merhaba hocam...9haftalık kalp durması ve 2 kımyasal gebelik gecırdım gen testı yaptırdık ama henüz çıkmadı sonuçlar daha sonra 3 yerde proteın s ve c testlerı yaptırdık 2sınde kan pıhtım olduğu ortaya cıktı yanı degerlerım dusuktu proteın s aralığı 60-130 benım sonuç 52 proteın c aralığı 70-140 benım sonuç 45 yanı 100mg corasprın ve folıbol kullanıyorum..hocam cok korkuyorum ya tekrar dusuklerım olucak dıe bu gece1de çatlatma ıgnemı olucam 36saat sonrada aşılamam olucak bu arada yumurtamda 22mm olmuş...napıcam bılmıorum doktorum bebegın kalp atışını duyduğumuzda ıgneye baslıcaz dedı ama benım hıc umudum yok bunun başka bı tedavısı yok mu ya..ayrıca degerım nasıl cok mu vahımm sızce..sımdıden teşekkür edıyorum cevabınız ıcın...
merhaba aytun hanım.. bugün itibariyle 6+4 günlük gebeyim. daha önce 2012 aralık ayında kalp atışı alınamaması nedeniyle kürtaj oldum.6+2 de kalp atışı alınamadı 8+3 e kadar bekledim bu süre de hiç bir kanama veya lekelenme yaşamadım.tekrar gittiğimde kese bozulmaya başlamış kürtaj dendi. doktorum yeniden gebelik düşündüğümde coraspine başlamam gerektiğini söyledi pıhtılaşmadan mı şüpheleniyorsunuz dediğim de net cevaplar alamadım tek kayıp olduğu için pıhtılaşma testleri yapılmadı..sadece tam kan sayımı testi yapıldı bunlar ne derece yanıtlar pıhtılaşma sorununu bilemiyorum ?? ancak haliyle o yıkımdan sonra araştırmalar yaptım ve bunu yaşayan çoğu kişi de pıhtılaşma sorunu olduğunu gördüm. hamile kalır kalmaz dr. ile tekrar görüştüm iğne konusundan bahsettim o da önlem amaçlı kullanabiliriz dedi oksapar 0.4 kullanmaya başladım şimdilik 10 adet yazıldı yarın tekrar kontrol var kalp atışı dinlenecek tedirginlik çok fazla.. şu anda coraspin ve iğne kullandığım için Pıhtılaşma testi yapılmasını istesem net sonuçlar alır mıyım ?? doktorum iğneleri bıraktırırsa sadece coraspin yeterli gelir mi ya da fazla kullanımdan dolayı rahimde kanamaya yol açar mı ?? iğneleri bu testi yaptırmadan kullanmak ne derece zararlıdır?
merhaba bu değerlerle hamilelik zaten oluyor sizde ancak devam etmesinde sıkıntılar yaşamışsınız. bir tüp bebek uzmanı ile görüşüp doğru yönlenmenizde fayda var. istanbulda iseniz ben de size yardımcı olmak isterim. sevgiler.
Hocam merhaba tüp bebek ile 2. deneme dondurulmuşlarla olmuştu fakat biokimyasal gebelik oldu.3. denememde hamile kaldım. Önce 2 kese göründü fakat şimdi 1 bebeğim var.16+2 günlük hamileyim. Yapılan genetik testlerde PAI-1 (4G/5G) heterozigot çıktı.Mthfr mutasyonları resesif geçişli olup heterozigotluk durumunda fenotipe taşıyıcı olarak yansırken factor ıı ve foctor v mutasyonları dominant geçişli olup heterozigotluk durumunda fenotipe hasta olarak yansımaktadır yazıyor. Ayrıca lupus antikoagüalanı lac 1( 54.9)lac 2 (40)lac konf 1.4 yazıyor. Bu durum gebeliğimde sorun yaratır mı?Bana günlük 100 mg 1 adet coraspin verdiler.Gebeliğin başından beri içiyorum. coraspini gebelik sürecince kullanmam mı gerekiyor?Verilen tedavi yeterli midir?6. Haftadan beri kramplarım oluyor krampların nedeni pıhtılaşma sorunu olabilir mi?
merhaba verilen tedaviniz yeterlidir. gebelik sonuna yaklaşınca ilacınız doktorunuz tarafından gerekli düzende kesilecektir. kramplarınızın bu durumla bir ilgisi yoktur. sevgielr.
Ben 23 haftalık erken doğum yaptım.rahim ağzı yetmezliğinden..ardından 8.hafta kalp durması nedeniyle kürtaj oldum.yapılan tahlillerde mthfr c677 t geninde heterezigot mutasyon saptandı..diğer sonuçlarım normal.
Birde lupus antikuagulan 43.2 (referans aralığı <45) çıktı.. Lupus sonucum sınırda çıktı..bunun önemi nedir acaba?testi tekrarlatmam gerekirmi?
Bu tahlilleri yaptıralı neredeyse 7-8 ay oluyor...protein s,protein c ve lupusu tekrar yaptırmam gerekirmi?yoksa dğişmezmi?
merhaba geçmiş olsun öncelikle yasadığınız iki kayıp birbirinden farklı nedenlerle aslında. kanda saptanan pıhtılaşma bozukluğu çok önemli ciddi bir bozulma değil. lupus için tekrar test yaptırabilirsiniz. gebelik oluştugunda kan sulandırıcı ilaçlar önerilebilr. şimdi yapmanız gereken birşey yok sevgiler
Suan 23+3 günlük hamileyim işk gebeliğim ve genel olarak pek bir problemim yok ailemde görüldüğü için genetik test yapıldı ve MTHFR C677T homozigot mutasyon saptandı. Gebeliğimin başlangıcında 5mg lık folik asit ve bebe aspirini kullandım 2.3aylık donemde ise gyno ferro sanol ve centrum materna kullanmaya basladım ve halen kullanıyorum ben yurt dışında yaşamaktayım burdaki doktorum bu durumu pek önemsemedi ve ben şuan çok huzursuzum türkiyedeki doktorum takviye olarak bemiks ve folio önerdi sizce ne yapmalıyım kontrol için türkiyeye gelmelimiyim gercekten kafam çok karışık şimdiden tesekkürler
İlginiz için teşekkürler Aytun hanımmerhaba kullandığınız ilaçlar yeterli aslında gebelik haftanız itibariyle önemli takiplerde bitmiş görünüyor buraya geldiğinizde daha farklı ve yeni bir şey yapılmayacak. aspirninizi kullanmaya ve vitaminleriniz almaya devam ediniz. sevgiler.
aytun hanım ben 2 ay önce bir tüp bebek yaptırdım (2. denememizdi ) sonucumuz pozitifdi ama beta hcg düzensiz ilerledi (47-70-110-185) 2 gün ara ile olan sonuçlarımı yazdım . kanamam oldu ve bebeğimi 5 hafta 1 günlükken kaybettim dr um kromozom ve trombofili sanırım kan pıhtılaşma testleri istedi bugün sonuçları aldım kromozom testlerimizde ben ve eşimin normal çıktı . trombofilide de sadece MTHRF geni A1298C mutasyonu: Homozigot Mutant ! olarak gözüküyor diğerleri normal yazıyor . çokk korkuyrm bu çok kötü bir şey mi sizce düşüğüm bu sebepten mi oldu yada bu homozigot mutant nelere sebep olur ve ben tekrar eylülde 3. denemeyi yapmak istiyordum buna engel olur mu ? cevap veirseniz çok sevinirim :)
Merhaba Aytun hanim.
Temmuz 2013 te tup bebek yontemiyle hamile kaldim ve 10 haftalik hamileyim.
Mttfr677 ve faktor v leiden ikiside heterozigot.
hergun 1 aspirin birde clexane 0.4 kullanıyorum.
Ancak surekli kanamam oluyor ozellkle bu hafta hep kanamali gecti ve cok korkuyorum . bugunde geldi.
Aspirini iki gundur icmiyorum.
Sizce ilaclsrin dozu fazla geliyor olabioir mi.hematologla gorusmelimyim.
En son persemb gunu gordum bebegimi iyiydi.ama cok korkuyorum.
merhaba Aytun Hanım
öncelikle daha önceki sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim..
mthfr677 ve faktör 5 heterozigot mutasyonum var ve folbiol. coraspin ve clexane 04 kullanıyorum..sürekli kanamalarımın olduğundan bahsetmiştim geçti binlerce şükür.
bunun üzerine hastaneye gittim ve değererime bakıldı.
*******sonuç ************ referan aralığı
aptt----- 24.9 ------------------ 23-35
pt----- 11.2 ------------------- 10-14
ınr----- 0.99 ------------------- 0.93-1.28
bu sonuçlara göre gersey normal mi..ilaç dozumu değiştirmedi dr.
Bir sorum daha olacsk Aytun hanim.
Ben doktorun istemiyle ferra sanol ve elevit basladim.ancak folbiolde kullanıyorum.
Ferra sanol 0.5 elevit icinde 0.8 mg folik asit var.
Sizce bu miktar yetrrli mi. Folbiolu birakmalimiyim.
Folik astin fazlasi zararlı midir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?