Kandilde aramak

Koca ailesine iyi olmaya çalışmıyorum iyi olmaya çalışsaydım kandillerde onlarada giderdim çünkü onlar kandilde bekliyorlar gitmeyi,bizde öyle şey yok deyip kestirip atmıştım.Kendi ailem beklemez beni bildiklerinden aramışım aramamışım,ama eşimin ailesi beklediğinden arama gereksinimi hissediyorum veya aramasam laf sokmak için arayıp sizin orda kandil yok galiba diye diyebilirler.Normalde eşim kutlar yoğunluıktan unutmuş kutlamayı ablası yazmış sizin orda kandil yok galiba diye

Nişanlıyken neden aradın pekii
Evet güzel olur :) nişanlıyken daha düşkün oluyoruz bence eş ailesine :) benim çevremde de akıl verenler vardır kandillerde ara onda ara bunda ara diye ondan olabilir hatırlamıyorum ya da beklerler diye düşündüğümden olabilir yine

Her sene arayıp bu sene aramayı birden kesersen bir sorun mu var diye düşünebilirler. Ben aramıyorum evliliğimin ilk senesi aradım, sonra tamamen kestim. Kesme nedenim aramızda sorun olduğu içindi ama yine de arayayım diye bekliyor.

Bazen ararım bazen aramam. Aradığım kişiler de kv kp babanne anne.

Kandilin bu kadar büyütülüp abartilmasına anlam veremiyorum. Bayram olur aranır. Başka özel gün olur aranır. Bir toplumsal baskı oluşuyor son yıllarda kandillere yönelik. İnsan içinden gelince kandil olsa da olmasa da arayabilir başkalarını. Bu kandile de denk gelmiş olabilir.

Sürekli tetikte mı durmak lazım aman bugün kandil diye. Her kandili her zaman farketmek mı lazım? Bana zorlama geliyor kandil için aramak.

Ben de aynen böyleyim ama yıllarıdır eşim bir türlü anlamadı. Anlamıyor. Sürekli kavga gürültü aramıyorsun diye. Hayır yani onlar da zirwkj aradığımı bilecekler ve içlerine sinecek demek ki. Zorla güzellik yapmaya çalışıyorlar.

Ben ararım. Kendi ailemi, eşimin ailesini, amcamı, halamı, benden büyük kuzenlerimi, benden büyük sevdiğim insanları arar dualarını alırım. Geçtiğimiz kandil 20 ye yakın kişiyi aramışımdır. Hem aradıgınız kişiler çok mutlu oluyor hatırlanınca. Zaten hayat telaşesinde hallerini hatırlarını soramıyoruz. Böyle günler firsat oluyor.Bir de "inşallah senin de böyle arayanların olur" diye dua ettiklerinde ben de çok mutlu oluyorum.

Eskiden ariyodum şimdi aramıyorum sıkıldım açıkçası aramak daha iyi bence değer verdiğini gösterir ama ben pek sosyal değilim o yüzden

Ben artık kandil, bayram veya yıllık tatillerde senin annen benim babam yok senin memleketin benim memleketim, aradın aramadın konularından çıkan onca tartışma konularını görünce bu Türk aile yapılarından ve evliliğinden cidden soğur oldum... Bu toplum olmaz böyle giderse hiç olmayacak.... Böyle şeylerle uğraşıyor olman üzücü umarım eşin bir gün anlar seni....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…