kanda pıhtılaşma

merhaba değerleriniz iyi doktorunuz tedavinizi klinik durumunuza göre düzenlemeye devam edecektir. sevgiler

tamam çok teşekkür ederim cevabınız için.
pıhtılaşmadan dolayı bebeğime bir şey olacak diye çok korkuyorum
değerlerimin de iyi olmasına çok sevindim

tekrar teşekkürler.

aytun hanım daha öncede yazmışltım yardımcı oldunuz çokkkkk teşekkür ederim 2 tüp bebek yapmıştım 2. si düştü mthfra1298c homozigot mutant çıkmıştı bununla ilgili sormuştum gebelik oluştuğunda kansulandırıcı iğne vurulmalısınız demiştiniz kendiliğinden düşükten 2 ay sonra hamile kaldım şimdi günde 1 tane folbiol dekavit içiyorum ve gün aşırı 0.4 lük clexane iğne vuruluyorum sizce yeterli mi bazı arkadaşlar her gün vuruluyor çokkk korkuyorum bunuda kaybetmekten yardımcı olursanız çookk sevinirim lütfen ..

merhaba hayırlı olsun öncelikle. bence de hergün iğne kullanmanızda fayda var sevgiler. allah tamamına erdirsin.

kolay gelsin aytun hocam öncelikle buraya vakit ayırıp soruları cevapladığınız için çok teşekkür ediyorum.ben 4 ay önce 10 haftalık bebeğimi kaybettim ve genetik pıhtılaşma testlerim istendi aralıkta sonuçlarım çıkacak şuan korunuyorum.bu arada doktorum bana bazı testler istedi 4 ay arayla yapılan test sonuçlarımı yazıyorum yorumlarsanız çok sevinirim.

14.06.2013
APTT 30,8 25,4-38,4
PROTROMBİN ZAMANI 10,5 9,4-12,5
PT% 132
PT INR 0,91

05.11.2013
APTT 21,3 sn 20 - 38
Fibrinojen 285 mg/dL 200 - 400
Ptz (koagülometre) 12,7 sn 11 - 15,50
İnr 0,97 0,80 - 1,20
% 105 70 - 120

Birde ben dodex vuruluyordum doktorumun tavsiyesiyle aynı şekilde 4 ay arayla iğne vurulduğum halde sonuçlarım şöyle :
29.06.2013 b12 354,6 191-663
Vitamin B12 236 pg/mlL 100 - 590 değerimin yükselmesi gerekmezmiydi bu arada 3 kere dodex vuruldum..

şuan aptt sonuçlarıma göre corasprin kullanmama gerek varmı 1 sene korunmayı düşünüyorum özel nedenlerden dolayı...

merhaba şu anda çocuk sahibi olma planınız yok ise bana kalırsa aspirin kullanmanıza gerek yok. planlamaya başladığınızda 3 ay öncesinden tekrar başlayınız. sevgile.r

merhaba şu anda çocuk sahibi olma planınız yok ise bana kalırsa aspirin kullanmanıza gerek yok. planlamaya başladığınızda 3 ay öncesinden tekrar başlayınız. sevgile.r

aytun hocam genetik sonuçlarımada ulaştım
anti kardiyolipin 0.3 negatif
anti kardiyolipin 0.61 negatif
FII(ROTROMBİN)2021 NORMAL
FV(leiden)G1691A NORMAL
MTHFR A1298C NORMAL
MTHFR C677T HETEREZİGOT(TAŞIYICI)

bunun dışında anti trombin homosistein protein c protein s ve kromozon analizi var eşim ve benim henüz çıkmamış. sabahta aptt ve diğer sonuçlarımı paylaşmıştım.gebelik düşünmem durumunda eğer oluşursa bu mthrf677 heterezigotun etkisi nasıl olur? korunma sürem doldu ben tahlil sonuçlarını bekliyordum aytun hanım.birde bu antikardiyolipin 3 ay arayla tekrarlandı ve ıgm pozitifti şimdi 2 side negatif çıkmış buda kafamı karıştırdı önemli midir?

tek başına bu test sonucunun bir anlamı yok ama yaşadıklarınızı düşündüğümüzde kan sulandırıcı tedavileri önermekteyim ben. diğer değerlerde değişkenlikler normaldi. aspirin başlayın gebelik sonucu pozitifleişince hemen doktounuzla iletişime geçiniz

Merhaba hocam,
Ben de 3,5 ay önce 9 haftalık bebeğimi kalp durması sonucu kaybettim ve kürtaj oldum.
Yapılan genetik testlerime göre MTHFR 1298 Heterozigot mutant ve Paı-1 4G/4G homozigot çıktı.
Hematoloğumun çok yoğun olması sebebi ile ona sonuçları gösteremedim. Bir kadın doğum doçentine gittim. Coraspin 100 önerdi şimdilik ve hamilelik oluşunca da 0.4 clexan başlayacağımızı söyledi. Ben ilaveten hergün folbiol ve benexol içiyorum.
Sizin öneriniz nedir? Ve hamile kalmadan önce almam gereken başka önlemler ya da yaptırmam gereken başka tahliller var mı sizce?
Tekrar kayıp yaşamak istemiyorum...

merhaba geçmiş olsun öncelikle. yaşadıklarınız sıkıntılı kullandığınız ilaçlar yeterli. ancak gebelik kaybının tek sebebi pıhtılşama bozuklukları olamayacagından kaybın yuzdeyuz onune gecebilmek mümkün değil. dilerim sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız. sevgiler.

hocam merhaba, sayfaları tek tek okudum ve benim de değerlerimi yorumlarsanız çok sevinirim, özet geçecek olursam 22 haftalık gebeliğim önce kanama sonra da amniyon sıvısının bitmesi sebebi ile sonlandırıldı. yaklaşık 3 ay oldu ve ben de kan pıhtılaşması testlerimi yaptırdım. bu arada ilk gebelikti.
*faktör v leideng1691a: mutasyon saptanmamıştır.
*prothrombin g20210a : mutasyon saptanmamıştır.
*mthfr c677t: homozigot polimorfizm SAPTANMIŞTIR.
*mthfr a1298colimorfizm saptanmamıştır.
*antikardiyolipin lgM, antikardiyolipin lgG:negatif
*antifosfolipid lgM,antifosfolipid lgG:negatif
*fibrinojen:167-----------------238-498(değer aralığı)
hocam bu sonuçlara göre diğer gebeliklerimde nasıl bir yol izlemem gerekir. şimdiden teşekkürler..

Merhaba geçmiş olsun öncelikle elde ettiğiniz sonuçlar ile gebelik kaybınız arasında bir ilişki kurmak zor. önemli bir bozukluk değil kan sulandırıcı tedaviler yapılmasını önermem. Sevgiler.

Merhaba geçmiş olsun öncelikle elde ettiğiniz sonuçlar ile gebelik kaybınız arasında bir ilişki kurmak zor. önemli bir bozukluk değil kan sulandırıcı tedaviler yapılmasını önermem. Sevgiler.
hocam vakit ayırıp yazdığınız için çok teşekkürler çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

Öncelikle Allah isteyen herkese bebek nasip etsin dilerim. 31 yaşında ilk gebeliğimin 9. Haftasındayım, aklıma takılan sorulara cevap bulabilmek ümidiyle yazıyorum. 2yıl önce derin ven trombozu geçirdikten sonra bakılan trombofili genetik panelimde mthfr c, mthfr a, paı-1 4g/5g her üçünde de heterozigot mutasyon saptanmıştı. Gebelik öncesinde kullandığım 100 mg aspirine ve folik asite halen devam ediyorum, genetik analizi doktorumla paylaştım net bir cevap alamadım. Kan sulandırıcı kullanmalı mıyım? Yoksa aspirin yeterli mi?

Son düzenleme:
soruma vakit ayırıp cevaplayabilirseniz memnun olurum hocam.

gebeliğimin 5. haftasındayım. dün aldığım sonuçları sizinle paylasıyım.

FAKTÖR V LEIDEN MUTASYONU 1691 G>A Mt/N
MTHFR C6771 MUTASYON ANALİZİ N/N
MTHFR A1298C MUTASYON ANALİZİ Mt/Mt

N/N Homozigot normal (Mutasyon Taşımıyor)
Mt/N Heterozigot (Mutasyonu tek alelde taşıyor)
Mt/Mt Homozigot Mutant (Mutasyonu her iki alelde taşıyor)

Sonuç: Analiz edilen MTHFr A1298C mutasyonunu HOMOZİGOT, FAKTÖR V LEIDEN mutasyonunu HETEROZIGOT olarak taşıdığı tespit edilmiştir.

HOCAM NE YAPMAM GEREKİYOR. ŞU AN KAN SULANDIRICI CELEXSAN KULLANIYORUM.

soruma vakit ayırıp cevaplayabilirseniz memnun olurum hocam.

gebeliğimin 5. haftasındayım. dün aldığım sonuçları sizinle paylasıyım.

FAKTÖR V LEIDEN MUTASYONU 1691 G>A Mt/N
MTHFR C6771 MUTASYON ANALİZİ N/N
MTHFR A1298C MUTASYON ANALİZİ Mt/Mt

N/N Homozigot normal (Mutasyon Taşımıyor)
Mt/N Heterozigot (Mutasyonu tek alelde taşıyor)
Mt/Mt Homozigot Mutant (Mutasyonu her iki alelde taşıyor)

Sonuç: Analiz edilen MTHFr A1298C mutasyonunu HOMOZİGOT, FAKTÖR V LEIDEN mutasyonunu HETEROZIGOT olarak taşıdığı tespit edilmiştir.

HOCAM NE YAPMAM GEREKİYOR. ŞU AN KAN SULANDIRICI CELEXSAN KULLANIYORUM.

Mrb ben 29 haftalık bebeğimin kalbi durması sonucu kaybettim bi ay önce test yaptırdım sonucu cıktı ve benm kafamı karıştıran çok sey var.birincisi heterezigot ve homozigot arasındaki fark nedir ne anlama gelir...ikincisi test sonucum şu sekilde lütfen cevaplarsanız cok sevinirim
fv r506 :normal
faktor ıı prothrombin g20210a:normal
mthfr c677t :homozigot
yapılan tetkik:fıı,fv,mthfr mutasyon analizi
başka tetkikler yaptırmam gerekirmi lütfen yardımcı olun

ben ilk bebeğimi 7 ay önce 37+2 de kaybettim.otopsi yapılmadı.Görünüm itibariyle bebekte sorun yoktu.şimdi yeniden bebek istiyorum ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim? ne tür testler yaptırmalıyım?yardımcı olursanız çok sevinirim hocam.

Hoacam merhaba ben 40 haftalik bebegim doguma bir gun kala kaybettim.hafir kanamayla hastaneye gittigimde artik cok gecti.doktorum once plesanta dekolman dedi sonra sezeryanda kordon dugumlenmesi cikti.bu arada ilk oglum gayet saglikli ucuncu gebelik icin genetik trombofili test yapti doktor simdi sonuclarimi yazicam lutfen aciklik getirin benim icin cok onemli .daktor v leiden mutasyonu n/n.mt/n heterozigot tek alelde tasiyor.mt/mthomozigot mutasyonu heriki alelde.mthfra1298c mutasy analizi mt/n protrombin faktor 2gen mutasyonu n/n mthfr c677t mutasyon mt/n Lütfen yArdim pihtilasma yuksekmi

Benim de mthfr c677t homozigot 2 gebelik kaybim oldu.tekrar hamile kalinca doktor coraspirin ve clexane 0.4 igneye baslatti. Suan bu sekilde bir tedaviyle devam ediyorum.hayirli zamanda hayirli gebeliklar diliyorum size.umarim faydali olmustur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…