kesinlikle katılıyorum. ben de kapalı değilim ama kendimce yaşıyorum İslamı o kadar. Ancak gerçekten üslubu çok itici.
aslında fetva vermek istemem ama İslam bir çok kişinin düşündüğün aksine çok ılımlı ve hoş görülü bir dindir.Kapalı bir hanım olarak dinimizin gereklerini biliyorsunuzdur eminimki.
Sizce Alkol olan bir ortama helede baş örtüsü ile girmek sizce doğrumudur ?
bence önce kendiniz vermeniz gerekiyor bu cevabı çünki burdaki binlerce biz,
size kendi fikirlerimizi söyleyeceğiz.
Birimiz kime ne git eylen diyecek.
Birimiz aaa olurmu oyle şey diyecek.
Fakat aslolan tek bir doğru ....
Simdi sanada ateistlik hakkinda fikirkerini sunacaktir sayin sibelim2:)yok ben sibelim2ye demiştim onu
ben din işlerine girmiyorum dilim yandı ordan benim bir daha ban yemek istemem
ben toptan inanmıyorum ama karşıdakileri sürekli siz bilmiyosunuz ben biliyorum diye ezmek hoş değil
ateistim ben sinir oldum inançlı arkadaşlar adına
gerçekten ateistmisiniz ?yok ben sibelim2ye demiştim onu
ben din işlerine girmiyorum dilim yandı ordan benim bir daha ban yemek istemem
ben toptan inanmıyorum ama karşıdakileri sürekli siz bilmiyosunuz ben biliyorum diye ezmek hoş değil
ateistim ben sinir oldum inançlı arkadaşlar adına
yani diyelim ki bu inandığım bişey değil ama onun düşünceleri üzerinden gidiyorum, hurafelere inanıp kapanıyorlar. ya hu kardeşim kime ne? onu tercih ediyor öyle yaşıyor. inanmayı seçtiği hayatı yaşıyor. hanımefendi imam-ı azam kesildi başımıza:)
Simdi sanada ateistlik hakkinda fikirkerini sunacaktir sayin sibelim2:)
gerçekten ateistmisiniz ?
aslında fetva vermek istemem ama İslam bir çok kişinin düşündüğün aksine çok ılımlı ve hoş görülü bir dindir.
Kişi kendi sınırlarını koruyabilirse neden girmesin ki?
İslam kendinizi izole edin demiyor.
ben banlanmaktan korkmam ban korkusuyla bildiklerimi söylemekten çekinmem birine hakaret de etmedim. benim üstüme gelmeye çalışanların bir kısmı burada islami misyonerler yürütmeye çalışanlardır daha önce böyle tepki görmeyince şaşırıyorlar.
dinini kendi içinde yaşayana kim karışabilir ki ama bunu tek doğruymuş gibi sunarsanız orada işler karışır.
bir de şey var bu arkadaş da dahil olmak üzere bazı kesimlerin savundukları ellerinde bir kaç malzeme var: İslam kadını dövün demiş, yataklarınızı ayırın demiş.. bilmem ne buna benzer bir kaç tane daha savundukları şey var. hep aynı şey dönüp dolaşıp aynı cümleler.. ben daha farklı yerden girdiklerini görmedim şimdiye kadar.yani diyelim ki bu inandığım bişey değil ama onun düşünceleri üzerinden gidiyorum, hurafelere inanıp kapanıyorlar. ya hu kardeşim kime ne? onu tercih ediyor öyle yaşıyor. inanmayı seçtiği hayatı yaşıyor. hanımefendi imam-ı azam kesildi başımıza:)
puhahahaha ateistim diyenler karşı çıkıyor üslübuna hala misyonerlik diyortamam tamam ondan
işte mesele o değil öyle tercih etse mesele yok ama bunu tek doğru olarak başkalarına dayatıyorlar benim kızdığım yer orası. kendileri gibi olmayanları dinsiz ilan etmeye çalışıyorlar.
konuyu farklı yerlere çekmeyelim lütfen sevgili üye arkadaşım. konu sahibi örtünmek Allahın emri midir dememiş, canlı müzik dinleyebileceği bir yer arıyor sadece. sevgiler..Allahın emri olduğunu nerden çıkarttınız?
yok öyle bir şey. Allah avret yerlerini örtmeyi emreder sadece.
Sen basortuyu kir olarak goruyorsan yazik sana.ateiste göre bir şey değil ki o kendi yolunu bulmuş ben dinimi kirden kurtarma peşindeyim
peki sen kendi yaklaşımını ele aldım mı hiç? sen kendin gibi olmayanlara nasıl yaklaşıyorsun?işte mesele o değil öyle tercih etse mesele yok ama bunu tek doğru olarak başkalarına dayatıyorlar benim kızdığım yer orası. kendileri gibi olmayanları dinsiz ilan etmeye çalışıyorlar.
bir de şey var bu arkadaş da dahil olmak üzere bazı kesimlerin savundukları ellerinde bir kaç malzeme var: İslam kadını dövün demiş, yataklarınızı ayırın demiş.. bilmem ne buna benzer bir kaç tane daha savundukları şey var. hep aynı şey dönüp dolaşıp aynı cümleler.. ben daha farklı yerden girdiklerini görmedim şimdiye kadar.
evet o da irade meselesi işte...Kesinlikle öyle fakat bu kriterler çok ince ayarda ipeğim.
Bu ayarı koruyabilecekmi konu sahibimiz.
Kim ne sunuyor yaa sen kendi kendine alev alıyorsun hala hır gür çıkarıyorsunben banlanmaktan korkmam ban korkusuyla bildiklerimi söylemekten çekinmem birine hakaret de etmedim. benim üstüme gelmeye çalışanların bir kısmı burada islami misyonerler yürütmeye çalışanlardır daha önce böyle tepki görmeyince şaşırıyorlar.
dinini kendi içinde yaşayana kim karışabilir ki ama bunu tek doğruymuş gibi sunarsanız orada işler karışır.
Hayır asla öyle bi şey yapmam kız kıza oturup müzik dinlerim sadece kalkıp oynayacak halim yok ama buna bile çekiniyor insanhiç unutmam iki kapalı bayan ellerinde içkiyle erotik denebilecek şekilde dans ediyorlardı sarmaş dolaş... aklıma geldi konuyu görünce :)
taşkınlık yapmadığınız sürece garip olmaz tabi gittiğiniz yer de nezihse...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?