Kapı dinleyen karşı komşu

Benim kayınvalidem öyle..kuzum iyi niyetinden apartmana gelen tüm faturaları önce eve alıp inceliyor..geçen ay ile bu ay arasındaki farkı zihninde düzenliyor ..bir kaç çok yaşlı komşusu var onların posta kutusuna koyuyor.Sonra camın önüne kayınpederimle oturup o muhitte uzun yıllardır oturmaları nedeniyle tanıdıkları bildikleri kim yoldan geçti..kimin oğluydu o geçen .."yazık çok çökmüş..vah vah..o bim poşeti mi ? Bak yağ almış sen de al " eşliğinde istişare ederler.Binada çıt çıksa kapı önüne koşar,asansörün kapısı sert bırakılsa kapıyı açar uyarırlar.Buna rağmen üst katlardaki komşulara sayısız kez hırsız girdi verilen bu hizmet /adanmışlık olmasa binayı temelinden söküp götürürdü hırsızlar.Ben öyle düşünüyorum 🙄

Konu sahibi öyle tipik bir insan ki, benim çevremde de çok var. Olaylara sadece kendi bakışından bakar, onun verdiği kesin yargıya göre doğru ya da yanlış birdir. Çünkü o öyle karar vermiştir. Kanıt da göstersen kendi düşüncesini değiştirmez. Yapılan her elestiriye soyleyecek bir bahaneleri vardır.
Biri de benim annem, aycicegi yağının 5 litresine ikiyuze yakın para verdiğini söyle, "şerefsizler pamuk - kanola yağını piyasaya sürmek için fiyatları şişiriyor" der. Asla gerçek laf etmesi gerekene ters bir laf etmez😂 ne yapsan nafile...
Konu sahibi de önce "eşimle bağirişiyorduk" demiş, sonra "tek ben bağırıyordum" demiş, kapiyi neden açtın deyince "eşimle kavga ettim,evden çıkacaktım" demiş. Böyle denince evden çıkmayi gerektirecek şiddetli bir kavga beklersin ama sonra da "sadece konuşuyorduk,kapıdan çıkarken birkaç kelime ettim" demiş .
Geçenlerde eşimle bağırışırken
Bağıra çağıra? Ses tonum biraz yükseldi ve tek konuşan bendim.
Arkadaşım yanlış ifade etmişim konuşan sadece bendim ve 2 3 cümle kurup çıktım evden zaten.
Böylesine daha ne denir ki?
Tamam yani, agasin,pasasin,komşun yanlış, 11 sayfa yazan kadın yanlış, en doğrusu sensin...
Ama yine de küçük bir tavsiye
Senin yerinde ben de olsam aynısını yapardım. Bizimkisi tam tersi laf sokup kızıp çıkan ben olduğum için konunuzla çok alakasız.
Hayatındaki insana, koca diye yanına yattigin,çocuk büyütmek istediğin insana laf sokup,kızıp ,bağırıp sağlıklı bir yuva kuramazsin. Eş diyorsun yani, eşin o senin. Kendine nasıl özenli davranıyorsun eşine de o kadar özenli davranıp aynı şeyi ondan beklemen lazım ki güzel bir yuvanız olsun.
Bugün sen ona laf sok,azarla, yarın o fırsatını bulsun sana laf soksun ,seni azarlasin...lise koridoru mu yani bura, evlilikte buna ne gerek var?

Konu sahibi öyle tipik bir insan ki, benim çevremde de çok var. Olaylara sadece kendi bakışından bakar, onun verdiği kesin yargıya göre doğru ya da yanlış birdir. Çünkü o öyle karar vermiştir. Kanıt da göstersen kendi düşüncesini değiştirmez. Yapılan her elestiriye soyleyecek bir bahaneleri vardır.
Biri de benim annem, aycicegi yağının 5 litresine ikiyuze yakın para verdiğini söyle, "şerefsizler pamuk - kanola yağını piyasaya sürmek için fiyatları şişiriyor" der. Asla gerçek laf etmesi gerekene ters bir laf etmez😂 ne yapsan nafile...
Konu sahibi de önce "eşimle bağirişiyorduk" demiş, sonra "tek ben bağırıyordum" demiş, kapiyi neden açtın deyince "eşimle kavga ettim,evden çıkacaktım" demiş. Böyle denince evden çıkmayi gerektirecek şiddetli bir kavga beklersin ama sonra da "sadece konuşuyorduk,kapıdan çıkarken birkaç kelime ettim" demiş .

Böylesine daha ne denir ki?
Tamam yani, agasin,pasasin,komşun yanlış, 11 sayfa yazan kadın yanlış, en doğrusu sensin...
Ama yine de küçük bir tavsiye

Hayatındaki insana, koca diye yanına yattigin,çocuk büyütmek istediğin insana laf sokup,kızıp ,bağırıp sağlıklı bir yuva kuramazsin. Eş diyorsun yani, eşin o senin. Kendine nasıl özenli davranıyorsun eşine de o kadar özenli davranıp aynı şeyi ondan beklemen lazım ki güzel bir yuvanız olsun.
Bugün sen ona laf sok,azarla, yarın o fırsatını bulsun sana laf soksun ,seni azarlasin...lise koridoru mu yani bura, evlilikte buna ne gerek var?
Evet bu konuda objektif bakamadım ve bana karşı yapılmış cevapları kabullenemedim doğru. Belki ben de böyle bi konuya aynı yorumları yapardım komşun merak etmiştir vs diye ama yaşadığım tek olay bu olmadığı için biraz ona karşı bilendim sanırım. Eş işe ilgili yazdıklarınızı eleştiri olarak değil tavsiye olarak alıyorum. Haklısınız fakat evlilik kurumunun nasıl olduğunu bilerek evlendik. Tartışan ve geçinemeyen bi çift değiliz çok şükür ilk defa böyle bi tartışma yaşandı,ki tatlıya bağlandı. Yorumunuz için teşekkür ederim

Merhaba kızlar
Geçenlerde eşimle bağırışırken kapıyı açtım ve karşı komşumun kapıyı açıp beni dinlediğini gördüm,beni görünce hemen kapıyı kapattı. Çok rahatsız oldum sizce konuşmalı mıyım?
Konuşun böyle boş meraklı insan düşman başına. Resmen varoşluk yaptığı.

Merhaba kızlar
Geçenlerde eşimle bağırışırken kapıyı açtım ve karşı komşumun kapıyı açıp beni dinlediğini gördüm,beni görünce hemen kapıyı kapattı. Çok rahatsız oldum sizce konuşmalı mıyım?
Benimde alt. Komşum baya şiddetli kavga etmişlerdi.Bende karşı komşuya gidip abi kavga baya büyük annelerini dinlemiyolardı çoçuk ağlıyordu komşu kapıyı çalıp adamı evden çıkarmıştı oda destek beklemiş neyapım diye düşünüyordum demişti bana çok üzülmüştüm onların haline inanın kavga olunca merakdan çok bence kimse zarar görsün istenmez arkadaşların dediği gibi belki size birşey olur diye dinlemiştir.

Merhaba kızlar
Ya ben olsam ben de bakarim valla kadina siddet var mi diye.

Back
X