Kapı dinleyen karşı komşu

Arkadaşım yanlış ifade etmişim konuşan sadece bendim ve 2 3 cümle kurup çıktım evden zaten. Öyle çok gürültülü kavga değildi. Ayrıca kendisi gümbür gümbür bağırıp kavga etti benden önce hiç kapı benim kapım deyip durmadım.
o merak etmis bakmis siz etmemissiniz .
bence kadin sanane dese diyecek biseyiniz yok kaldiki kapinin onune cikmis belki endiselendi belki ne oldugunu anlayamadi yada tam cikacakti siz cikinca bagirdiginiz , sinirli oldugunuz icin yuz yuze gelmek istemedi kapiyi kapatti .
hani komsuya diyecek biseyiniz varsa gidin diyin ama kendi kapisinda oldugu icin bisey soylemek cok mantikli degil bence

Çok yanlış düşünüyorsunuz, niye ayıp olsun.
Merak bu, kimseyi rahatsız etmediğiniz karışmadığınız sürece kötü birşey değil. İnsanlar kapınıza kulak dayamamış ki.
Madem bu kadar hassas düşünüyorsunuz, sizde dikkat edin o zaman. Bağrış çağrış başkalarını rahatsız edecek şekilde ara yerde kavga ediyorsanız, dinlenmeyi de göze alacaksınız maalesef.
Konu sadece bu değil. Evime ne zaman misafir gelse sesten herşeyden şikayetçi. Kendisinin küçük çocuğu var her daim gürültülü ama ben hiç sikayet etme gereksinimi bulunmadım anlayışlı olmaya çalıştım. Bu sonda ki olayda tuzu biberi oldu galiba

Merhaba kızlar
Geçenlerde eşimle bağırışırken kapıyı açtım ve karşı komşumun kapıyı açıp beni dinlediğini gördüm,beni görünce hemen kapıyı kapattı. Çok rahatsız oldum sizce konuşmalı mıyım?
Senin komşu yine sesten çıkmış biz kapıdan adım attığımız an karşı komşum çıkar bakar aşırı meraklı ya da bi yerden eve gelirim çıkar geldin mi der takip ediliyorum valla🤣

Ben de ses duysam meraktan çıkarım, kafın sesiyle endişelenirim de. Kötü niyet veya terbiyesizlik görmedim. Konuşmanızı gerektirecek bir durum da yok.

Yalniz basina yasamadigini, bi apartmanda yasadigini hatirlayip bagirip cagirmazsan insanlar da kapiya çıkmaz, bunu bi anlasaniz once baskalarini eleştireceginize once keske
Çoğumuz apartmanda yaşıyoruz ve istemsiz de olsa sesimiz bazen yükselebiliyor her ailede olduğu gibi. 2 kişi yaşıyorum onun eşiyle tartışması ve çocuğunun sesi kadar sesim mümkün değil çıkmıyor. Ama ben hiç bi zaman bu kadar meraklı ya da şikayetçi bi insan olmadım.

Çoğumuz apartmanda yaşıyoruz ve istemsiz de olsa sesimiz bazen yükselebiliyor her ailede olduğu gibi. 2 kişi yaşıyorum onun eşiyle tartışması ve çocuğunun sesi kadar sesim mümkün değil çıkmıyor. Ama ben hiç bi zaman bu kadar meraklı ya da şikayetçi bi insan olmadım.
Tamam aen meraksizsin, cikmadin, burda ki bi sürü insan noluyo diye cikarim dedi, herkes merakli, herkes duzenekli

Kusura bakmayın ama sesi yükselen siz siniz.
Sesinizi kontrol edin. Ya da ses gitmeyen bir yerde tartışın 😀

Bir yerden ses duyduğumuz zaman doğal olarak nerden geldiğini merak ederiz.

İlk defa kapı dinleyeni ikaz etmek isteyeni de gördüm ya :KK8:
Hem adına dinlemek degil, sesin nerden geldiğini merak etmek denir.
Orası onun da evi.
Adam mi kesiyorlar, napıyorlar!
Bakacak tabii

Hem rahatsız edin insanları, hem de kapı dinliyor deyin.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar
Geçenlerde eşimle bağırışırken kapıyı açtım ve karşı komşumun kapıyı açıp beni dinlediğini gördüm,beni görünce hemen kapıyı kapattı. Çok rahatsız oldum sizce konuşmalı mıyım?
tabiki hayır. ne diyeceksiniz ?
dışarıdan duyulacak kadar bağırış çağırış kavga etmezseniz insanlar da merak etmezler.
belki kötü birşey olur polisi ararız diye de çıkmış olabilirler.

Konu sadece bu değil. Evime ne zaman misafir gelse sesten herşeyden şikayetçi. Kendisinin küçük çocuğu var her daim gürültülü ama ben hiç sikayet etme gereksinimi bulunmadım anlayışlı olmaya çalıştım. Bu sonda ki olayda tuzu biberi oldu galiba
O gereksinim duymuş demek ki..
Eee siz de şikayet edin, sizde rahatsızlığınızı dile getirin madem.
Bebeğim olana kadar, üst kattakilerden şikayetçiydim kaç kez de uyardım. Bebeğim olduktan sonra şimdi de alt kattakiler benden şikayetçi. Ben kendi gürültümden üsttekileri bile duymuyorum artık. Bakın nereden nereye..
Apartmanda yaşıyoruz, topluluk içindeyiz. Saygı ve mahrem çerçevesi aşılmadığı sürece; şikayet etmek, merak etmek, gözlemlemek vs bu davranışların hepsi çok normal. Asıl bu noktada anlayışlı olmak gerekiyor.

Back
X