Kapıcı sorunu

bizim apartmanda yönetici biziz. kapıcı yok. her ay aidatı getirene makbuz verilir. bazen aşağı posta kutularına yada kapılarına takıyoruz makbuzu düşüyor atılıyor vs ama bir nüshası daima bizde. gider fişleri biriktirilir. temizlik için şirketten gelenlere de ödeme karşılığı makbuz alınır vs
Bizde kimse bunu sorgulamıyor,makbuzmus,fismis... Bazen diyorum ki tek takıntılı insan ben miyim? Ama bir düzen içinde olmalı öyle Allah ne verdiyse olur mu? Kimsenin umrunda değil...

Bizde kimse bunu sorgulamıyor,makbuzmus,fismis... Bazen diyorum ki tek takıntılı insan ben miyim? Ama bir düzen içinde olmalı öyle Allah ne verdiyse olur mu? Kimsenin umrunda değil...
ay valla geçen daire sakinlerinden birinin kapısına makbzu koyduk. kaybolmuş makbuz ki bizim apartmanda evraklar çok kaybolur. kim alıyorsa bazı şeyleri alır atarlar . makbuzu sordu bende direk bizdeki nüshasını gösterdim kapıya koyduk dedim ki babam 10 seneden fazladır yönetici. başkaları yapmıyor almak istemiyor ya da alan elektriği falan ödemiyor kesiliyor elektriksiz kalıyor katlar. arkasından da söylendim ben sizin 30 liranıza mı muhtacım diye

ay valla geçen daire sakinlerinden birinin kapısına makbzu koyduk. kaybolmuş makbuz ki bizim apartmanda evraklar çok kaybolur. kim alıyorsa bazı şeyleri alır atarlar . makbuzu sordu bende direk bizdeki nüshasını gösterdim kapıya koyduk dedim ki babam 10 seneden fazladır yönetici. başkaları yapmıyor almak istemiyor ya da alan elektriği falan ödemiyor kesiliyor elektriksiz kalıyor katlar. arkasından da söylendim ben sizin 30 liranıza mı muhtacım diye
Yani aslında bunun yöneticisi, kiracısı,temizlikcisi yok, böyle insan olunca uğraştırıyor işte..

taşının diyen bir sürü yorum var hanımlar neden böyle bir şey için taşınsın yahu? evet saçma bir durum ama taşınmak aşırı masraflı bişey yani evinizde canınızdan bezdirecek bir durum yoksa taşınmaya gerek yok bence. ki ben gürültü yüzünden taşınmış bir insanım, sadece 2 ay durabildim ama katlanılacak gibi değildi yani 2 ayda toplam 7 gün uyku uyuyabilen herkes zaten taşınır, durmazdı. candan bezdirmekten kastım bu.

konu sahibi mesela siz aidat ödemeseniz ne olur? diğer daireler aidat neyse onu verip geçiyor mu mesela hiç karışmadıklarına göre. yani ya parayı verip geçiyorlar ya da ödemiyorlar. bizim şu an oturduğumuz apartman 8 daireli, ev sahibine veriyoruz aidatı, temizlik vs o ilgileniyor. asansör vs yok 30 lira veriyoruz. ama temizlikçiyi sadece 1 kez gördüm ben 4 aydır burdayım. fakat merdivenler hep temiz, insanlar temiz tutuyor sanırım veya temizlik yapılınca ben görmüyorum, duymuyorum. onun dışında başka bir hizmet yok. ve ilgimi çeken mesela ev sahibi panoya asıyor aidatı verenler vermeyenleri. ve bazı daireler hiç vermiyor mesela o listede isimleri hep eksi. bizimle beraber toplam 3 daire falan veriyor. bugüne kadar bize hiç ödeyin falan demediler biz kendimiz listeyi görünce vermeye başladık. eski o gürültü yüzünden taşındığım apartman da mesela 8 daireliydi ve zırt pırt masraf yaratıp para isterlerdi. vermezdik aidat dışında.

taşının diyen bir sürü yorum var hanımlar neden böyle bir şey için taşınsın yahu? evet saçma bir durum ama taşınmak aşırı masraflı bişey yani evinizde canınızdan bezdirecek bir durum yoksa taşınmaya gerek yok bence. ki ben gürültü yüzünden taşınmış bir insanım, sadece 2 ay durabildim ama katlanılacak gibi değildi yani 2 ayda toplam 7 gün uyku uyuyabilen herkes zaten taşınır, durmazdı. candan bezdirmekten kastım bu.

konu sahibi mesela siz aidat ödemeseniz ne olur? diğer daireler aidat neyse onu verip geçiyor mu mesela hiç karışmadıklarına göre. yani ya parayı verip geçiyorlar ya da ödemiyorlar. bizim şu an oturduğumuz apartman 8 daireli, ev sahibine veriyoruz aidatı, temizlik vs o ilgileniyor. asansör vs yok 30 lira veriyoruz. ama temizlikçiyi sadece 1 kez gördüm ben 4 aydır burdayım. fakat merdivenler hep temiz, insanlar temiz tutuyor sanırım veya temizlik yapılınca ben görmüyorum, duymuyorum. onun dışında başka bir hizmet yok. ve ilgimi çeken mesela ev sahibi panoya asıyor aidatı verenler vermeyenleri. ve bazı daireler hiç vermiyor mesela o listede isimleri hep eksi. bizimle beraber toplam 3 daire falan veriyor. bugüne kadar bize hiç ödeyin falan demediler biz kendimiz listeyi görünce vermeye başladık. eski o gürültü yüzünden taşındığım apartman da mesela 8 daireliydi ve zırt pırt masraf yaratıp para isterlerdi. vermezdik aidat dışında.
Güya pano var fakat panoya bişey asıldığı yok.bir yönetici yok dediğim gibi sadece apartman görevlisi var temizlikle ilgilenen,o paraları toplar kafasına göre her ay farklı bir meblağ. Ben de şimdi sizin gibi yapıyorum otomatik aidat veriyorum ama temizlik ürünleri için ayrıca topluyordu onu vermiyorum artık öncesinde fazla fazla verdiklerime saysin...

Siz sonuna kadar haklısınız. Mesele 3-5 lira değil. Haksız alınan bir para var ortada. kimse o 3 5 lirayı sokaktan toplamıyor.

Siz sonuna kadar haklısınız. Mesele 3-5 lira değil. Haksız alınan bir para var ortada. kimse o 3 5 lirayı sokaktan toplamıyor.
Kapınıza gelcek olursa fatura makbuz ne gerekiyorsa isteyin. Çirkeflik yaparlarsa da hiç ezilmeyin. Bağırıp çağırıp sizi suçlamalarına üste çıkmalarıma izin vermeyin. İnsanlar kolay yoldan fazla para kazanmaya alışmış anlaşılan. Ama dikkat de edin kendinize bi pislik yapmasınlar

Çok sorunlu insanlarmış gerçekten. Eşyaları kullanmak ne demek yani hırsızlık gibi bir şey. Zamanında sizi çok sakin görmüşler galiba. Ama çıkış yolu taşınmak olur zaten üst komşu da çekilmez belli ki

Arkadaşlar bir taşınma şu devirde eşyaları siz taşısanız bile min 8 bin lira .
Her konu için geçerli ki yola getirmek varken niye yoldan olmalıyız niye bu kaçış?

Yok yok kesinlikle demirbaşlar için kiracılar ödeme yapıyor siz kullanıyorsunuz diyorlar
Öyle bir şey olmaz mesela asansörün bakım parasına kiracı katılır ama asansörün değişen parçasına kiracı katılmaz. Hatta internette küçük bir araştırma yapsanız bile görürsünüz.

Öncelikle kesinlikle haklısınız
2 lira bile artsa görevlinin onu apartman için ayırması gerekir.
Böyle bir ışık yok sanki onlarda.
Her ay farklı aidat almasının sebebi her ay gelen elektrik, su gibi ortak giderlerin değişmesi olabilir. Ama keşke size fatura gösterse.

Ben ne yapardım diye düşündüm. Ne istiyorsa verir haram ederdim. Siz 5 lira kesmişsiniz. Eşimin böyle bir şey yapmasını asla kabul etmezdim. Kendimi artık bu ülkede o kadar güvensiz hissediyorum ki 1 lira için adam öldüren var. Hatta durduk yere sokakta yürüyen 3 kişiye rastgele saldırıp öldüren insan var. Sorduğunda Canım istedi diyor.

Eşimin de benim de böyle bir olaya girmesini istemezdim. Benimki doğru yol değil biliyorum ama hakkımı ararken başım belaya girsin de istemiyorum. Belli ki utanmaz insanlar.

Bizim aprtmanda görevli yok ama yönetici var.temizligide yönetici yapıyor.cop falan atmak yok sadece temizlik ve giderler.ama geçen sene aidatin 3 katı istendi hep.bi bahanelerle.makbuza da onlar yazılmadı.bi baktım ben bir yıllık aidatı bir ayda verdim kaç ay.ev sahibini aradım neler neler söyledim.apartman sakinleri toplandı.tek şikayet eden kiracı ben misim.ciksin falan dediler bizim için.sonra birden bire bütün giderler azaldı.aidat sabit oldu.demekki haksız değilmişim.bir kez bunu dillendirince duzelttiler.
Madem yönetici yok apartman sakinleri toplanıp konuşup karar almalı. yönetici seçilmedi normali bu.
temizliği yönetici mi yapıyor? :skandal:

temizliği yönetici mi yapıyor? :skandal:
Aynen bizim apartmanin temizliğini yönetici ve eşi yapıyor.cok ihtiyaçları varmış.evleri arabaları çocuklarının bizim apartmanda evleri falan var emekliler bide.ama bı benim rahatsız olmamla bişey degismiyor

Kapınıza gelcek olursa fatura makbuz ne gerekiyorsa isteyin. Çirkeflik yaparlarsa da hiç ezilmeyin. Bağırıp çağırıp sizi suçlamalarına üste çıkmalarıma izin vermeyin. İnsanlar kolay yoldan fazla para kazanmaya alışmış anlaşılan. Ama dikkat de edin kendinize bi pislik yapmasınlar
Gerçekten öyle dediğiniz gibi kolay yoldan kazanmaya çok alışmışlar. Daha fazla tartışacak enerjim kalmadı bugün yaşadığım sinir beni çok yordu. En iyisi diğer arkadaşların dediği gibi yeni ev aramak huzurumuz için böyle yapacağım galiba

Öncelikle kesinlikle haklısınız
2 lira bile artsa görevlinin onu apartman için ayırması gerekir.
Böyle bir ışık yok sanki onlarda.
Her ay farklı aidat almasının sebebi her ay gelen elektrik, su gibi ortak giderlerin değişmesi olabilir. Ama keşke size fatura gösterse.

Ben ne yapardım diye düşündüm. Ne istiyorsa verir haram ederdim. Siz 5 lira kesmişsiniz. Eşimin böyle bir şey yapmasını asla kabul etmezdim. Kendimi artık bu ülkede o kadar güvensiz hissediyorum ki 1 lira için adam öldüren var. Hatta durduk yere sokakta yürüyen 3 kişiye rastgele saldırıp öldüren insan var. Sorduğunda Canım istedi diyor.

Eşimin de benim de böyle bir olaya girmesini istemezdim. Benimki doğru yol değil biliyorum ama hakkımı ararken başım belaya girsin de istemiyorum. Belli ki utanmaz insanlar.
5 lira kendisinin belirttiği temizlik ürünleri masrafı ben de sadece onu çıkarıp geriye kalan aidat ve otomatik elektriğini ödüyorum onlar mecburi ama gelip de 100 TL tutmusken 110 TL isteyince olmaz. İlkin veriyordum hiç ses etmeden sonra dikkatimi çekip makbuz ve fatura sormaya başlayınca bir triplere girdiler sanki biz hırsız mıyız ayakları falan... Kimse benim babamın oğlu değil ki dedim ben de kiraciyim hesabımı bilmek zorundayım dedim,bunlar iyice tavır aldılar.

Back
X