Kapanmak istiyorum ama.....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Angelmelekk12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2018
140
174
33
28
Iyi geceler hanımlar. Size çok önemli bir karar danışmak istiyorum. Kızlar önceki konularımi biliyorsunuz geçmişteki hatalarima tövbe edip namaza başladım.Ibadet ettikçe daha fazlasını istiyorum hep kendimi eksik hissediyorum.Yaklasik 3 haftadır da kapanmak istiyorum ama bir sorunum var.Benim bütün ailemdeki bayanlar acik. Annem ablam falan.Cok istiyorum ve annem kapanmak istese aynı günü bende kapanırım yemin ederim ki.Annem inancı olan bi insan yanlış anlamayın ama bizim aile gösterisi çok sever.Bakimlo olmayı saç makyaj yapmayı dar şeyler giyinmeyi falan.
Ancak şu durumu benim gibi olanlarımız anlar çok saçma gelebilir belki sebebim ama çevremden etkilenip geri açılmaktan korkuyorum.Allah a dualar ediyorum Allah ım nolur annemde hidayete ersin diye. Fikirlerinizi bekliyorum siz ne dusunuyorsunuz

Tekrar acilacaksaniz lutfen kapanmayin. En nefret ettigim seydir. Ac kapan ac kapan..

Bizim düşüncemizle olacak iş değil kendi kararınız
Kendinizi bizden daha iyi tanırsınız

1 tanidigim 1 sene namaz kilmadan sakin ortunmeyin derdi namaz sabir isidir cok kolay birakilir sonra bi ortuyle kalirsin manasi olmaz

Benim de öyle çocuk oyuncağı değil ki bu o yüzden nefsime yenik düşmemek için annemin de kapanmasını istiyorum
Annenin kendi kararı sizin istemenizle olmaz. Siz kendi kararlarınıza hükmedebilrisiniz.kadın istemiyosa kızı kapanıp da özenmesin diye niye kapansın

Gerçekten bilmiyorum kapanmadığim icin içimde hep bi sıkıntı var ama nefsimden korkuyorum
Sen bilirsin
Kapanmanın mantığı dikkat çekmemektir
Kapalıyken bile çok fazla çekici olabilir kişi yada tabiri caizse açık biri hiç dikkat çekmeyebilir
Derin konular neyse nasıl istiyorsan onu yap

Bir gün açılırsam düşüncesiyle kapanmamak bence yanlış. Tüm kötü olasılıkları düşünürsek zaten zerre ilerleyemeyiz bu hayatta. İçinde gerçekten istek varsa, kendinden eminsen kapan. Anneni bahane ediyorsun, nefsin süreyi uzatıyor bu sayede:))

Daha çok gençsin, birdenbire kapanmak yerine kademeli olarak daha mütevazı giyinmeye başlayabilirsin. Uzun kollular, tunikler gibi, onları giymek zor gelmiyorsa öyle karar ver kapanmaya. Ve geçmişini çok fazla kafaya takma, okuluna devam et, hayatını sürdür. Anneni, aileni falan da bazı şeylere zorlama, şahsen benim kızım kapan diye gözümün içine baksa fenalık geçirirdim. Herkes neyi nasıl rahat buluyorsa öyle yaşar.

Sen bilirsin
Kapanmanın mantığı dikkat çekmemektir
Kapalıyken bile çok fazla çekici olabilir kişi yada tabiri caizse açık biri hiç dikkat çemeye bilir
Derin konular neyse nasıl istiyorsan onu yap
1 kilo makyaj yapip altina daracik pantolonu giyip kafayi kapatan cokkk. Sanki zorla kapamislar gibi geliyor bana.

Eğer içinde biraz da olsa şüphe varsa kapanma, çünkü kapanıp sonradan tkrar açılmak kadar itici bir durum daha yok.

Kendine güveniyor ve kararında net isen kapan.

Benim de öyle çocuk oyuncağı değil ki bu o yüzden nefsime yenik düşmemek için annemin de kapanmasını istiyorum
Kapanmak istemeni olabilir inancı bu yöndedir diye düşünüyordum ama bu yazı bencillik örneği.
O mantıkla düşünürsek benim canım makarna çekmesin diye anneminde yemesini istemiyorum, ben nefsime yenik düşüp kıskanmayayım diye komşumun araba almasını istemiyorum da diyebiliriz.
Herkesin kendi hayatı. Kapanacaksan kapanırsın. İyi düşün taşın. Annenin ailedeki kadınların senin örtünle bir alakası yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…