aynı dine inanıyoruz seninle ama "dinimiz" demen yanlış bence. yani sonuçta karşı taraf inanmıyor. "biz" olarak telafuz etmen yerine İslam demen daha doğru sanki.Sana acidim bilyomusun, hatta uzuldum. Sana surda dinimizin gereklerini anlatirdim ama sen halen anlamiyacaksin o yuzden yazmiyorum. Sana sadece dua ediyorum "Rabbim sana dogru yolu gostersin".
Dini için kapanan bir insan ztn ne konser ne canlı müzik vs bunları istemez ki dinimizce müzik dinlemek şimdiki bu poplar için diyrm eğlenmek amaçlı müzik dinlemek ztn sakıncalı.
Alkol satan bir yerden ekmek almak sizi rahatsız etmiyorsa alkollu mekanda müzik dinlemekte rahatsız etmesin.
Hayır hiç alakası yok ben kapalilikla tereddüt etmiyorum o halde o mekana girmeye cekiniyorum benligimle ilgili bi sıkıntım yok çok şükür
öyle deme ablası kızımız kimleri kimleri alt etti bu laflarla ve engin dını bılgısıyle
peki sen kendi yaklaşımını ele aldım mı hiç? sen kendin gibi olmayanlara nasıl yaklaşıyorsun?
şurada yazanların hepsi kapalı değil ben de dahil.. ama gerçekten bir antipatiklik yaratıyorsun.
Kizlar bosuna yorulmayin biz cevap verdikce kendini bisey saniyor ve kalbindeki kibir haset artiyor suanda oldugu gibi :)Sen basortuyu kir olarak goruyorsan yazik sana.
Ben Bursadayım iki senedir..buraya geldikten sonra kapandım ..canlı müzikten geride kalmadım..inanılmaz fazla her yerde canlı müzik var alkollü mekanlarda değiller..en ağırında alkolsüz biralar satılıyor o kadar onu da ben almıyorum zaten..potansiyel müşteri ağırlıklarıda muhafazakar kesim yani..İzmirde her türlü bulursun yeterki aramayı bil.Ben hiç duymadım bilmiyorum o yüzden bunu sormak istedim artık daha çok arastiracagim inşallah öyle bi yer bulurum
Haklısınız ne olacağının garantisi yok gönlüm isterdi ki o mekanlar alkolsüz olsun ama yapcak bi şey yok gitmeyiveririm gitsem bile asla alışkanlık haline getireceğimi sanmıyorum Allah sasirtmasin. Bi de kız kıza daha tehlikeli doğru diyorsunuz aileyle gitmek en iyisiİslam dinine mensup olan kişilerin başını örtsün yada örtmesin dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan biriside alkol alınan ortamlarda zaruret olmadıkça bulunmamaktır. Bu ilke kelimeyi şahadet getiren herkes için geçerlidir. Türbanlı olsun yada olmasın fark etmez.
Bu tip ortamlarda insanların başına her şey gelebilir. Siz alkol almıyorsunuz diyelim, alkol alan bir tipin size bulaşmayacağının garantisi var mı? Hadi bu tip ortamlara girmeyi adet haline getirdiniz bir süre sonra alkol kullanmak size de normal gelmeyecek mi?
Ben doğru bulmuyorum ama gerçekten merak ediyorsanız yanınıza ağabeyinizi, kardeşinizi hatta babanızı alarak bir kereliğine gidebilirsiniz. Ama alışkanlık haline getirmek müslümanım diyen insana yakışmaz.
sana demedim canım ben sibelim2ye dedim her konuda bir başörtüsüdür gidiyor
Karsi taraf inaniyor fakat kendine gore farkli yanlis gorusleri var.aynı dine inanıyoruz seninle ama "dinimiz" demen yanlış bence. yani sonuçta karşı taraf inanmıyor. "biz" olarak telafuz etmen yerine İslam demen daha doğru sanki.
bak şimdi biri müzik dedi ona da aynı şekilde tepki gösteriyorum maşallah paso türbandan giriliyor biz de ondan bahsediyoruz denk gelme meselesi yani :)
sunnilik dediğin mezhep din adı değil engin bilgilerini burdan uludağı görebildiğim netlikte görüyorum...Zekeriya beyaz ya da adnan oktarın öğrencisi gibisin...sünnilik dinine hapsolduğun için ben sana acıyorum şu an..
Dini için kapanan bir insan ztn ne konser ne canlı müzik vs bunları istemez ki dinimizce müzik dinlemek şimdiki bu poplar için diyrm eğlenmek amaçlı müzik dinlemek ztn sakıncalı.
Alkol satan bir yerden ekmek almak sizi rahatsız etmiyorsa alkollu mekanda müzik dinlemekte rahatsız etmesin.
paylaş,kapatayımayet paylaşayımmı konu kapatılsın
sunnilik dediğin mezhep din adı değil engin bilgilerini burdan uludağı görebildiğim netlikte görüyorum...Zekeriya beyaz ya da adnan oktarın öğrencisi gibisin...
hangi ayette müzik sakıncalı demektedir?
inancını ben sorgulayamam ama kilit noktalarda söylenen ters şeyler varsa eğer hangi dine inandığını sorgularım.Karsi taraf inaniyor fakat kendine gore farkli yanlis gorusleri var.
paylaş,kapatayım
bunun açıklaması şöyle sanırım. ses zinası. yani kadının erkek sesi, erkeğin kadın sesi dinlemesi ve hoşlanması.müzik konusu tuhaf...
ayette yazmıyor zaten.
İhlaslıktan uzaklaştıracak seni eğlenmeye teşvik edecek olan müzikler peygamber efendimizin dilinden yasaklanmıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?