Kandırıldım mı?

Arkadaşlar merhaba, düşüncelerinizi öğrenmek istediğim bir konu var. Biz kirada oturuyoruz. Kb bize evlenmeden önce ev alacağını söylemişti. Bir süre kirada idare edin dedi. Neyse biz bekliyoruz. Bize ev aldı. Ama daha geçmedik. Öğrendim ki güya bize diye aldığı evi kendi üzerine yapmış. Eşim de bunu biliyormuş. Ben size deyince eşimin olacak ev sandım. Ben bunda bir hak iddia etmiyorum. Öfkelendiğim nokta evlenmeden önce böyle bir söz verdi. Şimdi benim ailem bu durumu öğrense çok kızarlar. Ayrıca kızlar düğünde takılan takılarımı da aldılar. Ben de bizim evimiz diye verdim. Bilseydim vermezdim. Şimdi ben takılarımı Kb mı vermiş oldum diye üzülüyorum. Eşim de arabasını sattı bu ev için. Ama bu ev kb mın. Bizim değil. Kendisi çok ama çok cimri birisi. Çok iyi yönleri de var ama kandırıldığımı düşündükçe çok soğuyorum onlardan. Lütfen bana bir fikir verin. Eşime bu durumu soramıyorum çünkü en ufak bir söz etsem kavga çıkarıyor. Onların tarafını tutuyor. Benim babam yok arkamda duracak, rahmetli oldu. Annem hasta ve yaşlı. Bunu bilerek beni kandırdıysa bu çok zoruma gidiyor..
yarın öbürgün elinizden alacak bir adam değilse olaylar soğuyana kadar biraz sessizliğinizi koruyun bu günde olsa yarında olsa size verebilir devrini zaten işlem aynı işlem benim anlamadığım arkamda duracak babam yok diyorsun ama kimsenin arkasında durmasına gerek yok hakkını ara sesini çıkar eşinin seni böyle susturmasına izin verme kavga etmene gerek yok güzellikle anlat derdini ama bekle biraz soğusun üstü

Krediyi kayinpederin odediginden emin misiniz? Belki de esiniz oduyor. Cunku arabasini da satmis. Takilari da almislar. Ev kimin uzerine ipotekliyse krediyi de o oduyordur.

Kac para verdiniz? Kimse size ev almak zorunda degil, kira vermemeniz bile butcenize katki oyle dusunun. Bu altin mevzusunu da bir ben anlamadim galiba, dugununuze gelenler altin takarken esinizi de dusunerek takiyorlar,altinlar sadece size ait degil ki . Insanin esinin ailesi de bilezik takiyor, cunku toplumda genelde beklenen o, ee ogullarina mi taktilar onu yoksa gelinlerine mi. Tabi ki ogullari icin takiyorlar. Paralar gibi, altinlar da ortaktir.
Ote yandan ben de erkek kardesime ya da kiz kardesime ev almak istesem, kendi uzerime alirim acik ve net, zira insanlarin esleri o ayrilik esnasinda karsi tarafi dimdizlak ortada birakma potansiyeline sahip! Bu gozler neler neler gordu!

Şuan eşinizle bu konuyu konuşup kavga etmeyin.Biraz geçtikten sonra Güzellikle sorun .Bu arada kayınpederiniz gene ev vermiş bizim ki bi iğne bile yapmadı

Ben olsam ben de yapmam çocuğumun üzerine. Otursun etsin ama yarının ne getireceği belli değil. Çok istiyorlarsa çalışsınlar alsınlar, tapusu da onların olsun mapusu da.

Kac para verdiniz? Kimse size ev almak zorunda degil, kira vermemeniz bile butcenize katki oyle dusunun. Bu altin mevzusunu da bir ben anlamadim galiba, dugununuze gelenler altin takarken esinizi de dusunerek takiyorlar,altinlar sadece size ait degil ki . Insanin esinin ailesi de bilezik takiyor, cunku toplumda genelde beklenen o, ee ogullarina mi taktilar onu yoksa gelinlerine mi. Tabi ki ogullari icin takiyorlar. Paralar gibi, altinlar da ortaktir.
Ote yandan ben de erkek kardesime ya da kiz kardesime ev almak istesem, kendi uzerime alirim acik ve net, zira insanlarin esleri o ayrilik esnasinda karsi tarafi dimdizlak ortada birakma potansiyeline sahip! Bu gozler neler neler gordu!

Çok katılıyorum valla, bende yazacaktım böyle ama üşendim kısa kestim. Herkes kendi evladını düşünmek zorunda. Çok güzel anlatmışsınız.

Ben ogluma ev versem kendi uzerimdeki evlerden veririm. İsine geliyorsa otursun basimin ustunde yeri var. Gelmiyorsa da buyursun kendi parasiyla alsin. Herkes de salak degil yillarca birikim yapip da olmadik insana yedirecek. Dunyanin bin turlu hali var.

Açıkça eşinizin üstüne olacağını söylemişlerse evet kandırılmışsınız. Siz de takıları filan verirken açıkça ev karşılığı olduğunu söylediyseniz daha fazla kandırılmışsınız.

Israrla sorulmuş ama cevap vermemişsiniz,katki oranınız nedir?.. Bende babamın benim için yaptırdığı evde oturuyorum ama tapu babamın üzerine... Allah razı olsun sıfır daire verdi bize hatta benim zevkime göre yaptirdi . Kira derdim olmadan oturuyorum gerisini dile getirmek bile çok ayıp benim için... Sizde sukredin kira derdiniz olmayacak gerisini boşverin...

Bazi kv,kp ler ileriyi epeyce düşünüyor.
Şöyle ki ileride bir boşanma durumu söz konusu olursa hak talep eden olmasın yada tapu üzerine kredi cekilmesin gibi gibi gibi :)
Kendi kayınlerdimden biliyorum :)
Güya bizim bir evimiz oldugunu iddia ediyor ama tapuyu vermiyor mesela :)
Bende gidip o evde oturmuyorum.
Neden?Çünkü benim degil
Neden? Çünkü maddi bir katkımız olmadı
Adam haklı bir yerde...:KK59:

İşin kandırılma kısmını degil de kira ödemeyecek olma kısmını düsünürseniz ruh saglıgınız için daha iyi olur sanırım.

Ev ne kadara alınmış?
Sizin altın+arabayı satıp verdiğiniz tutar nedir?
Kredi çekildi mi? Çekildiyse kim çekti?
Eşiniz kaç kardeş?

Niye ki kp size vermiş sonuçta.altinlari vermen iyi olmamış.ama kimse size ev almak zorunda değil kusura bakmayın..

Back
X