Kandilde aramak

notokey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2018
1.511
1.000
53
Kandillerde illa herkesi arıyor musunuz.Şöyle ben 3 yıllık evliyim ve 1 yıldırda nişanlılık dönemim oldu.Bu zamana kadar kayınvalideyi,kayınpederi ve görümceyi aradım.Bekliyorlar öyle alıştırdım diye.Kendi ailemden kimseyi hiç aramam öyle alışkanlığım yok.Şimdi bugün kandil olunca düşündüm arıcam ama içimden gelerek öyle aramıyorum görev gibi aramazsam bir şey derler mi,illa beklerler mi.Elime yapışmaz tabi ki ama görev gibi geldiği için kafamda düşündüm çünkü huyum değil.Sizler de nasıl oluyor ?

Alıştırmışsınız bir kere yapacak birşey yok bu böyle gider.bir an da kesmek olmaz.ben hiç kimseyi aramıyorum şahsen.

Böyle şeylerin kuralı yoktur .içinizde. Geliyorsa yapın .bende kalıp mesaj arıyorlar mesala kandilde bayram da onu sevmıyorum.ama hiç öyle kandil kutlamak için kimseyi aramadım.ne bilim böyle günlerde ibadet yapılır kur-an okunur namaz kılınır.

Burda zaten kesin yazıcaklar elinemi yapışacak vs diyede şimdiye kadar hiç alışmamışım şimdi de görev gibi geliyor ondan
Aynn derler bilirim siz alismamssiniz ama onlari alıştırmışsınız

Sadece annemi,kayınvalidemi ve kayınpederimi aradım az önce.
Rahmetli anneanneciğim olaydı onu da arardım.
Ben zaten her iki anneyi de her gün aradığım için kandildir,bayramdır,seyrandır farketmiyor.

Bende kimseyi aramıyorum, kimseyede gitmiyorum ama kandil mesajı attım sevip saydığım birkaç kişiye yapı olarakta çekingen mesafeli biriyim böyle daha rahat ediyorum bir akrabamız var bayram günü gibi ev, ev gezip tüm akrabaların kandilini kutluyor o öyle alışmış herkes içinden geldiği gibi davransın evlide değilim zaten bekleyen kayınvalide, kayınpeder yok ama siz alıştırmışsınız aramazsanız hayırdır deyip altında bir neden arayabilirler.

Bizim ailede bayramlar çok önemsenir ama kandili kutlamak gibi alışkanlık yok çünkü neden olsun? Eşimin ailesinin de kandilini kutlamam haliyle. Siz alıştırmışsınız, şimdi yapmasanız göze batar, yanlış anlaşılabilir.

Ben aramıyorum. Alışkanlığım yok sizin gibi. Kayın aileyi de aramıyorum. Kendi anne babama yapmadığımı onlara da yapmıyorum.

Ay şimdi aynı durumdayım arasammı mesajmı atsam diye düşünüyordum
Watsaptan o kadar çok mesaj geldiki resimli hangi birini arıycam karşılık olarak bende hayırlı kandiller yazdım

ay bence mesele haline getireceklerse onların problemi. kandilde gelinler eşin sülalesini arar diye d,ini bir farz yok ama nedense herkes varmış gibi takılıyor. ben arada ararım, arada aramam. kimse de bişey demez. eşimin zaten o taraklarda bezi yok. az önce annemle konuşuyordum, birden aklıma geldi hayırlı kandiller dedim. konuşmuyo olsaydım unuturdum heralde. bazen annem arar, kutlar. yani görev olması saçma.

Arıyorum. Hatta bugün biraz ertelediğim için şu an gözümde büyüdü. Ama benim 17- 18li yaşlarımdan gelen bir alışkanlığım bu. Toplu mesaj atmaktan nefret ederim bayram ve kandillerde. Aramadığım bir iki kişiye özel olarak mesaj atar, büyüklerimi de ararım. O zaman da anneannemi, babannemi, teyzelerimi ve halalarımı arardım. Şu an eş ailesine özel olan bir durum değil yani. Şu an kendi aileme ek olarak kayınvalidemi kayınpederimi, eşimin babannesini, bir halasını ve görümcemi arıyorum. Ama dediğim gibi benimki zaten böyle süregelen bir alışkanlık.

Bizde hiç öyle bir durum olmadığı için annem mesela arar birkaç kişiyi ben hiç aramam etmem evlenincede nişanlılıkta fln arayınca öyle devam etti ama hep görev gibi hissettim şimdi de beklerler kesin ondan arıcam mecbur

Kandiller bayramlar önemlidir bizde aranır yanii. Eşinizde aramanız bekler ayrıca muhtemelen eşinizle ararsınız o konuşacak siz konuşmayacak mısınız neden şimdiki gençler bu kadar abartıyor istemiyor kandilde falan aramayı anlamıyorum yakında herhalde bayramlaşma falan da kalmayacak kimse birbirine gitmeyecek gibi geliyor ne var yani arayıp kutlasanız sorun mu? niye sorun?

Küçükken kandil günleri babamın teyze ve hallasına giderdik. Anane ve babanem küçükken vefat etmişti yıllardı. Yıllarca sürdü yakın bir zamanda hayat koşturmacası telefonla aramaya döndü.
Bende kandiller de bayramlarda illa belli bir kısma mesaj atarım tek tek aramak benlik değil. Nişanlımın ailesini bayramda aradım ama bugun aramak görev gibi geldiği için sadece kayınvalide mi aradım. Diğer kısma da yine kendi ritüelim olan mesaj atma kısmını yapıcam.

Evlendikten sonra uygun olduğumuzda evlerine giderim kandiller de ama bunu onlar istediği için değil kendim istediğim sürece yaparım

Annem babam değil de benim kayınvalide de dikkat ediyor böyle şeylere, bir kere aramadım trip attı; ‘ e geçen kandildi aramadın ama neyse’ falan diye.
Akşama arayacağız mecbur, bazı büyüklerimiz dikkat ediyor böyle şeylere bizim için önemsiz de olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…