Kandilde aramak

Kandil kutlanacak bir sey degil ki. Bu telefon ,mesaj trafigi son yillarin modasi. Benim bildigim kandilde insanlar ibadet eder,telefon degil. Siz de aramayin,esiniz sizin ailenizi ariyor mu bu arada?

Bende sizle ayni dusuncedeyim zaten 2 gun aramasam 3.gun baslar aramiyosun diye bugun sirf mecbur oldum icin aradim onda da acmadi. Dönüş de yapmadi daha da aramam bi sure telefonumu acmadin diye trip atarim aramak zorunda degilsiniz mecbur degilsiniz bu gorev de degil arayinca ne gecicek elimize

Kimseyi ne ararım ne sorarım ne de msj... Mümkünse onlarda zaten arayıp msj felan atmasın . Beklentim sıfır.... Evli de olsam söylerdim eş kişisi tarafına... Ben huyum tarzım bu, beklemeyin diye, dobrayımdır... Polyy olamıyorum maalesef....

Bayram gibi Kandil de bir gelenek. Arama zorunluluğunun olduğu bir gün değil. İsteyen araştırsın çok da zor değil gerçeğe ulaşmak.

Huyunuz değilse niye ilk başta huyunuz olamayan bir şeyi yaptınız aradiniz şimdi zor geliyor anlamadım artık bundan sonra aramasaniz kesinlikle yanlış anlayacakları kesin

Ne kandil mesajı atarım kimseye ne de ararım eskiden de yokmuş böyle şeyler zaten..bayramlarda yakın akrabamı, büyüklerimi ararim onda da mesaj atmam kimseye samimiyetsiz geliyor diye.kandilde aramak son yıllarda ortaya çıktı o yüzden samimi gelmiyor kimseyide aramaya alıştırmadım haliyle kimse de beklemiyor.ama siz madem alıştırdınız beklerler aramanızı.

Sadece kv mi ararım, yaşlı insan öyle görmüş bekliyor aranmayı, severimde kendisini
Bir de yakın iki dostum var hangimiz denk gelirse arar kandilleşiriz
Çok zorlanıyorsanız aramayın içinizden gelmiyorsa elden ne gelir

Kandil olduğunu şimdi öğrenmem Bir haftadır nasıl kendimden geçip, hayattan koptuysam artık. İlginç bugün bana ne arkadaşlardan ne de şirketlerden kandil mesajı geldi. Şimdiye dek en az 20 şirketin atmış olması lazımdı. Çok bozuldum şuan(!) Ben kendimi bildim bileli kandillerde insanlar birilerini hep arıyor veya mesaj atıyor. Neyse ben anne, baba, kv, kp aramaya kaçar. Zorunluluktan aramam ben, aramazsam bak aramadı demezler ama mutlu olsunlar diye ararım.

Anneme babama yapmadigim birseyi elaleme yapacak kafaya gelmedim şükür...
Biz de öyle bir aliskanlik yok dolayisiyla kandilde beni arayan olmuyor, baskalarini da aramadim hiç.
Yok elimemi yapisir arayayim diye dusunsem annemleri de ayni sekilde arardim.

Hic sevmiyorum boyle sizin gibi kendi ailesinden cok koca ailesine iyi olmaya calisanlari.

Kendi ailemi ariyorum. Daha doğrusu zaten günlük konuştuğumuz için aramışken kandillerinide kutluyorum.
Eşimde kendinikini arayabilir

Bizim evler yakın.1 yıllık evliyim şu 6 ay öncesine kadar her kandilde giderdim ama baktım eşim umursamıyor benim ailemi hiç arayan yok ben de gitmiyorum çok mecbur kalmadıkça oturmaya da gitmiyorum ayda 2 kere falan.Sadece bu yüzden değil uzaklaştıran şeyler oldu mesafe iyidir sen de çok alıştırma

Bakkal, migros kasiyeri, fırıncı... . Hepsine çıkarken "iyi kandiller" dememe rağmen benimkileri aramadım. Dengesiz miyim neyim?

Eş tarafına gelince. Flört, nişanlılık ve evlilik dahil 19 senedir kvciğimi arardım. Kendisi bundan memnun olurdu çünkü, bilirdim beklerdi.aramak da beni rahatsız etmezdi. 3 senedir kendisi ile konuşmuyorum, o yüzden de ne bayram ne kandilde aramıyorum. Oğluna dedim "anneni aradın mı?" diye, o da aramadı, keyfi bilir.

Hiç bir şeyi zorunluluk olduğu için yapmayı sevmem.

Bayramlarda da annemler ve teyzemi ararım o kadar. Anneanne, dede, babaanne ve büyükbaba rahmetli oldu çünkü..

Bende kendilerini sevmiyorum ararken adeta işkence cekiyorum soguklar ufff ama ara diye baski yapiyolar 2 3 malesef soguk ter döküyorum

Degil.aramak kvalide kpeder bendeydi bugun bi arada olmamıza rağmen iyi kandiller demedim ben bi üst modelim herhalde . Kötü niyetten degil de böyle bir kültürüm olmadığı için aslında. Neyse ki onlar da pek takmiyor

Aslında kandiller ibadet gün ve geceleridir. Ama değer verdiğimiz kişileri arayıp güzel dileklerimizi paylaşmak gerekir bence. En yakın ailemizi ve değer verdiğimiz dostları aramak yeterli. Detaya inip tüm sülaleyi ararsak ozaman görev haline gelir ve bizi sıkıntıya sokar.

Kayınvalidem bekler genelde ama ben aramam. Açıkçası aramak aklımdan bile geçmedi çünkü zaten dinle alakam yok, üstüne cumaydı kandili falan sevmem öyle mesaj arama. Yapacak birşey yok. Arayacağım diye bir zorunlulukta yok. İstediğini düşünüp istediğini söyleyebilir, umrumda değil açıkçası :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…