Kanser Olan Eski Sevgili

Bencede affet her ne gecmissede büyüklük sende kalsin bu tür hastaliklarda moral önemli bu yüzden sende bir iyilik yap affet .

salla gitsin

Affetmemek içinde hala ona karşı kırgınlık taşımaktır, affet kurtul yükünden.
Hem erken vefat ederse bu sefer kendini suçlamaya başlarsın.
Tabi yaptıklarını onaylamıyorum ama madem duygusal bir bağın kalmadı affet.
Affetmek onu suçsuz bulmak değil, affetmek artık acıyı hissetmemektir

Ben olsam geçmiş geçti gitti bunlari konuşmaya gerek yok.Umarim sagliğina biran önce kavusursun derdim.Hem affedip affetmedim demek zorunda kalmaz hemde gerksiz konusmalardan kaçardım

Eşi iki defa kanser atlatmış bir insan olarak şurada yazılanların çoğuna "Vay arkadaş, " diyebildim sadece.

Eşimin böyle bir durumu olsa ve vicdan azabı duysa değil eski sevgili herhangi bir canlıya karşı kendim isterdim görüşüp çözebilmesini. Aynı şekilde geçmişte bir şekilde hayatıma dokunmuş bir insanın başına hayati tehlikesi olan bir durum gelse ben de yardımcı ve yanında olmaya çalışırdım.

Affedip, affetmemek sizin takdiriniz konu sahibi. Hastalık bu. Size yapılanlar için Allah'ın bir lütfu ya da cezası değil.

Onkoloji servisleri de insanların hastalığı yüzünden çektiği acılarla sağlıklı olan kimsenin ruhunu arındırmak, haline şükretmek için tasarlanmış yerler değil.

Yardım teklifinde bulunarak elinizden geleni yapmışsınız zaten. Herhangi bir pişmanlık duymayacaksanız gerisini düşünmeyin.

Yalnız buradaki herkesin kanseri kötülük edenlerin ilahi adalete maruz kalması olarak görmesi bana çok acı geldi.
O zaman benim baba tarafım lanetli ve kötü insanlardan oluşuyordu. Babam veya halam veya dedem dünyanın en en kötü insanlarıydı demek!
Böyle saçma bir düşünce şekli olabilir mi?
Ne kötü insanlar var uyur gibi ölüyor bazı insanlarsa bu hastalığa yakalanıyor. Ama kanser gibi kötü bir hastalığa yakalanan her insana aldığı ahlardan oldu demek de vicdansızlık.
Kanserden yakınını, sevdiklerini kaybetmiş olanların da kalbini kırıyorsunuz, bu hastalığı çeken ve ölenlerin de günahını alıyorsunuz.

Helallik istiyor senden içinden ne geliyorsa onu yap.Helal etmek zorunda da değilsin hakkini yani bize öğretilen bu klişeye uymasanda olur.

Yorumları gerçekten içim acıyarak yüreğim burkularak okudum. Gebersin diyenler,Allah zaten belasını vermiş diyenler gerçekten ne kadar duyarsız ve merhametsizlik. Benim annemde kanser hastası hergün canımdan can gidiyor ona birşey olursa diye. O kadar zor şeyler yaşıyoruzki Rabbim düşmanıma dahi yaşatmasın diye dua ediyorum hep. Konu sahibide ister affeder ister etmez o ayrı mesele tabi insanda kin duyup affetmiyecrği insanı neden arar bıda tartışılır. Ama ben olsam böyle durumda psikolojisi alt üst ölümcül bir hastalığı olan insanı kesinlikle afferdim.

Tabiki affettim de niye bu kadar onemli olsun ki gecmiste yasanmis bitmis,ikiniz de evlisiniz.o da hasta olmus sonucta allah korusun kimsenin basina vermesin.affettim demek zor degil

O derece affedeyecegim birine gecmis olsun mesaji da atmazdim ben. İcimden sifa dilerdim.
Ama yazdiysam da affettim derdim.. Hepimizin hatalari var, kanserli insana vicdan yaptirmazdim.

Kanserde moral cok onemli.
Morali dusuk olanlardir bu kanseri yenemeyenler.
Sana yaptiklari icin moralide dusuk.
Bence dolayli yoldan sen vesile olucaksin bu kanseri yenmesine yada tam tersi yenememesine.

Ben affederdim. Ne yapmis olsa olsun.
Belkide sirf " ilerde en ufakta olsa pisman olmuyum affetmedigime, vicdanim rahatlasin' diye.

benim de sizinkine benzer bir eski sevgili hikayem var, bu zamana kadar hala düşündükçe sinirimin bozulduğu, hazmedemediğim
empati yapıyorum da benim de affetmek içimden gelmezdi muhtemelen.. ama kanser ciddi bir rahatsızlık ve belki de iyileşemeyecek
bilemedim dilimden affederdim lafı çıkamıyor bir türlü çünkü kinci bir yapım var
ama yine de zor durumda olduğu için tamam affediyorum derdim belki de
yaşamadan bilemiyor insan şuan

Ölümcül bir kanser türü mü? Yani tedaviyle kurtulabilecek birşeyi var mı? İnsanlar başına bir musibet gelince pişman olurlar, onun dışında hayat bayramdır. Bu arkadaşta kanser olmuş, pişman olmuş, hak helallik olaylarına girmiş. Sana ne yaşattı bilmiyorum. Benim önceki iş yerimde çalışanlara aradan 13 yıl geçmesine rağmen beddua etmeye ve her defasında hakkımı haram etmeye devam ediyorum. Ölürse ölsünler. O hakkım onların burnundan öbür dünyada da fitil fitil gelecek. Bu şekilde birşey yaşadığını düşünürsek bas tekmeyi Allah'ından bulsun. Yok öyle ölüyom pişmanım ayakları. Oldu canım, hak ettiğimiz değeri bulmak için ya ölmek, ya ölmeleri mi lazım insanların? Bence hiç uğraşma bile, evlenmişsin mutlu olmuşsun. At Faceden herkese açık resimlerini, bakıyorsa o kederlenip üzülsün. Ben artık öyle "günahtır", "yazıktır" olaylarına farklı bakıyorum. Herkes ettiği kadar yaşasın. O da etmişki, yaşıyor. Bakışım bu. Sende üzülme. İlahi adalet tecelli buluyor demektir. (Bu kadar kötü müydü onu da bilmiyoruz gerçi)

AFFETTIM DE SONRA OLURSE SEN UZULURSUN BE CANIM.

Yazık yahu. Affetsen ne kaybedicen affetmesen ne kazanıcan. Sen yine hayatına devam edicen. Affettim de gitsin.
Adamın derdi dağlar kadar zaten şuan. Sağlığa zeval geldi mi geriye kalan hiçbirşeyin önemi yok bence. Ölüm gibi bir gerçek var. Daha da ötesi yok zaten..

Arkadaşlar merhaba tekrar,

Konu açarken -takdir edersiniz ki- her detayı buraya yazmıyoruz. O yüzden "evlisin niye mesaj attın" sorusuna verebilecek yanıtlarım olmasına rağmen "öyle gerekti" deyip cevabımın yetmesini umacağım.

Sandığınız kadar düşüncesiz değilim :) Ama uyardığınız için de teşekkür ederim.

Gel gelelim yazdıklarınızı okudum.Düşündüm.Hepinizin fikri değerli. Sonuç olarak kısa bir cevap yazdım. Üzerinden çok zaman geçtiğini, olanları unuttuğumu, böyle yapmasının onun sağlığı ve mutluluğu açısından da iyi olacağını yazdım. Şifa diledim. Engelledim.

Bu iyiliği zerre kadar hakeden bir insan değil, onu bilmeniz yeter. Ama bu hareketi kendim için yaptım. Yarın kendime kızmamak için, bir hastaya acı çektirmemek için ve en önemlisi arkadaşlardan birinin "merhamet eden merhamete mazhar olur" demesinden etkilendiğim için yaptım.

İyi-kötü tüm yorumlarınız için teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.

İletişime gectiğiniz halde affedip/affetmemek arasında gidip geliyorsanız bu adamı hiç de iyi niyetle aramamışsınız demektir.
Yaptığınız şeyin alt metni ; "Yaaa bak gördün mü bana yaşattıklarının bedelini ödüyorsun. Bu Allah işte lolo değil."
Eski eşim beni arasaydı affederdim açıkçası. Belki sizin yaşadıklarınızın 10 mislini yaşamışımdır.
Tabi önce benden cukkaladığı altınlarımı vermesi lazım. İçime limoncu kaçtı sabah sabah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…