunsa bir kaç güne geçerdi neden uzun sürüyor bu kadar? Birde tahlil inceleme var bende
Çok zor ya ailem bıkmış durumda, ben bile kendimden bıktım ki

Aynı durumdayız, sizi rahatlatabilecek bir tavsiyem yok.. ben de hastalık hastasıyım geçen akşam kedi tırmaladı, on bir saat sonra falan kuduz aşısı olmaya gittim içim rahat değil çıldırmak üzereyim
Siz tedavi görüyor musunuz
Ne gibi şeyleri kafanıza takıyorsunuz

nacizane psikiyatriste basvurmaniz daha saglikli olur .uzun vadede biraz toparlanip psikologa gecersiniz doktorunuzun onerisiyle
Bende bu şekilde düşünüyorum, psikoloğun çok bir faydasını görmüyorum. Diğer türlüde ilaç kullanmak istemiyorum birde onu bırakması var

Bende geçen hafta öyleydim, tatile gittim aman ne olucaksa olsum öleceksem öleyim herkes ölecek zaten dedim, kendimi tatile verdim kafama takmadım

Ama mide ağrım ve ishal gibi durumlarım 2 ay sürüyor, bazen geçiyor gibi oluyor. Mesela yeni ameliyat olduğum dönem olmuştum sonra geçti, 2 ay önce tekrar başladı. Böyle olunca tekrar endişeleniyorum. Birde şuan reglyim iyice değişti. Kendimi dinliyorum ama dinlemediğim zamanda oluyor gibi geliyor.

Diyorum ki üşürsen yada birşey dokunsa bir kaç güne geçerdi neden uzun sürüyor bu kadar? Birde tahlil inceleme var bende
Çok zor ya ailem bıkmış durumda, ben bile kendimden bıktım ki
Ishal gibi durum bende de olmustu ve yaklasik 1 ay surmustu.Stres kaynakli oldugunu soylemisti doktor benim eskiden cekilmis kolonoskopi sonuclarima bakip.Ondan dedim gecmezse bir gastroya gidin.Belki icinizi iyice rahatlatmak isterseniz kolonoskopi ya da endoskopi onerecektir tabi gerek gorurse.
Sizi cok iyi anliyorum.Doktor sorun yok dese bile bir yerden tutturup endiseler,kafadaki dusunceler devam eder.Telkin etmeye calisin kendinizi.Etrafinizi bezdiriyorsunuzdur.Bunu da iyi bilirim kendimden.

Ishal gibi durum bende de olmustu ve yaklasik 1 ay surmustu.Stres kaynakli oldugunu soylemisti doktor benim eskiden cekilmis kolonoskopi sonuclarima bakip.Ondan dedim gecmezse bir gastroya gidin.Belki icinizi iyice rahatlatmak isterseniz kolonoskopi ya da endoskopi onerecektir tabi gerek gorurse.
Sizi cok iyi anliyorum.Doktor sorun yok dese bile bir yerden tutturup endiseler,kafadaki dusunceler devam eder.Telkin etmeye calisin kendinizi.Etrafinizi bezdiriyorsunuzdur.Bunu da iyi bilirim kendimden.
Hemde ne bezdirmek, annem babam kardeşim eşim arkadaşlarım. Artık anlatmaya utanıyorum. Onları üzüyorum üzdüğüm için kendime kızıyorum
Ben güç hayatımda bu kadar uzun süre ishal olmadım, aslında tam ishalde değil. Yediklerimi çıkarma ihtiyacı hissediyorum. Kolonoskopi den korkuyorum, tahlilde bile kötü oldum. İçimde hep bir endişe. Kötü birşey olucak gibi

Daha 1 ay önce koltuk altımdaki şişlik için gittim genel cerraha. Ultrasonla baktı önemli birşey yok dedi. Adam bana uzun uzun anlattı kendini dinleme diye. O ana iyiyim ama sonra mutlaka birşey oluyor.

Hemde ne bezdirmek, annem babam kardeşim eşim arkadaşlarım. Artık anlatmaya utanıyorum. Onları üzüyorum üzdüğüm için kendime kızıyorum
Ben güç hayatımda bu kadar uzun süre ishal olmadım, aslında tam ishalde değil. Yediklerimi çıkarma ihtiyacı hissediyorum. Kolonoskopi den korkuyorum, tahlilde bile kötü oldum. İçimde hep bir endişe. Kötü birşey olucak gibi

Daha 1 ay önce koltuk altımdaki şişlik için gittim genel cerraha. Ultrasonla baktı önemli birşey yok dedi. Adam bana uzun uzun anlattı kendini dinleme diye. O ana iyiyim ama sonra mutlaka birşey oluyor.

O an iyisiniz ama sonra illa bir sey oluyor :) Evet hep oyle olur.Ama bu durumunuz sebepsiz degil. Bu durumunuzu tetikleyen illa bir sey yasamissinizdir.Ha deyince olan bir ruhsal durum degil bu.Bende yaklasik 5 senedir var.Annemin ve abimin hastalik sureci ve riskli ikiz hamileligim sonrasi oldum ve ara ara atak yaparak cogu zaman kendim kontrol altina alarak idare ediyorum.
Belki gerek gormeyecek doktor.Gitmeden bilemezsiniz.Eskiden kafama bir sey takildiginda ozel hastaneye de sık sık gidebiliyorum esimden habersiz :) artik imkansiz bu pahalilikta.Hamileyken surekli ultrasonda gorme istegi,kalp atisi duyma istegi.Su yolu yapmistim doktorumu.Doguma aldiklarinda bir an once cikaralim da rahatlasin annemiz demisti.

Bende bu şekilde düşünüyorum, psikoloğun çok bir faydasını görmüyorum. Diğer türlüde ilaç kullanmak istemiyorum birde onu bırakması var
Malesef anksiyete bozukluğu ilaç olmadan sadece psikologla geçmiyor.
Ben de vardı. Sizin gibiydim. Psikologlar derdime çare olmadı. Çünkü beyindeki hormon azalmış. Onun yerine konması gerekti. İlaç tedavisi ile düzeldim

Bende hastalık hastalığı olan bi tıpçıyım djaşdnaşd belki yardımım dokunur. Doktor böyle demişse gerçi zaten bir şeyin yoktur büyük ihtimal ama dışkı renginde açılma var mı yemeklerden sonra bulantı ağrı??? Bi de bir şey varsa bile ciddi değildir yani sakin oool
mr yorumlayabiliyor musunuz😔

Merhaba bende hastalık hastalığı var, kafam rahatlasın diye izne çıktım tatile gittik nitekimde rahatladı pazartesi işe başlıcam inşallah
Kendimi doktora gitmemek için tuttum tuttum, cuma günü köpüklü ishal olunca dayanamadım hazır izindeyken dahiliye doktoruma gittim kan verdim.
Benim 2 aydır süren mide ağrım var, bazen kabız bazen ishal oluyorum ve yemeklerden sonra çarpıntım oluyor.önceden 2 günde bir tuvaletimi yaparken şimdi sürekli ishal gibiyim aslında tam ishalde değilde tuvaletim varmış gibi Bu tatilde geçmişti çok rahatlamıştım.

İshal için gittim bir tahlil yaptırdım. Doktor pazartesi çıkar dedi dün baktım e nabıza düşmüş. Tahlilde bilirubin diye değer var sarılık ile ilgili direk bilirubin diye geçiyor sınır 0.53 iken benim 0. 63 çıkmış zaten gözümün içide bana sarı gibi gelmişti.
Dün acile gittik, baktı önemli birşey yok tahliller aşağı yukarı oynar dedi, senin sonuçların benimkinden daha iyi dedi bana

Ama akşamdan beri bütün değerlerime bakıyorum, eskiye bakıyorum karşılaştırma yapıyorum kafayı yicek gibiyim. Yine anksiyete yaşıyorum şuan
Pazarteside işe başlıcam aksi gibi. Var mı benim gibi durumda olan

Ay bu ne bacim boyle hayat mi gecer ya. Sen git en acilinde destek al cunku sen takinti yapmissin, belli ki kendikendine asamiyorsun. Hayat kaliteni daha fazla dusurme bari.

O an iyisiniz ama sonra illa bir sey oluyor :) Evet hep oyle olur.Ama bu durumunuz sebepsiz degil. Bu durumunuzu tetikleyen illa bir sey yasamissinizdir.Ha deyince olan bir ruhsal durum degil bu.Bende yaklasik 5 senedir var.Annemin ve abimin hastalik sureci ve riskli ikiz hamileligim sonrasi oldum ve ara ara atak yaparak cogu zaman kendim kontrol altina alarak idare ediyorum.
Belki gerek gormeyecek doktor.Gitmeden bilemezsiniz.Eskiden kafama bir sey takildiginda ozel hastaneye de sık sık gidebiliyorum esimden habersiz :) artik imkansiz bu pahalilikta.Hamileyken surekli ultrasonda gorme istegi,kalp atisi duyma istegi.Su yolu yapmistim doktorumu.Doguma aldiklarinda bir an once cikaralim da rahatlasin annemiz demisti.
Evet ben dış gebelikten sonra böyle oldum. Doktor o kadar korkutmuştuki
Bizde gidebiliyorum ama devlete gitmek için devamlı iş yerinden izin almam gerekiyor. Sürekli bir yetimi gösterme ihtiyacı duyuyorum
Siz şuan ne kadar zamanda bir tahlil yaptırıyorsunuz

Malesef anksiyete bozukluğu ilaç olmadan sadece psikologla geçmiyor.
Ben de vardı. Sizin gibiydim. Psikologlar derdime çare olmadı. Çünkü beyindeki hormon azalmış. Onun yerine konması gerekti. İlaç tedavisi ile düzeldim
Şuan ilaç kullanıyor musunuz tamamen geçti mi

Evet ben dış gebelikten sonra böyle oldum. Doktor o kadar korkutmuştuki
Bizde gidebiliyorum ama devlete gitmek için devamlı iş yerinden izin almam gerekiyor. Sürekli bir yetimi gösterme ihtiyacı duyuyorum
Siz şuan ne kadar zamanda bir tahlil yaptırıyorsunuz
Aslında doktora gitme ihtiyacı geldiğinde gitmeseniz geçer o his zamanla. Sizi ben anlıyorum bende yaşadım dış gebelik ama önünüze bakmanız lazım tedavi olun bence iyi gelir.

Back
X