sanırım bu konuda haklısınız ve beni anladığınız için de çok teşekkür ederim.Ailemin ve çevremin bunu sadece Allah için mi yaptığını sorguluyorm biraz,sanırım bu konudaki tepkim biraz da bu yüzden.Şu an namaz kılmıyorum mesela bana gelip de namaz kılmam için ısrar etseler anlıycam ama neden kapanmayı ilk sıraya koyuyolar?Gördüğüm böyle insanlar da var dinle ilgili hiç bişeyden haberi olmayıp da kızlarını kapanmaya zorlayanlar.Ailemin sırf çevremiz kapalı diye benim kapanmamı istediklerini pk düşünmüyorum çünkü dinlerini yaşayan insanlar,babam yeni umreye gitti geldi,annem hep namazını kılar Kuran'ını okur.Ama kapanmak Allah içinse namaz da Allah için,annemlerin bana namazdan önce kapanma konusunda ısrar etmelerinde biraz da çevrenin etkisi olduğunu düşünüyorum,ama ben sadece çevrem öyle diye kapanmak istemiyorum.hele geçen gün babamın söylediği bişeye çok sinirlendim ama sinirlendiğimi de belli edemedim.babam bana çeşitli yerlerden burs arıyo şu an,ilim yayma cemiyeti bana burs vericeğine söz vermiş ama benden kapanıcağıma dair bi söz istiyomuş.kendimi o kadar kötü hissettim ki.sanki para için kapanıcam??ben kapanıcaksam ailem öyle istiyo diye,çevrem öyle diye,ya da burs koparabilmek için kapanmak istemiyorum.ama ailem yanlış anlıyo bunu.liseyi çok Atatürkçü bi okulda okudum ve malesef bizim ülkemizde Atatürkçü olmak dinsizlikle eşdeğer görülüyo nerdeyse biliyosunuz,bu tartışmayı açmak için söylemiyorum sadece öyle görüldüğünü belirtmek için söylüyorum.ailem bu yüzden beni şu an öyle kapanmaya karşı falan bi insan sanıyolar,o yüzden beni yanlış anlıyolar