kan uyuşmazlığı olup ilk bebeğini kaybetmeyen var mı ?

efinays

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2024
14
3
1
32
arkadaşlar merhaba.

4 hafta 5 günlük hamileyim. bugün sağlık ocağına tekrar kan vermeye gittim ve ebeyle görüştük. eşimin kan grubu pozitif benim negatif olduğu için kan uyuşmazlığı olduğunu söyledi ama panik yapma iğnesi var vs dedi. ben burada ki konulardan baktığımda kan uyuşmazlığı olan herkes ilk bebeğini düşük yapmış. kan uyuşmazlığı olupta ilk bebeğini kaybetmeyen yok mu. çok moralim bozuldu.

Kız deme öyle şeyler bende de kan uyuşmazlığı var, 28. hafta iğne vuruldum. Çok önemli bir şey değil diye biliyorum. İğne vuruluyorsun sadece hem 28. hafta hem de doğumda. Bir sürü insan var kan uyuşmazlığı olan nereden duydun düşük olduğunu ilk defa senden duyuyorum

Benim de moralimi bozdun sabah sabah

ama sen benim moralimi düzelttin şu an. 28 haftalık olmuşsun allah’ın izniyle düşük bölümü geçmişsin gibi çünkü hep 5. haftalarda düşmüş benim okuduklarım. sen kaçıncı haftada iğne vuruldun

Benim de moralimi bozdun sabah sabah
ama sen benim moralimi düzelttin şu an. 28 haftalık olmuşsun allah’ın izniyle düşük bölümü geçmişsin gibi çünkü hep 5. haftalarda düşmüş benim okuduklarım. sen kaçıncı haftada iğne vuruldun

Benim ilki ileriki aylarda kaybettim sonra da 5 haftalarda kaybettim ikisinde de kaybettikten sonra iğne vuruldum siz öncesinde vurulun

Benim ilki ileriki aylarda kaybettim sonra da 5 haftalarda kaybettim ikisinde de kaybettikten sonra iğne vuruldum siz öncesinde vurulun

siz iğne vurulmamış mıydınız ilk peki

Bizde de kan uyuşmazlığı var. 2 tane doğum yaptım sağlıklı. Sadece yapılması gereken 28. Haftada ve doğumdan sonra rhogam ve türevi iğneleri olmak. Bir de inş olmaz ama en ufak lekelenme kanama yaşarsan yine o iğneden olmak gerekir. 2. Gebeliğimde 16. Haftada çok yorulduğumda lekelenme yaşadım hemen iğne oldum. Tedbir amaçlı oluyoruz bu iğneleri. İlk çocuk etkilenmiyor bile hatta. Genelde 2. Bebeklerde doğum sonrası sarılık riski artabiliyor. Onu da sık besleme emzirerek kaka ile atıyorlar.
Şimdi sen tedirgin olmadan gebeliğinin tadını çıkar. Eskidendi bebek kayıpları şimdi çok şükür aşısı iğnesi var.

Canım onların çoğu gebelik öğrendikten sonra iğneye başlamadan olan düşükler. Kan uyuşmazlığı olduğunu bilmeyip iğne olmayı geciktirenlerde düşük görülür. Anne negatif baba pozitifse kan uyuşmazlığı net olur. Çünkü anne negatifken bebek pozitif olursa annenin kanı bebeği zehirliyor ve öldürüyor. Ama iğnelerini düzenli olursan sorun olmaz. Milyonlarca kadın var kan uyuşmazlığı olup sağlıklı doğum yapan. İğnelerini ol, kontrollerini düzenli tut

ay allah razı olsun ya senden. boğazım düğümlendi iş yerimdeyim dokunsalar ağlayacağım. ama hep 5, haftada düşük yaşamışlar. sen 5. haftalarda iğne olmadın mı.

ama ilk iğneyi hemen olmam lazım değil mi benim 4 hafta 5 günlük yani 5, haftaya geldim sayılır. düşüklerde hep 5, haftada benim hemen iğne olmam lazım mı

Beşinci haftada iğne vurulmuyor diye biliyorum, sizin düşüğünüz başka bir sebepten kaynaklı olabilir mi

28’de bir üstteki mesajda yazdım. Hatta zor bulunan bir iğneydi. Fakat 28. haftaya kadar dikkatli kontrol edildim kanama vs olma durumunda önlem alacaklardı ama öyle bir durum olmadı. Şu an 32. haftadayım

ama ilk iğneyi hemen olmam lazım değil mi benim 4 hafta 5 günlük yani 5, haftaya geldim sayılır. düşüklerde hep 5, haftada benim hemen iğne olmam lazım mı
Şöyle anne kanı ile bebeğin kanı hemen temas etmiyor aslında. Düşük tehlikesi gibi tehlikeler yoksa 20 den sonra yapılıyor. Ama daha öncesinde düşük, ölü doğum yaşamış kadınlarda ya düşükten sonra ya da gebeliğin ilk zamanlarında yapılıyor. Keseyi gördükten sonra doktorunun karar vermesi daha doğru. Risk görürse erken yaptırır. İğnenin koruyuculuk süresinden kaynaklı ileriki haftalarda yapılır. Doktorunla konuş düşük tehlikesi varsa etken dönem yaparlar. Bebeğin pozitif olduğu kesin değil henüz kan üretimi 5/6 dan sonra başlar çünkü bebekte. kitabi bilgilerde teorik olarak erken haftada temas mümkün olsa da pratikte çok çok nadir o yüzden asıl 20 lerde iğne yapılıyor en yoğun temasım başladığı zaman

Ben düşük yaptıktan sonra vurdular ilkinde de ölü doğumdan sonra vuruldu öncesinde vurulmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…