- 10 Nisan 2014
- 43.418
- 115.715
- 798
- Konu Sahibi lou salome
-
ben de okula çocuğunu almaya ya da öğretmenle müdürle görüşmeye uzun ev eteği ve terlikle gelen veliye sinir oluyorum.20 liraya bile ayakkabı var giy tertemiz gel orası resmi kurum yahuu evinin bahçesi değilBiraz okudum da yorumları, konu sahibi sağlam linç yemiş.
Üslubu rahatsız edici olabilir ki ben öyle algılamadım.
Aksine ‘her şey yerinde yapılır’ sözü aklıma geldi.
Köy kültürü, köyde devam eder.
Her şey için geçerli bu, resmi ve koyu renk zorunlu bir davette çiçekli elbise giyeceğim diye diretmeye benzer bu.
Aldığımız her kültür zenginliğimizdir, köyümüze gider yer sofrasında yeriz, bahçede mangal yakarız ama toplu yaşama geldiğinde bir zahmet şehir ve toplum kurallarını gözetmek zorundayız.
Hala ‘ben böyleyim’ diye devam etmek niyedir, anlamıyorum, böyle ilerleyemeyiz.
Yok yok dağınıklık takıntısı var mümkün değil hepsi ayakkabılıkta hatta kutularında toz olmasın diye bayan öyle kibirliydi ki 7 çift dedim sinirimeHeee ay.bende 7 cift deyince gözümde canlanan görüntüden öyle yazdm kusuruma bakmayın o zaman
Yani bu saygıdır.ben de okula çocuğunu almaya ya da öğretmenle müdürle görüşmeye uzun ev eteği ve terlikle gelen veliye sinir oluyorum.20 liraya bile ayakkabı var giy tertemiz gel orası resmi kurum yahuu evinin bahçesi değil
kesınlıkle katılıyorumBiraz okudum da yorumları, konu sahibi sağlam linç yemiş.
Üslubu rahatsız edici olabilir ki ben öyle algılamadım.
Aksine ‘her şey yerinde yapılır’ sözü aklıma geldi.
Köy kültürü, köyde devam eder.
Her şey için geçerli bu, resmi ve koyu renk zorunlu bir davette çiçekli elbise giyeceğim diye diretmeye benzer bu.
Aldığımız her kültür zenginliğimizdir, köyümüze gider yer sofrasında yeriz, bahçede mangal yakarız ama toplu yaşama geldiğinde bir zahmet şehir ve toplum kurallarını gözetmek zorundayız.
Hala ‘ben böyleyim’ diye devam etmek niyedir, anlamıyorum, böyle ilerleyemeyiz.
ben fakirim zenginler düşünsün bananeeeeYani bu saygıdır.
Etkileşimde olan canlılarız, toplumun içindeyiz.
Sokağa çıkarken bir zahmet lekeli, pis vb şeylerle en basitiyle ev haliyle çıkamayız.
Bir saçımızı tarayıp, yüzümüzü gözümüzü yıkayıp, üzerimize en azından temiz bir şey giyip öyle gitmemiz gerekiyor.
Bunları anlatıyor olmak bile dehşet verici değil mi ya?
Konu sahibi üslupta yemiş lincı, her şeyi geçtim içinde ‘lüks, iyi muhit, zengin’ gibi kelimeler barınıyor, her türlü yerdi zaten
Zengin sevmiyoruz biz...
Ayakkabıya gelene kadar, benim başıma gelen pişmiş tavuğun gelmemiştir.kesınlıkle katılıyorum
instada şurda burda misss gibi organik köy kahvaltisi resimleri atip buraya gelip mağara kaçkını murtaza efendi diyorlarEvet disari ayakkabi konulmasi yasak.
Hos degil tabii ki bizde cok dikkat ederiz hemen aliriz iceri.
Ayrica bende sehrin en luks sitesinde oturuyorum bende goruyorum ayakkabi ama aklima hic koydeki murtaza efendi gelmedi hatta aklimdan ayakkabilarini disari koymuslar da gecmedi ay ne bileyim cok ustten ustten konusmussunuz koylu insanlari asagilamak sizin haddinize degil benzetmeniz cok cirkin olmus..
ayy gene kahvemi püskürttüm cipsi yedin mi?ama cipsler çok pahalandı ben de yiyebilirdim sanırımAyakkabıya gelene kadar, benim başıma gelen pişmiş tavuğun gelmemiştir.
Binanın tam orta katında oturuyorum ve dışarıdan görsel olarak belli olması için katın çevresinde 1 metrelik mermer bir çıkıntı var.
Bu tüm daireleri geziyor bizim katta olan.
Yahu neler düşmedi, neler atılmadı.
Burger king poşeti(içi dolu), bütün kavun, 2 kg luk dambıl, tv kumandası, ayakkabı vs.
Kilimdir paspastır çamaşırdır saymıyorum bile.
Açılmamış cips paketi düşürdüler, aldım yedim.
Sosyal medyamda da siteyi tagledim.
Yuh ama artık, kavunla top mu oynuyorsun da düşürdün arkadaş!!!
Suan medeniyetsiz oldugumu ögrendim.Yeni bir siteye taşındık. Şehrin lüks sitelerinden biri. Yani kime sorsan bilir bu siteyi. Beş yıl önce yapıldı.
Oturan kesim genelde maddi durumu iyi insanlar. Memurlar, hekimler, müteahhitler, aileden zenginler falan. Okumak da çare olmamış yalnız bu insanların bir kısmına.
kapılarının önünde ayakkabı bırakıyorlar.
Köydeki murtaza efendinin kapısının önü gibi bizim kat. Yani insan o ayakkabıları içeri almaz mı. Bu kadar mı mağaradan getirdiğiniz kültürden vazgeçmezsiniz. Çocuklar da görgüsüz anababalarından ne öğrenirlerse onu yapıyorlar. Pes.
Yönetime söyledim. Hocam, haklısınız, uyarıyoruz diyorlar. Ama değişen bir şey yok. Çöp poşeti alıp bütün ayakkabıları çöpe at diyor şeytan.
Ya da duvara yazı mı asayım. Napayım.
Çok güldüm cidden yedin mi cipsiAyakkabıya gelene kadar, benim başıma gelen pişmiş tavuğun gelmemiştir.
Binanın tam orta katında oturuyorum ve dışarıdan görsel olarak belli olması için katın çevresinde 1 metrelik mermer bir çıkıntı var.
Bu tüm daireleri geziyor bizim katta olan.
Yahu neler düşmedi, neler atılmadı.
Burger king poşeti(içi dolu), bütün kavun, 2 kg luk dambıl, tv kumandası, ayakkabı vs.
Kilimdir paspastır çamaşırdır saymıyorum bile.
Açılmamış cips paketi düşürdüler, aldım yedim.
Sosyal medyamda da siteyi tagledim.
Yuh ama artık, kavunla top mu oynuyorsun da düşürdün arkadaş!!!
Sende mi almanyadasin kizYa birde benim alman komsularimin da ayakkabi dolaplari disarida ve yeri geliyor bir iki cift ayakkabilari kapi önünde duruyor gecici de olsa
Simdi sen mi medeni yoksa onlar mi bilemedim bak ..
bugün balkonu temizlerken kenarda 1 tl buldum kızın kumbarasına attım .insan düşüre düşüre 1 tl mi düşürür .fakir apartman da oturmanın zararları.zengünnn apartımannn olaydı dolarlar yağardı balkonumaaÇok güldüm cidden yedin mi cipsi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?