kapalıyım, açılmak istiyorum ama çok utanıyorum

terazikadini

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
107
21
13
28
kapalıyım. Ama açılmak istiyorum. Hiç içimden gelmiyor artık kapalı kalmak. 2 yıl kadar oldu kapanalı. ailem birşey söylemez ama ben çok utanıyorum. anne tarafım çok dinci insanlardan oluşuyor. şimdi açılsam ne tepki alırım bilmiyorum. mutsuzum. Ne yapmalıyım sizce ? Saçımı açarsam sonradan utanıp sıkılmaktan korkuyorumm.

Gönlünün istediği gibi ol. Açılmak yada kapanmak ayıp değil. Elalem ne der deme, onlar hep der zaten:)

Valla kimse açıkken kapanınca yadırganmıyor da neden kapalıyken açılınca milletin tepkisinden korkuyorsunuz anlamıyorum.

Açılmak nedir ayrıca kabak çiçeğimisiniz siz ?

Nasıl mutlu olacaksanız öyle yaşayın.
Hayatınıza kimsenin müdahele edip sizi mutsuz etmesine izin vermeyin

Kaç yaşındasınız? Keşke tamamen emin olduğunuz zaman kapansaydınız. Kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz onu yapın.

Merhaba ben kapalı değilim ama isterseniz önce rahat hissettiğiniz yerlerde açılmayı deneyerek başlayın. Örneğin başka bir semtte, bir tatil yerinde gibi. Sizi tanımayan insanlar varken açıldığınızda hala rahat hissediyorsanız, O zaman çevrenizde de açılırsınız. Bir açıl bir kapan bir daha açıl kapan... çevreniz garipseyebilir. Önce emin olmuş olursunuz.

6 yıl kapalı kaldıktan sonra açıldım.
6 yıldır da açığım.

Nasıl ki kapanırken kimsenin ne söyleyeceğini önemsemediysem açılırken de bunu yaptım.
Unutma hayatımızdaki en büyük duvarın ismi "elalem ne der?"

İnsanların ne düşündüğünün önemi yok, içinden geçtiği gibi davranmalısın bence.

Zaten gönlünüz şu an kapanmaktan yana değil saçınızın kapalı olmasının şu an önemi yok. Manevi olarak istemiyorsunuz zaten açık sayılırsınız bence. Ama iyi düşünün kesin karar verin çocuk oyuncağı değil bu aylar sonra geri kapanmak isteyecek misiniz? Keşke tam emin olduğunuzda kapansaydınız.

pişman olursun bence bu sefer geri kapanamazsın açıl kapan açıl kapan olmaz iyi düşünmen lazım bunlar ömürlük kararlar. sosyal çevre(sülale baskısını kastetmiyorum) eş seçimi gelinlik nişanlık bunları da düşünmelisin

Açık ya da kapalı olmanızı milletin ne diyeceğine göre değil dini inancınızla birlikte sizin ne istediğinize göre belirlemelisiniz. İnsanlar her konuda yorum yapar zaten.

Ben de bunu anlamıyorum gecende vardı aynı konu.
İstemiyosan istediğini yap.millet ne derden ziyade niye kapandın onu düşün.

Bu hayat senin. Boşver, elalem ne derse desin... İçinden nasıl olmak geliyorsa öyle ol. Ne derlerse de desinler, salla geç. Eleştirirlerse kocaman bir kahkaha patlat suratlarına. Nasıl mutlu olacaksan öyle ol..

ilk zamanlar zor olur sonra alışırsın

Sen neden kapandın çok merak ediyorum aile baskısı mı yoksa kapalılık bana yakışıyor diye mi yoksa rabbimiz emrettiği için mi?

Canim o Allah ile senin aranda kimse karisamaz benimde cok arkadasim var kapanip açılan.böyle dusunerek kimseye üstünde soz sahibi etme cekinirsen daha cok üstüne gelirler

çocuk oyuncağı demiş biri ne alaka namaz kılanların çoğu 5 vakit kılmıyor o zaman onlar da kılmasın 5 vakit kılmayacaksa sizin dediğiniz o kapıya çıkıyorr. açılır da kapanır da günahsa ona günah 1 gün açılır 2 hafta sonra kapanır sonra tekrar açılır neden dinde sadece TÜRBANA karşı bir radikallik var dangalak dangalak kendinden emin olmadan kapanmasaydın keşke diyenler var, bi tane insan evladı görmedim kendinden emin değilsen 5 vakit kılmayacaksan keşke hiç kılmasaydın diyeni

Önemli olan senin kendini nasıl mutlu ve huzurlu hissettiğin.. ilk başlarda utanma-sıkılma oluyor önemseme. Gün geçtikçe herkes alışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…