Kapanmazsam olmazmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bunca plato ortamında ben eril kişinin tepkisini merak ettim..
baba erol taş kıvamında bıyık altı sırıtıp ''ben bu işi bozarım arkadaş'' derken,dişil kişi babasının ellerine hunharca sarılıp ''affet beni babacığım seni bu insanlarla muhatap ettiğim için'' derken ,eril kişi nerede hangi yüklemi gerçekleştiriyordu.???

Herkese merhaba burayı uzun zamandır takip ediyorum hem içimi dökmek hem de değerli fikirlerinizi merak ediyorum. 8 sene önce tanıştık ben lisede o üniversitedeydi 1 yıla yakın görüşüp ayrıldık aradan yıllar geçti ara ara telefonda konustuğumuz hep oldu en son 2 sene önce karşıma çıktı yeniden denemeye başladık her şey güzeldi mesleklerimizi elimize almıştık daha olgunduk artık aileleri tanıştıralım adı konsun dedik tanıştırdık babası bana dedi ki ben kızımdan tek bir şey istiyorum o da kapanması.. isteğinize saygı duyuyorum ama ben bunu ancak içimden gelirse yaparım siz istediğiniz için değil oğlunuz biliyodu böyle olduğumu evimize gelirken sizde biliyodunuz dedim ve oğullarını terk ettim aradan 3-4 ay geçti yalvar yakar bana geri döndü gel her şeyi hallettim ailemi ikna ettim her şey senin istediğin gibi olucak babam kabul etti diye yalvardı kabul etmedim ama ben sonra zaman zaman yine geldi yalvardı sonra yüz yüze oturup konuşunca inandım dedim ki halletmiş her şey güzel olucak gözümün içine bakıyor zaten. Tamam dedim gecen akşam evimize buyur ettik anne ve babası geldi gayet iyi ağırladık bizde yavastan nişan hazırlıklarına başladık mekanı tuttum ben hediyelikler pasta falan tamamdı bu akşam evimize geldiler nişan için konuşmaya babasının gelişinden zaten ben anladım bunlar oturdu babamın karşısına başladılar yine aynı mevzu açıldı adam konuştu konuştuu hani şey demesini bekliyorum evet isteğim bu yönde ama gençler böyle bi karar vermiş saygı duyalım nişan için neler yaparız onu konusalım diyecek sandım. Şu cümlesi beni kopartan cümle oldu “Allahın emri Peygamberin kavliyle istemek içimden gelmiyor çünkü ona uygun bulmuyorum” yaa sen kimsin !!! Bunu duydum sonra annesinin tabi kızımız ne der bide ona soralım dedii ve bende ipler koptu sizin bu yaptığınız bana haksızlık aileme saygısızlık sizin bu yaptığınız ayıptır hata bende oğlunuza inandım dedim babamın ellerine sarıldım öptüm baba senden de özür diliyorum bu insanları evimize getirdiğimiz için ama elim ayağım titriyor kulaklarım uğulduyor sesimi yükselttm ağlayarak söyledim bunları sizin kapalı olup gördüğünüz bi çok kişiden daha namusluyum daha karakterliyim daha şerefliyim size sadece ah diyorum başka bişey demiyorum Allaha havale ediyorum sizi istediğiniz oldu evlenmiyorum oğlunuzla merak etmeyin dedim annesi biz ne dedik biz konusmaya fikrimizi söylemeye geldik dedi bende sizin fikrinizi iki sene öncede biliyodum tekrar söylemenize lüzum yoktu dedim sakın bi daha karşıma çıkma dedim oğlanın eline verdim aldığı pırlantayı. Babamda her zaman misafir olarak gelebilirsiniz ama bizim size verecek kızımız yok dedi ve gönderdik evimizden oğlanda ağlayarak çıktı ailesiyle

Sonunda duygularına yenik düşmeden hakkını savunan ve konuşan biri ! Çok iyi yapmışsınız. Bakın bende kapalıyım ve asla baskıyla kapanmadım. Tesettür Allah'ın emri fakat içinizden gelirse yapmanız gerek yoksa kapanmanızın hiçbir anlamı kalmaz. Tesettür içten dışa olmalıdır.Dıştan içe olmuyor maalesef.Nice kapanıp da neler yapan,kendini moda ikonu yapan insan çok var. Sizin karakteriniz,duruşunuz ve davranışlarınız önemli faktörlerdir. Eğer başkasının dediğini yapsaydınız çok pişman olurdunuz.

Herkese merhaba burayı uzun zamandır takip ediyorum hem içimi dökmek hem de değerli fikirlerinizi merak ediyorum. 8 sene önce tanıştık ben lisede o üniversitedeydi 1 yıla yakın görüşüp ayrıldık aradan yıllar geçti ara ara telefonda konustuğumuz hep oldu en son 2 sene önce karşıma çıktı yeniden denemeye başladık her şey güzeldi mesleklerimizi elimize almıştık daha olgunduk artık aileleri tanıştıralım adı konsun dedik tanıştırdık babası bana dedi ki ben kızımdan tek bir şey istiyorum o da kapanması.. isteğinize saygı duyuyorum ama ben bunu ancak içimden gelirse yaparım siz istediğiniz için değil oğlunuz biliyodu böyle olduğumu evimize gelirken sizde biliyodunuz dedim ve oğullarını terk ettim aradan 3-4 ay geçti yalvar yakar bana geri döndü gel her şeyi hallettim ailemi ikna ettim her şey senin istediğin gibi olucak babam kabul etti diye yalvardı kabul etmedim ama ben sonra zaman zaman yine geldi yalvardı sonra yüz yüze oturup konuşunca inandım dedim ki halletmiş her şey güzel olucak gözümün içine bakıyor zaten. Tamam dedim gecen akşam evimize buyur ettik anne ve babası geldi gayet iyi ağırladık bizde yavastan nişan hazırlıklarına başladık mekanı tuttum ben hediyelikler pasta falan tamamdı bu akşam evimize geldiler nişan için konuşmaya babasının gelişinden zaten ben anladım bunlar oturdu babamın karşısına başladılar yine aynı mevzu açıldı adam konuştu konuştuu hani şey demesini bekliyorum evet isteğim bu yönde ama gençler böyle bi karar vermiş saygı duyalım nişan için neler yaparız onu konusalım diyecek sandım. Şu cümlesi beni kopartan cümle oldu “Allahın emri Peygamberin kavliyle istemek içimden gelmiyor çünkü ona uygun bulmuyorum” yaa sen kimsin !!! Bunu duydum sonra annesinin tabi kızımız ne der bide ona soralım dedii ve bende ipler koptu sizin bu yaptığınız bana haksızlık aileme saygısızlık sizin bu yaptığınız ayıptır hata bende oğlunuza inandım dedim babamın ellerine sarıldım öptüm baba senden de özür diliyorum bu insanları evimize getirdiğimiz için ama elim ayağım titriyor kulaklarım uğulduyor sesimi yükselttm ağlayarak söyledim bunları sizin kapalı olup gördüğünüz bi çok kişiden daha namusluyum daha karakterliyim daha şerefliyim size sadece ah diyorum başka bişey demiyorum Allaha havale ediyorum sizi istediğiniz oldu evlenmiyorum oğlunuzla merak etmeyin dedim annesi biz ne dedik biz konusmaya fikrimizi söylemeye geldik dedi bende sizin fikrinizi iki sene öncede biliyodum tekrar söylemenize lüzum yoktu dedim sakın bi daha karşıma çıkma dedim oğlanın eline verdim aldığı pırlantayı. Babamda her zaman misafir olarak gelebilirsiniz ama bizim size verecek kızımız yok dedi ve gönderdik evimizden oğlanda ağlayarak çıktı ailesiyle
Vallaha harika cevap vermişsiniz aşırı tebrik ediyorum sizi. Olay da dizi film gibi yalnız. Onurlu dik duruşunuz için tebrikler. Ne demek ya Allahın emri peygamberin kavli derken bile laf sokma derdinde yani el insaf. Hatasını anlayabilecek erdemde birine benzemiyor malesef.

Tebrikler ömür boyu hür düşünceleriniz ile yaşamayı seçmişsiniz.
Aslında bu konunun çoğumuza örnek olması lazım, sırf seviyoruz aman evleneceğiz diye çoğu şeyi alttan alıyoruz sonra mutsuz ama evli insanlar olarak hayata devam ediyoruz.

Saygısız beyni yıkanmış
Kızım iyi etmişsin sen bununla evlenseydin yine ayrılırdın şimdi istediği kızı oğluna alacak ama oğlu mutlu olacağını sanmıyorum senin ahını aldılar göz yaşı döktün o an içinden onlar için ne dediysen gerçekleşmesi ihtimali yüksek ahını aldıysalar ömür boyu huzursuzluk çekecekler, Allah onları bildiği gibi yapsın yobaz bozuntusu

Bütün din diyanet kapanmakla oluyor zAten. Kafa yapıları süper. İyi olmuş kurtulduğunuz

Hadsizler yaa!
Boyle cahil ve cüretkar bi ailenin icine girme sakin arkadaşim. Asla seni ikna etmesine izin verme.

Ek olarak 32 yasimdayim ve şimdiye kadar edindigim tecrubeler şunu ögretti. Egitim de alsa yurt disinda da yaşasa bi insan icinde yetistigi ailenin vizyonunu her zaman taşiyor. Bazilari sadece iyi maskeliyor.

Baban da efwndi adammiş, benim babam olsa pencereden atardi bu terbiyesizleri!
çok güzel demissiniz aynen öyle oluyor.

Ya şu kafalara uyuz oluyorum . Kapanıp kapanmamak kişinin kendi isteğile olacak bir şey. Şu an ki kapalılar kapalı mı gerçekten çoğu namaz bile kılmıyor (görüyorum) . Kendini belli edecek tarzda giyiniyorlar, makyaj desen ohoooo bizi sollarlar. Hepsi tabi ki de böyle demiyorum ama gençlerin çoğu malesef sırf aile veya eşleri istediği için kapanıyor yoksa onun zihniyetini anladıklarını ve gerçekten içlerinden gelerek yaptıklarını zannetmiyorum tartışılır . Her neyse burada asıl önemli konu nişanlanacağınız , evleneceğiniz insanın ailesinden bağımsız olarak isteklerini dile getirememiş olması. ya da ailesinin bu duruma izin vermemesi. kızla evlenecek olan ailesi değil kendisi ama nedense ailesinin ağzına göre hareket ediyor ve onlara da diyemiyor ki ben bu kızla mutlu olacağıma inanıyorum aksine onları da işin içine dahil ediyor. tabi ki evleneceği kişi için aile rızası önemli ama aşılabilir konular olduğu sürece ben bunu kabul etmiyorum . Bence çok şey kaybetmişler ve evleneceğin kişi ve ailesi gerçekten çok çok önemli. Bu olayların başına evlenmeden önce gelmiş olması da iyi çünkü evlendiğin zaman daha büyük tartışmalar çıkabilir ve sen mutsuz olabilirdin. En güzeli evlenmeden önce çoğu detayı ve karşılıklı istekleri konuşmak. Allah inşallah sizi hak eden ve mutlu edecek insanı çıkarsın karşınıza sizi ve ailenizi sevip sayan sizi el üstünde tutan bir kişi olsun. Şu an üzgünsünüzdür ama bu sizin hakkınızda en hayırlısıdır böyle düşünün. :KK5:

Valla helal olsun en doğrusunu yapmışsın. Susup otursan ilerde çok daha büyük bir sorun haline gelirdi. Olan seninle sözlüne olmuş üzüldüm gerçekten

Yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Kalbim sonsuz bir şekilde rahat. hiç kimsenin buna hakkı yok evet acı çekiyorum evet çok üzülüyorum hala çok seviyorum ama ben, ben olamadıktan sonra ne anlamı kalır ki.. dilerim yaşattıklarını yaşarlar başkada hiç bişey demiyorum o insanlara çok şükür ailem yanımda arkadaşlarım yanımda
Bundan sonrası için kafamı toplayıp yoluma devam etmek istiyorum
Bi de belki okuyan olur kendine bi pay çıkaran bi ders çıkaran olur son kez onlar için söylüyorum; aşkından da ölseniz hiç kimse sizden ailenizden ve değerlerinizden önemli değildir bu hayatta sizi siz yapan şeylerden başkası için asla ödün vermeyin.
Mune Mune yorumlara kapatabilirsiniz çok teşekkür ederim

Valla helal olsun. Ilk defa duruşunun arkasında duran bir kız gördüm burda. Bence en dogrusunu yapıtınız. Hiç üzülen mi diye düşünmeyin. Uzulceksiniz elbet ama ilerde ne kadar doğru karar verdiğinizi anlayacaksınız.

Bu arada yıllar evvel, bildiğiniz görücü usulü biriyle tanışmıştım. 26 yaşındaydım. Çocuk 35 yaşındaydı. Ben bosluktaydim. Olur evleneyim diyodum. Sanki biri beni itiyor gibiydi. Sonra annesini ısrarla getirdi bizim eve. Annesi tarafımızdan bir lokma yemediği gibi görgüsüz ve memesini falan açmıştı. Sut buyusu mu varmis bilmem neymis onu anlatti. Gorgusuz onca insan icinde meme acti ya Oku bakiyim AY... neyse. Öğrendim ki beni istemiyormuş. Hasbaam sen kimsin ki beni bi kere görmeyle beni istemiyosun. Tip desen var bende iyi kötü saygı desem var. Dedim başka bisi var işin içinde. Çocuk gözlerimin içine bakiyodu ama 35 yaşına.gelmis anası na söz edemiyordu . Sana annenle mutluluklar dedim yolladim.
Şimdi pişman mıyım zerre pişman değilim. Rabbim iyi ki olmamış. Bide adama da ısınmamıştım böyle ipnoz gibiydim bosluktaydim . Iyi ki olmamış . Şükürler olsun.
Bunu anlattım ki. Yaş geçtikçe bazı gerçekleri çok daha iyi görüyor insan. Coook.daha iyi. Bugün kendini takdir edeceksin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X