kan uyuşmazlığı olup ilk bebeğini kaybetmeyen var mı ?

Merhaba, bizim de kan uyuşmazlığımız var ilk gebeliğim çift yumurta ikiziydi ve 28.haftada erken doğum yaptım. Uyuşmazlık iğnesi gece vuruldum ve sabahına doğum gerçekleşti. Bebeklerimin ikisi de (-) oldu. Ben bunu çok dert ettim iğneyi erken vurdular diye doğumdan sonra vurmaları gerekiyordu doktorum sorun olmaz dedi ama yinede dert oldu. Bebeklerimi kaybettim ve yaklaşık 2,5 senedir uğraşıyorum ama gebelik oluşmadı 2-3 kimyasal dışında. Sizin yazdığınızdan anladığım ilk gebelikte bebekte (-) olursa 2.gebeliğe bir zararı olmuyor öyle mi?

Merhaba bende de 17. Haftada oldu aynı durum iğneyi yaptılar igneyi yaptıktan sonra bir sorun yaşadiniz mı ya da 28. Haftada tekrar yaptılar mı iğneyi bana direk riskli gebelik deyip fitil felan verdiler tekrar aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum daha dikkatli mi olmam lazim bundan sonra mesela kafamda deli sorular korka korka geçiyor günler mesela ilk gebeligimde de riskli dediler o düştü ilişkiyi bile yasaklamişlardi şimdi hiç bı bilgi yok elimde birde benim kanamam çok az ve kahverengiydi sizin de öyle miydi

M
erhaba son durumunuz ne oldu? inşallah sağlıkla ilerlemiştir. Annem negatif babam pozitif benimde. Annemde iğneyi doğumda yapmışlar ama tabi 27 sene öncesi

Merhaba . Kan uyuşmazlığın düşükle alakası yok bu konuda canını sıkma. Eğer lekelenme kanaman olursa tedbir amaçlı doktora gidip igneni olmalısın. Bizim de kan uyuşmazlığımız var. Ayrıca hemsireyim ( şuan ev hanımı )
İkizlerime hamileyken 28. Hafta da rutin olan ignemi oldum. Doğumdan sonra bebeklerimin ikisi de Rh(-) olduğu için igne olmadım. Eğer biri bile Rh (+) olsaydı vurulacaktım.
2. Gebeliğim bos gebelik oldu ama onunda uyuşmazlıkla alakası yok. Aynı haftalarda uyuşmazlığı olmayan arkadaşım da boş gebelik yaşadı. Tamamen nasip , kısmet
Şimdi yine hamileyim. 16 17. Haftamda çok hafif lekelenmeleerim vardı. Tedbir amaçlı vuruldum. Doğumdan sonra yine Rh (-) vurulmayacak. Rh (+) vurulcak. Allah sağ sağlık bebeğine kavuştursun. Senin burda dikkat etmen gereken nokta şunlar
Lekelenme kanama olursa doktora gidip muhakkak bunu hatırlatman. Bazen karışıklık oluyor.
En önemlisi doğumdan sonra bu iğneyi takip etmen. Bebek Rh (+) ise ilk 72 saat içinde muhakkak yapılması gerekiyor.
28. Haftada rutinde olan iğneyi devlet hastaneleri ücretsiz yapıyor. Özeller de ücretli diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…