Kandırıldım. Ne olur çok bağlanmayın kimseye

Geçmiş olsun diyecektim ama bence gözünaydın demek daha doğru olur sanırım. Kim olursa olsun, sevgilin ya da normal bir arkadaşın, seni görsel olarak değerlendiriyorsa hele hele de bunu başkasının ağzıyla yapıyorsa bu kabul edilemez bir şeydir kesinlikle bence. Ki dindar olduğunu söyleyen bir insan da şunun hayli hayli farkında olurdu: Bu görünen ettir, fanidir, toprak altında çürür gider, esamesi bile okunmaz ebedi istirahatte. Bunu uygulayamıyorsa ve kendine eş değil köle arıyorsa bırak gitsin, çünkü zaten evlenseniz de olmazdı ki işin bu noktada sonlanmış olması çok daha hayırlı bence bu anlamda. O yüzden hayatına en güzel şekilde devam etmeye çalış, zaten bu konuda oldukça çabalıyorsun. :lepi:

Unutma konusuna gelince... Öncelikle, paylaştığın Can Yücel'in o şiirini çok severim ve sonuna kadar katılıyorum bu konuda. Sana kendimden bir örnek vereyim, bir erkek arkadaşım olmuştu ve 6 ay boyunca çıkmıştık ama resmen ayaklarım yerden kesilmişti, hiç kimseyi öyle sevmemiştim hayatımda, öyle böyle değildi ve kesinlikle onsuz nefes dahi alamam diyordum. Hatta onu o kadar çok seviyordum ki şöyle dua ediyordum: "Allah'ım ne olur beni onunla imtihan etme, çünkü ben onu çok fazla seviyorum ve bu imtihanı kaldıramam." Ki böyle bir imtihanla karşılaşacağımdan çok korkuyordum ve biliyordum böyle bir şey olacağını er ya da geç. Hiçbir şey yokken bir gün pat diye kendince saçma bir sebep iletti ve her şey bitti. Resmen bitmiştim, nefes alamıyordum, dayanamıyordum, afakanlar basıyordu, yaşamak istemiyordum, dünyanın en yüksek gökdeleninden yere çakılmış gibi hissediyordum, hiç kimseyi sevemem diyordum vs... Ama zamanla her şey o kadar değişti ki şuan 1 yıldan fazla oldu ayrıldığımızdan beri ve hatırlamıyorum bile çoğu şeyi, paylaşımlarımızı, yaşadıklarımızı ve en önemlisi de hissettiklerimi... İyi ki de bitmiş diyorum şimdi dönüp bakınca. yerimseniben

Senin konunu okuyunca sevdiğim bir kitaptan bir paragraf geldi aklıma, onu da paylaşayım:

"Deneyimlerimiz belleğe yüklenirken, tümüyle değil, belli başlı unsurlara indirgenerek depolanır. Ve ne zaman deneyimimizi hatırlamak istersek, belleğimiz çok çabuk biçimde elindeki ipuçlarıyla o ânı yeniden dokur ve biz sanki o ân tümüyle saklanmış gibi bir illüzyona kapılırız. Çalışmalar göstermektedir ki, beynimiz geçmiş deneyimlerimizi hatırlamaz, onları yeniden dokur. Dolayısıyla da olaydan sonra edinilen bilgi olayın nasıl hatırlandığını değiştirir. Bugün geçmişe nüfuz eder. Hatırlama eylemi gerçekte depolanmamış olan ayrıntıları tamamlamayı içerir. Tamamlama o kadar çabuk ve bilinçdışı gerçekleşen bir süreçtir ki, bunu ne zaman yaptığımızı bile bilemeyiz."

Artık bir zaman sonra bakarsın ki o insana kızma sebebini bile anımsayamıyorsun ve daha bir çok şey.

Benim tavsiyem arkana bakma bile, kendini elinden geldiğince meşgul tut, özgüvenin gölgen gibi olsun muhakkak kaybolmasın, zamana bırakıp sabret ve bol bol dua et hayırlısı için, en iyisini O bilir ve karşına çıkarır elbet. yerimseniben

Sana yine aynı kitaptan son bir tavsiye. yerimseniben

"Hem sev hem fark et. Sevdiğin için fark et. Fark ettiğin için sev. Ama önce dikkat et."

Mutluluklar. a.s.

Canım geçicek mi ne demek ?? geçicek tabi inan bana geçicek 4 ay bir ilişkide bu kadar delice bağlanmak için çok kısa bir zaman hani derler ya acele işe şeytan karışır diye bence bu söz ilişkiler içinde geçerli ben evliyim 4 senelik .. Eşim elimi çıkmaya başladıktan 2 ay sonra tuttu 1 ay sonra seni seviyorum dedi ..Karşındakini çok iyi tanımadan çok bağlanmamayı işte bu şekillerde öğretiyor hayat insana .. Çok acı çekiyorsun biliyorum sanki bidaha asla geçmicek gibi. Ama geçick inan .. Bunu sadece ben demiyorum yaşayan herkes söylüyor.. ah sana bir detaylı anlatsam bazı şeyleri geçmişle ilgili şükür edersin.. Ama ben şuan o acıları yaşadığım için şükür ediyorum. Çünkü herşeye herkese temkinli ve yaşadıklarından tecrübeli bir şekilde yaklaşmaya başlıyosun..İşte asıl mutluluk bu yaşadığın acılardan sonra gelicek görüceksinn inan bu dediklerime .. Ve lütfen ama lütfeenn bidaha o insana dönme .. Acından ölsende sakın dönmeeee sakınnnnn.... EĞER DÖNERSEN ACILARIN KATLANARAK DEVAM EDİCEK.. Çünkü bu yaşattıklarının daha da beterini yaşatıcak sana eğer dönersen..

Olivia hakli, bu adama bende gülerim:)
Kilolu oldugun icin annesinin lafina bakarak seni birakiyorsa, kedi gibi birseydir o adam.
Sirf bu nedenle seni terk ediyorsa, kesinlikle ama KESINLIKLE senin verdigin sevgiyi haketmiyor emin ol.
Hakkaten komedi ha:)
E hadi zayifladin diyelim, evlendiniz hamile kaldin hic mi kilo almayacan? Birakacak mi seni ozaman?
Ya canim bak bu kadar basit birseyi mantikli bir sekilde düsünemeyecek kadar cocuksu buldum ben bu adami.
Ana kuzusu diye bunlara denir iste, tam ana kuzusu yahu.

Sen tabi cok fena asIk olmussun buna. Artik neler neler dediyse sana, baglamis kendine. Ama inan o ask gectiginde bu adamin seni terk edis sebebine katila katila güleceksin:)

bence de o abisinin dediği gibi Allah onu senden almıştır ;çünkü senin gibi iyi niyetli birinin o herif tarafından üzülmesini istememiştir!! ahh şuracıkta olsalardı da sıkıverseydim ikisinin de boğazını, içim ezildi resmen yazdıklarını okuyunca. ama hakkında hayırlısı buymuş, böyle bi adamla evlilik olur iş değil..
bak benim uğrunda ölürüm dediğim adam bi alt katımda oturuyo,2 tane cocuğu var. allah öyle bi güç verdi ve öyle mükemmel birini çıkardı ki karşıma onu gördüğümde düşündüğüm tek şey: nasıl bu adamı sevmişim oluyor!! sabret bi tanemm öyle bi zman gelecek ki sen de öyle düşüneceksin.

Canı gönülden teşekkür ederim canlarım size; bence her ayrılıktan sonra canımızın çok yanmasının sebebi, en eski ve en bilindik acımızın"ayrılık" olmasıdır. Hücrelerimize,bu aleme atılmadan önce ilk kodlanan duygudur"ayrılık". Ezelde bi bütün olduğumuz,O ait olduğumuzun yanından sürülme duygusunu hatırlatandır aslında ayrılınca içimizi acıtan. Ayrılığımızın esas muhatabı sevgiliden değil,aslımızdan ayrı kalmışlığın depreşmesidir,bunu biliriz ama çoğumuz farkında değiliz...
Geçecek, geçmek zorunda... Salaklığıma çok yanıyorum sadece, etrafımda benimle birlikte olmak isteyen, peşimde pervane olanları elimin tersiyle itip, daha 1. ayında bu tavırlarını bencilliğini farkedip, bağlanmış olduğumdan-arkamı dönüp gidemedim, hayattaki en yakın dostum antalyada benim, eşi özel gecelerde içiyor diye onunla görüşmemi istemiyordu, ''her koyun kendi bacağından asılır,bize ne ki, insan kardeşini silebilirmi, o benim canım söküp atamam'' diyordum, bencil pislik dinlemiyordu bile...Bodruma gideceğim ailemle yazlığımız var orada, daha 1 ay öncesinden teranesi başlamıştı, denize girmeyeceksin-sadece kadınlar plajı varsa orada gireceksin diye..Ah kızlar anlatsam sayfalarca yazabilirim...Abisi bana telefonda ''ben onu alıp gideceğim biryerlere belki, sen ozaman (kendi kız arkadaşından bahsediyor) evde bekleyeceksiniz bizi, 1-2 ay olmayız belki (astral seyahat yapacaklardı herhalde)'' diyordu...Deliriyordum, ''ben yalnız kalmaya mı evleneceğim yaaa, bitti olmuyor görmüyormusun'' diyordum, ağlıyordu saatlerce, kıyamıyordum, SEVİYORDUM ÇÜNKÜ mafoldumben Ve bu insan üstteğmen kızlar, cahil biri de değil, yüksek lisans yapıyor şimdi, ne kadar şaşırtıcı değilmi :bbo:

Bu gönül işlerinde bile bile lades diyoruz aslında biz kadınlarbenneyaptımki
Aman boşver bunu demişti şunu etmişti falan git ailenle yazlığınıza hayatının tadını çıkar elindeyken hayatının akışı fisfisfis
İnan bu acıları dibine kadar yaşamış ve hala yaşamaya devam eden biri olarak söylüyorum yaşadığım tek sorun aşk acısı olsaydı hayatta .Daha gençsin mesleğin var kendine yetiyorsun böyle düşün lütfen.
Değmeyecek bi insan için kendini hırpalama artık , üzüleceksin tabikide ama elinde olanların farkına var .
Hayırlısı böyleymiş de bırak bu dünya da birini karşılıksız çıkarsız sevmek geçer akçe değil malesef ama böyle :1no2:

selam canım a.s. Bence hiç üzülme onun gibi biri seni hak etmiyor zaten. Ne demek kilo yüzünden annesi bırak diyince bıracak nasıl bir kişilikmiş bu ya. çok sinirlendim inan o adamada anasına da. Annesinin sözüne bakan adamdan hayır gelmez canım.Tamam canım onu cok sevmisisin bağlanmışsın ama geçer canım.İnşallah da yara almadan atlatırsın.Ama üzülmene değmez.Sen en iyileri hak ediyorsun. Allah büyük , o herşeyi görüyor bu yaptıkları yanlarına kalmaz. kurtulduğun içn sevin.
Rabbim sana yardım etsin. Herşey gönlünce olsun. Üzülmene değmez.
Hadi bakayim bu mesajımı okuyunca güleceksin kaydirigubbakcemile3 gül bakayim opuyorumnanaktan

Canımmmsınıııız çok teşekkür ederim, sil baştan başlamak gerek ya bazen o şarkı dilime dolandı artık kaydirigubbakcemile2
Sileceğim-yaşanmışlıkları-mutlu anları-yüzünü-bakışını-kokusunu herşeyi ama herşeyi hem hafızamdan hem gönlümden hemde burnumdan sileceğim :1: hayatta en sevdiğim şey sevdiklerimi koklamaktır aklinialirimsmile annemi babamı ablamı da aynı şekilde kocaman sarılıp koklarım, çok insanca-çok duyguca geliyor bu bana:asigim:
Bak gene geldi aklımaaaa:kızgın:
Ama geçecekkk :Saruboceq:
Sizlerle daha fazla konuşacağım artık her topiğe katılmaya çalışacağım beni yalnız bırakmayın olurmuuuuu olumunekankayizsmile

ay bırak canım üstteğmen değil yarbay olsa kaç yazar..
4 ay bir rüyaymış uyandım dersin hayatına kaldığın yerden devam edersin..
herşey kilomuymuşş..45 kilo olupta, doğumlardan hastalık vs.sebebplerden 90-100 kilo olan insanlar var..
canın sıkılmıştır üzülmüşsündür..tamam..
sakın barışma girişimlerine cvp verme..nedir o abiyle yalnız tatile gitmek filan ..evleninceydi değil mi bu denilenler..

ayrıca kilo dediğin nedir..6 ayda tığ gibi olunur..istersen bundan sonra kilo vermye şartlandır kendini..
Ve bu senin hedefin olsun..
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın..

Canımmmsınıııız çok teşekkür ederim, sil baştan başlamak gerek ya bazen o şarkı dilime dolandı artık kaydirigubbakcemile2
Sileceğim-yaşanmışlıkları-mutlu anları-yüzünü-bakışını-kokusunu herşeyi ama herşeyi hem hafızamdan hem gönlümden hemde burnumdan sileceğim :1: hayatta en sevdiğim şey sevdiklerimi koklamaktır aklinialirimsmile annemi babamı ablamı da aynı şekilde kocaman sarılıp koklarım, çok insanca-çok duyguca geliyor bu bana:asigim:
Bak gene geldi aklımaaaa:kızgın:
Ama geçecekkk :Saruboceq:
Sizlerle daha fazla konuşacağım artık her topiğe katılmaya çalışacağım beni yalnız bırakmayın olurmuuuuu olumunekankayizsmile

yanlzı bırakırmıyız canım seni.her zaman.Sil baştan başla canım.Ailen var yanında şükret Allaha.Sarıl onlara sıkı sıkı bak gör nasıl atlatacaksın onu.Aile bambaşka ya.Annlerimiz ve babalarımız kardeşlerimiz dünyanın en kıymetli varlıkları.Canım benim çok çok çok çok çok çok çok mutlu ol canı gönülden diliyorum bunu.Yüzün hep gülsün.olumunekankayizsmile

Çok haklısın, bu kadar güvenip bu kadar sahiplenmemeliydim, en büyük hatam bu benim... Hayatta mutlu edecek, sözüne güvenilir, baktığında içini ısıtacak, günahlarının bile yegane sahibi olacak erkekler var değil mi? Vardır mutlaka ama bana denk gelmedi sanırım :sinifsinif: hiç te umudum yok biliyormusunuz, sıfır şuan ...:sinifsinif:

emin ol var arkadaşım bir kere sen gönlünden ne geçirirsen ve neyi çok istersen Rabbim onu çıkartıyor insanın karşısına sen yeterki kendin için en doğru olanı iste ve dile seni baskı altına almaya çalışan ve özelliklede kilona laf ettiler diye seni terkeden birinden kurtulduğun için şükret kendi aklıyla hareket etmeyen insandan ne köy olur ne kasaba herzaman senin yüreğini seven insanlar olsun çevrende ve hayatında inşallah ...

biraz daha sabredebilirsem atlatacağım sanırım, aramayayım mesaj çekmeyeyim diye, telefonumu çekmeceme kilitledim, bir kaç gündür telefonsuzum :1:

gerçekten büyük ayıp yaptığı...yanlış anlama ama karaktersizin tekiymiş bu kadar başkalarının lafıyla hareket eden birinin hiçbizaman kişiliği oturmamıştır..kendine ait düşünceleri yokmu bunun...ayrıca seninle beraberken kilolu oldugunu farketmedi annesi söleyincemi farketti..bu ne kadar ayıp bişey..hiç sıkma canını sen gerckten pırlanta gibi kzsın o güzel sevgini ve temiz kişiliğini hakedicek cok daha ii insanlar cıkarır umarım allah karşıa hiç takma kurtuldugun için dua etmelisin...

Ayyyy üzülmee mafoldumben
Senin mesleğin çok güzel bak karşına daha ne kadar düzgün erkek çıkar kendi kararlarını verebilen dolduruşa gelmeyen yerimseniben kaydirigubbakcemile5

Gözlerim doldu okurken. :(

Bence hiçbir erkek için arkadaşlardan uzaklaşmaya değmiyor.
Erkek gider de arkadaşlar kalır hep.
Umarım her şey çok daha güzel olur sizin için.

aslında sorduğun herşeyin cevaplarını bir bir yazında bulmak mümkün...bu kadar çok umut bağlamak peşinden büyük hayalkırıklığınıda getiriyor..ne kadar sosyal biriydim,kararlı ve güçlü demişsin..biz sanırım bayanlar olarak kendimizden ödün vermeye başladıkça erkeklerin gözünden düşüyoruz..şu an acı ve ızdırap duysanda zaman geçtikçe ne kadar değmeyecek bişiy için ağladığını anlayacaksın..ne kadar güzel özelliklerini anlatmışsın..bunları göremeyen birinden zaten ne beklenebilir ki?? kilolu olmuşsun,çok güzel olmuşsun.vss neyin garantisi var?hangi güzelliğin?? bunlara takılan kişiler içinde üzülmeye değmiyor.şuan değil ama zamanla anlarsın ve unutma yaşadığın herşeyden bir ders çıkarmasını bil ..belkide bu yüzden yaşıyoruz bunları..şu mübarek günlerde bol bol duanı et,Rabbim inançlarına karşılık vericektir elbet..

Hayattaki en büyük çıkmazım çabuk sevmek, çabuk güvenmek... Yaklaşık 4 ay önce başlayan ilişkimde bu 4 ay boyunca göklerde gezdim, tüm taşların yerine oturduğu, onunla anlam kazandığımı düşündüğüm, kafamda hiç soru işareti kalmayan bir ilişkiydi. Ekim gibi nişanlanıp, ocakta evlenmeyi düşünüyorduk, gözlerinde yüreğinde o kadar hissediyordumki sevgisini, sözleriyle de bunu kanıtlıyordu sanki... Askerdi, aileme delice bağlı olmama rağmen sevgisi yüzünden memleket memleket dolaşmaya razıydım, sürekli akıl aldığı resmen ona bağımlı yaşadığı bir abisi(aile dostu) vardı, onun ültimatomlarını kabullenmiş, hayatımızın tam merkezinde olmasına ses çıkarmıyor olmuştum.Eskiden burnundan kıl aldırmayan, burnu yere düşse kaldırıp almaya tenezzül etmeyen, güçlü, iradesi kemik gibi sağlam ben resmen öl dese ölecek konumdaydım. Çok fazla dini yönü kuvvetli biriydi, bende 5 vakit namazımı kıldığım halde, yinede beni dini yönden zayıflıkla suçluyordu, ki rabbime inancım herzaman su götürmez bir şekilde tamdır. Gecelerce ağlayıp yalvarıyordum allahıma şu aile dostu abisi bu kadar müdahale etmesin bize diye. En sonunda 4 gün önce annesi telefonda doldurmuş bunu, kiloluyum ben ve bu ara vermeye başladım, haftanın 5 günü havuza gidip yüzüyorum, neyse oooo oğlum çok kiloluysa kalsın demiş benim için. Düşünebiliyormusunuz pazardan elma armut alır gibi, yaa kiloluysa kalsın ozaman... Ya benim yüz güzelliğim, ruhumun temizliği, allah inancım, dürüstlüğüm, ailem, tahsilim hiçmi önemli değildi yaaa. Ben bilgisayar mühendisiyim, pırlanta gibi bir ailem, sevdiğim bir işim ve bir dünya arkadaşım var. Tüm arkadaşlarımdan soyutlamıştım kendimi, 8 yıldır kardeşim dediğim çocukla görüştürmüyordu beni, inanılmaz dışa dönük sosyal biriyken, bu 4 aydır asosyal biri oldum...Şimdi de annesi bu lafları ettikten sonra soğumuş benden, beni rahat bırak diye mesaj attı az önce... Dilerim yüce rabbimden öyle birini çıkarsınki rabbim karşısına utançtan yüzünü yerden kaldıramasın. Ellerimden tutun kızlar , yardımınıza ihtiyacım var...Yoksa düşeceğim, ölürcesine ağlıyorum 2 gündür, tükendim...

üzüntünü,hayal kırıklığını içimde hissettim okurken....:( sadece seni bu kadar üzdüğü için üzüldüm....yoksa ilişkinin bitmesi isabet olmuş.....sağlam karakterli biri değilmiş ne yazıkki.....

ve ne yazıkki böyle insanlarla dolu ortalık...insan kime geüveneceğini bilemiyor....ama umutsuzluğa kapılma çünkü sen yüreğini böyle temiz tutup,Allah'a bu kadar güvendiğin sürece eminim karşına seni hak eden birini çıkaracaktır ...Allah büyüktür....o da senin ahını almış ,ahın yerde kalmaz emin ol....

herşeyden önce zaten annesi sana senin ailene layık değilmiş....ne demek kiloluysa kalsın?ne kadar terbiyesizce,ne kadar sığ.....manken bulsun oğluna o zaman ,bakalım onun yüreği senin kadar temiz olacakmı.....yerimseniben

seni senden eden biriyle olmana allah bile izin vermmiş bak kuzu yoluna ve hayata devam etmek gerekir bu gnler bir daha gelmeyecek iyi düşün

boşver üzülmene bile değmez
hem iyi olmuş böyle yaptığı gerçek yüzünü görmüş oldun işte
ya evlendikten sonra bu gibi bişey olsaydı o zaman daha perişan olurdun
önüne neler neleeer çıkarr

Back
X